X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ania? Czy mam wrażenie czy jakoś dłużej się nie odzywa? :)
    Dziś tez ma termin

Edit: o, wywołałam :) a myślałam, że może, może ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 08:14

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Powiem Wam, że jakoś dojść do siebie nie mogę. Po poprzednich porodach jakoś szybciej poszło a teraz słaba jestem, krocze ciut dokucza, teraz jeszcze ząb ósemka mi chyba rośnie bo boli drugi dzień, do tego temperatura cały czas 37 strona, w nocy miałam taką delirke z zimna że cała się trzeslam, przepocilam cała pościel. No jakiś dramat. Nie mam jeszcze siły na spacery nawet. Ponarzekalam....

A jak u Was po porodach? Jak się czujecie?

Edit. Aha a co do wagi to już 11 kg mniej, jeszcze 5 kg do wagi sprzed ciąży, a do wymarzonej jeszcze 18 kg :-)

Ja to CC czuję się idealnie. 11 dni po porodzie. Czasami szef z boku zaboli, Jak raptownie wstane. Kondycja powoli wraca, juz 3 km daje radę bez zmęczenia :) co do wagi to spadło mi już 12 kg, zostały 3 kg to wagi sprzed ciąży, a 5 kg do takiej jaką bym chciała mieć :)

justyna14, d'nusia lubią tę wiadomość

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi dziewczyny jak są te mleka gotowe takiej w małej butelce 90 ml , to serio jak dzidzia nie wypije wszystkiego to się od razu wyrzuca ? Przecież na początku ponoć 15-30 ml potrzebuje na jedno karmienie i "żąda" co np 1,5-2 h, to nie można na ten czas go odłożyć bo już się zepsuje? tak patrze bo te buteleczki są drogie dosyć, a są fajną alternatywą raz na jakiś czas. Tylko zastanawia mnie czy naprawdę pare godzin nie może zakręcone stać jak tam jeszcze np zostanie 2/3.
    Oczywiście wiem że są w proszku i tańsze, ale ciekawią mnie te butelki.
    Ogólem liczę że uda się piersią, ale tak pytam w razie co :) .
    I ponoć do lodówki się tego mleka nie wkłada, tylko temp 18-25 pokojowa, tak czytam na stronie producenta.

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jutro muszę iść się kłóć znowu :( w piątek wizyta a na nią mam mieć mocz i morfologię :(
    Dzisiaj w nocy mój mąż pierwszy raz powiedział, że mogę go budzić jak będę rodzić :D
    Dziewczyny macie jakiś plan jak wykurzyć tych małych lokatorów?

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • syska89 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj imieniny miesiaca bo 8.08 ;-) to dziewczyny terminowe trzymamy kciuki zeby sie zaczelo ;-) jak patrzę na pierwsza stronę to trochę osob bylo z terminem na dzisiaj

f2wlh3715msa0zig.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj fajna data na poród by była:) a u nas póki co narazie dosyć chłodno:) więc super by było jakby mała dzisiaj chciała wyjść ale sie w ogole nic nie zapowiada

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow emii super ze możecie już wyjść! Mnie załamali ze chyba dopiero w piątek wyjdziemy :/

Ja wiem że teraz są takie pomysly ze strzykawkami albo kubeczkami jakimis :D ale to mogłaby zapytac a nie ze sobie sama decyduje. Ja fanatyczka nie jestem i nie uważam ze butelka czy smoczek zaburzy ssanie. Przynajmniej moim nie zaburza :D

Marta kurcze ten twoj synek to z 5 kg będzie ważył:P

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa ochraniacze, jeden kupiłam do zestawu z kołderką i rogalem do karmienia, z jednej strony ten materiał minky a z drugiej strony bawełna w piórka. On jest zakładany na połowę i mam go akurat od strony ściany więc małego bede dobrze widzieć. Drugi mąż kupił bo mu się strasznie spodobał, ten warkocz i na razie zalozylismy ten a ten z minky będzie na zmiane.
    Ta dzisiejsza data na poród bardzo mi się podoba, pamiętam jak myślałam o niej na ślub, ale była zbyt odlegla :) tak tobie jesteśmy dwa lata po ślubie. Nie pogardzilabym ta data na urodzenie synka, ale wiem, że to bez szans. Podoba mi się jeszcze 18.08.2018 więc może wtedy, bliżej terminu i przy okazji w imieniny swojej przyszłej matki chrzestnej ;) Ale planować to ja sobie mogę a i tak zrobi co uważa i go pewnie przenoszę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 09:04

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    A powiedzcie mi dziewczyny jak są te mleka gotowe takiej w małej butelce 90 ml , to serio jak dzidzia nie wypije wszystkiego to się od razu wyrzuca ? Przecież na początku ponoć 15-30 ml potrzebuje na jedno karmienie i "żąda" co np 1,5-2 h, to nie można na ten czas go odłożyć bo już się zepsuje? tak patrze bo te buteleczki są drogie dosyć, a są fajną alternatywą raz na jakiś czas. Tylko zastanawia mnie czy naprawdę pare godzin nie może zakręcone stać jak tam jeszcze np zostanie 2/3.

Niestety trzeba wylac.

Tak jsk mleko zrobione z proszku gdy dziecko nie wypije wszyatkiego.. ;) ;) ;)

Ale gdy dziecko noe jest karmione piersią. To 90 ml spokojnie wypije. :)
    Ja mam kupione kilka takich butelek. Gdzies na wyjścia. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 09:54

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Dzisiaj w nocy mój mąż pierwszy raz powiedział, że mogę go budzić jak będę rodzić :D
    Mój mąż to budzi się w nocy i sprawdza czy mi wody nie odeszły, bo boi się że prześpię ten moment :p a pomysłów na wykurzenie maluchów mi brakuje... Już nawet mówię, proszę o nic :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój mąż śpi snem sprawiedliwego i żaden niepokój nie jest w stanie tego zburzyć :D Jeszcze mi wczoraj powiedział, że on to nie widzi, żebym miała urodzić w najbliższym czasie i na pewno przenoszę ciążę i będą mi wywoływać :P Nie ma to jak wsparcie ukochanego :P

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Ogólem liczę że uda się piersią, ale tak pytam w razie co :) .
    I ponoć do lodówki się tego mleka nie wkłada, tylko temp 18-25 pokojowa, tak czytam na stronie producenta.

Tak,niestety trzeba wylać. Ja mam te buteleczki kupione na wyjscia i spacerki, niby staram się wychodzić z Antosiem jak jest najedzony ale wolę mieć na wszelki wypadek. Antoś akurat to 90ml wypija bez problemu, więc ja akurat wylewać nic nie muszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 09:52

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    A Ania? Czy mam wrażenie czy jakoś dłużej się nie odzywa? :)
    Dziś tez ma termin

Edit: o, wywołałam :) a myślałam, że może, może ;)
    Ech bardzo bym chciała już być po :D

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia-Kasia gratulacje :)

Czy macie jakiś nawilżacz powietrza godny polecenia?

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    I jutro muszę iść się kłóć znowu :( w piątek wizyta a na nią mam mieć mocz i morfologię :(
    Nie mam pomysłu. Czekam. Mała też urodziłam tydzień po terminie...

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

Ja kupiłam przy małej tani i się sprawdza powiedzenie kto tanio kupuje ten dwa razy kupuje. Długo nie potrzymał.

nesssssa lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiam się intensywnie nad ta butelką, cena zabójcza ale własnie na podgrzanie mleka na spacerku idealna jakby odciągnąć czy wcześniej przygotować mieszankę. Dać tatusiowi i niech jedzie w świat, jak maluch zgłodnieje to klika i ma cieplutkie mleko :)

https://www.ceneo.pl/20293759

pumka1990 lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

Ja polecam Beaba ( taki miętowo brązowy)

nesssssa lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę że nie będzie u nas potrzebny, mamy w pokoju akwarium częściowo odkryte, kwiaty i nawilżacze na kaloryferach.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupulam tez tani.. Raven. I u nas sie dobrze sprawdza. Używamy zimą, bo latem wilgotność i tak jest wysoka. Dopiero w sezonie grzewczym do odpalamy. Fajny i cichy i do tego z lampką nocną.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 1223 1224 1225 1226 1227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ