X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę w sukienkach :) teraz tylko w 2-3 się mieszczę i jedne legginsy. Później uzupełnię szafę w miarę potrzeb
    Przed ciąża nosiłam rozmiar 34-36 i boję się że połowa mojej szafy będzie nieużywana...
    Od rana męczy mnie ból okresowy... Ciekawe czy się w coś rozwinie. Jak nic nie będzie się działo to w sobotę jadę na zlot pojazdów militarnych :)

Mmma lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Ja mocno obolała. Dzisiaj była pionizacja. Chodzę jakby rozjechał mnie walec ale szczerze jak mam wybierać pomiędzy sn, którego po części doświadczyłam a cc to nigdy więcej sn. Jak akcja zacznie się sama to pewnie inaczej to wygląda, ale to wywoływanie w sytuacji gdy nic w ciele nie jest na to gotowe to w moim przypadku był horror.. Nie będe wdawać się w szczegóły bo nie chce o tym pamiętać. Dzisiaj zdjęli cewnik, wyjęli wenflon i mam poczucie że najgorsze już za mną i oby w piątek do domu.
    Narazie udaje się karmić tylko piersią bez dokarmiania. Kupka po kazdym karmieniu to chyba się najada. Chociaz z piersi to ja nic nie widzę żeby ciekło.

Mialam tak samo, tez nie wyszlo sn i skonczylo sie cesarka. Bardzo chcialam sn ale zero skurczy i podali oxy, pozniej parlam i nic... 18h od odejscia wod, a do samego cc mialam skurcze i zabronili przec bo czekali na zwolnienie sie sali operacyjnej, mala miala nieco ponad 3kg wiec nie powinnam miec problemu przy sn a jednak... Moze to ja nie umialam przec... Ale cos bylo z pepowina, moze byla owinieta bo mam wpisany konflikt pepowinowy.

event.png
    eve
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierpniowa_89 wrote:
    Eilleen nie przejmuj sie ja tez mam rozstepy na calym brzuchu posladkach i piersiach. Juz nic nie zrobimy taka natura. Nie ma co tym sie przejmowac.
    Ja mam jeszcze na udach. Na piersiach nie bo nic mi nie urosły.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Sierpniowa_89 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na udach tez mam pare. Nic te kremy nie pomagaja nie ma zlotego srodka na to takie geny i tyle.
    Dzis tez mam depresyjny dzien łzy mi praktycznie same leca co chwile i nie wiem czemu. Krece sie po mieszkaniu i nie wiem co zrobic ze soba.

Sierpniowa_89
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam paskudne rozstępy na udach, cyckach, po bokach brzucha. Nigdy jakoś się nie przejmowałam wyglądem skóry (te rozstępy co miałam mi nie przeszkadzały) a jednak zrobiło mi się przykro na widok tych czerwonych kresek :/
    Boli coraz bardziej... Idę zaraz wziąć ciepły prysznic

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Justa?

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Jak tam Justa?
    Po spacerze troszkę się uspokoiło, ale tak ćmi co jakiś czas. Z prysznica zrezygnowałam :p jest mi tak gorąco, że w ciągu chwili cała mokra się zrobiłam, a po polaniu się ciepła woda chyba umarłabym :p

nesssssa lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Po spacerze troszkę się uspokoiło, ale tak ćmi co jakiś czas. Z prysznica zrezygnowałam :p jest mi tak gorąco, że w ciągu chwili cała mokra się zrobiłam, a po polaniu się ciepła woda chyba umarłabym :p
    A nospę łykałaś?

ewka8430 lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    A nospę łykałaś?
    Nie, nie boli aż tak, raczej taki ciągły dyskomfort. Jak chodzę to mniej boli, a teraz to prawie wcale. Będę czekała na rozwój sytuacji :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, jak Ty podajesz swojemu tą biogaję? Mojej daje inny probiotyk i ewidentnie jej nie smakuje. Daje w trakcie karmienia na łyżeczkę 3 krople i w ogóle nie chce tego łykać, mieli ozorkiem, aż ma wszystko na ustach zamiast w brzuszku. Tak samo witaminę D wypluwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dodaje do mm.
    Przy wit d - krzywi sie. Ale ujdzie. :)

• Dooti Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozalia, ja daję biogaję zaraz po espumisanie. Espumisan jest słodki więc młody czuje jeszcze jego smak i jakoś tę biogaję zasysa. Witaminkę D mam w sprayu, pod języczek, też nie bardzo mu pasuje ale przełyka.

Mojego Antosia wózek parzy w tyłek. Zaczyna płakać i muszę go wziąść na ręce żeby się uspokoił. Nie wiem jak my będziemy chodzić na te spacery.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Justyna, jak Ty podajesz swojemu tą biogaję? Mojej daje inny probiotyk i ewidentnie jej nie smakuje. Daje w trakcie karmienia na łyżeczkę 3 krople i w ogóle nie chce tego łykać, mieli ozorkiem, aż ma wszystko na ustach zamiast w brzuszku. Tak samo witaminę D wypluwa.
    Ja daję 5 kropli na 1/3 łyżeczki wody i do buźki :-) my karmimy się tylko piersią więc ewentualnie proponują kropelkę na sutka przed karmieniem i tak podawać ale bardziej przekonuje mnie podanie z łyżeczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 18:49

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zaczęły bolesne twardnienia brzucha, dłuższe niż zawsze. Słowo bolesne może jest nieadekwatne, czuję dyskomfort :D Akurat dzisiaj nie mam na nie ochoty ;p

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas Agatka bez problemu zjada witaminę D, daje przed albo w trakcie kp.

Odnośnie jeszcze brzucha, ja w dniu wypisu miałam badanie z fizjoterapeutą i dostałam ćwiczenia mięśni dna miednicy. Byłam w szoku jakie zrobiły sie słabe po porodzie mimo że ćwiczyłam w ciąży. Z takimi ćwiczeniami fizycznymi żeby wróciła figura to jeszcze poczekam.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszliśmy na długi spacer, teraz boli mnie wszystko oprócz brzucha :p no ale zobaczymy później :)
    Mam jeszcze pytanie, czy któraś z was miała doczynienia z rwą kulszową? Łapią mnie takie bóle od dołu kręgosłupa, przez pośladek aż do stopy. Takie ukłucie trwa kilka sekund i przechodzi, ale zgina mnie w pół. I zastanawiam się czy to rwa, czy zwykły ucisk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 20:08

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Poszliśmy na długi spacer, teraz boli mnie wszystko oprócz brzucha :p no ale zobaczymy później :)
    Mam jeszcze pytanie, czy któraś z was miała doczynienia z rwą kulszową? Łapią mnie takie bóle od dołu kręgosłupa, przez pośladek aż do stopy. Takie ukłucie trwa kilka sekund i przechodzi, ale zgina mnie w pół. I zastanawiam się czy to rwa, czy zwykły ucisk
    Zwykły ucisk , też tak miałam, a najgorsze że miałam bóle krzyżowe przy porodzie teraz i właśnie taki siły ból szedł przez pośladek aż mi nogi posłuszeństwa odmawiały.

7w3d 💔
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciazy to nie rwa kulszowa tylko ucisk nerwu. Najlepiej rozmasowac mięśnie pośladków piłeczka tenisowa: siadasz na podłodze, jedna noga luźno prosto przed siebie, druga zginasz w kolanie i odginasz do boku kolano w dół (do pozycji podobnej jak w siedzeniu po turecku). Piłeczka ma być właśnie pod tym pośladkiem którym ruszasz, można ja przesuwać i zmieniać jej miejsce: im bardziej boli tym lepiej bo to znaczy ze uciska dobre miejsce, tam gdzie mięsień jest napiety i powoli ruchami nogi trzeba go rozluźnić

h84fwn15k5y02vr6.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, niech te dwa miesiące po porodzie już miną, bo się z małżonkiem weźmiemy i pozabijamy. Niech te hormony się uspokoją. Czuję, że mi urósł kij w dupie i z balaganiary zrobiłam się porzadnicka, a mąż twierdzi, że przepoczwarzyłam się w zołzę. Jeszcze mi zwieje, i zostanę samotna matką... A z drugiej strony fajnie jest mieć w domu porządek i nie musieć wszystkiego na gwałt wrzucać do szafy, bo goście idą :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez właśnie tylko KP, więc nie jest łatwo przemycić coś, czego Ola nie chce. Spróbuje z tą wodą na łyżeczce, bo sutek umaziany probiotykiem tez jej nie pasi. A może ta biogaja smaczniejsza, bo dicoflor próbowałam i ma taki lekko słony smak, nie dziwie się ze jej nie podchodzi.

‹‹ 1270 1271 1272 1273 1274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ