X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Dziewczyny - nieważne czy sn czy cc - najważniejsze żeby dziecko urodziło się zdrowe. :-)[/QUOTE

I jeszcze chciało ładnie jeść. Ja już wpadam w myślenie, że głodzę Filipa, musze po każdym przystawianiu do piersi jechać go dokarmić. Jest za duży, żeby od razu mu wystarczyło mojego pokarmu. Płaczę razem z nim już. :( jeszcze Panie tak "miłe" straszą zapaleniem i każą przystawiać, przystawiać bez jakiejkolwiek porady, co zrobić, żeby nam to lepiej szło. Pytają czy po karmieniu piersi są troche opróżnione, a ja przy pierwszym dziecku ciężko mi to stwierdzić.. .

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish, mi brzuch do tej pory nie opadł :D Wyglądam jakbym cofnęła się z ciążą ze 2-3 miesiące ;)

Qumish lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi podobno opada brzuch:p ale zastanawiam sie długo tak z tym pochodze. Jak leże na boku to mam go na udach, a jak siedze to mam wrażenie że leży sobie pomiędzy moimi nogami. jedynie jak stoje to mi nie przeszkadza... I właśnie pytanie do tych co już urodziły: miałyście objawy zbliżającego sie porodu, np właśnie opadający brzuch, syndrom wicia gniazda, głód, biegunka? Czy którąś to minęło?

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    Ania, zapytaj o taki zel mucovagin to na lepsze gojenie krocza polecila mi położna po porodzie.
    Dziękuję :)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy. Jupi :)
    W domu zaraz lepsze samopoczucie będzie.
    Tylko teraz to czekanie na wypis...

Nie mogę się napatrzeć na tego małego człowieczka :)

e_mii, Lavendova, ingelita, pumka1990, edytkaa93, Eilleen, misia-kasia, belladonna, PLPaulina, Marta..a, d'nusia, Kasiaja, marcela123, Dooti, AnkaK90, jej odbicie, chabasse lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie tknęło, żeby sprawdzić, czy kwas chlebowy, którego pijam hektolitry ostatnio, ma słód jęczmienny. Ma! Pierwsza butle wypiłam dzień po porodzie i tak sobie z nim często dość poczynam do tej pory, bo mam stały dostęp do dobrego słodkiego prosto z Rosji, a i pyszny litewski dostałam trz :D W każdym razie, jest możliwość, ze to mi tak ładnie laktację rozkręciło. Pisze o tym, bo może którejś z Was akurat to pomoże.

A, i przeczytałam, ze ilość spożywanych płynów nie wpływa na laktację. Ja zauważyłam, ze jak piłam ok. 5 litrów płynów na dobę, to cycki miałam co chwile pełne. I weź tu bądź człowieku mądry.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal mam brzuch jak we wczesnej ciąży, ale będę się tym martwić, jak nie zejdzie do trzech miesięcy po porodzie :P

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz po porodzie tez miałam ogromny brzuch, ale po 3 dniach widziałam juz sporą różnice. Teraz wyglądam jakbym miała brzuch spożywczy jeśli ktoś by nie wiedział ze byłam w ciąży ;)

Edytka jak dostalam skurczy takich regularnych to mnie zaczęło tez czyścić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 11:58

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal mam brzuszek. Ale i tak jest super. -12kg..

Moj brzuch w dniu cc sięgał z ziemi po kosmos.

Ale nad tym bede pracować później. Teraz skupię sie na Hani. <3
    Ruch mamy, codziennir spacerujemy. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 12:12

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś weszłam na wagę i mam 64kg więc nadal 11 na plusie, a rodzac miałam jakieś 71kg aż.

Też zazdroszczę psn aczkolwiek jak widzę tego malego/dużego człowieka to czuję ulgę że to było cc :) I chyba też na porodowce jak usłyszałam cc to lepiej się poczułam wiedząc że on waży 4,5kg.

Aaa i jesteśmy po 1 spacerze :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po spacerze. Najchętniej to bym kółka po stadionie kręciła cały dzień ;p
    Jutro mam wizytę u fizjo, jakieś bajery rozluźniające przed porodem. Może to podziała...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie -8 kg. Brzuch po porodzie tez mialam duży, w dniu wyjscia byl jak w 25 tc. Teraz tez wyglada jak spożywczy taki lekki flaczek. Myślę zeby juz go ćwiczyć zeby sie miesnie szybciej wzmocnily. Trochę tkani tłuszczowej juz widze ze tez jest :/

Mówili wam lekarze ile musicie odczekac z seksami i ewemtualna kolejna ciążą po cc? Myślę jakby tu sie zabezpieczyc ale tabsow chyba nie chce...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapytam o wszystko na tej wizycie co jest 6tyg po porodzie. :)

Mąż mi ostatnio powiedział, ze kolejne dziecko to jednak z listonoszem. :D :D :D

Niech sobie pogada, hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 12:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia i Monsi gratulacje!
    U mnie laktacja ruszyła w domu jak poprzednio :)

ingelita, Leticia, pumka1990 lubią tę wiadomość

• squirrel Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mocno obolała. Dzisiaj była pionizacja. Chodzę jakby rozjechał mnie walec ale szczerze jak mam wybierać pomiędzy sn, którego po części doświadczyłam a cc to nigdy więcej sn. Jak akcja zacznie się sama to pewnie inaczej to wygląda, ale to wywoływanie w sytuacji gdy nic w ciele nie jest na to gotowe to w moim przypadku był horror.. Nie będe wdawać się w szczegóły bo nie chce o tym pamiętać. Dzisiaj zdjęli cewnik, wyjęli wenflon i mam poczucie że najgorsze już za mną i oby w piątek do domu.
    Narazie udaje się karmić tylko piersią bez dokarmiania. Kupka po kazdym karmieniu to chyba się najada. Chociaz z piersi to ja nic nie widzę żeby ciekło.

Mmma, belladonna, jej odbicie, pumka1990 lubią tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj ponarzekam. Od rana jakąś huśtawka nastrojów. Raz mnie wszystko wkurza, raz tryskam energią. A męża to chyba dzisiaj udusze. Czuje się dzisiaj jak wielka foka, co bym nie założyła to źle się czuje, chciałam iść na spacer to ten obchody w tv musi sobie obejrzeć. Ciągle mi się jeść chce i jakoś się zdolowalam dodatkowo jak zaczęłam pisać ze znajoma która urodziła miesiąc temu. Poród przed terminem, ekspresowy bo po odejściu czopu i wód urodziła w 3 godz i to pierwsze dziecko. Żadnych skurczy itd. Poród bajka. Wiem, że mam jeszcze czas bo do terminu ponad tydzień ale świadomość że boli mnie brzuch i czop odszedł daje jakieś nadzieję, że zacznie się szybciej a tu d... Jakoś mi tak dzisiaj źle i musiałam pomarudzic.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam doła. Tak ogólnie więc zajęłam się różnymi sprawami żeby nie myśleć. Ubrać się praktycznie nie mam w co. Zamówiłam z hm spodnie i dwie bluzki. Najpierw się zastanawiałam ale stwierdziłam że po porodzie i tak będą jeszcze mi one jakiś czas pasować więc wezmę.
    Płakać mi sie chce bo od pępka w dół mam same rozstępy na brzuchu :-( okropnie to wygląda

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się zastanawiam w czym będę chodzić po porodzie. W swoje normalne ciuchy na bank nie wejdę. Baaa nie wejdę nawet w ciążowe z początku ciąży ;p
    Zostaną mi same letnie rzeczy na jesień hehehe.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Sierpniowa_89 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen nie przejmuj sie ja tez mam rozstepy na calym brzuchu posladkach i piersiach. Juz nic nie zrobimy taka natura. Nie ma co tym sie przejmowac.

Sierpniowa_89
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te długie spodnie więc w nich będę chodzić i bluzki. Do karmienia nic jeszcze nie kupiłam. Bo nie wiem jaki rozmiar. A co dalej to będę kupować bo kurtki pasującej na moje obecne gabaryty i nie mówię o brzuchu to nie mam żadnej. Jakieś swetry będę nosić najwyżej takie w stylu narzutek. Ale liczę pogoda będzie fajna i wynagrodzi to że końcówkę ciąży męczę się w upałach.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 1269 1270 1271 1272 1273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ