X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Mąż jednego wieczoru zrobił zapiekanki (w ramach rodzinnego żartu-jego mama po zapiekankach urodziła), męża ganiało cały dzień do łazienki, a ja nic, ostatnio ostra pizza, męża ganiało 3 razy zanim do pracy wyjechał, a ja nic :p śmiejemy się że prędzej on urodzi niż ja :p
    Coś czuję że pojadę na ten zlot militarny w sobotę...
    Jak rozmawiam z mamą to pyta gdzie jestem, bo może akurat w szpitalu :p
    A wiesz kiedy masz się zgłosić do szpitala?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    A wiesz kiedy masz się zgłosić do szpitala?
    Nikt mi właśnie nie mówił... Czekam do 22.08 i będę dzwonić. Na 21 mam termin z OM. Zwolnienie mam na tydzień po terminie i tyle.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy dziś mieć szczepienia ale lekarka dziś jest pierwszy dzień po urlopie i jest ogrom chorych dzieci, dkatego szczepień dziś nie ma.
    Jutro mamy neonatologa i kontrolę morfologii.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w razie gdybym była po terminie, to gin kazała zgłosic sie do szpitala 7'go dnia po terminie, ale z tego wszystkiego zapomniałam zapytać, którym terminam mam sie sugerowac OM czy pierwszym USG bo oba mam wpisane w karcie ciazy. Niby to tylko 3 dni roznicy ale jednak ;]

w przyszłym tyg. ide sobie jeszcze prywatnie na kontrolną wizyte, bo u mojej prowadzącej juz wizyt nie mam, wiec zapisałam sie prywatnie do innego lekarza, musze jeszcze wtedy podpytac...

3i492n0agf4rykt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, spróbuje jeszcze zmienić pieluchy.
    PLPaulina wrote:

Na dupkę mamy spróbować suszenie suszarką! :D :D

W sensie, że na problemy z robieniem kupki ta suszarka? ogrzewać brzuszek czy co? chętnie się dowiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Dzieki dziewczyny, spróbuje jeszcze zmienić pieluchy.

W sensie, że na problemy z robieniem kupki ta suszarka? ogrzewać brzuszek czy co? chętnie się dowiem :)

To ze na kolke suszarka świetnie działa to wiem. :D hehe

Ale ponoć tez na odparzenia. :D :D mamy się położyć na brzuszku i dupkę suszyć :D

kozalia lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi staniki do karmienia. Zgodnie z radami internetu wzięłam rozmiar większe. Cóż nie jestem modelką i obwód też musiałam wziąć większy, niestety nie było napisane że 80 to nie obwód, a rozmiar... Ale to kupiłam takie na początek tanie, więc nie będzie mi szkoda jak będę krótko je nosić. Dzisiaj jeszcze muszę dokupić sobie zwykle bawełniane majtki, bo ze swoich jakoś wyrosłam :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam tak duże gacie że nadal są mi dobre ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy trzeba być na czczo na morfologię? Z tego co mi się wydaje to nie, ale zawsze byłam na czczo a dzisiaj stwierdziłam że idę na wypasie i po śniadaniu :D Mam tak dobre wyniki jak chyba nigdy

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Dziewczyny czy trzeba być na czczo na morfologię? Z tego co mi się wydaje to nie, ale zawsze byłam na czczo a dzisiaj stwierdziłam że idę na wypasie i po śniadaniu :D Mam tak dobre wyniki jak chyba nigdy
    Nie trzeba :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno nie. Ale ja zawsze na czczo byłam.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia, a jesteś na drugim czy na trzecim piętrze? Pewnie na trzecim, bo drugie jest raczej dla mam wcześniaków i po ciężkich porodach SN i CC. Na trzecim polozne są bardzo różne niestety, anioły pracują raczej na drugim, ale i wyżej się zdarzają :) Za to na drugim pietrze nie ma balkonu, więc coś za coś :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 14:27

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish, jak sytuacja?

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• belladonna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na położnictwie na poziomie 0. Położne były super. I lekarki. Wszystkie anioły.

• vanilia120 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dniu 9 sierpnia o 23.33 na świat przyszedł Jan z waga niecała 2700 gram. Jest bardzo malutki i mierzy 51 cm. Od 8 sierpnia meczyly mnie regularne skurcze co 15 minut. A w nocy z 8 na 9 sierpnia skurcze co 7-8 minut dlatego przez 6 rano vbylismy juz w szpitalu. Zbadali mnie i okazalo sie ze jest rozwarcie na luzny palec, ale z racji tego ze skurcze nie pisaly sie na ktg to odeslali mnie na patologie. Mowilam ze mnie bardzo boli ale polozna stwierdzila ze sciemniam,ze nie wygladam na rodzaca bo nie stekam z bolu i to pewnie tylko bole przepowiadajace..smialam sie do M ze pewnie wieczorem okaze sie ze jestem w polowie porodu..i twk tez bylo. na popoludniowym obchodzie po godzinie 19, gdzie zmienił się personel zgłosilam że chyba sacza mi się wody i ze mam mocne skurcze ale nikt mi nie wierzy bo sie nie pisza na maszynie. Polozna powiedziała że widziała takie przypadki że kobieta już była w końcowej fazie porodu a skurcze się nie pisaly więc należy słuchać kobiet czy je boli coś czy nie bo lepiej chyba wiedzą niż maszyna.no i wzięli mnie z lekarzem do badania. Okazalo sie ze wody faktycznie sie sacza i do tego mialam juz 6 cm rozwarcia i skurcze co 10 minut. O 20 bylam juz na porodowce. Do 10 cm rozwarcia jakoś poszło. Nie bylo twk strasznie. Pozniej jednak lekarka musiala od gory troche obruszyc szyjke bo do konca nie chciala puscic i to bardzo mnie bolalo. Później było gorzej. Byłam cewnikowana bo prawdopodobnie przez pełny pecherz głowa nie chciała zejść niżej. Do tego Jan wychodził z rączką przy głowie i przez to mam delikatne nawet nie pęknięcie tylko zadrapanie i 3 szwy. Na koniec byłam lyzeczkowana bo miałam bardzo stare łożysko i do końca się nie chciało oderwać. Najgorsze były parte, bo Położna nie pozwalala mi przec póki glowa nie zejdzie bardzo nisko żeby ochronic mi krocze. Gdybym zaczęła odrazu przec to szyjka nie miała by czasu żeby się dostosować do głowy dziecka i na bank bym pęknela lub musiałabym być bardzo nacięta a tak to skończyło się tylko na 3 lub 2 szwach. Położna super mnie przeprowadziła przez poród i co chwilę zmieniliśmy pozycję do porodu. No i oczywiscie do konca porodu nie zapisal mi sie ani jeden skurcz na ktg. Urodziłam w 39 tygodniu i 3 dniu.

d'nusia, PLPaulina, nesssssa, Kasiaja, marcela123, Dooti, ingelita, Lavendova, katka/85, kozalia, agania, Marta..a, belladonna, jej odbicie, chabasse, pumka1990, AnkaK90 lubią tę wiadomość

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :)

• Leticia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trafiłam na ginekologię na pierwsze piętro, bo na położnictwie nie było miejsc :( Więc tu nawet sale nie są dostosowane do pobytów z niemowlakiem :/

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to u mnie w szpitalu same anioły były :-) i na porodówce i na sali już po. Same przylatywały, nawet w nocy i pytały czy wszystko OK i czy mogą jakoś pomóc. Jak któraś chciała pod prysznic wstać to wypraszały ojców z pokoju żeby ta bez skrępowania mogła wstać i pójść do łazienki. No ogólnie kultura była, mam nadzieje że nic się nie zmieniło od 1,5 roku ;-) i tym razem będę mega zadowolona.

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Vanilla, dobrze że trafiłaś na kolejną zmianę w szpitalu :D

Ja za to boję się, że przegapię poród haha. Od wczoraj mam te twardnienia opasujące bebech, ale to nie bolesne. Są częste i dość upierdliwe, zmiana pozycji nie ma na nie wpływu zbytnio. W dodatku leci ze mnie, ale że podejrzewam infekcję to też staram się tym nie przejmować. Dostałam kolejny lek, tym razem Clotrimazolum bo Gynazol nie pomógł.

vanilia120 lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilia120 gratulacje! :-D

vanilia120 lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
‹‹ 1274 1275 1276 1277 1278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ