X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś znowu dramatyczny wieczór i ryk od 20 do 22. Ostatnie spokojne karmienie miala o 16, potem o 18 był płacz przy cycku - myślałam ze po prostu nie jest głodna. Po kąpieli przed 20 znowu to samo, ale usnęła - na jakieś pol godziny, obudziła się z rykiem. W końcu po wypróbowaniu wszystkiego, odciagnelam 50ml pokarmu i wciągnęła jak oszalała. Potem dojadla trochę z cycka i zasnęła. Może to problem z za dużym wypływem z cycka? A może to przez ssanie smoczka odruch ssania cycka jej się popsuł? Czy może to problem z wedzidelkiem? Pediatra sugerowała ze może być za krótkie. Tylko w każdym z tych przypadków nie rozumiem czemu to się pojawia przy wieczornych karmieniach. Mam dosyć życia :(

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to jakoś trop ale wiem że pokarm w zależności od pory dnia ma inny sklad. Po południu podobno długo jest z 1 fazy. A w nocy mocno tresciwy przez większą część na zmianę z piciem. Tak mi cdl mówiła. Może tu coś nie pasuje.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    no zapisuje nas do fizjo bo chyba moze byc podobny problem. Nie wiem jak to sie dokladnie objawia ale wczoraj w wanience (kapiel uwielbia akurat) miala az sine palce tak zaciskala piastki. A ja ledwo paszki moge umyc bo tak podkurcza łapki.
    U nas tez jest problem z napięciem. W zasypianiu ani funkcjonowaniu mu to nie przeszkadza ale napina mocno barki wręcz przy karmieniu się wygina i dodatkowo głowę ma często obróconą w prawi i to nie kwestia że akurat z tej strony coś ciekawego jest. Więc też dostaliśmy skierowanie do fizjoterapeuty.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    A po czym rozpoznajecie ewentualny problem z napięciem?
    Filip u dziadków kiepsko śpi, co chwile mi zasypia, ale zaraz się budzi, a jak śpi to jęczy i kręci się
    U mnie to takie mocne wyginanie się ale głównie problem jest z tą główką.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    W ogóle zastanawiam się czy nie jest jakaś przestraszona? Wystarczy ją położyć na kanapie, ruszyć się za szybko albo jakiś hałas i mała nagle płacze tak przeraźliwie, jakby ja coś bolało..
    U nas jakiś czas temu było podobnie jak odkładałam do łóżeczka to budziła się z takim przerażeniem. Czasami płakała przez sen. Uznałam że to skok rozwojowy i powoli to mija.

Z takich śmierdzących ciekawostek nie wiedziałam ze po mm są takie okropne kupy ;) aż doceniłam te smrodki po kp :D Wczoraj byłam na zakupach i chcieliśmy sprawdzić czy mała z butli zje też mm. No i zjadła 90ml ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 05:48

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    U nas dziś znowu dramatyczny wieczór i ryk od 20 do 22. Ostatnie spokojne karmienie miala o 16, potem o 18 był płacz przy cycku - myślałam ze po prostu nie jest głodna. Po kąpieli przed 20 znowu to samo, ale usnęła - na jakieś pol godziny, obudziła się z rykiem. W końcu po wypróbowaniu wszystkiego, odciagnelam 50ml pokarmu i wciągnęła jak oszalała. Potem dojadla trochę z cycka i zasnęła. Może to problem z za dużym wypływem z cycka? A może to przez ssanie smoczka odruch ssania cycka jej się popsuł? Czy może to problem z wedzidelkiem? Pediatra sugerowała ze może być za krótkie. Tylko w każdym z tych przypadków nie rozumiem czemu to się pojawia przy wieczornych karmieniach. Mam dosyć życia :(
    Myślę że nie masz się co doszukiwać.dziecki południu jest zmęczone już bardziej a jak głodne to i zle. Ksrmilabym częściej po południu żeby uniknąć wściekłości z głodu i tyle. A czasem i mój się rzuca przy piersi i złapać nie chce. Tak już dzieci mają, mają swoje humory.

7w3d 💔
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Myślę że nie masz się co doszukiwać.dziecki południu jest zmęczone już bardziej a jak głodne to i zle. Ksrmilabym częściej po południu żeby uniknąć wściekłości z głodu i tyle. A czasem i mój się rzuca przy piersi i złapać nie chce. Tak już dzieci mają, mają swoje humory.
    Tak wczoraj co chwile młodego karmilam bo chciał (smoczek wypkuwał) że w końcu zwymiotował.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Tak wczoraj co chwile młodego karmilam bo chciał (smoczek wypkuwał) że w końcu zwymiotował.

moja żre bez opamiętania, ulewa i chce dalej jeść...

Która szczepionka na rotawirusy? Pediatra sugeruje Rotateq ale nie mówiła czemu.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

Która szczepionka na rotawirusy? Pediatra sugeruje Rotateq ale nie mówiła czemu.

Rotateq jest ma 5 szczepów i musisz podać 3 dawki, rotarix na 1 szczep i ma 2 dawki
    Sama musisz zdecydować.
    Nam pediatra powiedziała że spokojnie rotarix wystarczy i tak mu daliśmy.

nesssssa lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

Moja Emilia dostała Rotateq a średnia córka miala podany Rotarix. W sumie chyba cokowiek wybierzesz to dzialanie podobne. Rotarix ma szczep ludzki a Rotateq 5 cielecych z genem ludzkim w bialku, spektrum obu bardzo szerokie.

Po Rotarixie może wystąpić przejściowy brak laknienia i z tego co pamietam to wystąpił (ale przyczyna mogla byc różna) a po Rotatequ wyczytałam ze moze byc m.in katar i tez ma ale to akurat ciężko stwierdzić czy to mialo cos wspólnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 09:22

nesssssa lubi tę wiadomość

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka 30 wrote:
    Czyli teraz taki chcesz kupic jak na fotce? a zrezygnowalas z takiego rok po roku? Ja sie zastanawiam nad abc design zoom. Nie kupowalabym nowego ale jakis uzywany
    Myszka30 chcę kupić samą taką dostawkę. Teraz już chcę bo wcześniej się zastanawiałam ale wczoraj po żłobku mój maluch zażyczył sobie niesienia go na rękach całą drogę. Więc miarka się przebrała i szukam tej dostawki ;-)
    Przy okazji trafiłam na takie ogłoszenie. Może Ci się spodoba, fajny ten wózek bo można z niego zrobić jedynkę ściągając adapter
    https://www.olx.pl/oferta/wozek-blizniaczy-rok-po-roku-twinny-babyactive-CID88-IDvnc4Z.html

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko oszalalo...
    Jak wstala po 18 tak postanowila isc spac na noc uwaga o 2:20!

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Moje dziecko oszalalo...
    Jak wstala po 18 tak postanowila isc spac na noc uwaga o 2:20!

Twojej małej chyba nikt tu nie pobije ;) mojemu też zdarzają się noce, gdzie nie śpi prawie w ogóle. W dzień też śpi bardzo mało, to raczej drzemki są krótkie. Nie wiem dlaczego wszyscy mówią, że niemowlęta bardzo dużo śpią...

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zrobiła sobie dzień od 3 w nocy. Coś ją bardzo interesowało na suficie, i nawet gdy probowałam ją uspać to głowa jej latała za tym punktem. Oczy jak 5 złoty, i odpuściłam bujanie... Wzięłam do łóżka i zdrzemnełyśmy sie około pół godziny przed następnym karmieniem. O dziwo nie czuje sie niewyspana, dzidzia też niewtety nie...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    skoro sama widzisz, że co chwilę to nie dawaj piersi, bo normalne ze zwróci. Dziecka jak takie nerwowe tzn coś dolega najpewniej męczy brzuszek bo gazy. U takich maluszków to 90% chyba dolegliwości to własnie z brzuszkiem. Takze polecam masowanie, kłądzenie na brzuszku, jak bardzo nerwowe dziecko to na ręce i nosić brzuszkiem do swojego ciała, żeby był ucisk, albo kłaść na boczku i lekko po pupie poklepywać.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Twojej małej chyba nikt tu nie pobije ;) mojemu też zdarzają się noce, gdzie nie śpi prawie w ogóle. W dzień też śpi bardzo mało, to raczej drzemki są krótkie. Nie wiem dlaczego wszyscy mówią, że niemowlęta bardzo dużo śpią...
    skoro tak mało śpi to nie jest dziecko marudne płaczliwe? Bo niemowlęta powinny przesypiać minimum chyba 15 godzin na dobe.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój w dzień ma taki rytm, że budzi się, chwile na zabawe, leżenie, przwinięcie, potem zje, znów chwila na coś i spać idzie. Czasem zaśnie sam w wózku -mam w domu wstawiony - a czasem trzeba bujać. Pośpi maks godzine i znów od nowa. Średnio je co 2-2,5 godziny w dzień.

7w3d 💔
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    skoro tak mało śpi to nie jest dziecko marudne płaczliwe? Bo niemowlęta powinny przesypiać minimum chyba 15 godzin na dobe.

No jest marudny i płaczliwy często, ale co ja zrobię jak on nie chce spać. Próbuję usypiać na różne sposoby, on pośpi max 30 minut i koniec. Nie przypominam sobie dnia żeby porządnie zasnął i przespał że 2 godziny chociaż. Wydaje mi się, że jednym z powodów może brzuszek.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    No jest marudny i płaczliwy często, ale co ja zrobię jak on nie chce spać. Próbuję usypiać na różne sposoby, on pośpi max 30 minut i koniec. Nie przypominam sobie dnia żeby porządnie zasnął i przespał że 2 godziny chociaż. Wydaje mi się, że jednym z powodów może brzuszek.
    mój też ciągiem 2 godzin nie spał od tak jeszcze. W dzień maluszki mają płytki sen, z czasem dopiero wszystko się normuje i klarują się np 3 porądne drzemki lub 2 na cały dzień. Moja córka do tej pory ma jedną drzemkę w dzień ok 2 godzinną, kiedyś miała 2 po godzinie, 1,5. Na wszystko potrzeba czasu :) Ale spać dzieci muszą, choć po 20 min ale często. Inaczej też ze zmęczenia mogą być rozdrażnione.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 11:45

7w3d 💔
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Bo niemowlęta powinny przesypiać minimum chyba 15 godzin na dobe.
    Moja to maksymalnie śpi 15h ;) zdarza się że ok 11h. W dzień robi sobie drzemki po 10min, 30min. Sporadycznie śpi w dzień ponad godzinę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 11:57

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
‹‹ 1447 1448 1449 1450 1451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ