Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta..a wrote:Paulinaaa ja Ci proponuję wypożyczyć jakis porządny, szkoły rodzenia mają takie. Jak wpiszesz w Google to na pewno coś masz w okolicy. Ja mam akurat ręczny i dzisiaj w nocy w niecałe 5 min ściągnęłam 100ml, miałam tak pełną pierś że myślałam że wystrzeli a mały spał
30 min później ta sama piersią go nakarmilam i spał 3h.. pierwszy raz tak miałam. Teraz nie wiem co z tym mlekiem zrobić bo od 2-3 dni mam je pełne. Czuję się jak w nawale a tuż przed tym myślałam że nie dam rady małego wykarmic takie puste sie robiły. Tego kp nie da się zrozumieć.
Filip ma już prawie dwa miesiące, a moje piersi nadal wariują. Taka produkcja mleka, że piersi co chwilę twarde. Dobrze, że mały ma duży apetyt. Myślałam, że z czasem trochę się sytuacja unormuje, ale jak narazie mogłabym wykarmić bliźniętamoja położna śmiała się, że małe piersi to mały kłopot, a duże- duży kłopot. Chyba coś w tym jest
-
U mnie tez w końcu młody zaakceptował śpiworki. Grosnug już na niego za mały, mam taki zwykły z lidla i jest OK: zakładam mu tylko koszulkę z długim rękawem do spania w nim (mamy 21-22 stopnie).
W grosnug fajne było odsuwanie od dołu do góry, i suwak był na całym boku-wygodniejsze do przewijania. W tym lupilu jest zwykły suwak na środku, wiec następny śpiworek chciałabym właśnie taki z odsuwaniem od strony nóżek do szybkiej zmiany pieluchy w razie co.
Nie chce zapeszać ale Ignac póki co przesypia noce ładnie, budzi się tylko na karmienie, śpi z nami wiec i ja się wysypiam w nocy. Czasem rozbudzi go ból brzucha albo właśnie zmiana pieluchy-bo największe kupy robi nad ranemzazwyczaj duża Pielucha wystarcza i jej nie zmieniam w nocy ale czasem jak usłyszę w czasie karmienia co tam poszło w gatki to nie mam sumienia go nie przewinąć.. zwłaszcza ze te solidne porcje potrafią wyciekać na plecy
-
Paulina ja mam elektryczny Lansinoh i jestem zadowolona
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja mam małe piersi ale cały czas dużo mleka. Po 2h od karmienia czasem nie jestem w stanie ocenić z której karmiłam i z obu młody jest w stanie się najeść. Mleko u mnie nigdy się nie kończy.. wkurza mnie to ze ciagle cieknie: karmie jednym cyckiem, z drugiego się leje.. albo nagle z obu między karmieniami. To się kiedys normuje czy zostaje do końca karmienia?
-
Ja mam lovi prolactis, on ma opcje elektryczna i ręczna. Kupiłam używany bo można wymieniać wszystkie silikonowe elementy na nowe. Używałam elektrycznego raz, a tak to ręcznego bo mniej mycia. Zrobiłam 2 porcje pokarmu systemem zbierania po 30-40 ml po karmieniu, żeby nie rozregulowac laktacji. Ja 30ml odciągam w minutę chyba.. no w każdym razie bardzo szybko i wkurzało mnie mycie tego sprzętu. Wiec nie mam więcej zapasów na razie.
Dziewczyny z laktatorami: ogrrromny szacun dla was! Uznałam to za upierdliwe wiec nie używam, bo nie muszę.. ale podziwiam was za wytrwałość bo to niezły dodatkowy złodziej czasu w moim odczuciu -
Qumish wrote:Ja mam małe piersi ale cały czas dużo mleka. Po 2h od karmienia czasem nie jestem w stanie ocenić z której karmiłam i z obu młody jest w stanie się najeść. Mleko u mnie nigdy się nie kończy.. wkurza mnie to ze ciagle cieknie: karmie jednym cyckiem, z drugiego się leje.. albo nagle z obu między karmieniami. To się kiedys normuje czy zostaje do końca karmienia?
Podpinam się pod to pytanie -
nick nieaktualny
-
Ja jak nie miałam zapalenia to nie wiem ile odciągalam, ale spokojnie porcje dla małej ( czyli hmm moze ze 120 ml ) w 30 min maksssss, teraz mam katorgę z tej jednej piersi, i odciągam co godzinę po 30 ml , żeby rozbujać to i żeby puściło te zapalenie, no i zamawiam przez neta ten laktator, myślę o tym https://www.ceneo.pl/11682131 ale jeszcze sprawdzem te co wypisałyście, ten jeden spectra 9 ponoć super ale 500 zł.. to za drogo dla mnie.
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
U nas kolejny problem mała ma całą twarz i szyję w plamach czerwonych i krostkach czerwonych, byłam w pon z nią u lekarza, ja myślałam i myślę ... że to trądzik niemowlęcy, ale doktor zasugerowała uczulenie na nabiał, więc od pon nic nie jem z nabiału, ale póki co poprawy nie ma ;/
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:My mamy duże łóżko 180 cm z czego tatus ma jakieś 30 cm a my z małą resztę
Nie rzucamy się przez sen, Emilka śpi między nami.
nesssssa lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Jak wyszliśmy ze szpitala to Filip tak potwornie płakał że spaliśmy razem. Nawet nie myśleliśmy o strachu
teraz też czasami razem śpimy i jakoś wewnętrzny instynkt nam nie pozwala skrzywdzić dziecka
Wróciłam od rodziców. Fajnie, bo mama mi pomagała i miałam co jeść, ale brak przewijaka i maty mi doskwierał. Dzisiaj pierwszy raz sama kąpałam Filipa, nie było źle, ale Filip był wyraźnie zestresowany :p odpuścił sobie jedną pobudkę w nocy, ku mojej wielkiej radości -
Ja zarzekalam się w ciąży że mały będzie od razu uczony spania we własnym łóżeczku... Tja, rzeczywistość zweryfikowała moje wyobrażenie i teraz zwyczajnie z wygody przy mocnym karmieniu (i usypianiu!) śpi z nami w łóżku
Obok mnie i od strony ściany więc mam pewność że stary go w nocy nie pacnie z łokcos i że msky nie zleci z łóżka. Mój sen to raczej już tylko czuwanie więc budzi mnie nawet malego lekkie kwilenie także krzywdy mu raczej też nie zrobię
Z laktatorem miałam Canpol a teraz mam lovi i z tego drugiego jestem mega zadowolona. -
U nas tez lozko 180x200 a z tego ja mam 30cm reszte stary zajmuje i sie po nim rzuca... to czasem w leb z lokcia dostane to palca w oko... takze ciesze sie ze corka lubi wlasne loze bo nie wiem jakby miala z ojcem spac jak sie rzuca jak kon po pustyni nawet psa przygniesc potrafi albo rele na niego uwalic...
nesssssa, misia-kasia lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700