X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Ja tez właśnie tylko KP, więc nie jest łatwo przemycić coś, czego Ola nie chce. Spróbuje z tą wodą na łyżeczce, bo sutek umaziany probiotykiem tez jej nie pasi. A może ta biogaja smaczniejsza, bo dicoflor próbowałam i ma taki lekko słony smak, nie dziwie się ze jej nie podchodzi.
    nie wiem czy takiemu maluszkowi juz cos moze nie smakowac, raczej mysle ze to reakcja na cos nowego.

7w3d 💔
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Mi się zaczęły bolesne twardnienia brzucha, dłuższe niż zawsze. Słowo bolesne może jest nieadekwatne, czuję dyskomfort :D Akurat dzisiaj nie mam na nie ochoty ;p

Ja też miałam takie dni że akurat nie chciałam ;p

A witaminę D to mój jakoś się zauważył że Mundo buźki zakropilam między ciumkaniem jak mu akurat wypadł cycek z buzi :) więc może Tak?
    Czy wasze dzieci też robią tyle kupek? Moi robi co 1-2h kupę... takie rzadkie no ale na okrągło..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 22:01

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę bo się uduszę :-( już mam dość! cały dzień z tym zębem walczę. Pojechałam na jakieś śmieszne pogotowie stomatologiczne i tylko mi rozwiercił żeby ujście było ani niczym nie zalepił ani nic. Dosłownie 5 min i dwie stówki jestem lżejsza, byłoby mi wsio gdyby ten ząb przestał bolec, a on nadal ćmi jedynie już głowa mnie nie boli. Chodzę i ryczę ciągle tak jestem już umęczona oby tylko noc jakoś przespać chociaż słabo to widzę :-( Teraz to boje się rodzić jak pomyśle, że z takim bólem w szpitalu będę musiała walczyć jakby po porodzie mało było dyskomfortu :-S jedynie pocieszające, że przestanie bolec jak poród się zacznie 27icon_smile_0.gif

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba dotrwam do tego piatku bo procz straszakow nic sie nie dzieje...

Co do rozstepow ja mam kilka po obu stronach brzucha na wysokosci pepka mniej wiecej... nigdzie indziej nue mam ale tez nic poza brzuchem mi nie uroslo...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj straszaki cały dzień, dodatkowo do kibelka mnie gania. Stwierdziłam, że ja jednak bardzo chętnie poczekam jeszcze swój tydzień bo nie czuję się gotowa na moje nowe życie haha :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Ja dzisiaj straszaki cały dzień, dodatkowo do kibelka mnie gania. Stwierdziłam, że ja jednak bardzo chętnie poczekam jeszcze swój tydzień bo nie czuję się gotowa na moje nowe życie haha :D
    Jak cię czyści to się powoli musisz przygotować ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się uspokoiło, ale może do weekendu coś się wykluje :)
    Kot na dźwięk budzika zerwał się jakby ktoś go woda bolał, uciekał z wystawionymi pazurami, po mojej stopie... Z poczucia winy żaden kot teraz do mnie nie idzie, a nawet nie wiem który to zrobił :p przepraszał mąż :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 05:31

nesssssa, ingelita, chabasse lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciężka noc- nawał mleczny. Jak z początku nie było prawie nic, tak teraz można oszaleć. Mały ssie ładnie, ale przysypia i za wiele nie jest w stanie ulżyć. Dzisiaj muszę zakupić laktator. Piersi ciężkie, miejscami pogrubione, mam nadzieję, że uda się mi to opanować.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też liczę że może coś na weekend drgnie. Noc przespana. Ale czuje że coś tam się dzieje. Miałam taki sen że o panie...Jakiś dom strachow haha.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie umiem sobie poradzić z odparzeniami u małej :( odstawiłam już chusteczki nawilżane, bephanten ani sudocrem nie pomagają, mąka ziemniaczana też nie dała rady. Czy to może być wina pieluszek? Macie jakieś sprawdzone sposoby? Próbuje ją wietrzyć, ale nie przy zmianie pieluchy, tylko jak usnie.

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wklęsłe brodawki więc jedna z Pań poleciła nakładki, oczywiście maż kupił "na oko", bo usłyszeliśmy tylko, że trzeba kupić. Jak już zaczęłam karmić z tymi nakładkami przyszła do pracy kolejna zmiana i dostalam opierdziel po co ich używam, lepiej siłą dziecku wkładać brodawkę to pociągnie (nie zgadzam się z tym). Najbardziej rozwaliło mnie haslo:proszę pani macierzyństwo to nie tylko wózek i spacerki, musi boleć... Brak komentarza, pomijając fakt, że na żaden ból się nie skarżyłam.
    Wiedza i podejście pań z oddziału położniczego i noworodkowego to dno i wodorosty... Brak podejścia, zrozumienia dla mamy, która musi się wszystkiego nauczyć. Przykre....

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa8902 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki Dziewczyny, jade na to wywolanie. Od rana na kibelku, nie wiem czy to jakis znak czy nerwy.

ingelita, chabasse, belladonna, d'nusia, katka/85, e_mii, jej odbicie, Kasiaja, pumka1990, Cccierpliwa lubią tę wiadomość

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
    Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
    38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
    08.2016 cp <3 [*] 03.2017 <3 [*]
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    A ja nie umiem sobie poradzić z odparzeniami u małej :( odstawiłam już chusteczki nawilżane, bephanten ani sudocrem nie pomagają, mąka ziemniaczana też nie dała rady. Czy to może być wina pieluszek? Macie jakieś sprawdzone sposoby? Próbuje ją wietrzyć, ale nie przy zmianie pieluchy, tylko jak usnie.
    Ja jak zmieniam pieluszkę to zazwyczaj biorę miseczkę z ciepłą wodą i te husteczki nawilżane moczę w ciepłej wodzie przed przyłożeniem do tyłka. U nas zero odparzeń a używamy różowego w słoiczku linomagu po każdej zmianie pieluszki. Spróbuj częściej przemywać woda i wtedy właśnie suokremem lub innym kremem. My używamy pampersów, wcześniej bylo jedno opakowanie sądu i bez różnicy .

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Mam wklęsłe brodawki więc jedna z Pań poleciła nakładki, oczywiście maż kupił "na oko", bo usłyszeliśmy tylko, że trzeba kupić. Jak już zaczęłam karmić z tymi nakładkami przyszła do pracy kolejna zmiana i dostalam opierdziel po co ich używam, lepiej siłą dziecku wkładać brodawkę to pociągnie (nie zgadzam się z tym). Najbardziej rozwaliło mnie haslo:proszę pani macierzyństwo to nie tylko wózek i spacerki, musi boleć... Brak komentarza, pomijając fakt, że na żaden ból się nie skarżyłam.
    Wiedza i podejście pań z oddziału położniczego i noworodkowego to dno i wodorosty... Brak podejścia, zrozumienia dla mamy, która musi się wszystkiego nauczyć. Przykre....
    Wiesz co co do podejścia i braku zrozumienia i pomocy to serio przesądziły ale generalnie hasło że macierzyństwo to nie tylko wózek i spacerki i musi boleć to się zgodzę, niestety tak jest. Krocze po porodzie boli, obkurczanie się macicy boli, długi połóg, bolące sutki - u mnie już 3 tydzień a w między czasie 8 zaczęła rosnąć i tak w kółko. Do tego kupa hormonow. Łatwo nie jest. Przynajmniej mi na początku.ale położne mogłyby być bardziej wyczulone.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2 dni mamy odparzenia na pupci.
    Winą obarczam chusteczki nawilzane z rosmanna.. :/

Wyrzuciłam.
    Myjemy wodą.. maść z cynkiem i wietrzymy. Licze na efekty. :)

Dzisiaj wykapiemy sie w kali, działa odkazajacaco. Więc może cis da.

I pielucha zmieniana co max 1.5h. :/ i mamy pampers..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 08:55

• Qumish Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj obudził bol brzucha, pierwsze dwa razy pomyślałam ze to może w końcu jakieś przepowiadacze i wróciłam spac.. ale od 1,5h to jest jednostajny silny bol w dole brzucha jak na okres (ale mocniej), który nie mija (wiec nie skurcze) i pojawiła mi się jasna krew na papierze jak byłam w wc.
    Kurcze, to normalne..? Na razie żadnego więcej plamienia ale ten jednostajny bol plus to mnie niepokoi :/ tak może się dziać czy się zbierać do szpitala?

h84fwn15k5y02vr6.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Wiesz co co do podejścia i braku zrozumienia i pomocy to serio przesądziły ale generalnie hasło że macierzyństwo to nie tylko wózek i spacerki i musi boleć to się zgodzę, niestety tak jest. Krocze po porodzie boli, obkurczanie się macicy boli, długi połóg, bolące sutki - u mnie już 3 tydzień a w między czasie 8 zaczęła rosnąć i tak w kółko. Do tego kupa hormonow. Łatwo nie jest. Przynajmniej mi na początku.ale położne mogłyby być bardziej wyczulone.

Oczywiście wiem, że macierzyństwo jest trudne, zwłaszcza początki, decydowałam się na dziecko świadomie wiedząc o tym, że łatwo nie będzie. Tutaj bardziej o brak wsparcia chodzi, chciałabym, żeby któraś z Pań usiadła ze mną na spokojnie, sprawdziła czy dobrze przystawiam, czy pierś jest chociaż troche opróżniona, wsparła zwykłym dobrym słowem. W nocy jak znalazłam którąś pod długich poszukiwaniach z prośbą o laktatror, żeby ulżyć piersi przede karmieniem to usłyszałam, że ona już laktator wysterylizowała i mam przystawić to dziecko w końcu pociągnie mimo, że pierś twarda. Tak też zrobiłam...

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My odparzem odpukac nie mamy. Mały miał delikatnie czerwone pośladki to posmarowałam raz jeden linomagiem zielonym. U nas pielucha jest zmieniana co max 3h, a najczęściej con2-2,5.
    A my dzisiaj podejmiemy pierwsza domowa kąpiel, mały był myty po.porodzie w szpitalu, to standard po cc i wodach zielonych więc wydaje się czysciutki :)

W nawale szybko odciagalam i dokarmialam gobtym pokarmem, wiec polecam laktatornktory ma w zestawie smoczek. Ja mam nuk jolie i dawał radę :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish wrote:
    Mnie dzisiaj obudził bol brzucha, pierwsze dwa razy pomyślałam ze to może w końcu jakieś przepowiadacze i wróciłam spac.. ale od 1,5h to jest jednostajny silny bol w dole brzucha jak na okres (ale mocniej), który nie mija (wiec nie skurcze) i pojawiła mi się jasna krew na papierze jak byłam w wc.
    Kurcze, to normalne..? Na razie żadnego więcej plamienia ale ten jednostajny bol plus to mnie niepokoi :/ tak może się dziać czy się zbierać do szpitala?

A nie możesz do jakiejś położnej przedzwonić albo podejść?
    U mnie po regularnych skurczach przepowiadających w nocy teraz też taki bardziej jednostajny ból podbrzusza i pleców, ale przechodzi co jakiś czas. Bardziej by mnie chyba ta krew zaniepokoiła.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na moje odczucie nie wiem czy to nie są sączące się wody takie różowe. Mam jakieś nieregularne skurcze do tego co 6-10 minut 30-40 sekund.. podpaske mam taka właśnie wilgotna i różowa cały czas... muszę cos zjesc bo umrę z glodu. Gdyby nie ten kolor to bym czekała jeszcze.. a tak to kurcze nie wiem czy to jest ‚normalnie’ różowy czy niebezpiecznie czerwony ... :/

h84fwn15k5y02vr6.png
‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ