SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ania? Czy mam wrażenie czy jakoś dłużej się nie odzywa? :)
    Dziś tez ma termin

Edit: o, wywołałam :) a myślałam, że może, może ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 08:14

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Powiem Wam, że jakoś dojść do siebie nie mogę. Po poprzednich porodach jakoś szybciej poszło a teraz słaba jestem, krocze ciut dokucza, teraz jeszcze ząb ósemka mi chyba rośnie bo boli drugi dzień, do tego temperatura cały czas 37 strona, w nocy miałam taką delirke z zimna że cała się trzeslam, przepocilam cała pościel. No jakiś dramat. Nie mam jeszcze siły na spacery nawet. Ponarzekalam....

A jak u Was po porodach? Jak się czujecie?

Edit. Aha a co do wagi to już 11 kg mniej, jeszcze 5 kg do wagi sprzed ciąży, a do wymarzonej jeszcze 18 kg :-)

Ja to CC czuję się idealnie. 11 dni po porodzie. Czasami szef z boku zaboli, Jak raptownie wstane. Kondycja powoli wraca, juz 3 km daje radę bez zmęczenia :) co do wagi to spadło mi już 12 kg, zostały 3 kg to wagi sprzed ciąży, a 5 kg do takiej jaką bym chciała mieć :)

justyna14, d'nusia lubią tę wiadomość

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi dziewczyny jak są te mleka gotowe takiej w małej butelce 90 ml , to serio jak dzidzia nie wypije wszystkiego to się od razu wyrzuca ? Przecież na początku ponoć 15-30 ml potrzebuje na jedno karmienie i "żąda" co np 1,5-2 h, to nie można na ten czas go odłożyć bo już się zepsuje? tak patrze bo te buteleczki są drogie dosyć, a są fajną alternatywą raz na jakiś czas. Tylko zastanawia mnie czy naprawdę pare godzin nie może zakręcone stać jak tam jeszcze np zostanie 2/3.
    Oczywiście wiem że są w proszku i tańsze, ale ciekawią mnie te butelki.
    Ogólem liczę że uda się piersią, ale tak pytam w razie co :) .
    I ponoć do lodówki się tego mleka nie wkłada, tylko temp 18-25 pokojowa, tak czytam na stronie producenta.

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jutro muszę iść się kłóć znowu :( w piątek wizyta a na nią mam mieć mocz i morfologię :(
    Dzisiaj w nocy mój mąż pierwszy raz powiedział, że mogę go budzić jak będę rodzić :D
    Dziewczyny macie jakiś plan jak wykurzyć tych małych lokatorów?

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • syska89 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj imieniny miesiaca bo 8.08 ;-) to dziewczyny terminowe trzymamy kciuki zeby sie zaczelo ;-) jak patrzę na pierwsza stronę to trochę osob bylo z terminem na dzisiaj

f2wlh3715msa0zig.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj fajna data na poród by była:) a u nas póki co narazie dosyć chłodno:) więc super by było jakby mała dzisiaj chciała wyjść ale sie w ogole nic nie zapowiada

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow emii super ze możecie już wyjść! Mnie załamali ze chyba dopiero w piątek wyjdziemy :/

Ja wiem że teraz są takie pomysly ze strzykawkami albo kubeczkami jakimis :D ale to mogłaby zapytac a nie ze sobie sama decyduje. Ja fanatyczka nie jestem i nie uważam ze butelka czy smoczek zaburzy ssanie. Przynajmniej moim nie zaburza :D

Marta kurcze ten twoj synek to z 5 kg będzie ważył:P

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa ochraniacze, jeden kupiłam do zestawu z kołderką i rogalem do karmienia, z jednej strony ten materiał minky a z drugiej strony bawełna w piórka. On jest zakładany na połowę i mam go akurat od strony ściany więc małego bede dobrze widzieć. Drugi mąż kupił bo mu się strasznie spodobał, ten warkocz i na razie zalozylismy ten a ten z minky będzie na zmiane.
    Ta dzisiejsza data na poród bardzo mi się podoba, pamiętam jak myślałam o niej na ślub, ale była zbyt odlegla :) tak tobie jesteśmy dwa lata po ślubie. Nie pogardzilabym ta data na urodzenie synka, ale wiem, że to bez szans. Podoba mi się jeszcze 18.08.2018 więc może wtedy, bliżej terminu i przy okazji w imieniny swojej przyszłej matki chrzestnej ;) Ale planować to ja sobie mogę a i tak zrobi co uważa i go pewnie przenoszę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 09:04

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    A powiedzcie mi dziewczyny jak są te mleka gotowe takiej w małej butelce 90 ml , to serio jak dzidzia nie wypije wszystkiego to się od razu wyrzuca ? Przecież na początku ponoć 15-30 ml potrzebuje na jedno karmienie i "żąda" co np 1,5-2 h, to nie można na ten czas go odłożyć bo już się zepsuje? tak patrze bo te buteleczki są drogie dosyć, a są fajną alternatywą raz na jakiś czas. Tylko zastanawia mnie czy naprawdę pare godzin nie może zakręcone stać jak tam jeszcze np zostanie 2/3.

Niestety trzeba wylac.

Tak jsk mleko zrobione z proszku gdy dziecko nie wypije wszyatkiego.. ;) ;) ;)

Ale gdy dziecko noe jest karmione piersią. To 90 ml spokojnie wypije. :)
    Ja mam kupione kilka takich butelek. Gdzies na wyjścia. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 09:54

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Dzisiaj w nocy mój mąż pierwszy raz powiedział, że mogę go budzić jak będę rodzić :D
    Mój mąż to budzi się w nocy i sprawdza czy mi wody nie odeszły, bo boi się że prześpię ten moment :p a pomysłów na wykurzenie maluchów mi brakuje... Już nawet mówię, proszę o nic :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój mąż śpi snem sprawiedliwego i żaden niepokój nie jest w stanie tego zburzyć :D Jeszcze mi wczoraj powiedział, że on to nie widzi, żebym miała urodzić w najbliższym czasie i na pewno przenoszę ciążę i będą mi wywoływać :P Nie ma to jak wsparcie ukochanego :P

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Ogólem liczę że uda się piersią, ale tak pytam w razie co :) .
    I ponoć do lodówki się tego mleka nie wkłada, tylko temp 18-25 pokojowa, tak czytam na stronie producenta.

Tak,niestety trzeba wylać. Ja mam te buteleczki kupione na wyjscia i spacerki, niby staram się wychodzić z Antosiem jak jest najedzony ale wolę mieć na wszelki wypadek. Antoś akurat to 90ml wypija bez problemu, więc ja akurat wylewać nic nie muszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 09:52

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    A Ania? Czy mam wrażenie czy jakoś dłużej się nie odzywa? :)
    Dziś tez ma termin

Edit: o, wywołałam :) a myślałam, że może, może ;)
    Ech bardzo bym chciała już być po :D

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia-Kasia gratulacje :)

Czy macie jakiś nawilżacz powietrza godny polecenia?

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    I jutro muszę iść się kłóć znowu :( w piątek wizyta a na nią mam mieć mocz i morfologię :(
    Nie mam pomysłu. Czekam. Mała też urodziłam tydzień po terminie...

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

Ja kupiłam przy małej tani i się sprawdza powiedzenie kto tanio kupuje ten dwa razy kupuje. Długo nie potrzymał.

nesssssa lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiam się intensywnie nad ta butelką, cena zabójcza ale własnie na podgrzanie mleka na spacerku idealna jakby odciągnąć czy wcześniej przygotować mieszankę. Dać tatusiowi i niech jedzie w świat, jak maluch zgłodnieje to klika i ma cieplutkie mleko :)

https://www.ceneo.pl/20293759

pumka1990 lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

Ja polecam Beaba ( taki miętowo brązowy)

nesssssa lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę że nie będzie u nas potrzebny, mamy w pokoju akwarium częściowo odkryte, kwiaty i nawilżacze na kaloryferach.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupulam tez tani.. Raven. I u nas sie dobrze sprawdza. Używamy zimą, bo latem wilgotność i tak jest wysoka. Dopiero w sezonie grzewczym do odpalamy. Fajny i cichy i do tego z lampką nocną.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 1223 1224 1225 1226 1227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ