Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
gosia.kak wrote:\
oooo,nie wiedziałam ze utrzymujące sie nisko cisnienie jest wskazaniem do cc... Moja gin mi nic nie mowila a praktycznie zawsze mam cos kolo 90 do max 100 ;/
Podwyższonepowyżej 90
Ja mam niskie, raz w szpitalu rano 3x mi mierzyla i wychodziło 70/40 po trzeciej próbie spojrzała na mnie i stwierdziła że widzi że żyje więc mam już iść.. i tak zapisała.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Co do karmienia, to w teorii najlepiej jak dziecko nie dostaje mm... ale weź tu wytrzymaj jak Ci płacze i leci z wagi
Nie traktuj tego jako rady, ale ja w takiej sytuacji (też miałyśmy duży spadek wagi) podtuczylam mm, żeby jak najszybciej wyjść ze szpitala. A w domu walka o laktację pełną parą.ingelita, belladonna, Lavendova, d'nusia, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
Leticia wrote:Co do karmienia, to w teorii najlepiej jak dziecko nie dostaje mm... ale weź tu wytrzymaj jak Ci płacze i leci z wagi
Nie traktuj tego jako rady, ale ja w takiej sytuacji (też miałyśmy duży spadek wagi) podtuczylam mm, żeby jak najszybciej wyjść ze szpitala. A w domu walka o laktację pełną parą.Potem tylko cycek w domu. Da się
-
Marta..a wrote:Podwyższone
powyżej 90
Ja mam niskie, raz w szpitalu rano 3x mi mierzyla i wychodziło 70/40 po trzeciej próbie spojrzała na mnie i stwierdziła że widzi że żyje więc mam już iść.. i tak zapisała.
aaa, okczytanie ze zrozumieniem coraz bardziej szwankuje
U mnie tez pielegniarka zawsze sie śmieje ze dziwne ze ja normalnie funkcjonuje z tak niskim cisnieniem, bo jak mam 90-pare na 50 to juz u mnie duzo
Justyna u mnie to górne to max 90najczesciej cos w okolicach 90/50
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 12:29
-
nick nieaktualnyLeticia wrote:Co do karmienia, to w teorii najlepiej jak dziecko nie dostaje mm... ale weź tu wytrzymaj jak Ci płacze i leci z wagi
Nie traktuj tego jako rady, ale ja w takiej sytuacji (też miałyśmy duży spadek wagi) podtuczylam mm, żeby jak najszybciej wyjść ze szpitala. A w domu walka o laktację pełną parą.
O i to jest bardzo dobry pomysl, tak samo uwazam. Nie ma co sie meczyc zwlaszcza po porodzie kiedy jestesmy zmeczone zestresowane i jeszcze hormony buzuja. -
Anuleczek wrote:Dziewczyny czy Was dzidzia tez kopie tuz pod mostkiem? Do tej pory maly wciskal nogi w zebra po prawej stronie a od wczoraj mam jego syrki doslownie pomiedzy cyckami i ciut ponizej.Jednoczesnie czyje rozpychanie nad wzgorkiem lonowym.Czyzby sie wciskal w kanal rodny???10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
gosia.kak wrote:aaa, ok
czytanie ze zrozumieniem coraz bardziej szwankuje
U mnie tez pielegniarka zawsze sie śmieje ze dziwne ze ja normalnie funkcjonuje z tak niskim cisnieniem, bo jak mam 90-pare na 50 to juz u mnie duzo
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
squirrel wrote:Ja też się boję, że podczas porodu będę miała bóle krzyżowe a nie efektywne skurcze. Podczas miesiączki i owulacji zawsze miałam bóle krzyżowe i nigdy nie brałam nospy, bo mi na taki ból po prostu nie pomagała. Nie wiem nawet co to są skurcze miesiączkowe.
U mnie to samo, tylko bóle krzyżowe. Teraz od kilku dni właśnie takie się odzywają tylko bardzo delikatne. A na takie bóle przy miesiączce to brałam zawsze lek Nimesil, na receptę. Tylko on mi pomaga. Żadne nospy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No to i ja dołączę do grona z niskim ciśnieniem, zazwyczaj mam 100/60 jak spada niżej to zaczyna mnie głowa boleć dlatego w ciąży dalej piję kawę tylko delikatniejszą. Zrezygnowałam za to całkowicie z czarnej herbaty. No ale oczywiście jak jestem u lekarza/położnej to ciśnienie wzorowe 120/80
Też się boję bóli krzyżowych, przy miesiączce nic nie pomagało ale ostatnio jakoś te bóle były łagodniejsze więc już trochę zapomniałam jak to okropnie było. Ja na te bóle załatwiłam sobie TENS bo ponoć pomaga, zobaczymy jak będzie
-
nick nieaktualnygosia.kak wrote:aaa, ok
czytanie ze zrozumieniem coraz bardziej szwankuje
U mnie też 100/60 90/50...