X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Ja już zaczynam schizować, że po cesarce będę mieć problem rozkręcić laktację. Słyszałam że niby Karmi pomaga, ale tam jest 0,5% alkoholu, wiec dla mnie odpada. Czy to musi być konkretnie karmi, czy może być jakieś inne piwo, ale na prawdę bezalkoholowe 0,0% a może musi być ciemne??

Kozalia po pierwsze wcale nie musisz miec problemow z laktacja po cc! To nie zalezy od porodu, a bardziej od kobiety.

Ja kupilam sobie w pl femaltiker w razie czego, sa jeszcze jakies herbatki.

Z tym karmi to nie wiem chyba mit, ja przy pierwszej corce czasem sie napilam ale dopiero jak miala z 6 mjesiecy i nie w celu podkrecenia laktacji. Napewno po porodzie bym nie pila niczego co ma do 0,5 alk.

kozalia lubi tę wiadomość

• Leticia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Ja już zaczynam schizować, że po cesarce będę mieć problem rozkręcić laktację. Słyszałam że niby Karmi pomaga, ale tam jest 0,5% alkoholu, wiec dla mnie odpada. Czy to musi być konkretnie karmi, czy może być jakieś inne piwo, ale na prawdę bezalkoholowe 0,0% a może musi być ciemne??

Kozalia, to chodzi o słód, mówi się, że to on pomaga. Więc teoretycznie wszystko na jego bazie powinno działać tak samo.
    Ja na laktację piłam herbatki laktacyjne i Femalktiker. Laktację rozkręciłam, ale czy to konkretnie coś pomogło to nie wiem ;) Może efekt placebo ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:

to ma być napój na bazie słodu jęczmiennego. Nie musi być ani palony ani z %%.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Leżę na sali dwuosobowej.. a obok mnie mlodziutka dziewczyna, ktora dziś cały dzien nie zajmowała sie dzieckiem "bo nie"..

Mały placze bo : chce cycka, chce nową pieluszke, chce przytulania... :O
    A jak przyszedl jej facet Ukrainiec to uspokaja to dziecko jakby sie do kury zwracał. :O

Co to znaczy że jak do kury? Może dziewczyna ma depresję poporodowa albo coś? Szkoda dzieciaczka położne coś pomagają?

Kasiaja może glukoze ma czczo? Nie wiem mi się wyniki na koncu poprawiły nawet :(

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Kozalia po pierwsze wcale nie musisz miec problemow z laktacja po cc! To nie zalezy od porodu, a bardziej od kobiety.
    Wiem, że nie muszę mieć problemów, dlatego piszę że schizuje :D

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja ja raz miałam ketony w moczu i też sie przeraziłam bo zaraz słyszałam że jestem niedożywiona, za mało pije itp. A jak lekarz na to zerknął to powiedział tylko że teraz jest sezon owocowy i to może być z tego i by sie tym nie przejmować. Ale glukoza nigdy mi nie wyszła więc nie wiem. Za tydzień mam znów badania, więc ciekawe co tam powychodzi, ale to też lekarz zlecił tylko takie podstawowe bo poprzednie byłyz czerwca, i powiedział że dobrze byłoby mieć świeże wyniki przed porodem, ale powiedział że one już nie są aż tak ważne, no chyba że powychodziłoby tam niewiem co.

Moja mała znów znęca się nad moim lewym jajnikiem... Zabawke sobie znalazła:p

Kasiaja lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupiłam femaltiker + herbatki na laktacje.
    I mam nadzieję ze sie rozkręci. :) na razie karmie tylko z piersi.. tylko czekam na nawal. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 15:26

pumka1990 lubi tę wiadomość

• justa8902 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni mnie nie bylo a tu takie rzeczy, gratulacje dla kolejnych Mamuś :)

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
    Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
    38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
    08.2016 cp <3 [*] 03.2017 <3 [*]
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc rozkręcałam laktację herbatkami i ogólnie trzeba dużo pić i często przystawiać malucha. O karmi słyszałam, że działa bo właśnie mama przyjmuje więcej płynów jak pije sobie „piwko” i się relaksuje przy okazji :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• chabasse Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza gratulacje oczywiscie dla Was. Zdrówka i szybkiego dojscia do siebie. Paulina, dla Was tez wszystkiego dobrego. Niech dzidzia rośnie zdrowo. No ibpowodzenia dla wszystkich szokujących siw w najbliższym czasie. Kurczę.. Juz takiego rozpędu nabralysmy z rozpakowaniem, ze po malu nie nadążam. Wystarczy jeden dzień nieobecności i takie braki.. Heh... Ja w ogóle się nie czuję jakbym miala rodzić niebawem. Nie dlatego ze tak mi dobrze, bo nie jest. Jest goraco i zdycham, ale tam na dole nie mam parcia ani ciężkości. Brzuch stwardnieje czasem i boli jak na okres, ale to chyba nie oznacza jeszcze nic. No i wszyscy mówią, ze mam mały brzuch jak na 9 miesiac ciąży. A mnie sie wydaje ogromny. W końcu 11 kg na plusie. Spodnue noszę te sprzed ciąży, bluzki też, więc nie wiem gdzie to poszło.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby któraś coś jeszcze potrzebowała to w aptece Gemini jest dziś dzień darmowej dostawy

ingelita, d'nusia, misia-kasia, pumka1990 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Meneksze Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    Jeżeli szyjka niegotowa to lepiej obserwowac i czekać. Wywoływanie z niegotowa szyjka to bardzo trudne doświadczenie.

2 tygodnie temu na wizycie mialam juz szyjke miękka i rozpulchniona i rozwarcie na 2 cm, moja ginekolog twierdziła że poród może zacząć się w każdej chwili, a tu cisza. Skurcze mam w zasadzie codziennie ale sie nie rozkrecaja. W 34tc miałam hamowanie akcji porodowej a teraz gdy juz pora to Mała nie chce wyjsc.

belladonna lubi tę wiadomość

7v8rs65g42xgdjhc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meneksze wrote:
    2 tygodnie temu na wizycie mialam juz szyjke miękka i rozpulchniona i rozwarcie na 2 cm, moja ginekolog twierdziła że poród może zacząć się w każdej chwili, a tu cisza. Skurcze mam w zasadzie codziennie ale sie nie rozkrecaja. W 34tc miałam hamowanie akcji porodowej a teraz gdy juz pora to Mała nie chce wyjsc.

Już pora to może dla Twojej małej nawet za 3 tyg oznaczać ;)

• ingelita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tym piciem hektolitrów płynów, i to nie konkretnie na laktację, tak sobie rozkręciłam produkcję, że położna, która właśnie u mnie była, kazała mi zbastować z tym piciem, bo mam nadmiar pokarmu :P Więc moja rada: pić :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Ja tym piciem hektolitrów płynów, i to nie konkretnie na laktację, tak sobie rozkręciłam produkcję, że położna, która właśnie u mnie była, kazała mi zbastować z tym piciem, bo mam nadmiar pokarmu :P Więc moja rada: pić :)
    Tak, potwierdzam, dużo pic ale to łatwo akurat, bo podczas karmienia np mnie zawsze suszy. Więc nie trzeba się specjalnie zmuszać.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakieś skurcze lekko bolesne takie okresowe , ciągnięcie w szyjce i po tylku. Kręcę biodrami na piłce, może się się rozkręci

belladonna, pumka1990 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Położna mówiła że trzeba naprawdę dużo wody pić żeby laktacja była i jak widać działa :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meneksze wrote:

To dobrze. Trzymam jednak kciuki żeby Mała sama wyszła :-)

Meneksze lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co pić? Wode tylko? Czy jakis sok albo wode z sokiem można? I jak z produktami mlecznymi jogurt czy cos lepiej odczekać czy mozna normalnie?

A w kwestii przekasek do szpitala to batonika z czek można dzień wcześniej (przed porodem) zjesc?

• Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis trafilam na ip bo zaczelam plamic i krzyz mnie boli i mam delikatne bole podbrzusza no i troche jestem skolowana bo wczoraj szyjka dluga, twarda i zamknieta a dzis w szpitalu skrocona i zmiekczona...Generalnie niby wszystko ok ale jak plamienia nie mina w ciagu 2-3dni mam wrocic.

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ