SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Dziewczyny - nieważne czy sn czy cc - najważniejsze żeby dziecko urodziło się zdrowe. :-)[/QUOTE

I jeszcze chciało ładnie jeść. Ja już wpadam w myślenie, że głodzę Filipa, musze po każdym przystawianiu do piersi jechać go dokarmić. Jest za duży, żeby od razu mu wystarczyło mojego pokarmu. Płaczę razem z nim już. :( jeszcze Panie tak "miłe" straszą zapaleniem i każą przystawiać, przystawiać bez jakiejkolwiek porady, co zrobić, żeby nam to lepiej szło. Pytają czy po karmieniu piersi są troche opróżnione, a ja przy pierwszym dziecku ciężko mi to stwierdzić.. .

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish, mi brzuch do tej pory nie opadł :D Wyglądam jakbym cofnęła się z ciążą ze 2-3 miesiące ;)

Qumish lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi podobno opada brzuch:p ale zastanawiam sie długo tak z tym pochodze. Jak leże na boku to mam go na udach, a jak siedze to mam wrażenie że leży sobie pomiędzy moimi nogami. jedynie jak stoje to mi nie przeszkadza... I właśnie pytanie do tych co już urodziły: miałyście objawy zbliżającego sie porodu, np właśnie opadający brzuch, syndrom wicia gniazda, głód, biegunka? Czy którąś to minęło?

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    Ania, zapytaj o taki zel mucovagin to na lepsze gojenie krocza polecila mi położna po porodzie.
    Dziękuję :)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy. Jupi :)
    W domu zaraz lepsze samopoczucie będzie.
    Tylko teraz to czekanie na wypis...

Nie mogę się napatrzeć na tego małego człowieczka :)

e_mii, Lavendova, ingelita, pumka1990, edytkaa93, Eilleen, misia-kasia, belladonna, PLPaulina, Marta..a, d'nusia, Kasiaja, marcela123, Dooti, AnkaK90, jej odbicie, chabasse lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie tknęło, żeby sprawdzić, czy kwas chlebowy, którego pijam hektolitry ostatnio, ma słód jęczmienny. Ma! Pierwsza butle wypiłam dzień po porodzie i tak sobie z nim często dość poczynam do tej pory, bo mam stały dostęp do dobrego słodkiego prosto z Rosji, a i pyszny litewski dostałam trz :D W każdym razie, jest możliwość, ze to mi tak ładnie laktację rozkręciło. Pisze o tym, bo może którejś z Was akurat to pomoże.

A, i przeczytałam, ze ilość spożywanych płynów nie wpływa na laktację. Ja zauważyłam, ze jak piłam ok. 5 litrów płynów na dobę, to cycki miałam co chwile pełne. I weź tu bądź człowieku mądry.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal mam brzuch jak we wczesnej ciąży, ale będę się tym martwić, jak nie zejdzie do trzech miesięcy po porodzie :P

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz po porodzie tez miałam ogromny brzuch, ale po 3 dniach widziałam juz sporą różnice. Teraz wyglądam jakbym miała brzuch spożywczy jeśli ktoś by nie wiedział ze byłam w ciąży ;)

Edytka jak dostalam skurczy takich regularnych to mnie zaczęło tez czyścić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 11:58

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal mam brzuszek. Ale i tak jest super. -12kg..

Moj brzuch w dniu cc sięgał z ziemi po kosmos.

Ale nad tym bede pracować później. Teraz skupię sie na Hani. <3
    Ruch mamy, codziennir spacerujemy. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 12:12

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś weszłam na wagę i mam 64kg więc nadal 11 na plusie, a rodzac miałam jakieś 71kg aż.

Też zazdroszczę psn aczkolwiek jak widzę tego malego/dużego człowieka to czuję ulgę że to było cc :) I chyba też na porodowce jak usłyszałam cc to lepiej się poczułam wiedząc że on waży 4,5kg.

Aaa i jesteśmy po 1 spacerze :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po spacerze. Najchętniej to bym kółka po stadionie kręciła cały dzień ;p
    Jutro mam wizytę u fizjo, jakieś bajery rozluźniające przed porodem. Może to podziała...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie -8 kg. Brzuch po porodzie tez mialam duży, w dniu wyjscia byl jak w 25 tc. Teraz tez wyglada jak spożywczy taki lekki flaczek. Myślę zeby juz go ćwiczyć zeby sie miesnie szybciej wzmocnily. Trochę tkani tłuszczowej juz widze ze tez jest :/

Mówili wam lekarze ile musicie odczekac z seksami i ewemtualna kolejna ciążą po cc? Myślę jakby tu sie zabezpieczyc ale tabsow chyba nie chce...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapytam o wszystko na tej wizycie co jest 6tyg po porodzie. :)

Mąż mi ostatnio powiedział, ze kolejne dziecko to jednak z listonoszem. :D :D :D

Niech sobie pogada, hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 12:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia i Monsi gratulacje!
    U mnie laktacja ruszyła w domu jak poprzednio :)

ingelita, Leticia, pumka1990 lubią tę wiadomość

• squirrel Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mocno obolała. Dzisiaj była pionizacja. Chodzę jakby rozjechał mnie walec ale szczerze jak mam wybierać pomiędzy sn, którego po części doświadczyłam a cc to nigdy więcej sn. Jak akcja zacznie się sama to pewnie inaczej to wygląda, ale to wywoływanie w sytuacji gdy nic w ciele nie jest na to gotowe to w moim przypadku był horror.. Nie będe wdawać się w szczegóły bo nie chce o tym pamiętać. Dzisiaj zdjęli cewnik, wyjęli wenflon i mam poczucie że najgorsze już za mną i oby w piątek do domu.
    Narazie udaje się karmić tylko piersią bez dokarmiania. Kupka po kazdym karmieniu to chyba się najada. Chociaz z piersi to ja nic nie widzę żeby ciekło.

Mmma, belladonna, jej odbicie, pumka1990 lubią tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj ponarzekam. Od rana jakąś huśtawka nastrojów. Raz mnie wszystko wkurza, raz tryskam energią. A męża to chyba dzisiaj udusze. Czuje się dzisiaj jak wielka foka, co bym nie założyła to źle się czuje, chciałam iść na spacer to ten obchody w tv musi sobie obejrzeć. Ciągle mi się jeść chce i jakoś się zdolowalam dodatkowo jak zaczęłam pisać ze znajoma która urodziła miesiąc temu. Poród przed terminem, ekspresowy bo po odejściu czopu i wód urodziła w 3 godz i to pierwsze dziecko. Żadnych skurczy itd. Poród bajka. Wiem, że mam jeszcze czas bo do terminu ponad tydzień ale świadomość że boli mnie brzuch i czop odszedł daje jakieś nadzieję, że zacznie się szybciej a tu d... Jakoś mi tak dzisiaj źle i musiałam pomarudzic.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam doła. Tak ogólnie więc zajęłam się różnymi sprawami żeby nie myśleć. Ubrać się praktycznie nie mam w co. Zamówiłam z hm spodnie i dwie bluzki. Najpierw się zastanawiałam ale stwierdziłam że po porodzie i tak będą jeszcze mi one jakiś czas pasować więc wezmę.
    Płakać mi sie chce bo od pępka w dół mam same rozstępy na brzuchu :-( okropnie to wygląda

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się zastanawiam w czym będę chodzić po porodzie. W swoje normalne ciuchy na bank nie wejdę. Baaa nie wejdę nawet w ciążowe z początku ciąży ;p
    Zostaną mi same letnie rzeczy na jesień hehehe.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Sierpniowa_89 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen nie przejmuj sie ja tez mam rozstepy na calym brzuchu posladkach i piersiach. Juz nic nie zrobimy taka natura. Nie ma co tym sie przejmowac.

Sierpniowa_89
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te długie spodnie więc w nich będę chodzić i bluzki. Do karmienia nic jeszcze nie kupiłam. Bo nie wiem jaki rozmiar. A co dalej to będę kupować bo kurtki pasującej na moje obecne gabaryty i nie mówię o brzuchu to nie mam żadnej. Jakieś swetry będę nosić najwyżej takie w stylu narzutek. Ale liczę pogoda będzie fajna i wynagrodzi to że końcówkę ciąży męczę się w upałach.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 1269 1270 1271 1272 1273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ