SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Obie piersi zawsze. Hania je i nawet dłużej.
    Bo zasypia. I ciagke trzeba ją pobudzac. :/

+ od kilku dni. Po 3-5 karmieniach bawie sie laktatorem 15 min.
    + femaltiker
    + herbatka bocianek
    + ricinus communis 5ch

Wiec szczerze to juz nie wiem w czym problem.. :/
    ile wody pijesz? pij litr wiecej niz do tej pory

7w3d 💔
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, jakbyś nie produkowała, to wyciekałoby Ci samo w nocy. Rozkręci się zobaczysz, tylko więcej wiary w siebie :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie miec wiare.. ale juz trochę gdzies mi ucieka.. :O

Tak wiem o wodzie, pani od laktacji kazala mi conajmniej 3l + zupy sobie gotowac.
    Aaa i jesc 5 posilkow dziennie. :)

Hania cos nie chce wspolpracowac. Gdy widzi piers same oczy jej sie do snu zamykają. :)

Jedynie co Nam sie udało. Butelka avent poszla na regał. Używany medela calma. :D :D

Aaa i od dzis stosujemy mniej konwencjonalne metody.. lezymy sobie razem. Ja bez stanika. Ponoc na psychikę to ma działać. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 13:03

• ingelita Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Paulina, jakbyś nie produkowała, to wyciekałoby Ci samo w nocy. Rozkręci się zobaczysz, tylko więcej wiary w siebie :)
    Leticia, a Ty jeszcze nie na porodówce? :) Moj poród zaczynał się od takich skurczy cała noc, coś musi być na rzeczy.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Staram sie miec wiare.. ale juz trochę gdzies mi ucieka.. :O

Tak wiem o wodzie, pani od laktacji kazala mi conajmniej 3l + zupy sobie gotowac.
    Aaa i jesc 5 posilkow dziennie. :)

Hania cos nie chce wspolpracowac. Gdy widzi piers same oczy jej sie do snu zamykają. :)

Jedynie co Nam sie udało. Butelka avent poszla na regał. Używany medela calma. :D :D

Aaa i od dzis stosujemy mniej konwencjonalne metody.. lezymy sobie razem. Ja bez stanika. Ponoc na psychikę to ma działać. :)
    Spróbuj pic ok. 4/5 litrów przez kilka dni.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Leticia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Leticia, a Ty jeszcze nie na porodówce? :) Moj poród zaczynał się od takich skurczy cała noc, coś musi być na rzeczy.

Gdzie tam, nic ciekawego się nie dzieje ;) Mam te skurcze co kilkanaście minut i tak sobie próbuję przetrwać. Raz nawet miałam skurcz po 5 minutach, ale to chyba dlatego, że miałam akurat 2 patelnie na kuchence :D
    A przed chwilą królewna sobie wymyśliła, że mam ją trzymać za ręce jak robi kupę :P I akurat skurcz mi przyszedł :P

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Gdzie tam, nic ciekawego się nie dzieje ;) Mam te skurcze co kilkanaście minut i tak sobie próbuję przetrwać. Raz nawet miałam skurcz po 5 minutach, ale to chyba dlatego, że miałam akurat 2 patelnie na kuchence :D
    A przed chwilą królewna sobie wymyśliła, że mam ją trzymać za ręce jak robi kupę :P I akurat skurcz mi przyszedł :P
    Żebyś Ty tylko niechcacy nie urodziła w takiej lub równie ciekawej sytuacji :P

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Leticia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Żebyś Ty tylko niechcacy nie urodziła w takiej lub równie ciekawej sytuacji :P

hehe, miałam już podobną refleksję przy trzeciej dwójce dzisiaj :P

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie skurcze ile trwają? W sensie jeden skurcz.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te moje aktualne to tak zazwyczaj ok. 50 sekund. Ale miałam też serie po 40 i po 70 sekund.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusmaria jak wypić 5 litrow dziennie :O :O Ja się zmuszam już do 2-3 litrow :O

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam się bać kp, mam nadzieję że się uda. Muszę dzisiaj odebrać laktator z paczkomatu, będę się wspimagac w razie czego. Ja dzisiaj umylam wszystkie okna, mniejsza z tym, że jak skonczylam to musiał deszcz chwilę popadać,trudno się mówi. Posprzątalam całe mieszkanie i nawet zmęczona się nie czuje. Delikatnie brzuch mi zaczął tylko twardziec i tyle. Jeszcze spacer dzisiaj zalicze i męża muszę dorwać wieczorem ;D wczoraj przynajmniej brzuch miesiaczkowo bolal po przytulankach więc trzeba działać ;D

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu Leticia, organizm się oczyszcza? :D
    My wychodzimy do domu :))

marcela123, Lavendova, ingelita, pumka1990, chabasse, Kasiaja, Marta..a lubią tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia czeka do samego końca :) też zaczynam bać się kp, ale będzie trzeba walczyć, a jak się nie da to już trudno.
    Wiadomo że się chcę jak najlepiej, ale mm krzywdy nikomu nie robimy :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Wam tylko powiem, ze moje skurcze porodowe trwały ledwo ponad 30 sek... także ten;) różnie to może być. W końcu podali mi oksy chyba na dwa ostatnie parcia i praktycznie wypchnęli Olę ze mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochh tez bym chciała dorwać męża, od dwóch ponad miechow abstynencja, strasznie wypuszczona jestem :( czy przez całe 6tyg połogu trzeba się jeszcze powstrzymywać ? I czy przeciwskazane są tylko stosunki z penetracją, czy wszystkie inne formy osiągania orgazmu, ze tak powiem;)?

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozalia to teraz macie niezły post :) jak mężowi powiedziałam że 6 tygodni żadnych seksów to się zasmucił, więc teraz korzystamy. A co do innych form przyjemności to nie wiem. Z takim normalnym stosunkiem to wszędzie jest żeby czekać na zielone światło od lekarza.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko to aniol. Ma 4 dni. Dzis jedziemy na zjazd rodzinny. Spi je i kupe robi. W nocy o 23, 2, 5, 8 sie budzi na cycka. Najada sie z jednego a drugiego odciagam.
    Ostatecznie nazwalismi ja Irenka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 14:10

Leticia, PLPaulina, Lavendova, ingelita, d'nusia, nesssssa, AnkaK90, justa8902, Dooti, e_mii, pumka1990, chabasse, Kasiaja, Qumish, misia-kasia, Marta..a lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Jezusmaria jak wypić 5 litrow dziennie :O :O Ja się zmuszam już do 2-3 litrow :O
    Może inaczej, na dobę :) w nocy tez, przy okazji karmień. I nie musi być tylko woda.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• chabasse Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest i nasza córcia na świecie.. Emilia. O 13.10 waga 3230 i 52 cm. 10pkt. Przez cc. Ssie cycucha aż miło. Pokarmu chyba raczej nie mam jeszcze ale przynajmniej leży spokojnie przy mnie teraz.

nesssssa, marcela123, PLPaulina, justa8902, justyna14, kozalia, Leticia, belladonna, Eilleen, edytkaa93, ingelita, e_mii, d'nusia, Ania241188, Lavendova, pumka1990, AnkaK90, Kasiaja, Existenz, misia-kasia, Marta..a lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 1261 1262 1263 1264 1265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ