Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj dla odmiany przewróciłam się w wannie tzn chciałam już wyjść, podparlam się łokciem i zeslizgnal mi się z wanny i wpadłam tylkiem z powrotem. Dobrze że ledwo się podniosłam i nie było wysoko, ale pacnelam tak, że mały się wystraszył bo gwałtownie się ruszył. W takim chwilach żałuję że nie zrobiliśmy prysznica, nie byłoby problemu a tak to dźwig by sie przydałAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualnyDziewczyny, ochraniacze dla niemowląt są podobno niebezpieczne... Pisała o tym mamaginekolog. Też chciałam kupić w pierwszej ciąży ale mąż był na nie... A potem to sama stwierdziłam, że przynajmniej w nocy widzę dziecko przez szczebelki czy oddycha i nie muszę za każdym razem wstawać. I jest to dodatkowy kurzołap.
Są co prawda bardzo ładnei bardziej potrzebne dla starszych dzieci. Bo moja teraz lubi przygrzmocić głową o ścianę łóżeczka... Hehehe
-
nick nieaktualny
-
U nas w rodzinach kazde dziecko mialo ochraniacze i kazde ma sie dobrze
Predzej czy pozniej i tak beda potrzebne, bo jeszcze nie poznalam dziecka, ktore nie wkladalo konczyn itp w szczebelki spacerujac po lozeczku... a kuzynki mala bardzo szybko posiadla umiejetnosc budzenia sie w poprzek lozka z noga w szczebelkach ze zakladali ochraniacze na cale lozeczka...
Najbardziej mi sie smuac chce ze afera w internetach odnosnie ochraniaczy, a tyle osob piszacych jakie ochraniacze to zlo wychwala kokony w ktorych kladzie dzieci na noc... a to przeciez gorsze jak ochraniacz bo od ochraniaczy dziecko ma jeszcze w lozeczku mnostwo miejsca i malo kto ma je dookola calego lozeczka... a w kokonie lezy zaraz buzka przy tych bokach wiec wieksza prawdopodobnosc ze np zblizy glowke tak zeby wsadzic buzie w ten bok, no i cyrkulacja powietrza tez duzo mniejsza skoro duzo ciasniej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 23:54
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyJuzusie siedziałam od 17 do teraz z cyckami albo jeden albo drugi. Spanie na chwile i znowu
Dostala butelke wypila ppdwojna porcje i juz smacznie sobie śpi. Ja za to ledwo siw moge ruszyc po tym maratonie.
Z ochraniaczy tez zawsze korzystala i teraz tez będę. Kokon tak samo uważam ze piękne ale napewno bym tam dziecka nie polozyla. A dzieci sie kręcą strasznie, moja dopiero co sie urodzila a sie przekręci juz na boczek niezdarnie. Nawt takie maluchy nie leżą plackiem nieruchomo -
Lavendova to sie dzis z cora natulilas
Juz wiadomo kiedy was wypuszcza?
Z jednej strony ciesze sie ze mala jeszcze w brzuchu bo dobrze mi w tej ciazy, a z drugiej zazdroszcze troche ze ty juz po wszystkim i mala masz przy sobie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyJeszce nie mówili, przy przyjęciu ze może w czwartek jak będzie z dzieckiem wszystko dobrze.
Wszystko byloby ok gdyby nie te karmienie. Juz wczoraj mowilam tym nawiedzonym pielegniarkom żeby daly butelke to przyszla mi z mlekiem w strzykawceNo idiotka jakaś. Druga dzisiaj to samo, strzykawka z mlekiem polala mi cycka hahaha. Dopiero teraz jakaś inna byla i dala. A i tak juz mi mój przyniósł wlasne nie będę sie prosic ani dyskutować z debilkami.
-
Lavendova i prawidlowo... jakby u mnie byl jakis problem to juz zapowiedzialam mezowi ze kupi te male w jednorazowych butelkach w razie czego zebym w szputalu dala jesli malej bedzie malo...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
My tez mamy problem z karmieniem. Moja mała z uwagi na swoją wagę potrzebuje więcej i wczoraj calutki dzień wisiała na piersi. Zasypiała na 5 min i znowu ryk na cały oddział, do lazienki nie miałam jak wyjsc, nie mówiąc juz o jedzeniu. Dopiero wieczorem przy sprawdzaniu małej cukru stwierdziły ze muszę dokarmiać, bo miala za niski. Dostala z 10 ml o 22, później jakieś 30 czy 40 o 1 i w końcu odespałyśmy. Ja po cięciu czuje się już całkiem dobrze, boli mniej niż po pierwszej cesarce, a nastawiałam się na coś gorszego. I cudowna wiadomość, jesli z mała dzisiaj będzie wszystko ok, to po 13 wychodzimy do domu
Leticia, belladonna, Eilleen, Dooti, marcela123, Lavendova, Kasiaja, justa8902, Existenz, AnkaK90, chabasse, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Ja przy starszej córce nie miałam ochraniaczy, bo jestem leń i nie chciałam kolejnego kurzołapa
kręciła się, ale tak żeby się boleśnie uderzać o szczebelki to nigdy, więc byłby zbędne. Planowałam kupić jak zacznie wstawać i się przewracać, ale... przewracała się tak elegancko na pupę, że ani razu się nie uderzyła w szczebelki
Piękne to, ale w naszym przypadku zupełnie niepraktyczne.
Co do niebezpieczeństwa podduszenia, to z tego samego powodu rezygnuję z kosza Mojżesza, który dostałam od koleżanki - dziecko ma tu dużo bliżej do krawędzi, więc wydaje mi się to bardziej niebezpieczne. Jak już taz przeczytałam o tych podduszeniach, to mi wyobraźnia zaczęła pracować i miałabym schizy
Lavendova, dokarmianie w strzykawkach jest teraz „popularne”, bo nie ma ryzyka, że dziecko polubi butlę bardziej niż cycka. U mnie w szpitalu też tak robili.
-
Co do ochraniaczy to każdy robi jak uważa
generalnie nie znam ani jednego przypadku uduszenia, a kosze Mojżesza i kołyski są o wiele bardziej zabudowane i nigdzie nie widziałam negatywnych komentarzy. Teraz pewnie jeden bok będzie zawiniety żebym dziecko widziała
Lavendova, strasznie się uparli u ciebie na to kp... I jeszcze kombinacje że strzykawka. -
nick nieaktualny
-
Ja się witam w terminie
Już robaku mały wylaz!
Mam ochraniacze w formie tych poduszek właśnie cienkich jak mały będzie za ruchliwy to ściągnę, nie wydają mi się zagrożeniem. Może bardziej te ochraniacze w całości tu co kawałek jest szpara jakaśd'nusia, Existenz, belladonna, ingelita, justa8902, Ania241188, misia-kasia, pumka1990 lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
misia-kasia wrote:To i ja się pochwałę, urodziłam dzisiaj o 8:40 zdrową i silną Agatkę
Przytulałyśmy sie 2h po porodzie a mała ssała z obu piersi
Waży 2890g a teraz słodko śpi i ja tez spróbuje trochę odespać bo skurcze zaczęły sie wczoraj o 21 i juz nie odpuściły. Jak trochę odpocznę napiszę więcej.
GratulacjeEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Ja też dotrwałam do terminu
I jak na złość Pola 2h dziś w nocy nie spała. Sąsiedzi obudzili przed 1 swoim głośnym gadaniem. Jestem śpiąca że muszę sobie kawę walnąć.
Mąż mówi że jednak urodzę w jego urodziny (ma w sobotę). Nie wiem jeszcze co mu kupić...belladonna, Marta..a, ingelita, justa8902, Existenz, d'nusia, misia-kasia, pumka1990 lubią tę wiadomość