Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi czop odchodzi po kawałku, dzisiaj ciut więcej, za to nie boli mnie brzuch.
Nie wiem czy wymagam zbyt wiele od ludzi czy co... Wyniki zawsze miałam w internecie, dzisiaj rano nie było, więc pojechaliśmy do laboratorium. Babka najpierw szuka wyników, a później pyta dla kogo... Po czym powiedziała że nie ma, w internecie nie musi być i wyszła. A wszystko mówiła w taki sposób, że czułam się jak skarcone na środku ulicy dziecko. -
belladonna wrote:Mnie zostawili w szpitalu. Będą wywolywac.
Ma to plusy, ile jesteś już po terminie? (już znalazłam na naszej 1 stronie, ze termin na wczoraj)
Jaki powód wywołania, już coś nie tak z łożyskiem i wodami, czy po prostu fakt, że termin minął?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 13:07
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
jestem po wizycie. mała waży ok 2700 przepływy łożysko i w ogóle ok ale porodu to u mnie nie widać
jak do terminu nie urodze to mam się do szpitala stawić 21.08. mam nadzieje ze młoda nie każe na siebie długo czekać i nie będę musiała bez sensu kwitnac w tym szpitalu. tym bardziej ze nie wyobrażam sobie na tak długo synka zostawić. jestem psychicznie nastawiona ze idę do szpitala rodzic zostaje 3 dni i wracam.
misia-kasia, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Marta..a wrote:Ma to plusy, ile jesteś już po terminie? (już znalazłam na naszej 1 stronie, ze termin na wczoraj
)
Jaki powód wywołania, już coś nie tak z łożyskiem i wodami, czy po prostu fakt, że termin minął?
Zly zapis ktg. Za wysokie tętno dziecka za mało akceleracji. -
nesssssa wrote:Kurde ja nawet tego nie ogarnęłam. Ale numer. U mnie normalnie w pokoju. Ale innej opcji i tak nie mam.
Poza tym bóle miesiaczkowe i od czasu do czasu ból w krzyżu. Kolejny dzień w galerii i kinie haha. Byle do poniedziałku. Niby ma być przerwa od upałów.
-
Eilleen normalnie ja tez zawsze znalam wersje ze donoszona jest w skonczonym 37tc
Jakze sie zdziwilam jak sie okazalo ze w de uznaja ciaze za dinoszona w skonczonym 36tc
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja juz myślę że to już blisko. Rano i wieczorem obolala. Apetyt od tyg dużo mniejszy. Rece i stopy nim rozruszać jak banie. Dziecko się boleśnie wypina . Codziennie gotuje dla 10 osób chodzę sprzątam i czekam na regularne skurcze.10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Eilleen normalnie ja tez zawsze znalam wersje ze donoszona jest w skonczonym 37tc
Jakze sie zdziwilam jak sie okazalo ze w de uznaja ciaze za dinoszona w skonczonym 36tc
Nie bez powodu czesto u mnie w szpitalu czekają by kobiety skonczyly 38tc. -
PLPaulina wrote:A w pl spotyka sie tez lekarzy którzy uważają ze donoszona to skonczony 38tc..
Nie bez powodu czesto u mnie w szpitalu czekają by kobiety skonczyly 38tc.
mysle ze to moze zalezec od tego co rozumiemy przez "donoszona", tylko to, czy dziecko ma juz rozwinięte wszystkie organy ktore powinno czy cos wiecej, np. jakies aktywnosci psycho-fizyczne? Np. odruch ssania, podobno kształtuje sie dopiero przy koncówce 36-38tc
No i druga sprawa, jak liczyc te tygodnie, bo przeciez nie kazdy ma regularne miesiączki zeby na ich podstawie wyliczac termin a z USG czesto wychodzą duze rozbierznosci. Moja bratowa, ktora jest teraz w ciazy ma różnice miedzy terminami 2 tygodni. I wez tu bądz mądry -
Existenz wrote:Ja juz myślę że to już blisko. Rano i wieczorem obolala. Apetyt od tyg dużo mniejszy. Rece i stopy nim rozruszać jak banie. Dziecko się boleśnie wypina . Codziennie gotuje dla 10 osób chodzę sprzątam i czekam na regularne skurcze.
Dzisiaj chodzę z wilgotną pieluszka na plecach... Rozplywam się -
36tc to donoszone bliźniaki z tego co wiem w Polsce
Już niech lepiej siedzą te dzieciaczki w brzuchach jak potrzebują, chociaż przenoszenie też jest niebezpieczne ale to zawsze lekarze mogą cc zrobić żeby je wyciągnąć na szczęście, gorzej z tym donoszeniem jest chyba.
belladona trzymaj się
może mnie lekarz też jutro wyśle do szpitala skoro szyjka gotowa od co najmniej wtorku a nic się nie dzieje? Chociaż młody chyba raz się dosłownie wyprostował bo miałam wrażenie, że głowa zaraz mu wypadnie, a nogi dobiły aż do żeber. Nie mam pojęcia jak on to zrobił ale bolało, aż musiałam się sama mega wyprostować bo się bałam że go tam połamię w środku6cs: 08.2018 - synek
-
Paulina dlatego nie dosc ze co kraj to obyczaj to jeszcze co lekarz jak widac...
Tutaj za urodzenie wczesniaka uznaje sie porow dziecka do 35+6 pozniej to juz normalnie...
Bardzo mnie to zdziwilo bo zawsze uwazalam ze wczesniak jest do 36+6
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
gosia.kak wrote:No i druga sprawa, jak liczyc te tygodnie, bo przeciez nie kazdy ma regularne miesiączki zeby na ich podstawie wyliczac termin a z USG czesto wychodzą duze rozbierznosci. Moja bratowa, ktora jest teraz w ciazy ma różnice miedzy terminami 2 tygodni. I wez tu bądz mądry
W szpitalu mówili, że termin z usg pierwszego bierze się pod uwagę jak jest różnica 7 dni co najmniej od terminu z OM.6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:A w pl spotyka sie tez lekarzy którzy uważają ze donoszona to skonczony 38tc..
Nie bez powodu czesto u mnie w szpitalu czekają by kobiety skonczyly 38tc.
Taka jest praktyka, tutaj tak samo donoszona to skonczony 38 tc. Skonczony 37 tc to już nie wcześniak ale dla lekarzy to jeszcze daleko do terminu. 36 jako donoszona to juz jakas abstrakcja wg mnie, to caly miesiąc do terminu -
A właśnie drogie mamy.. tak mnie naszło bo chodzę głodna i szukam czegoś żeby podjeść
Ja jestem z tych co zjedzą nawet najmniej apetyczny obiad w szpitalu, z tym nie mam problemu ale.. te porcje były dość małe do tego 19 kolacja, śniadanie dopiero 9! Także mąż musiał mi coś dowieźć.. i teraz pytanie co? Teraz miałam mleko, owoce, jakieś kaszki generalnie produkty mleczne i owoce. A z tego co kojarzę to na początku powinno się te mleczne rzeczy ograniczyć, tak samo niektóre owoce, więc co wam mężowie, partnerzy przywiozą do jedzenia?6cs: 08.2018 - synek