Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavendova, wszystko poza procentami można pić
A tak serio, to poza wodą super sprawdzają się np. kompoty.
Jeść można normalnie
Dzień przed możesz jeść normalnie, tylko trzymać post od momentu, który Ci wyznaczą. Ale Ty chyba stawiasz się do szpitala dzień wcześniej, nie? To Ci pewnie dokładnie powiedzą, od której nic nie jeść.
Co do SN to położna mi powiedziała, że przed przyjazdem do szpitala mogę sobie choćby kebsa zjeść jak będę miała ochotę
-
e_mii wrote:Wczoraj śmiałam się do męża, że zamiast wody do szpitala zabiorę Warkę radler
Ciężko mi idzie picie wody, muszę się bardzo pilnować żeby w ogóle coś wypić.
haha, a kto Ci zabroniSłód w składzie pewnie ma, więc jeszcze na laktację Ci pomoże
-
Leticia wrote:Anuleczek, to się pewnie zestresowałaś
Jeszcze parę dni niech się dzidzia powstrzyma, a szyjka jak chce, to niech się skraca, zawsze potem będzie szybciej
Dzisiaj to sie zdziwilam ale podejrzewalam ze moze po wczorajszym badaniu, no ale moj lekarz kazal jechac to pojechalam.Zestresowalam sie wczoraj natomiast - az sie poplakalam...chce rodzic sn a tu w 35+3 tc moj synus mial 3770g w pierwszym pomiarze i 3900 w drugim....Dzis w szpitalu 3220g wiec troche mnie to uspokoilo...- bedzie duzy to na pewno ale moze nie gigant..A fakt faktem jeszcze 2 tyg.moglby posiedziec.Przy tych wymiarach wolalabym urodzic szybciej, ale jeszcze nie teraz.
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
Właśnie dostałam telefon od mojej ginekolog, powiedziała żebym się nie stresowała jeżeli jutro mnie odeślą z ip, bo jest przepełnienie na oddziale. Nie zmienia to faktu, że CC będę miała w czwartek poprostu przyjdę i zrobią z marszu. Ja się wcale nie gniewam z tego powodu nawet bym się cieszyła że nie muszę dzień dłużej tam kwitnąć.
ingelita, Meneksze lubią tę wiadomość
25.07.2018 🦊
-
Anuleczek wrote:Dzisiaj to sie zdziwilam ale podejrzewalam ze moze po wczorajszym badaniu, no ale moj lekarz kazal jechac to pojechalam.Zestresowalam sie wczoraj natomiast - az sie poplakalam...chce rodzic sn a tu w 35+3 tc moj synus mial 3770g w pierwszym pomiarze i 3900 w drugim....Dzis w szpitalu 3220g wiec troche mnie to uspokoilo...- bedzie duzy to na pewno ale moze nie gigant..A fakt faktem jeszcze 2 tyg.moglby posiedziec.Przy tych wymiarach wolalabym urodzic szybciej, ale jeszcze nie teraz.
-
Zuuziia wrote:Właśnie dostałam telefon od mojej ginekolog, powiedziała żebym się nie stresowała jeżeli jutro mnie odeślą z ip, bo jest przepełnienie na oddziale. Nie zmienia to faktu, że CC będę miała w czwartek poprostu przyjdę i zrobią z marszu. Ja się wcale nie gniewam z tego powodu nawet bym się cieszyła że nie muszę dzień dłużej tam kwitnąć.
-
Kasiaja wrote:Kurczę odebrałam wyniki i w moczu glukoza
126mg/dl plus ketony ponad normę
pierwszy raz coś takiego mi wyszło. Jutro wizyta. Czy któraś posiada wiedzę w tym temacie? Może zrobić powinnam jakieś dodatkowe badanie żeby jutro lekarz miał lepszy obraz od czego to może być. Zastanawiam się czy to może byc od Pepsi bo ostatnio nie mogę się powstrzymać od niepicia, naprawdę to silniejsze ode mnie i aż mnie skręca żeby się napić. Jakbym była od niej uzależniona. A i białko w moczu ale opisane tylko jako „ślad”. Całą ciąże wyniki wszystkie w normie, a na końcówce tak się posypało
Mi tez wyszla glukoza w moczu 80jednostek.Powtorzylam badanie za kilka dni i wszystko juz bylo w normie.U mnie ten wynik najprawdopodobniej spoeodowala paczka zelkow przed snem ( a rano siusialam).Kasiaja lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
Lavendova wrote:Ale co pić? Wode tylko? Czy jakis sok albo wode z sokiem można? I jak z produktami mlecznymi jogurt czy cos lepiej odczekać czy mozna normalnie?
A w kwestii przekasek do szpitala to batonika z czek można dzień wcześniej (przed porodem) zjesc?
Położna mówiła, ze przetwory mleczne na początku z umiarem i obserwować kupy, bo przez przetworzony nabiał mogą być często i małe. Ale mleko można -
ingelita wrote:Ja piję wodę gazowaną i niegazowaną, soki (jak dziecka to nie rusza, to nie ma problemu), mleko, czasem jakąś colę, herbatę, kawę. Ważny jest płyn
Położna mówiła, ze przetwory mleczne na początku z umiarem i obserwować kupy, bo przez przetworzony nabiał mogą być często i małe. Ale mleko można
-
Eilleen wrote:Wodę gazowaną można? Bo słyszałam od paru osób ze nie można. Nie pamiętam jaki powód podali.
gaz z wody do mleka się nie dostanie
nie ma ograniczeń co do picia i jedzenia.
Piwa, które zawierają alkohol, nawet śladowe ilości to mają to wpisane w skład. Teraz na pewno warka, Lech i kilka innych maja 0%. Z przyjemnością je pije, bo są lepsze od soków, a zawsze to zaspokoi chęć na alkoholowe piwa -
justa1509 wrote:Można
gaz z wody do mleka się nie dostanie
nie ma ograniczeń co do picia i jedzenia.
Piwa, które zawierają alkohol, nawet śladowe ilości to mają to wpisane w skład. Teraz na pewno warka, Lech i kilka innych maja 0%. Z przyjemnością je pije, bo są lepsze od soków, a zawsze to zaspokoi chęć na alkoholowe piwaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 21:18