Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli będzie dziewczynka to nie poszaleję bo chłopcy już wybrali dawno. Wpadli na to że jak połączyć ich imiona czyli FilipOlaf to w środku wychodzi imię Pola. Nie darowaliby mi chyba gdybym nazwała inaczej:) Jeśli będzie chłopczyk to nie mam pojęcia.
Mi żylaki też wyszły w drugiej ciąży. Jestem pod opieką poradni angiologicznej i lekarz mi powiedział, że przy kolejnej ciąży koniecznie mam nosić. Muszę więc zacząć się rozglądać i coś wybrać.KlaudiaSG lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. A u mnie niestety złe wiadomości. Od środy wieczorem mam plamienia, byłam wczoraj u gin zrobiła mi usg ale nie było nawet widać pęcherzyka. Kazała mi zrobić betę i wczorajszy wynik to tylko 277 a dzisiejszy 291. Przyrasta ale bardzo powoli. Chyba za wczesna była moja radość z ciąży.15.04.2016 synek Filipek ❤️
12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane
Ja: 33 lata
kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
On: 33 lata
Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3
Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams -
justyna14 wrote:O! Opowiem wam co bylo na wrzesnikowkach 2014 moja pierwsza ciaza, watek prowadzila dziewczyna o niku flakonik - byla w ciazy z blizniakami. Wszystkie ja lubily, niektore na privie sie zwierzaly,przed porodem czesc wymienila sie nr telefonu zeby w razie co dac znac ze juz po porodzie. Ktoras zadzwonilando tego flakonika okazalo sie ze to dziewczyna ktora nie byla w ciazy, uczyla sie jeszcze chyba w liceum czy zawodowce, zdjecia z usg i dzieci po porodzie kllradla z i stagrama jakiejs babki z zagranicy. Zrobila nas na szaro!
-
pola123 wrote:Jeśli będzie dziewczynka to nie poszaleję bo chłopcy już wybrali dawno. Wpadli na to że jak połączyć ich imiona czyli FilipOlaf to w środku wychodzi imię Pola. Nie darowaliby mi chyba gdybym nazwała inaczej:) Jeśli będzie chłopczyk to nie mam pojęcia.
Mi żylaki też wyszły w drugiej ciąży. Jestem pod opieką poradni angiologicznej i lekarz mi powiedział, że przy kolejnej ciąży koniecznie mam nosić. Muszę więc zacząć się rozglądać i coś wybrać.
Stąd ten nick żeby wywróżyć PolęWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Ja kiedys bardzo chcialam Anastazje ale przenoszac sie do de imie odrazu poszlo na nie bo tutaj to imie odrazu kojarzy sie z konkretna narodowoscia...
U nas bedzie Mia lub Emily (lub obie) a w przypadku chlopczyka NathanielKlaudiaSG, mi88 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
*KasiaS* wrote:Cześć dziewczyny. A u mnie niestety złe wiadomości. Od środy wieczorem mam plamienia, byłam wczoraj u gin zrobiła mi usg ale nie było nawet widać pęcherzyka. Kazała mi zrobić betę i wczorajszy wynik to tylko 277 a dzisiejszy 291. Przyrasta ale bardzo powoli. Chyba za wczesna była moja radość z ciąży.
A co do imion to nie mam jeszcze pojęcia. Podoba mi się imię Laura, ale jeszcze z mężem na ten temat nie rozmawiałam. -
*KasiaS* wrote:Cześć dziewczyny. A u mnie niestety złe wiadomości. Od środy wieczorem mam plamienia, byłam wczoraj u gin zrobiła mi usg ale nie było nawet widać pęcherzyka. Kazała mi zrobić betę i wczorajszy wynik to tylko 277 a dzisiejszy 291. Przyrasta ale bardzo powoli. Chyba za wczesna była moja radość z ciąży.
kurcze, nie wim jak to jest z betą codziennie, podobno podwaja swoja wielkośc co 48 godz (chyba, że coś pomyliłam) Może te plamienia to z "wgryzania się" w ściane macicy? Nie wiem. Trzymam kciuki, żeby jednak wszystko było dobrze. Wypoczywaj, czuj sie jak królowa w domciu a jutro powtórz bete. i chyba najlepiej o tej samej porze robić? czy nie?Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
nick nieaktualny
-
niedograna wrote:Ale jaki ona miała cel żeby tak robić?? Pragnienie dziecka? Chęć bycia w ciąży? Bo nie rozumiem sensu takiego zachowania.
-
-
nick nieaktualny
-
A ja dziś po USG, mam pęcherzyk ciążowy 8,8 mm, lekarz powiedział, że mogą być plamienia, nawet jeszcze w 6 tygodniu, ale na szczęście juz nie mam. Betę w terminie 5t+1 miałam 4028 mlU/ml. Pozwolił mi chodzić na basen, pilates, więc od nowego roku zaczynam ćwiczenia, bo sporo przytyłam póki staraliśmy o dziecko, a do tego cały czas jestem głodna, nawet w nocy wstaję do lodówki. Na szczęście odwróciło mi od słodkiego, wcześiej mogłam zjeść całą czekoladę na raz, a teraz nawet mi się nie chcę Chcę mi się teraz mięsa
Co do imion, wybierałam dla chłopca Jan, ale ostatnio wpadło mi do głowy Kuba, więc myślę, że to jest znak i będzie chłopczyk Kuba A dziewczynka to Emilka )
niedograna, Paulinaaa, PLPaulina, chabasse lubią tę wiadomość
11.2017 - ICSI - 6 mrożonych oocytów + 3 blastocysty
grudzień 2017 - FET- Aniołek
marzec 2018 - mamy -
Lavendowa u mnie tez coraz wiecej imion pozajmowanych i mega sie cieszylam ze chociaz nie moje nr1 tylko te ktore sa tez fajne...
Zwlaszcza z meskiego sie ciesze ze nikt go nie ma bo to jedyne ktore mi sie tak podoba...
Mi sie swego czasu podobala Viviana
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Lavendova wrote:O pepsi, u mnie tez na cole ochota była i tez kilka łykow ale tak smakowala jak nigdy!2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Cześć, Dziewczyny:) Czytam ten wątek na bieżąco w zasadzie od początku, ale jakoś bałam się odezwać. Teraz postanowiłam, że zbiorę się na odwagę, i się ujawnię Mam termin od ginekologa na 12.08, chociaż belly wyliczyło mi na 13.08. Zostanę jednak przy 12. Jestem już mamą córeczki z końca sierpnia 2016 roku, więc szykują się dwa lata różnicy bez dwóch tygodni. Zawsze marzyłam o takim odstępie między dziećmi, więc bardzo się cieszę Mogę prosić o dopisanie do listy? Uff, jakoś poszło;)
cindi88, niedograna, *KasiaS*, PLPaulina, Leticia, Tatti, KlaudiaSG, siuLa, Existenz, mateoska, Iva79, Carolline, chabasse lubią tę wiadomość