X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ja tez mam obawy wlasnie dlatego juz sie nastawiam pozytywnie ale bez stresu i presji. Bedziemy duzo pic i duzo przystawiac i ma zadzialac natura :P
    I tego trzeba się trzymać. :-) a w razie co będę wzywać doradcę gdybym miała problem z przystawianiem tak żeby nie bolało.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest taka książka Warto karmić Piersią, i co dalej. Magdaleny Nehring-Gugulskiej.
    Autorka uratowala karmienie mojego synka. Polecam przeczytać przed porodem.

Eilleen, kozalia lubią tę wiadomość

• Carolline Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Punka spróbuj o czymś innym myśleć i się zrelaksować jak najbardziej dasz radę przed kolejnym pomiarem. Powodzenia.
    Kasiaja co do moczu ja wczoraj miałam proteiny i krew w moczu, ale to nie było z porannego, wiec dziś powtórzyłam rano z porannego i z zachowaniem maksimum higieny (po prysznicu) i dla odmiany wynik idealny. Gdzie wczoraj to
    Białko było wysokie.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam mowili ze dziecko w pierwszej dobie ma zoladek pojemnosci raptem 2ml i pozniej z godziny ns godzine z dnia na dzien jest dopiero w stanie zjesc jednorazowo troszke wiecej i wiecej i tez czesto dlatego bywa rak ze co krotki czas sie domaga bo miesci malutko wiec i szybko glodne a czestym przystawianirm "zamawia" sobie wieksze ilosci pokarmu bo coraz wiecej potrzebuje...

Co do jedzenia lozyska to ja juz z 4 lata temu czytalam o tym i bylo to w modzie...

U nas czyste szalenstwo pogodowe w chwili obecnej mamy na zewnatrz 27 stopni... a to i tak nie najcieplejszy dzien w tym tygodniu...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Nam mowili ze dziecko w pierwszej dobie ma zoladek pojemnosci raptem 2ml i pozniej z godziny ns godzine z dnia na dzien jest dopiero w stanie zjesc jednorazowo troszke wiecej i wiecej i tez czesto dlatego bywa rak ze co krotki czas sie domaga bo miesci malutko wiec i szybko glodne a czestym przystawianirm "zamawia" sobie wieksze ilosci pokarmu bo coraz wiecej potrzebuje...

Co do jedzenia lozyska to ja juz z 4 lata temu czytalam o tym i bylo to w modzie...

U nas czyste szalenstwo pogodowe w chwili obecnej mamy na zewnatrz 27 stopni... a to i tak nie najcieplejszy dzien w tym tygodniu...
    Musiałam się najpierw upewnić czy dobrze pamiętam. Bo jedzenie łożyska zaraz się mi się skojarzyło z tym że Tom Cruise powiedział kiedyś że jak jego żona urodzi to że zje łożysko. I dobrze pamiętalam. A to było w 2006 r.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumka - i jak z ciśnieniem?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Pumka - i jak z ciśnieniem?

140/92, nadal wysokie, Ale czekam do rana i zobaczę czy się poprawia.

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• alenka89 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2018, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Jedzenie łożyska, mniam!
    Sprawdźcie sobie jeszcze co to jest poród lotosowy, też podobno w modzie ;)
    Zwierzęta zjadają łożyska jako posiłek regeneracyjny.
    A położne niektóre podobno dyskretnie się smarują mazią płodową ,bo świetnie działa na skórę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy my się rodzilysmy to z łożyska produkowane były kremy, ale odeszli od tego. Nie pamiętam czemu. A jakąś laska się podobno zatruła tabletkami że swojego łożyska, ktoś przy produkcji dał ciała, ale też nie pamiętam już szczegolow. Także byłabym ostrożna...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko siara występuje. Hani to juz nie wystarcza..
    Musimy dokarmiac. I modlic sie by pokarm sie pojawił.
    Od wczoraj poszly w ruch hetbatki i femaltiker. Od dzis zabawa z laktatorem. :(

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, 39 tydzień zaczynam :)
    2 tygodnie do terminu
    4 tygodnie do przymusowego opuszczenia brzucha.

Noc fatalna.. było mi tak gorąco jak się obudziłam w nocy że poszłam siku.. wróciłam do łóżka i czułam jak jest mi duszno, słabo a stopy i dłonie mi mrowilo, normalnie czułam jak puchna. Męża obudziłam i zawinal mi lod w ręcznik i tak delikatnie głowę i kark z 30 min chlodzilam aż doszłam do siebie :(

Leticia, katka/85 lubią tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/01/brak-pokarmu-i-pokarm-malowartosciowy/

Ile pokarmu potrzebuje noworodek :D

Qumish lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta piąteczka, u mnie też dziś 38 skończony, zaczynamy 39 tydzień ciąży :-) brzuch przestał boleć koło północy i wtedy dopiero zasnęłam, obudziłam się z bólem znowu. Także macica ćwiczy na całego. Do tego migrena i pół świata nie widzę tylko migające mroczki :-( szybka kanapka i Apap i modlę się żeby minęło.

Marta..a, Leticia, katka/85 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U mnie tylko siara występuje. Hani to juz nie wystarcza..
    Musimy dokarmiac. I modlic sie by pokarm sie pojawił.
    Od wczoraj poszly w ruch hetbatki i femaltiker. Od dzis zabawa z laktatorem. :(
    Polecam cycek cycek i jeszcze raz cycek i będzie dobrze. Karmić non stop a mleko będzie i dziecko też będzie zadowolone. Mi chciały dokarmiać w szpitalu bo ile można karmić ale się uparłam że nie i na dobre to wyszło i mi i dziecku. Także herbatki i femaltiker ok ale Hania niej będzie większość czasu przy piersi raz jednej raz drugiej i mleko się szybko pojawi.

PLPaulina, Katalonia lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy byl placz.. cycki moje nie dawały satysfakcji.. :( :( :( ale ciągle przystawiamy do piersi.

Leticia, Katalonia lubią tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam aby lekki ból okresowy i nadal nieregularne bezbolesne skurcze :(
    Niby mąż mówi że brzuch opada ale ja tam tego nie widzę.

O laktacji się nie wypowiem bo nie wiem.. a łożyska jeść nie zamierzam. Już wystarczy że zachowuję krew i pępowinę do banku żeby mogli to w razie czego wykorzystać.
    Krew miesiączkową tez ktoś pił chyba coś kiedyś mi się na pudelkach obiło o uszy.

nesssssa lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się przed 6 bo siku, jak szłam do łazienki to myślałam że się poplacze, ale rozpadne... Bolało mnie wszystko, cały krok... Coś okropnego, a jak wróciłam to zaczął brzuch mnie boleć, a w zasadzie ból pojawia się w plecach. Obawiam się że będą mnie męczyć bóle krzyżowe... Przy @ rzadko bolał mnie brzuch, w zasadzie zawsze plecy...
    Dłonie mam opuchniete cały czas i w nocy budzi mnie drętwienie, stopy też spuchniete, ale nie bolą.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U nas w nocy byl placz.. cycki moje nie dawały satysfakcji.. :( :( :( ale ciągle przystawiamy do piersi.
    To normalny „kryzys drugiej doby”, kiedy dziecko zaczyna potrzebować więcej pokarmu, a Ty go jeszcze nie masz. W ten sposób, płaczem i ciągłym ssaniem dzidzia rozkręca laktację:) Dokarmienie jednak przynosi ulgę i pozwala zasnąć :P A teraz cycek albo laktator :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Leticia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Paulina, polubiłam, bo mam grube palce i na telefonie nie trafiam we właściwe przyciski :/

Wiem, co czujesz... jednymi chyba z najgorszych momentów były te, kiedy próbowałam przystawiać córkę do piersi, ona pociągnęła kilka razy i zaczynała płakać zawiedziona. Serce bolało :( do tej pory jak o tym myślę, to mi przykro :/
    Ale to minie, przystawiaj, przytulaj, katuj laktator i niedługo wszystko się wyprostuje.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Paulina, spokojnie. Jeśli małą przystawiasz i chce ssać to na pewno dacie radę. Ja miałam podobnie, też dokarmiałam mm w nocy i raz w dzień. Lepiej dać jej troszkę mieszanki, niż byś miała tam razem z nią płakać, to by nie pomogło ani Tobie, ani jej.

Lavendova lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ