X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Ja trafiłam na ginekologię na pierwsze piętro, bo na położnictwie nie było miejsc :( Więc tu nawet sale nie są dostosowane do pobytów z niemowlakiem :/
    Ale to tymczasowo?

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Leticia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Ale to tymczasowo?

Nie, mam tu być do końca...

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was, które mają poród za sobą rodziły może na Madalinskiego? Jakieś opinie? Czy jeszcze nikt tam nie trafił ?

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, ja miałam tam cc dwa lata temu, jak coś to pytaj.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Nie, mam tu być do końca...
    To przykro mi :( Cieszyłam się, że udało Ci sie na Żelaznej, bo ja mam super wspomnienia, ale nie pomyślałam nawet, że tak się może skonczyc :/

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    W dniu 9 sierpnia o 23.33 na świat przyszedł Jan z waga niecała 2700 gram. Jest bardzo malutki i mierzy 51 cm. Od 8 sierpnia meczyly mnie regularne skurcze co 15 minut. A w nocy z 8 na 9 sierpnia skurcze co 7-8 minut dlatego przez 6 rano vbylismy juz w szpitalu. Zbadali mnie i okazalo sie ze jest rozwarcie na luzny palec, ale z racji tego ze skurcze nie pisaly sie na ktg to odeslali mnie na patologie. Mowilam ze mnie bardzo boli ale polozna stwierdzila ze sciemniam,ze nie wygladam na rodzaca bo nie stekam z bolu i to pewnie tylko bole przepowiadajace..smialam sie do M ze pewnie wieczorem okaze sie ze jestem w polowie porodu..i twk tez bylo. na popoludniowym obchodzie po godzinie 19, gdzie zmienił się personel zgłosilam że chyba sacza mi się wody i ze mam mocne skurcze ale nikt mi nie wierzy bo sie nie pisza na maszynie. Polozna powiedziała że widziała takie przypadki że kobieta już była w końcowej fazie porodu a skurcze się nie pisaly więc należy słuchać kobiet czy je boli coś czy nie bo lepiej chyba wiedzą niż maszyna.no i wzięli mnie z lekarzem do badania. Okazalo sie ze wody faktycznie sie sacza i do tego mialam juz 6 cm rozwarcia i skurcze co 10 minut. O 20 bylam juz na porodowce. Do 10 cm rozwarcia jakoś poszło. Nie bylo twk strasznie. Pozniej jednak lekarka musiala od gory troche obruszyc szyjke bo do konca nie chciala puscic i to bardzo mnie bolalo. Później było gorzej. Byłam cewnikowana bo prawdopodobnie przez pełny pecherz głowa nie chciała zejść niżej. Do tego Jan wychodził z rączką przy głowie i przez to mam delikatne nawet nie pęknięcie tylko zadrapanie i 3 szwy. Na koniec byłam lyzeczkowana bo miałam bardzo stare łożysko i do końca się nie chciało oderwać. Najgorsze były parte, bo Położna nie pozwalala mi przec póki glowa nie zejdzie bardzo nisko żeby ochronic mi krocze. Gdybym zaczęła odrazu przec to szyjka nie miała by czasu żeby się dostosować do głowy dziecka i na bank bym pęknela lub musiałabym być bardzo nacięta a tak to skończyło się tylko na 3 lub 2 szwach. Położna super mnie przeprowadziła przez poród i co chwilę zmieniliśmy pozycję do porodu. No i oczywiscie do konca porodu nie zapisal mi sie ani jeden skurcz na ktg. Urodziłam w 39 tygodniu i 3 dniu.

Gratki :)

Moje skurcze tez nie bardzo pisały się na ktg, ale wszystkie polozne mówiły, ze to się zdarza i nic nie znaczy.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Qumish Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięli mnie z IP na porodówkę ale skurcze ustały, rozwarcie tylko na 1 palec przy badaniu. Mowilam ze chce się upewnić o co chodzi z tym krwawieniem i chce do domu - ktg robili już na porodówce, a przez ta krew w szyjce zalecili 2h obserwacji. Przez godzinę miałam 4 silne skurcze na 100%, żadnego postępu, teraz przenoszą mnie na patologie. Skurcze mam znów ale 30s co 10 minut..
    Obiecali ze jak do jutra nic się nie wydarzy to mnie puszcza do domu..
    Sama nie wiem co o tym myśleć, trochę żałuje ze spanikowałam ale z drugiej strony gdyby to było coś poważniejszego z ta krwią..

h84fwn15k5y02vr6.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish wrote:
    Wzięli mnie z IP na porodówkę ale skurcze ustały, rozwarcie tylko na 1 palec przy badaniu. Mowilam ze chce się upewnić o co chodzi z tym krwawieniem i chce do domu - ktg robili już na porodówce, a przez ta krew w szyjce zalecili 2h obserwacji. Przez godzinę miałam 4 silne skurcze na 100%, żadnego postępu, teraz przenoszą mnie na patologie. Skurcze mam znów ale 30s co 10 minut..
    Sama nie wiem co o tym myśleć, trochę żałuje ze spanikowałam ale z drugiej strony gdyby to było coś poważniejszego z ta krwią..
    Nie ma co żałować. Lepiej sprawdzić niż gdyby się okazało że coś niedobrego się działo.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillia - gratuluję :-)

vanilia120 lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish wrote:
    Czyli jutro albo urodzisz albo wrócisz do domu. Na szczescie nie masz w domu malego dziecka, wiec ten jeden dzień aż tak Cię nie zaboli, a przynajmniej będziesz pod opieką :) Zawsze to bezpieczniej.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Qumish Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie zrobiliśmy ucieczkę z oddzialu i poszliśmy 1km dalej na obiad ;) od razu po wyjsciu ze szpitala skurcze się zagęściły ale sa zupelnie nieregularne.. tyle ze ciagle cos się dzieje, może faktycznie wyjdziemy ze szpitala już w trójkę :)

Leticia, ingelita, pumka1990 lubią tę wiadomość

h84fwn15k5y02vr6.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie miałam ktg. Z dzieckiem wszystko dobrze. Na 15 minut zarejestrowalam 15 ruchów bo się obudził akurat ;-) skurczy brak.

pumka1990 lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Ja trafiłam na ginekologię na pierwsze piętro, bo na położnictwie nie było miejsc :( Więc tu nawet sale nie są dostosowane do pobytów z niemowlakiem :/
    Ja tez leżałam na ginekologii na 1 pietrze, najpierw w sali 2 osobowej pol dnia, a pózniej przenieśli mnie na 3 osobową. Nie mam porównania jakie są sale na położnictwie ale była łazienka, jakieś kosmetyki i miejsce na wózeczek z małą.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylysmy u pediatry, mala wazy 3370 g wiec jakos slabo przybiera. Ciekawe jak do tego ma sie trabienie ze kp jesz najlepsze dla dziecka. Zirytowana jestem, jak za tydzien bedzie to samo to przechodze na mm a cycka na popite tylko.

I co mne zmartwilo to na usg bioder wyszlo cos nie tak z lewym. Jutro ortopeda, ma lepszy sprzet, mam nadzieje ze sie nie potwierdzi :/

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zanim urodze to osiwieje chyba. Mało się ruszala panika. Teraz szaleje to też panikuje.
    Brzuch powinien być w ciąży przezroczysty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 16:53

monika16332, jej odbicie, pumka1990 lubią tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja mam przesadzone oczekiwania po pierwszym porodzie na Madalińskiego. Tam warunki miałam jak w hotelu ;) Było całe stanowisko do pielęgnacji dziecka, duża nowa łazienka, kosmiczne łóżko na pilota ;) Więc spadek standardu mam drastyczny ;)
    Chyba po takiej fajnej sali porodowej spodziewałam się też fajnego oddziału.

Leżę w trójce i jedna ze współlokatorek jest mega gadatliwa i wścibska. Czasem wolę wyjść na korytarz i tam posiedzieć na krześle niż z nią w środku :/

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Może ja mam przesadzone oczekiwania po pierwszym porodzie na Madalińskiego. Tam warunki miałam jak w hotelu ;) Było całe stanowisko do pielęgnacji dziecka, duża nowa łazienka, kosmiczne łóżko na pilota ;) Więc spadek standardu mam drastyczny ;)
    Chyba po takiej fajnej sali porodowej spodziewałam się też fajnego oddziału.

Leżę w trójce i jedna ze współlokatorek jest mega gadatliwa i wścibska. Czasem wolę wyjść na korytarz i tam posiedzieć na krześle niż z nią w środku :/
    To pewnie leżysz na tej samej sali co ja ;) ja nie miałam żadnych wymagań i nie wiedziałam czego sie spodziewać może dlatego jakoś nie zwróciłam na to uwagi, a na sali miałam całkiem spoko babki takie bez problemowe i bez wycieczek odwiedzających ;)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facetowi wścibskiej to by mogli tu łóżko wstawić, bo siedzi ile się da. Mogliby się chociaż przejść po korytarzu :P ale nie, nie rusza się stąd :/

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilia gratulacje :)
    Dooti, chcą Antka zaszczepić bez konsultacji neurologa i badań krwi?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Facetowi wścibskiej to by mogli tu łóżko wstawić, bo siedzi ile się da. Mogliby się chociaż przejść po korytarzu :P ale nie, nie rusza się stąd :/
    To może napomknij że chciałabyś np nakarmić bez swiecenia cycami? Na pocieszenie - pobyt na szczęście nie trwa długo.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ