Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:U nas w nocy byl placz.. cycki moje nie dawały satysfakcji..
ale ciągle przystawiamy do piersi.
Jak Ty się czujesz?
d'nusia lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
U mnie brzuch wysoko i zero objawów.
Podobno utrzymujące się ciśnienie 140/90 jest wskazaniem do wycieczki na IP.
Co do KP - czytam Hajfie, nawet sobie wydrukowałam ulotki - po czym poznać że dziecko jest głodne/najedzone. Jakie ilości mleka w których dobach zycia potrzebuję itd. mam nadzieję że bd to wspierać moje zacięcie do kp.
-
Ja też się boję, że podczas porodu będę miała bóle krzyżowe a nie efektywne skurcze. Podczas miesiączki i owulacji zawsze miałam bóle krzyżowe i nigdy nie brałam nospy, bo mi na taki ból po prostu nie pomagała. Nie wiem nawet co to są skurcze miesiączkowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 10:54
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Dziewczyny czy Was dzidzia tez kopie tuz pod mostkiem? Do tej pory maly wciskal nogi w zebra po prawej stronie a od wczoraj mam jego syrki doslownie pomiedzy cyckami i ciut ponizej.Jednoczesnie czyje rozpychanie nad wzgorkiem lonowym.Czyzby sie wciskal w kanal rodny???
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
A ja dzis zaliczylam swoja ostatnia wizyte u diabetologa... wszystko super i mocz i cukier i cisnienie itp... takze juz nie musze pani odwiedzac przed porodem wiecej
belladonna, Carolline, chabasse lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Loczek2018 wrote:U mnie brzuch wysoko i zero objawów.
Podobno utrzymujące się ciśnienie 140/90 jest wskazaniem do wycieczki na IP.
Co do KP - czytam Hajfie, nawet sobie wydrukowałam ulotki - po czym poznać że dziecko jest głodne/najedzone. Jakie ilości mleka w których dobach zycia potrzebuję itd. mam nadzieję że bd to wspierać moje zacięcie do kp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 10:21
7w3d 💔 -
Witam sie w nowym dniu! Dziś juz dzień bez przetworów, walczyłam z nimi 2 dni
Dziś mam tez wizytę wieczorem z usg, ciekawe ile mała podrosła.
Widzę że tematy ciążowe i dzidziusiowe już mocno sie przeplatająPumka powodzenia na IP
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 10:35
-
Jedź, jedź. Ja też mam zalecenie mierzenia codziennie i jakby mi wyszło co najmniej 140/90 to mam jeszcze zrobić 5 pomiarów co 10 min i jeśli nie spadnie to też kazała jechać na IP od razu.
Przy donoszonej ciąży też mi mówiła, że mogą przez to rozwiązać wcześniej ciążę, ale u Ciebie pewnie najpierw dadzą leki, bo jeszcze trochę mógłby dzidzuś posiedzieć w brzuchu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 10:41
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Witam się i ja
Zostaliśmy przyjęci na oddział, właśnie robią nam pierwsze ktg. Jutro CC ale godziny narazie nie znam. Mały z dzisiejszego USG ma 3400g.justyna14, misia-kasia, Marta..a, Eilleen, PLPaulina, Lavendova, Leticia, e_mii, Cccierpliwa, Kasiaja, belladonna, Ania241188, d'nusia, Dooti, ingelita, edytkaa93, Existenz, alenka89, jej odbicie, chabasse, Meneksze, AnkaK90 lubią tę wiadomość
25.07.2018 🦊
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja mam pół salonu w ciuszkach dla maluchow od sąsiadki, od 80 do 116 niektore z metka nawet
I powiedziala mi ze tu dają jak sie chce taki spray do nosa z oxy na otwarcie kanalikow piersi czy cos takiego, syntocinon? Pierwsze słyszę szczerze. Ale podobno dziala.
Jeszcze guglajac to znalazlam tabletki Domperidon jako farmakologicznie wsparcie laktacji, podobno wspomaga wytwarzanie wiekszej ilosci mleka. Tez pierwsze słyszę, ale dobrze wiedziec w razie w. Slyszalyscie cos o tym?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 11:29
-
justyna14 wrote:ciśnienie 140/90 jest wskazaniem do obserwcji. To jest ciśnienie graniczne. Dolne powyżej 90 jest wskazaniem do leczenia (utrymujące się) - ja biore dopegyt, bo dziecko może być niedotlenione, a ciśnienie dolne utrzymujące się powyżej 100 jest wskazaniem do szybkiej cc - jesi ciąża już donoszona.
oooo,nie wiedziałam ze utrzymujące sie nisko cisnienie jest wskazaniem do cc... Moja gin mi nic nie mowila a praktycznie zawsze mam cos kolo 90 do max 100 ;/ -
PLPaulina wrote:Mamy spadek masy ciała powyzej 10%..
Karmimy co 3h. Najpierw cycuchy pptem butla..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 11:50