Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna14 wrote:Powiem Wam, że jakoś dojść do siebie nie mogę. Po poprzednich porodach jakoś szybciej poszło a teraz słaba jestem, krocze ciut dokucza, teraz jeszcze ząb ósemka mi chyba rośnie bo boli drugi dzień, do tego temperatura cały czas 37 strona, w nocy miałam taką delirke z zimna że cała się trzeslam, przepocilam cała pościel. No jakiś dramat. Nie mam jeszcze siły na spacery nawet. Ponarzekalam....
A jak u Was po porodach? Jak się czujecie?
Edit. Aha a co do wagi to już 11 kg mniej, jeszcze 5 kg do wagi sprzed ciąży, a do wymarzonej jeszcze 18 kg
Ja to CC czuję się idealnie. 11 dni po porodzie. Czasami szef z boku zaboli, Jak raptownie wstane. Kondycja powoli wraca, juz 3 km daje radę bez zmęczeniaco do wagi to spadło mi już 12 kg, zostały 3 kg to wagi sprzed ciąży, a 5 kg do takiej jaką bym chciała mieć
justyna14, d'nusia lubią tę wiadomość
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
A powiedzcie mi dziewczyny jak są te mleka gotowe takiej w małej butelce 90 ml , to serio jak dzidzia nie wypije wszystkiego to się od razu wyrzuca ? Przecież na początku ponoć 15-30 ml potrzebuje na jedno karmienie i "żąda" co np 1,5-2 h, to nie można na ten czas go odłożyć bo już się zepsuje? tak patrze bo te buteleczki są drogie dosyć, a są fajną alternatywą raz na jakiś czas. Tylko zastanawia mnie czy naprawdę pare godzin nie może zakręcone stać jak tam jeszcze np zostanie 2/3.
Oczywiście wiem że są w proszku i tańsze, ale ciekawią mnie te butelki.
Ogólem liczę że uda się piersią, ale tak pytam w razie co.
I ponoć do lodówki się tego mleka nie wkłada, tylko temp 18-25 pokojowa, tak czytam na stronie producenta.
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
I jutro muszę iść się kłóć znowu
w piątek wizyta a na nią mam mieć mocz i morfologię
Dzisiaj w nocy mój mąż pierwszy raz powiedział, że mogę go budzić jak będę rodzić
Dziewczyny macie jakiś plan jak wykurzyć tych małych lokatorów?6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyWow emii super ze możecie już wyjść! Mnie załamali ze chyba dopiero w piątek wyjdziemy
Ja wiem że teraz są takie pomysly ze strzykawkami albo kubeczkami jakimisale to mogłaby zapytac a nie ze sobie sama decyduje. Ja fanatyczka nie jestem i nie uważam ze butelka czy smoczek zaburzy ssanie. Przynajmniej moim nie zaburza
Marta kurcze ten twoj synek to z 5 kg będzie ważył -
Ja mam dwa ochraniacze, jeden kupiłam do zestawu z kołderką i rogalem do karmienia, z jednej strony ten materiał minky a z drugiej strony bawełna w piórka. On jest zakładany na połowę i mam go akurat od strony ściany więc małego bede dobrze widzieć. Drugi mąż kupił bo mu się strasznie spodobał, ten warkocz i na razie zalozylismy ten a ten z minky będzie na zmiane.
Ta dzisiejsza data na poród bardzo mi się podoba, pamiętam jak myślałam o niej na ślub, ale była zbyt odleglatak tobie jesteśmy dwa lata po ślubie. Nie pogardzilabym ta data na urodzenie synka, ale wiem, że to bez szans. Podoba mi się jeszcze 18.08.2018 więc może wtedy, bliżej terminu i przy okazji w imieniny swojej przyszłej matki chrzestnej
Ale planować to ja sobie mogę a i tak zrobi co uważa i go pewnie przenoszę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 09:04
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualnyPaulinaaa wrote:A powiedzcie mi dziewczyny jak są te mleka gotowe takiej w małej butelce 90 ml , to serio jak dzidzia nie wypije wszystkiego to się od razu wyrzuca ? Przecież na początku ponoć 15-30 ml potrzebuje na jedno karmienie i "żąda" co np 1,5-2 h, to nie można na ten czas go odłożyć bo już się zepsuje? tak patrze bo te buteleczki są drogie dosyć, a są fajną alternatywą raz na jakiś czas. Tylko zastanawia mnie czy naprawdę pare godzin nie może zakręcone stać jak tam jeszcze np zostanie 2/3.
Niestety trzeba wylac.
Tak jsk mleko zrobione z proszku gdy dziecko nie wypije wszyatkiego..
Ale gdy dziecko noe jest karmione piersią. To 90 ml spokojnie wypije.
Ja mam kupione kilka takich butelek. Gdzies na wyjścia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 09:54
-
Marta..a wrote:Dzisiaj w nocy mój mąż pierwszy raz powiedział, że mogę go budzić jak będę rodzić
Dziewczyny macie jakiś plan jak wykurzyć tych małych lokatorów? -
To mój mąż śpi snem sprawiedliwego i żaden niepokój nie jest w stanie tego zburzyć
Jeszcze mi wczoraj powiedział, że on to nie widzi, żebym miała urodzić w najbliższym czasie i na pewno przenoszę ciążę i będą mi wywoływać
Nie ma to jak wsparcie ukochanego
-
Paulinaaa wrote:A powiedzcie mi dziewczyny jak są te mleka gotowe takiej w małej butelce 90 ml , to serio jak dzidzia nie wypije wszystkiego to się od razu wyrzuca ? Przecież na początku ponoć 15-30 ml potrzebuje na jedno karmienie i "żąda" co np 1,5-2 h, to nie można na ten czas go odłożyć bo już się zepsuje? tak patrze bo te buteleczki są drogie dosyć, a są fajną alternatywą raz na jakiś czas. Tylko zastanawia mnie czy naprawdę pare godzin nie może zakręcone stać jak tam jeszcze np zostanie 2/3.
Ogólem liczę że uda się piersią, ale tak pytam w razie co.
I ponoć do lodówki się tego mleka nie wkłada, tylko temp 18-25 pokojowa, tak czytam na stronie producenta.
Tak,niestety trzeba wylać. Ja mam te buteleczki kupione na wyjscia i spacerki, niby staram się wychodzić z Antosiem jak jest najedzony ale wolę mieć na wszelki wypadek. Antoś akurat to 90ml wypija bez problemu, więc ja akurat wylewać nic nie muszę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 09:52
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Marta..a wrote:I jutro muszę iść się kłóć znowu
w piątek wizyta a na nią mam mieć mocz i morfologię
Dzisiaj w nocy mój mąż pierwszy raz powiedział, że mogę go budzić jak będę rodzić
Dziewczyny macie jakiś plan jak wykurzyć tych małych lokatorów?
-
Ja zastanawiam się intensywnie nad ta butelką, cena zabójcza ale własnie na podgrzanie mleka na spacerku idealna jakby odciągnąć czy wcześniej przygotować mieszankę. Dać tatusiowi i niech jedzie w świat, jak maluch zgłodnieje to klika i ma cieplutkie mleko
https://www.ceneo.pl/20293759pumka1990 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny