Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kozalia wrote:Ania, Syska, Gratulacje!!
Dziewczyny rozpakowane, jak radzicie sobie z cieknącym mlekiem w nocy?? Śpicie w stanikach?? Próbowałam przyklejac wkladki laktacyjne do pidżamy, ale ze jest luźna, to średnio się to spisuje:/ wkurza mnie ten potop:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 20:04
kozalia lubi tę wiadomość
-
Syska89 gratulacje. To mamy dwie Królowe!
Szybkiego powrotu do pełni formy i żeby już Dzidziuś jak najszybciej był z Tobą. Trzymaj się dzielnie.
Dziewczyny, cieszę się z tych Waszych porodów jakbym sama kolejne urodziłasyska89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania, Syska gratulacje! Dużo zdrowka dla Was
Kozalia ja śpię w biustonoszu i wkładkach ale jednak piersi zrobiły sie większe niż myślałam i biustonosze zaczęły mnie uwierać. W poniedziałek będę musiała podjechać po większy biustonosz.
U mnie tak ładnie było ze spaniem i karmieniem aż do dzisiaj do południa, teraz mamy jakiś kryzys. Agatka chce często jeść ale mało wciąga wiec pewnie bardziej pije niż je. Do tego ciagle robi kupy i siku ale spac nie chcejakieś rady?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 05:15
Ania241188 lubi tę wiadomość
-
syska89 wrote:Dziewczyny , jestem juz po , Aleksander 3,800 , 59 cm. 10/10 skala Apgar.
Zaczelo sie od 6 rano ,wody nie odeszly , skurcze jak na miesiaczke, zaczelam liczyc skurcze , byly co 5 minut. Pojechalam po 10 do do szpitala po 11 na porodowce. Urodzony 16.25 .
Musialam byc czyszczona bo kawalek lozyska sie oderwalo, wiec nie mam malego , czekam az zejdzie znieczulenie podpajeczynowkowe bo musieli mnie uśpić do zabiegusyska89 lubi tę wiadomość
-
pumka1990 wrote:Mój spadł w szpitalu z 2530 g na 2410 g, Po 3 dniach byliśmy się ważyć i przytył do 2446 g, czyli przez 3 dni tylko 36 gram. Położna powiedziała, że u wczesniaka, maluszka, dopiero po urodzeniu 12 gram dziennie to dobry wynik. Dodała, że później przyspieszy. Teraz w poniedziałek idziemy się ważyć (10 dni od poprzedniego ważenia). Ciekawa jestem czy osiągnął chociaż wagę urodzeniową
Przypomnisz mi, w którym tygodniu urodziłaś?
Na pewno osiągnął wage urodzeniowa, na spokojnie. Tez słyszałam, ze na początku wcześniaki tak nie nabierają, a pózniej to niekiedy az za bardzo. Tez różnica czy na piersi sa czy mm. -
Ja to mam wrażenie, że się nie doczekam. Zero objawów, a jak jeszcze mi powiedział że główka wysoko to już w ogóle załamka
Na ktg jakiś mikro skurcze, nie znam się na tym (skurcze 9). Nie wiem nawet czy to w ogóle skurcze haha.
Tydzień temu wg usg waga 2630, a dzisiaj na innym aparacie 3100 więc rozjechali się nieźle, inny lekarz zresztą robił nie moja. Sądzę jednak, że skoro ona mnie bada całą ciążę to jej pomiary są bardziej wiarygodne.
-
U mnie tez nic się nie dzieje, co mnie szczególnie nie dziwi, bo i poprzednio tak było. Do 39+5, czyli dnia cc, nie wydarzyło się absolutnie nic. Główka wysoko, szyjka twarda, zamknięta, ponad 4 cm. Żadnych przepowiadaczy, czopów, nic. W dniu cięcia zapisał się na ktg jeden skurcz 25, ale taki krótki, nieporodowy. Jakby nie cc, to chyba po dziś dzień bym w tamtej ciąży chodziła
Nie miałam złudzeń, że teraz będzie szybko, ale jakaś nadzieja na co-kol-wiek byław końcu ganiam, dźwigam i nie odpoczywam przez całą ciążę, to chociaż mogła się ta szyjka ruszyć o odrobinę
Mąż się ze mnie śmieje, że jak do końca sierpnia nie urodzę, to nam jedno 500+ przepadnie
nesssssa, Paulinaaa lubią tę wiadomość
-
Leticia wrote:Justa, standardowe postępowanie to zgłoszenie się w dniu terminu na izbę przyjęć. Tam zrobią Ci ktg, zbadają i zdecydują co dalej
ingelita lubi tę wiadomość
-
justa1509 wrote:Ostatnio na usg padła waga od 2800 do 3300, więc taki dość szeroki zakres. Ktg nie mam więc nie wiem za wiele na temat skurczy. Jedynie co to zapomniałam zapytać co mam zrobić jeśli do terminu nie urodze, a moja pani doktor na urlopie...