SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratulacje! Spory chlopczyk!

Ja tez juz w dzien od dawna nie spalam... a jakos od 36tc nie da rady i znow wrocily drzemki, bez nich to nieprzytomna jak na poczatku ciazy jestem...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    1ania1, gratulacje! :)

Ja mam za sobą kolejną noc ze skurczami - są co kilkanaście minut, a czasem jakiś „wypadnie” z rozkładu i jest przerwa półgodzinna. Dają dobrze w kość, są coraz mocniejsze, nie jestem w stanie na skurczu nic robić - w sumie to i o oddychaniu czesto zapominam :/
    Cieszę się, że coś się dzieje. Boję się jedynie dzisiejszego dnia, bo jestem w domu sama z córką. Jak zacznie psocić podczas skurczu, to nie jestem w stanie nic zrobić... np przed chwilą wstała w krzesełku do karmienia i próbowała przejść na parapet, a ja stoję i trzęsę się na skurczu. Zaraz to ogarnie i będzie wykorzystywać :/

Edit: jeśli kolejna noc ma być taka, to rozważę nocleg w wannie :D

U mnie takie skurcze co 10, 8, w końcu co 6 min (kilka potrafiło wypaść i załamywałam się, ze to jednak straszaki) swoje robiły :D
    Życzę Ci, aby córka była dzisiaj łaskawa dla mamusi:)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wcześnie wstałam bo ma przyjechać serwisant na przegląd pieca.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia ty się lepiej szykuj do szpitala jak już na skurczu nic nie możesz robic.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas dziś noc dużo lepsza, nawet się wyspalam. Nie wiem czy to zasługa bio gaji czy męża bo wymasował brzuszek Antkowi przed spaniem. Dziś karmiłam o 21 potem mąż zajął się Antkiem do 0.30 bo akurat oglądał coś więc ja spalam a oni się bujaki i maskowali. Potem karmienie o 0.30, 3.30, i 6.40 mniej więcej. Więc w miarę. Od 6 z minutami już Antus projektował bo baczki szły i kupka, ciut go pomasowalam w łóżku , zjadł cycka i śpi w wózku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 08:38

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 gratulacje!

7w3d 💔
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 gratuluję Synka. Duży chłopczyk. Dużo zdrowia dla Was i sił dla Ciebie.

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie to siły już brak. Mam wklęsłe brodawki, maly głodny bo z taką wagą ma zapotrzebowanie, a jak już złapie to nie wiem czy coś mu leci czy nie... Ciężka sprawa :(

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 gratulacje :) Nie przejmuj sie na poczatku to slabo leci, daj mm w razie potrzeby ne stresuj sie i przystawiaj w ramach mozliwosci. Bedzie dobrze. Pokarm jest podobno w glowie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam w glowie tak pusto jak w cyckach.. :( :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    To ja mam w glowie tak pusto jak w cyckach.. :( :O

Nic nie ruszylo? Ale jesli tak jak pisalas wycieka ci w nocy to nie moze byc pusto. Dajesz jej cycka w nocy? Moze to pobudzi.

My wczoraj rano bylismy w urzedzie, oficjalnie jest juz Emilia Rose:) 3h nas nie bylo, dalam jej tam mm sila rzeczy nie bede tam cycka wyciagac. To jak wrocilismy to myslalam ze mi cyc wybuchna, ale sciagnelam tylko 110 ml z obu. Takze cos tam jest, dziecko wiecej wyciagnie niz laktator. Pytanie czy przybiera, tego nie wiem dowiem sie u lekarza dopiero :/

jej odbicie lubi tę wiadomość

• e_mii Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Narazie to siły już brak. Mam wklęsłe brodawki, maly głodny bo z taką wagą ma zapotrzebowanie, a jak już złapie to nie wiem czy coś mu leci czy nie... Ciężka sprawa :(

Moja mała niewiele mniejsza, w szpitalu też była głodna, cały czas trzymałam ją przy piersi i dokarmiałam troszeczkę. Teraz nadal jesteśmy w szpitalu, ale już wczoraj nie musiałam dokarmiać, zaczęła przybierać na wadze (straciła 9%). Tutaj kazali mi ją budzić co 2 godziny i chyba to pomogło (ale to tez ze względu na żółtaczkę i cukier). Początki zawsze są trudne, spokojnie wszystko się unormuje:)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srednio cos ruszylo..
    Doradca laktacyjny kazała czekac 7 dni na efekty.. więc jeszcze troche. :/ ale na razie nie widzę zmian..
    Zawsze zaczynamy od piersi. Potem mm idzie w ruch.. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba kupie wage zeby kontrolowac czy przybiera. Wlasnie porownalam i moja 8 latka to ona stracila w szpitalu tylko 80 gram :O Byla od razu na mm. Eh ciezkie to kp

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ciężkie jest kp.. :/ :/

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a ile ssie tą pierś? najpierw jedną potem drugą? Jedną pierś dziecko powinno ok 15-25 min ssać na początku conajmniej.

w 3 tygodnie to już pokarm powinien się pojawić jesli dajesz najpierw pierś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 12:07

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam sen... Śnił mi się nasz Filip, ale takiego maluszka wkladalam do wózka, spacer, a później ja do domu, a mały dalej w wózku. Do domu zabieram go na karmienie 3 razy dziennie, ale za to cycki pełne mleka :)
    Po kiepskiej nocy 3 godziny dodatkowego snu uratowały mnie :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Paulina a ile ssie tą pierś? najpierw jedną potem drugą? Jedną pierś dziecko powinno ok 15-25 min ssać na początku conajmniej.

w 3 tygodnie to już pokarm powinien się pojawić jesli dajesz najpierw pierś.

Obie piersi zawsze. Hania je i nawet dłużej.
    Bo zasypia. I ciagke trzeba ją pobudzac. :/

+ od kilku dni. Po 3-5 karmieniach bawie sie laktatorem 15 min.
    + femaltiker
    + herbatka bocianek
    + ricinus communis 5ch

Wiec szczerze to juz nie wiem w czym problem.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 12:41

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu olbrzymowi dawałam pierś głównie lewą bo na początku na prawej miałam welfron i bałam się że w głowie mu sie wbija.. I ta prawa lekko laktatorem męczyłam od drugiego dnia, oczywiscie jakies marne krople lecialy, wiec bez skrupolow dostawal mm. od wczoraj jesteśmy na moim mleku tak od 17, w nocy sprawdził mi się system cycek + pokarm ściągnięty ok 50ml, po tym spał po 2h, rano nawet 3, teraz chciałam ściągnąć ale uwaga a!!! Idziemy do domu i co chwilę mi go zabierali więc dostał z jednego cycka, zasnął i śpi. Na razie nie odciagam bo boję się że za dużo zacznę produkować :)
    Nie wiem czy miało to jakis wpływ ale dostałam lactosan herbatkę tutaj i wczoraj wypiłam 2x no i nawal ruszył.
    No i najważniejsze przybrał w dobę na wadze więc musiał się moim mlekiem najadac też :)

I mój to mega ssak, pięknie łapie cycka, a do tego śpi że smoczkiem prawie cały czas taką ma potrzebę ssania silną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 12:47

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lactosan tez pilam. Sklad wszystkie te herbatki mają podobny..

Chyba po prostu nie produkuje mleka.. :O :O :/

‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ