Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania gratulacje! Spory chlopczyk!
Ja tez juz w dzien od dawna nie spalam... a jakos od 36tc nie da rady i znow wrocily drzemki, bez nich to nieprzytomna jak na poczatku ciazy jestem...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Leticia wrote:1ania1, gratulacje!
Ja mam za sobą kolejną noc ze skurczami - są co kilkanaście minut, a czasem jakiś „wypadnie” z rozkładu i jest przerwa półgodzinna. Dają dobrze w kość, są coraz mocniejsze, nie jestem w stanie na skurczu nic robić - w sumie to i o oddychaniu czesto zapominam
Cieszę się, że coś się dzieje. Boję się jedynie dzisiejszego dnia, bo jestem w domu sama z córką. Jak zacznie psocić podczas skurczu, to nie jestem w stanie nic zrobić... np przed chwilą wstała w krzesełku do karmienia i próbowała przejść na parapet, a ja stoję i trzęsę się na skurczu. Zaraz to ogarnie i będzie wykorzystywać
Edit: jeśli kolejna noc ma być taka, to rozważę nocleg w wannie
U mnie takie skurcze co 10, 8, w końcu co 6 min (kilka potrafiło wypaść i załamywałam się, ze to jednak straszaki) swoje robiły
Życzę Ci, aby córka była dzisiaj łaskawa dla mamusi:) -
Hej, u nas dziś noc dużo lepsza, nawet się wyspalam. Nie wiem czy to zasługa bio gaji czy męża bo wymasował brzuszek Antkowi przed spaniem. Dziś karmiłam o 21 potem mąż zajął się Antkiem do 0.30 bo akurat oglądał coś więc ja spalam a oni się bujaki i maskowali. Potem karmienie o 0.30, 3.30, i 6.40 mniej więcej. Więc w miarę. Od 6 z minutami już Antus projektował bo baczki szły i kupka, ciut go pomasowalam w łóżku , zjadł cycka i śpi w wózku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 08:38
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:To ja mam w glowie tak pusto jak w cyckach..
Nic nie ruszylo? Ale jesli tak jak pisalas wycieka ci w nocy to nie moze byc pusto. Dajesz jej cycka w nocy? Moze to pobudzi.
My wczoraj rano bylismy w urzedzie, oficjalnie jest juz Emilia Rose:) 3h nas nie bylo, dalam jej tam mm sila rzeczy nie bede tam cycka wyciagac. To jak wrocilismy to myslalam ze mi cyc wybuchna, ale sciagnelam tylko 110 ml z obu. Takze cos tam jest, dziecko wiecej wyciagnie niz laktator. Pytanie czy przybiera, tego nie wiem dowiem sie u lekarza dopierojej odbicie lubi tę wiadomość
-
1ania1 wrote:Narazie to siły już brak. Mam wklęsłe brodawki, maly głodny bo z taką wagą ma zapotrzebowanie, a jak już złapie to nie wiem czy coś mu leci czy nie... Ciężka sprawa
Moja mała niewiele mniejsza, w szpitalu też była głodna, cały czas trzymałam ją przy piersi i dokarmiałam troszeczkę. Teraz nadal jesteśmy w szpitalu, ale już wczoraj nie musiałam dokarmiać, zaczęła przybierać na wadze (straciła 9%). Tutaj kazali mi ją budzić co 2 godziny i chyba to pomogło (ale to tez ze względu na żółtaczkę i cukier). Początki zawsze są trudne, spokojnie wszystko się unormuje:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paulina a ile ssie tą pierś? najpierw jedną potem drugą? Jedną pierś dziecko powinno ok 15-25 min ssać na początku conajmniej.
w 3 tygodnie to już pokarm powinien się pojawić jesli dajesz najpierw pierś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 12:07
7w3d 💔 -
Ale miałam sen... Śnił mi się nasz Filip, ale takiego maluszka wkladalam do wózka, spacer, a później ja do domu, a mały dalej w wózku. Do domu zabieram go na karmienie 3 razy dziennie, ale za to cycki pełne mleka
Po kiepskiej nocy 3 godziny dodatkowego snu uratowały mnie -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:Paulina a ile ssie tą pierś? najpierw jedną potem drugą? Jedną pierś dziecko powinno ok 15-25 min ssać na początku conajmniej.
w 3 tygodnie to już pokarm powinien się pojawić jesli dajesz najpierw pierś.
Obie piersi zawsze. Hania je i nawet dłużej.
Bo zasypia. I ciagke trzeba ją pobudzac.
+ od kilku dni. Po 3-5 karmieniach bawie sie laktatorem 15 min.
+ femaltiker
+ herbatka bocianek
+ ricinus communis 5ch
Wiec szczerze to juz nie wiem w czym problem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 12:41
-
Ja mojemu olbrzymowi dawałam pierś głównie lewą bo na początku na prawej miałam welfron i bałam się że w głowie mu sie wbija.. I ta prawa lekko laktatorem męczyłam od drugiego dnia, oczywiscie jakies marne krople lecialy, wiec bez skrupolow dostawal mm. od wczoraj jesteśmy na moim mleku tak od 17, w nocy sprawdził mi się system cycek + pokarm ściągnięty ok 50ml, po tym spał po 2h, rano nawet 3, teraz chciałam ściągnąć ale uwaga a!!! Idziemy do domu i co chwilę mi go zabierali więc dostał z jednego cycka, zasnął i śpi. Na razie nie odciagam bo boję się że za dużo zacznę produkować
Nie wiem czy miało to jakis wpływ ale dostałam lactosan herbatkę tutaj i wczoraj wypiłam 2x no i nawal ruszył.
No i najważniejsze przybrał w dobę na wadze więc musiał się moim mlekiem najadac też
I mój to mega ssak, pięknie łapie cycka, a do tego śpi że smoczkiem prawie cały czas taką ma potrzebę ssania silną.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 12:47
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny