Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas dziś znowu dramatyczny wieczór i ryk od 20 do 22. Ostatnie spokojne karmienie miala o 16, potem o 18 był płacz przy cycku - myślałam ze po prostu nie jest głodna. Po kąpieli przed 20 znowu to samo, ale usnęła - na jakieś pol godziny, obudziła się z rykiem. W końcu po wypróbowaniu wszystkiego, odciagnelam 50ml pokarmu i wciągnęła jak oszalała. Potem dojadla trochę z cycka i zasnęła. Może to problem z za dużym wypływem z cycka? A może to przez ssanie smoczka odruch ssania cycka jej się popsuł? Czy może to problem z wedzidelkiem? Pediatra sugerowała ze może być za krótkie. Tylko w każdym z tych przypadków nie rozumiem czemu to się pojawia przy wieczornych karmieniach. Mam dosyć życia
-
nesssssa wrote:no zapisuje nas do fizjo bo chyba moze byc podobny problem. Nie wiem jak to sie dokladnie objawia ale wczoraj w wanience (kapiel uwielbia akurat) miala az sine palce tak zaciskala piastki. A ja ledwo paszki moge umyc bo tak podkurcza łapki.
-
justa1509 wrote:A po czym rozpoznajecie ewentualny problem z napięciem?
Filip u dziadków kiepsko śpi, co chwile mi zasypia, ale zaraz się budzi, a jak śpi to jęczy i kręci się
-
e_mii wrote:W ogóle zastanawiam się czy nie jest jakaś przestraszona? Wystarczy ją położyć na kanapie, ruszyć się za szybko albo jakiś hałas i mała nagle płacze tak przeraźliwie, jakby ja coś bolało..
Z takich śmierdzących ciekawostek nie wiedziałam ze po mm są takie okropne kupyaż doceniłam te smrodki po kp
Wczoraj byłam na zakupach i chcieliśmy sprawdzić czy mała z butli zje też mm. No i zjadła 90ml
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 05:48
-
kozalia wrote:U nas dziś znowu dramatyczny wieczór i ryk od 20 do 22. Ostatnie spokojne karmienie miala o 16, potem o 18 był płacz przy cycku - myślałam ze po prostu nie jest głodna. Po kąpieli przed 20 znowu to samo, ale usnęła - na jakieś pol godziny, obudziła się z rykiem. W końcu po wypróbowaniu wszystkiego, odciagnelam 50ml pokarmu i wciągnęła jak oszalała. Potem dojadla trochę z cycka i zasnęła. Może to problem z za dużym wypływem z cycka? A może to przez ssanie smoczka odruch ssania cycka jej się popsuł? Czy może to problem z wedzidelkiem? Pediatra sugerowała ze może być za krótkie. Tylko w każdym z tych przypadków nie rozumiem czemu to się pojawia przy wieczornych karmieniach. Mam dosyć życia7w3d 💔
-
justyna14 wrote:Myślę że nie masz się co doszukiwać.dziecki południu jest zmęczone już bardziej a jak głodne to i zle. Ksrmilabym częściej po południu żeby uniknąć wściekłości z głodu i tyle. A czasem i mój się rzuca przy piersi i złapać nie chce. Tak już dzieci mają, mają swoje humory.
-
nesssssa wrote:moja żre bez opamiętania, ulewa i chce dalej jeść...
Która szczepionka na rotawirusy? Pediatra sugeruje Rotateq ale nie mówiła czemu.
Rotateq jest ma 5 szczepów i musisz podać 3 dawki, rotarix na 1 szczep i ma 2 dawki
Sama musisz zdecydować.
Nam pediatra powiedziała że spokojnie rotarix wystarczy i tak mu daliśmy.
nesssssa lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnynesssssa wrote:moja żre bez opamiętania, ulewa i chce dalej jeść...
Która szczepionka na rotawirusy? Pediatra sugeruje Rotateq ale nie mówiła czemu.
Moja Emilia dostała Rotateq a średnia córka miala podany Rotarix. W sumie chyba cokowiek wybierzesz to dzialanie podobne. Rotarix ma szczep ludzki a Rotateq 5 cielecych z genem ludzkim w bialku, spektrum obu bardzo szerokie.
Po Rotarixie może wystąpić przejściowy brak laknienia i z tego co pamietam to wystąpił (ale przyczyna mogla byc różna) a po Rotatequ wyczytałam ze moze byc m.in katar i tez ma ale to akurat ciężko stwierdzić czy to mialo cos wspólnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 09:22
nesssssa lubi tę wiadomość
-
myszka 30 wrote:Czyli teraz taki chcesz kupic jak na fotce? a zrezygnowalas z takiego rok po roku? Ja sie zastanawiam nad abc design zoom. Nie kupowalabym nowego ale jakis uzywany
Przy okazji trafiłam na takie ogłoszenie. Może Ci się spodoba, fajny ten wózek bo można z niego zrobić jedynkę ściągając adapter
https://www.olx.pl/oferta/wozek-blizniaczy-rok-po-roku-twinny-babyactive-CID88-IDvnc4Z.html[/url]
-
Moje dziecko oszalalo...
Jak wstala po 18 tak postanowila isc spac na noc uwaga o 2:20!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:Moje dziecko oszalalo...
Jak wstala po 18 tak postanowila isc spac na noc uwaga o 2:20!
Twojej małej chyba nikt tu nie pobijemojemu też zdarzają się noce, gdzie nie śpi prawie w ogóle. W dzień też śpi bardzo mało, to raczej drzemki są krótkie. Nie wiem dlaczego wszyscy mówią, że niemowlęta bardzo dużo śpią...
-
Moja zrobiła sobie dzień od 3 w nocy. Coś ją bardzo interesowało na suficie, i nawet gdy probowałam ją uspać to głowa jej latała za tym punktem. Oczy jak 5 złoty, i odpuściłam bujanie... Wzięłam do łóżka i zdrzemnełyśmy sie około pół godziny przed następnym karmieniem. O dziwo nie czuje sie niewyspana, dzidzia też niewtety nie...17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Eilleen wrote:Tak wczoraj co chwile młodego karmilam bo chciał (smoczek wypkuwał) że w końcu zwymiotował.7w3d 💔
-
1ania1 wrote:Twojej małej chyba nikt tu nie pobije
mojemu też zdarzają się noce, gdzie nie śpi prawie w ogóle. W dzień też śpi bardzo mało, to raczej drzemki są krótkie. Nie wiem dlaczego wszyscy mówią, że niemowlęta bardzo dużo śpią...
7w3d 💔 -
mój w dzień ma taki rytm, że budzi się, chwile na zabawe, leżenie, przwinięcie, potem zje, znów chwila na coś i spać idzie. Czasem zaśnie sam w wózku -mam w domu wstawiony - a czasem trzeba bujać. Pośpi maks godzine i znów od nowa. Średnio je co 2-2,5 godziny w dzień.7w3d 💔
-
justyna14 wrote:skoro tak mało śpi to nie jest dziecko marudne płaczliwe? Bo niemowlęta powinny przesypiać minimum chyba 15 godzin na dobe.
No jest marudny i płaczliwy często, ale co ja zrobię jak on nie chce spać. Próbuję usypiać na różne sposoby, on pośpi max 30 minut i koniec. Nie przypominam sobie dnia żeby porządnie zasnął i przespał że 2 godziny chociaż. Wydaje mi się, że jednym z powodów może brzuszek. -
1ania1 wrote:No jest marudny i płaczliwy często, ale co ja zrobię jak on nie chce spać. Próbuję usypiać na różne sposoby, on pośpi max 30 minut i koniec. Nie przypominam sobie dnia żeby porządnie zasnął i przespał że 2 godziny chociaż. Wydaje mi się, że jednym z powodów może brzuszek.
Ale spać dzieci muszą, choć po 20 min ale często. Inaczej też ze zmęczenia mogą być rozdrażnione.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 11:45
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:Bo niemowlęta powinny przesypiać minimum chyba 15 godzin na dobe.
zdarza się że ok 11h. W dzień robi sobie drzemki po 10min, 30min. Sporadycznie śpi w dzień ponad godzinę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 11:57