X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem skąd ten pomysł z wodą gazowaną...wpadłybyście na to, że no nie wiem....gaz do cycka wpada?? :D
    Ja chodzę na te różne spotkania z doradczyniami między innymi i one to mają ubaw z tych mitów dopiero.
    Najważniejsze rady zawsze: laktacja jest w głowie, im więcej nerwów tym może być słabiej więc tylko spokój nas uratuje.
    Nie ma cycków, które by się nie nadawały do karmienia. Nie rozumieją dlaczego podaje się mm dzieciom nawet po cesarce, bo ilości siary do nawału są w zupełności wystarczające.
    Do planowych cesarek, podobno fajnie wcześniej zebrać kilka kropel siary z cycka do strzykawki.
    I nawet ojciec niech poda maleństwu po wyjęciu, może być choćby tyle żeby wysmarować policzek od wewnątrz.

A co do flory bakteryjnej UWAGA :D
    Podobno są nawet takie patenty, że kobieta wkłada jakiś tampon do pochwy żeby przeszedł bakteriami matki hehe a potem smaruje się tym dziecko. Lekarze w szpitalach uważają to za hardkor, ja w sumie też jestem zdziwiona ale PODOBNO już coś takiego wymyślono.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssa ten tampon to jeszcze nic, słyszałam, że kobiety jedzą łożysko :-O ot taka jakaś „moda” :-S

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami lepiej nie czytać co to ludzie wymyślają... Mądrzy ludzie będą się z tego śmiać, a cała reszta... Można mieć tylko nadzieję że tego nie znajdą w odmętach internetu :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Nesssa ten tampon to jeszcze nic, słyszałam, że kobiety jedzą łożysko :-O ot taka jakaś „moda” :-S

tez to słyszałam i podobno staje sie to coraz bardziej popularne, zeby zabierac łozysko do domu, jeść albo przerabiac np. na tabletki.

3i492n0agf4rykt3.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bardzo wysokie ciśnienie 150/101. Jeśli wnorzeciagu godziny nie zacznie spadać to jadę na IP. A jestem na wakacjach... 250 km od domu :(

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Nie wiem skąd ten pomysł z wodą gazowaną...wpadłybyście na to, że no nie wiem....gaz do cycka wpada?? :D
    Ja chodzę na te różne spotkania z doradczyniami między innymi i one to mają ubaw z tych mitów dopiero.
    Najważniejsze rady zawsze: laktacja jest w głowie, im więcej nerwów tym może być słabiej więc tylko spokój nas uratuje.
    Nie ma cycków, które by się nie nadawały do karmienia. Nie rozumieją dlaczego podaje się mm dzieciom nawet po cesarce, bo ilości siary do nawału są w zupełności wystarczające.
    Do planowych cesarek, podobno fajnie wcześniej zebrać kilka kropel siary z cycka do strzykawki.
    I nawet ojciec niech poda maleństwu po wyjęciu, może być choćby tyle żeby wysmarować policzek od wewnątrz.

Podobno są nawet takie patenty, że kobieta wkłada jakiś tampon do pochwy żeby przeszedł bakteriami matki hehe a potem smaruje się tym dziecko. Lekarze w szpitalach uważają to za hardkor, ja w sumie też jestem zdziwiona ale PODOBNO już coś takiego wymyślono.
    Nam położna w szkole rodzenia mówiła żeby nie słuchać tych położnych w szpitalach. Ze pokarm czasem się pojawia dopiero po 24h i mamy dziecko przystawiac żeby poczulo bliskość. Pokarm się pojawi. Mówiła żeby nie kupować mm na zaś bo to powoduje że możemy się łatwo poddać bo na wyciągnięcie ręki jest mm. I też mówiła że stres powoduje że laktacja stopuje. Proponowala melise.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Mam bardzo wysokie ciśnienie 150/101. Jeśli wnorzeciagu godziny nie zacznie spadać to jadę na IP. A jestem na wakacjach... 250 km od domu :(
    Ale lepiej sprawdzić na wszelki wypadek. Mam nadzieję że to tymczasowe. Masz torbę ze sobą?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedzenie łożyska, mniam!
    Sprawdźcie sobie jeszcze co to jest poród lotosowy, też podobno w modzie ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    tez to słyszałam i podobno staje sie to coraz bardziej popularne, zeby zabierac łozysko do domu, jeść albo przerabiac np. na tabletki.
    Też słyszałam o tym ale po co to nie wiem. Co by nie było to jest to obrzydliwe.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ale lepiej sprawdzić na wszelki wypadek. Mam nadzieję że to tymczasowe. Masz torbę ze sobą?

Tak, Na szczęście tak. Martwię się 3h wcześniej było 121/81 :(

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3

• Leticia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumka, może to chwilowe, miałaś wcześniej jakieś epizody?
    Spróbuj się uspokoić, a za niedługo jeszcze raz zmierzyć i jak coś to szukać IP. Jeśli się będziesz denerwować, to z nerwów będziesz miała wysokie... wiem, że łatwo powiedzieć, ale z ciśnieniem w końcówce ciąży nie ma żartów.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Nam położna w szkole rodzenia mówiła żeby nie słuchać tych położnych w szpitalach. Ze pokarm czasem się pojawia dopiero po 24h i mamy dziecko przystawiac żeby poczulo bliskość. Pokarm się pojawi. Mówiła żeby nie kupować mm na zaś bo to powoduje że możemy się łatwo poddać bo na wyciągnięcie ręki jest mm. I też mówiła że stres powoduje że laktacja stopuje. Proponowala melise.
    No dobra, a jak pokarm czy siara pojawi się dopiero po tych 24 h, to nam dzieciaczek nie umrze z głodu do tego czasu, skoro mamy nie dokarmiać? Sorry za takie głupie pytania, ale dla mnie temat laktacja to abstrakcja :D

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    No dobra, a jak pokarm czy siara pojawi się dopiero po tych 24 h, to nam dzieciaczek nie umrze z głodu do tego czasu, skoro mamy nie dokarmiać? Sorry za takie głupie pytania, ale dla mnie temat laktacja to abstrakcja :D
    Z tego co mówiła i też słyszałam to dziecko ma jeszcze zapas z czasu kiedy było w brzuchu. A żołądek dziecka jest malutki. Dla mnie to też abstrakcja. Nie wiem jak się w tym odnajde ;-)

kozalia lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Tak, Na szczęście tak. Martwię się 3h wcześniej było 121/81 :(
    Staraj się uspokoić i zmierzyć jeszcze raz.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak można rozpoznać że z ciśnieniem jest coś nie tak? Bo ja nie miałam z tym problemów. Nie mam urządzenia do badania w domu.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

No nie wiem czy w kazdym przypadku te ilosci siary sa wystarczajace. Moja corka to wyssala z cycka co bylo a potem dostala 20 ml mm a darla sie dalej, dopiero jak wypila kolejne 20 ml to zasnela. Wiec nie sadze ze jej by samo z cycka marne wystarczylo. O mojej starszej juz nie wspomne bo nawalu dostalam w pierwszej dobie wiec miala co pic a pila duzo. Ja tam bym dzielila "wiedze" tych poloznych przez 2 i robila zgodnie z wlasnymi przeczuciami. A ja dziecka glodzic nie bede, nic zlego w dokarmieniu nie widze.

Z ta flora to OMG :O To ja sie ciesze ze moje to ominie a ktos chce tym swoje dziecko wysmarowac blee :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 22:47

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    No nie wiem czy w kazdym przypadku te ilosci siary sa wystarczajace. Moja corka to wyssala z cycka co bylo a potem dostala 20 ml mm a darla sie dalej, dopiero jak wypila kolejne 20 ml to zasnela. Wiec nie sadze ze jej by samo z cycka marne wystarczylo. O mojej starszej juz nie wspomne bo nawalu dostalam w pierwszej dobie wiec miala co pic a pila duzo. Ja tam bym dzielila "wiedze" tych poloznych przez 2 i robila zgodnie z wlasnymi przeczuciami. A ja dziecka glodzic nie bede, nic zlego w dokarmieniu nie widze.

Z ta flora to OMG :O To ja sie ciesze ze moje to ominie a ktos chce tym swoje dziecko wysmarowac blee :O
    Co racja to racja :-) dlatego mam obawy czy sobie poradzę z kp.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upal duszno. Spac nie idzie.
    Kluska 3300 wazy . Przepływy ok. Wody łożysko też. Szyjka zamknięta ale już miekka

pumka1990, Lavendova, ingelita, Eilleen, belladonna, Ania241188, d'nusia, e_mii, Meneksze, Dooti, edytkaa93, Loczek2018, misia-kasia lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Pumka, może to chwilowe, miałaś wcześniej jakieś epizody?
    Spróbuj się uspokoić, a za niedługo jeszcze raz zmierzyć i jak coś to szukać IP. Jeśli się będziesz denerwować, to z nerwów będziesz miała wysokie... wiem, że łatwo powiedzieć, ale z ciśnieniem w końcówce ciąży nie ma żartów.

Od 4 tygodni mam mierzyć ciśnienie 3 razy dziennie, bo bywało wysokie i dochodziło do 140/90, ale nigdy nie przekroczyło. W środę robiłam badanie moczu łącznie z białkiem w moczu i wszystko idealnie. Opuchnięta też jestem od 4 tygodni....

Dziś czuję się dobrze. Ogólnie normalnie. Tylko to ciśnienie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Co racja to racja :-) dlatego mam obawy czy sobie poradzę z kp.

Ja tez mam obawy wlasnie dlatego juz sie nastawiam pozytywnie ale bez stresu i presji. Bedziemy duzo pic i duzo przystawiac i ma zadzialac natura :P

‹‹ 1134 1135 1136 1137 1138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ