X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    U nas odparzeń nie ma, używamy linomag zielony po kupie i czasami po siku. Zmieniamy pieluchy przed każdym karmieniem czyli co 3h a czasami i po karmieniu. Dodatkowo nie używam chusteczek tylko płatki kosmetyczne moczę w cieplej wodzie. Chusteczek nawilżanych używałam tylko w szpitalu i Agatka sie krzywila mimo że je ogrzewałam w dłoni.

Robię dokładnie to samo, pieluchy nawet czasem i co 2 h zmieniane, a mimo to odparzenia się pojawiły :(

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo że każdy może mieć różny dzień, raz lepszy, a raz gorszy, ale położne jednak powinny być oparciem dla młodych matek. Jeszcze jak ktoś ma już któreś dziecko z kolei to sobie jakoś poradzi, ale przy pierwszym? Eh... Trzeba mieć tylko nadzieję że szybko wypuszcza do domu i wtedy dopiero zaczyna się żyć po swojemu.
    U nas jak wszystko jest dobrze to 2 doby po SN, po cc 3 i do domu.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Robię dokładnie to samo, pieluchy nawet czasem i co 2 h zmieniane, a mimo to odparzenia się pojawiły :(
    U nas tez. My nawet zmieniamy co 1.5h.
    Bo teraz w walce o laktacje co tyle mam karmić..

Mi sue wydaje, ze to kwestia skory malucha..
    My mamy problemy ze skórą. Jest bardzo wrażliwa.
    A Hania to zasikaniec. Co sie nie obejrze to ona wiecznie zasikana. :O

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z różowym czymś cieknacym bym pojechała na ip w najgorszym wypadku Cię zostawia, może to szyjka się otwiera a może łożysko odpadac. Ja miałam ewidentnie zielone wody to 2h i byłam na stole. A z tego co pamiętam to chyba łożysko też było coś lekko odczepione.

Położne różne, jedne takie co chyba trochę za karę tam były ale też jedna anioł, wspaniała taką. Szkoda że nie wiem jak się nazywa ale po prostu anioł nie kobieta :) 3x na zmianie chyba była podczas mojego pobytu. Jedna wiem że jak poszłam pod prysznic to jak mężowi się rozpłakal i poszedł po "pomoc" to nawet nie wstając odburknela że głodny i nakarmic ona złotego środka nie ma ;p

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    No to niestety ale ma pewnie bardziej wrażliwa skórę.. jeszcze może ewentualnie wietrzenie? Ja próbuje ale nie zawsze to wychodzi.

U nas za to chyba pojawił sie jakiś delikatny katarek. Tzn tak mi sie wydaje bo zdarza sie jej kichać i czasami jak śpi tak ciężko oddycha przez nosek.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Spróbuj może innych pieluch.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    No to niestety ale ma pewnie bardziej wrażliwa skórę.. jeszcze może ewentualnie wietrzenie? Ja próbuje ale nie zawsze to wychodzi.

U nas za to chyba pojawił sie jakiś delikatny katarek. Tzn tak mi sie wydaje bo zdarza sie jej kichać i czasami jak śpi tak ciężko oddycha przez nosek.

My mieliśmy dwa razy nosek oczyszczony w szpitalu, mąż był przy tym i raz wyciągnęła położna takiego wielkiego gluta :) teraz też lekko ciężko oddycha i chyba mu wode morską psikne raz... ponoc maluszki tylko noskiem wciągają powietrze a wypuszczają buźka czasami.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oesu, moja pierwsza wizyta w tym szpitalu i już mnie wnerwiaja. Niby nic się nie dzieje ale zero organizacji, bieganie z miejsca na miejsce,a położna niemal na korytarzu między ludźmi mi kazała majtki zdjąć i wkladke pokazać, wywiad ‚co ja tu robie’ tez publiczny, czekam na ktg. Ciekawe ile...4dziewczyny przede mną. skurcze minęły jak tylko tu weszlam ;). Cała drogę 40sek co 4 minuty, teraz jakiś raz na 7-10 min się zdarzy.
    Nie spodziewam się i tak żeby te dzisiejsze tak od kopa były porodowe, zwłaszcza ze całkiem znośne.. ale już wiem o co chodzi z tym szpitalnym stresem-wchodzę tu i jestem zła ;p
    Jednak moja psychika nie wytrzymała tej krwi, wole się upewnić ze wszystko Ok bo w głowie miałam ciagle myśli o odklejonym łożysku.. ech..

h84fwn15k5y02vr6.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish wrote:
    Oesu, moja pierwsza wizyta w tym szpitalu i już mnie wnerwiaja. Niby nic się nie dzieje ale zero organizacji, bieganie z miejsca na miejsce,a położna niemal na korytarzu między ludźmi mi kazała majtki zdjąć i wkladke pokazać, wywiad ‚co ja tu robie’ tez publiczny, czekam na ktg. Ciekawe ile...4dziewczyny przede mną. skurcze minęły jak tylko tu weszlam ;). Cała drogę 40sek co 4 minuty, teraz jakiś raz na 7-10 min się zdarzy.
    Nie spodziewam się i tak żeby te dzisiejsze tak od kopa były porodowe, zwłaszcza ze całkiem znośne.. ale już wiem o co chodzi z tym szpitalnym stresem-wchodzę tu i jestem zła ;p
    Jednak moja psychika nie wytrzymała tej krwi, wole się upewnić ze wszystko Ok bo w głowie miałam ciagle myśli o odklejonym łożysku.. ech..
    Masakra z tymi szpitalami.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do położnych to u mnie na patologii kobiety anioły, na trakcie porodowym też poza jedną, która kazała mi taszczyć swoją ciężką torbę samej z sali na trakt.., ale to chyba była jakaś pomoc tylko. A ja z tym balonikiem na szyjce szłam :-( Później po cesarce o 19 przewieźli mnie na noc na salę już z dzieckiem, gdzie nie mogłam się nawet obrócić na bok i podnieść głowy i dyżur miała taka stara prukwa, która w nocy jak dziecko zaczęło płakać i chciałam żeby mi je wyjęła z wózka i podała do piersi to podała mi i nie przyszła już sama z siebie zapytać chocisż czy daję radę. Nawet jak dzieci płakały to bez dzwonka się nie dowiadywała. Zadzwoniłam, żeby mi małą przełożyła na drugi bok do drugiej piersi a ona zaspana dopiero co wstała do mnie że powinnam to sama kontrolować... No ręce opadają słuchajcie.. Kobieta kobiecie takie rzeczy jakby nie wiedziała jak się czuje kobieta po cesarce i jakie ma ograniczenia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 11:30

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zdania, ze położne to kobiety z powołaniem powinny byc. Empatyczne, przyjaźnie nastawione do świata. A nie wredne, złośliwe babska.. :D

Udało mi sie dzis w koncu Hanie zarejestrować do okulisty.. :D :D :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 11:38

• Leticia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że o ile poród miałam super, to pobyt na oddziale będzie dla mnie traumą. Poszanowanie intymności to chyba tu pojęcie nieznane.Nawet nie chce mi się wchodzić w szczegóły, ale jak tu dłużej zostanę to wpadnę w depresję poporodową. Mam się dziś widzieć z psychologiem.
    A jeszcze Mała spadła z wagi i już jest blisko granicy normy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 11:45

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze że każda w końcu wyjdzie ze szpitala ze swoim małym szczęściem, to pomaga przetrwać najtrudniejsze momenty :)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po cc jest ciężko dla mnie szczególnie wstać i się położyć- horror. W nocy zanim się pozbierałam do małego, to przez jego płacz cały oddział był na nogach. Z dzwonka korzystałam kilka razy, ale zanim któraś przylazła to przeważnie już jej nie potrzebowałam. Tak wygląda ta nasza polska rzeczywistość. Dobrze, że są wyjątki, ale to rzadkość niestety. W większości miejsc związanych ze służbą zdrowia chamstwo, brak poszanowania dla człowieka, wszystko z łaską.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozalia u mojej kolezanki odparzenia byly z winy pieluszek, testowala rozne i byly tylko dwie firmy ktorych mogla uzywac... nie pamietam ktore ale to i tak kazde dziecko inaczej wiec sprobowalabym zmiany pieluszek ;)

U szwagierki znow problem sie pojawial od masci... mala tolerowala w razie zaczerwienien jedynie linomag ten w sloiczku z rozowa nakretka i kazda inna masc zwlaszcza sudocrem tylko jeszcze bardziej zaostrzala odparzenia...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to mam wyjątkowo uparte dziecko!
    We wtorek robilismy przemeblowanie u nas w sypialni, zeby wstawic kołyske, wysprzątałam wiec i sypialnie i przy okazji całe mieszkanie bo wszedzie sie syfiło. Wczoraj zrobilismy sobie ze starym wycieczke za miasto, łazilismy po górkach, pagórkach praktycznie cały dzień. Krokomierz naliczył 22 tys kroków :D :D wieczorem jeszcze ostra pizza na kolacje i liczyłam na to, ze cos (cokolwiek!) pojdzie do przodu a tu lipa :D Chyba nawet bóle okresowe miałam mniejsze niz poprzedniego dnia, hahah :D

3i492n0agf4rykt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wazeniu ! Hania waży 3810g. <3 :D
    Pięknie rosniemy.

Na dupkę mamy spróbować suszenie suszarką! :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 12:33

Eilleen, Dooti, Marta..a, pumka1990 lubią tę wiadomość

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z drugiej strony, ja chyba zaczynam miec jakies problemy hormonalne :O bo dzis po cudownie przespanej w całości nocy (tylko jedna nieszkodliwa pobodka na siku) uswiadomilam sobie ze teramin rozwiązania jest juz za tydzien i nie wiem czy ja w ogole jestem juz gotowa na zmiane swojego zycia :O
    Pogoda sie poprawiła, bo jest tak optymalnie 25 stop., wiec teraz nagle uwazam ze nie jest tak zle w tej ciazy i moze jeszcze poczekac z tym rozpakowaniem... :D

3i492n0agf4rykt3.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż jednego wieczoru zrobił zapiekanki (w ramach rodzinnego żartu-jego mama po zapiekankach urodziła), męża ganiało cały dzień do łazienki, a ja nic, ostatnio ostra pizza, męża ganiało 3 razy zanim do pracy wyjechał, a ja nic :p śmiejemy się że prędzej on urodzi niż ja :p
    Coś czuję że pojadę na ten zlot militarny w sobotę...
    Jak rozmawiam z mamą to pyta gdzie jestem, bo może akurat w szpitalu :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    z drugiej strony, ja chyba zaczynam miec jakies problemy hormonalne :O bo dzis po cudownie przespanej w całości nocy (tylko jedna nieszkodliwa pobodka na siku) uswiadomilam sobie ze teramin rozwiązania jest juz za tydzien i nie wiem czy ja w ogole jestem juz gotowa na zmiane swojego zycia :O
    Pogoda sie poprawiła, bo jest tak optymalnie 25 stop., wiec teraz nagle uwazam ze nie jest tak zle w tej ciazy i moze jeszcze poczekac z tym rozpakowaniem... :D
    Ja też nie jestem gotowa ale już chciałabym przestać się tak grzać, chce odzyskać swoje szczupłe stopy. ;-)

Zolza_ lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 1273 1274 1275 1276 1277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ