Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ile karmiłyście na początku? Mój od momentu powrotu do domu wisi na mnie. Już. Ponad dwie godziny, to normalne na początku? Wiem, że mam już miejscami zastój i pewnie przez to gorzej mu idzie. Chce trochę ściągnąć laktatorem, żeby chociaż trochę piersi zmiękły, ale nie mam jak.
-
Leticia u mnie mąż też był od 10 do 21-22 (trochę na nas za to położne krzyczały) ale to dlatego, że na sali byłam ze znajomą i jej mąż tez tak był. Super wtedy trafiłam bo oni brali dzieciaki na korytarz "na spacer" a my w kimę
Tyle, ze się znałyśmy to zawsze inaczej.
1ania1 mój je co 2-3h, walczę z karmieniem na siedząco, bo jak się obok niego położę to pięknie ssie jakieś 10-15min każda pierś i zasypia, a na siedząco po 10min jednej mi zasypia i śpi wtedy z 20-30min tylko. Może zrób mm i podkarm, niech zaśnie na trochę w tym czasie sobie odciągnij nadmiar? Potem jak się obudzi możesz mu ten swój dać6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Lavendova wrote:My bylysmy u pediatry, mala wazy 3370 g wiec jakos slabo przybiera. Ciekawe jak do tego ma sie trabienie ze kp jesz najlepsze dla dziecka. Zirytowana jestem, jak za tydzien bedzie to samo to przechodze na mm a cycka na popite tylko.
I co mne zmartwilo to na usg bioder wyszlo cos nie tak z lewym. Jutro ortopeda, ma lepszy sprzet, mam nadzieje ze sie nie potwierdzi -
Leticia wrote:Marcela, ja miałam tam cc dwa lata temu, jak coś to pytaj.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Lavendova wrote:My bylysmy u pediatry, mala wazy 3370 g wiec jakos slabo przybiera. Ciekawe jak do tego ma sie trabienie ze kp jesz najlepsze dla dziecka. Zirytowana jestem, jak za tydzien bedzie to samo to przechodze na mm a cycka na popite tylko.
I co mne zmartwilo to na usg bioder wyszlo cos nie tak z lewym. Jutro ortopeda, ma lepszy sprzet, mam nadzieje ze sie nie potwierdziNie wiem co robić. Daje mu tyle ile chce i resztę mm. Hak tak dalej pójdzie to będę ściągać i dawać z butli. Ale bym wolała nie.
A już tak dobrze szło. Tak się cieszyłam że chociaż małego będę karmic.
-
Ania241188 wrote:A my mamy problem też z kp. Szlo super do wczoraj. Mam tyle pokarmu że normalnie tryska z takim ciśnieniem i mały nie nadąża z połykaniem się denerwuje i odgina od cycka.
Nie wiem co robić. Daje mu tyle ile chce i resztę mm. Hak tak dalej pójdzie to będę ściągać i dawać z butli. Ale bym wolała nie.
Może mleka trochę najpierw odciągnij, żeby go nie zalewało.
Chyba czytałam, żeby nawet ręcznie ten "nadmiar pod ciśnieniem" lekko upuścić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 18:15
ingelita, belladonna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia241188 wrote:A my mamy problem też z kp. Szlo super do wczoraj. Mam tyle pokarmu że normalnie tryska z takim ciśnieniem i mały nie nadąża z połykaniem się denerwuje i odgina od cycka.
Nie wiem co robić. Daje mu tyle ile chce i resztę mm. Hak tak dalej pójdzie to będę ściągać i dawać z butli. Ale bym wolała nie.
Tez tak mialam przy pierwszej. Te pierwsze sciagalam i jak juz byl mniej napelniony to mogla normalnie pic, nawet ssac nie musiala bo samo lecialo. Jak za szybko tryska to sie moze denerwowac i nie nadaza z lykaniem -
Lavendova wrote:Tez tak mialam przy pierwszej. Te pierwsze sciagalam i jak juz byl mniej napelniony to mogla normalnie pic, nawet ssac nie musiala bo samo lecialo. Jak za szybko tryska to sie moze denerwowac i nie nadaza z lykaniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 18:23
-
Ania, ja miałam ten sam problem (nie jedyny zresztą przy kp;)) Tak tryskało pokarmem, że Młody był cały zalany, dostawał po oczach, po całej buzi, ja mokra, bo wypluwał i tak w kółko. Pomagało jak ściągałam początkowy pokarm, bo on był najbardziej "tryskający". Ten bardziej "konkretny" już tak nie leciał. Po jakimś czasie sytuacja się ustabilizowała i zaczęliśmy się zgrywać. Czego i Tobie życzę
-
agania wrote:Vanilia gratulacje
Dooti, chcą Antka zaszczepić bez konsultacji neurologa i badań krwi?
O neurologu nic nie mówili ale o krwi tak. Młodemu wyszła ostatnio anemia więc pewnie i tak by nie był szczepiony. Dopiero jutro u neonatologa będziemy kontrolować. Ale chciałam pójść bo Antosiowi jedno oczko zaczęło ropiec, ale nie warto było ryzykować skoro tam pełno dziś dzieci z infekcjami. Może neonatolog jutro coś nam przepisze.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
U nas spadek wagi z 3150 na 2940. Ale ważyli tuż przed wielką kupą - jakby przyszli 10 minut później, to najpewniej wyszłoby poniżej 2900
Konsultowałam się z doradczynią laktacyjną (super, że mają dostępną od ręki) i na razie nie dajemy mm. Zobaczymy jak waga będzie wyglądała na porannym obchodzie.
Na pewno nie wyjdziemy wcześniej niż w sobotębo przypałętał mi się jakiś problem z pęcherzem, podobno za mało sikam
ma to szybko minąć, ale muszę być pod obserwacją.
-
Marcela, ja z opieki na położnictwie byłam zadowolona, chociaż z uwagi na to, że wykupiłam jedynkę i mąż był cały czas ze mną (w kontekście mojego obecnego pobytu w szpitalu bardzo polecam to rozwiązanie!) , to pomocy potrzebowałam niewiele.
Położne były miłe, uprzejme, pomagały gdy się poprosiło. Same z siebie raczej nie proponowały pomocy. Jakiejś szczególnej zołzy tam nie spotkałampo prostu były miłe, super miłe i wystarczająco miłe
Minusem był brak wsparcia laktacyjnego - doradca nie dotarł, a każda położna mówiła co innego.
-
nick nieaktualnyrenjak wrote:Ania, ja miałam ten sam problem (nie jedyny zresztą przy kp;)) Tak tryskało pokarmem, że Młody był cały zalany, dostawał po oczach, po całej buzi, ja mokra, bo wypluwał i tak w kółko. Pomagało jak ściągałam początkowy pokarm, bo on był najbardziej "tryskający". Ten bardziej "konkretny" już tak nie leciał. Po jakimś czasie sytuacja się ustabilizowała i zaczęliśmy się zgrywać. Czego i Tobie życzę
No dokladnie tak Aniu tez robila. Sciagnij troche, na tyle az poczujesz ze nie sa takie bomby co zaraz wybuchnaJa sciagalam od razu z obu bo i tak wtedy lecialo ciurkiem z dwoch, i pozniej juz sobie reszte jadla spokojnie. Karmilam 9 miesiecy. Jak zaczela raczkowac to stracila sama zainteresowanie cyckiem i odstawilam.
-
renjak wrote:Ania, ja miałam ten sam problem (nie jedyny zresztą przy kp;)) Tak tryskało pokarmem, że Młody był cały zalany, dostawał po oczach, po całej buzi, ja mokra, bo wypluwał i tak w kółko. Pomagało jak ściągałam początkowy pokarm, bo on był najbardziej "tryskający". Ten bardziej "konkretny" już tak nie leciał. Po jakimś czasie sytuacja się ustabilizowała i zaczęliśmy się zgrywać. Czego i Tobie życzę
sciagalas tuż przed karmieniem?