X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratulacje! Spory chlopczyk!

Ja tez juz w dzien od dawna nie spalam... a jakos od 36tc nie da rady i znow wrocily drzemki, bez nich to nieprzytomna jak na poczatku ciazy jestem...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    1ania1, gratulacje! :)

Ja mam za sobą kolejną noc ze skurczami - są co kilkanaście minut, a czasem jakiś „wypadnie” z rozkładu i jest przerwa półgodzinna. Dają dobrze w kość, są coraz mocniejsze, nie jestem w stanie na skurczu nic robić - w sumie to i o oddychaniu czesto zapominam :/
    Cieszę się, że coś się dzieje. Boję się jedynie dzisiejszego dnia, bo jestem w domu sama z córką. Jak zacznie psocić podczas skurczu, to nie jestem w stanie nic zrobić... np przed chwilą wstała w krzesełku do karmienia i próbowała przejść na parapet, a ja stoję i trzęsę się na skurczu. Zaraz to ogarnie i będzie wykorzystywać :/

Edit: jeśli kolejna noc ma być taka, to rozważę nocleg w wannie :D

U mnie takie skurcze co 10, 8, w końcu co 6 min (kilka potrafiło wypaść i załamywałam się, ze to jednak straszaki) swoje robiły :D
    Życzę Ci, aby córka była dzisiaj łaskawa dla mamusi:)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wcześnie wstałam bo ma przyjechać serwisant na przegląd pieca.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia ty się lepiej szykuj do szpitala jak już na skurczu nic nie możesz robic.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas dziś noc dużo lepsza, nawet się wyspalam. Nie wiem czy to zasługa bio gaji czy męża bo wymasował brzuszek Antkowi przed spaniem. Dziś karmiłam o 21 potem mąż zajął się Antkiem do 0.30 bo akurat oglądał coś więc ja spalam a oni się bujaki i maskowali. Potem karmienie o 0.30, 3.30, i 6.40 mniej więcej. Więc w miarę. Od 6 z minutami już Antus projektował bo baczki szły i kupka, ciut go pomasowalam w łóżku , zjadł cycka i śpi w wózku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 08:38

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 gratulacje!

7w3d 💔
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 gratuluję Synka. Duży chłopczyk. Dużo zdrowia dla Was i sił dla Ciebie.

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie to siły już brak. Mam wklęsłe brodawki, maly głodny bo z taką wagą ma zapotrzebowanie, a jak już złapie to nie wiem czy coś mu leci czy nie... Ciężka sprawa :(

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 gratulacje :) Nie przejmuj sie na poczatku to slabo leci, daj mm w razie potrzeby ne stresuj sie i przystawiaj w ramach mozliwosci. Bedzie dobrze. Pokarm jest podobno w glowie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam w glowie tak pusto jak w cyckach.. :( :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    To ja mam w glowie tak pusto jak w cyckach.. :( :O

Nic nie ruszylo? Ale jesli tak jak pisalas wycieka ci w nocy to nie moze byc pusto. Dajesz jej cycka w nocy? Moze to pobudzi.

My wczoraj rano bylismy w urzedzie, oficjalnie jest juz Emilia Rose:) 3h nas nie bylo, dalam jej tam mm sila rzeczy nie bede tam cycka wyciagac. To jak wrocilismy to myslalam ze mi cyc wybuchna, ale sciagnelam tylko 110 ml z obu. Takze cos tam jest, dziecko wiecej wyciagnie niz laktator. Pytanie czy przybiera, tego nie wiem dowiem sie u lekarza dopiero :/

jej odbicie lubi tę wiadomość

• e_mii Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Narazie to siły już brak. Mam wklęsłe brodawki, maly głodny bo z taką wagą ma zapotrzebowanie, a jak już złapie to nie wiem czy coś mu leci czy nie... Ciężka sprawa :(

Moja mała niewiele mniejsza, w szpitalu też była głodna, cały czas trzymałam ją przy piersi i dokarmiałam troszeczkę. Teraz nadal jesteśmy w szpitalu, ale już wczoraj nie musiałam dokarmiać, zaczęła przybierać na wadze (straciła 9%). Tutaj kazali mi ją budzić co 2 godziny i chyba to pomogło (ale to tez ze względu na żółtaczkę i cukier). Początki zawsze są trudne, spokojnie wszystko się unormuje:)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srednio cos ruszylo..
    Doradca laktacyjny kazała czekac 7 dni na efekty.. więc jeszcze troche. :/ ale na razie nie widzę zmian..
    Zawsze zaczynamy od piersi. Potem mm idzie w ruch.. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba kupie wage zeby kontrolowac czy przybiera. Wlasnie porownalam i moja 8 latka to ona stracila w szpitalu tylko 80 gram :O Byla od razu na mm. Eh ciezkie to kp

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ciężkie jest kp.. :/ :/

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a ile ssie tą pierś? najpierw jedną potem drugą? Jedną pierś dziecko powinno ok 15-25 min ssać na początku conajmniej.

w 3 tygodnie to już pokarm powinien się pojawić jesli dajesz najpierw pierś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 12:07

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam sen... Śnił mi się nasz Filip, ale takiego maluszka wkladalam do wózka, spacer, a później ja do domu, a mały dalej w wózku. Do domu zabieram go na karmienie 3 razy dziennie, ale za to cycki pełne mleka :)
    Po kiepskiej nocy 3 godziny dodatkowego snu uratowały mnie :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Paulina a ile ssie tą pierś? najpierw jedną potem drugą? Jedną pierś dziecko powinno ok 15-25 min ssać na początku conajmniej.

w 3 tygodnie to już pokarm powinien się pojawić jesli dajesz najpierw pierś.

Obie piersi zawsze. Hania je i nawet dłużej.
    Bo zasypia. I ciagke trzeba ją pobudzac. :/

+ od kilku dni. Po 3-5 karmieniach bawie sie laktatorem 15 min.
    + femaltiker
    + herbatka bocianek
    + ricinus communis 5ch

Wiec szczerze to juz nie wiem w czym problem.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 12:41

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu olbrzymowi dawałam pierś głównie lewą bo na początku na prawej miałam welfron i bałam się że w głowie mu sie wbija.. I ta prawa lekko laktatorem męczyłam od drugiego dnia, oczywiscie jakies marne krople lecialy, wiec bez skrupolow dostawal mm. od wczoraj jesteśmy na moim mleku tak od 17, w nocy sprawdził mi się system cycek + pokarm ściągnięty ok 50ml, po tym spał po 2h, rano nawet 3, teraz chciałam ściągnąć ale uwaga a!!! Idziemy do domu i co chwilę mi go zabierali więc dostał z jednego cycka, zasnął i śpi. Na razie nie odciagam bo boję się że za dużo zacznę produkować :)
    Nie wiem czy miało to jakis wpływ ale dostałam lactosan herbatkę tutaj i wczoraj wypiłam 2x no i nawal ruszył.
    No i najważniejsze przybrał w dobę na wadze więc musiał się moim mlekiem najadac też :)

I mój to mega ssak, pięknie łapie cycka, a do tego śpi że smoczkiem prawie cały czas taką ma potrzebę ssania silną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 12:47

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lactosan tez pilam. Sklad wszystkie te herbatki mają podobny..

Chyba po prostu nie produkuje mleka.. :O :O :/

‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ