Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:Tak jak do odbicia i na ramieniu, nie calkiem pionowo leży mi na cyckach więc pod jakims kątem.
To podobnie nosze..
A babcia męża mówiła mi w niedziele, ze za wczesnie..
Ogólnie mężowi juz zapowiedziałam, ze nie odwiedzę jej dlugo.
A to że małej zimno, źle leży - popraw, tak jej nie noś,
ogólnie nie noś bo przyzwyczaisz.wrr.
Cud ze jej nie zabilam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 11:47
-
my kupiliśmy tylko spacerówkę podwójną przy dzieciach bo jak Pola się urodziła to akurat zima był więc Olek i tak nie dużo chodziło a dopiero się nauczył. Na wiosnę Pole już na leżąco kładłam do spacerówki a Olek siedział. Ponad rok korzystaliśmy.
coś takiego mieliśmy tylko chyba innej firmy, ale i nad morzem z nami była spacerówka i dało rade
https://www.pinkorblue.pl/knorr-baby-wozek-podwojny-side-by-side-czarny-a169142.html?a=b&pred=PLRPRO%2CPLRPCA%2C&c=aw&adword=Google/PLA_Kinderwagen_d_t&RefID=PLA_PL0000_PLA_Kinderwagen_d_t&gclid=Cj0KCQjwrszdBRDWARIsAEEYhrf5zO4ldVSPL0UKriUrfPQOBkWZkMbajxKZ2egfCtkNLKCxFOip78YaAjmMEALw_wcB7w3d 💔 -
jak czytam co u Was to stwierdzam że mój Antoś to aniołek, zresztą porónując do starszaków też tak myśle. Zasypia na noc maks o 21 i śpi minimum do 6.30 , często do 8. W nocy pojękuje tzn glody, najada się spi dalej.Zmiana pieluszki go nie rusza. Nawet w nocy frida gluty z noska mu odciągam i nie płacze i zaraz zasypia.
Nie płacze przy kąpieli, nie płacze przy ubieraniu. Płacze tylko jak głodny, albo się przestraszy albo za długo już leży i nuda. A tak to nigdy. Dużo guga, zagaduje mnie jak może, uśmiecha się. Rośnie jak na drożdżach, jak ja prasuje to on leży w huśtawce i patrzy co robie. Zaczyna się interesować już powoli zabawkami , jak pokazuje to ogląda, uśmiechnie się. Jeszcze rączek do niech nie wyciąga.edytkaa93 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:jak czytam co u Was to stwierdzam że mój Antoś to aniołek, zresztą porónując do starszaków też tak myśle. Zasypia na noc maks o 21 i śpi minimum do 6.30 , często do 8. W nocy pojękuje tzn glody, najada się spi dalej.Zmiana pieluszki go nie rusza. Nawet w nocy frida gluty z noska mu odciągam i nie płacze i zaraz zasypia.
Nie płacze przy kąpieli, nie płacze przy ubieraniu. Płacze tylko jak głodny, albo się przestraszy albo za długo już leży i nuda. A tak to nigdy. Dużo guga, zagaduje mnie jak może, uśmiecha się. Rośnie jak na drożdżach, jak ja prasuje to on leży w huśtawce i patrzy co robie. Zaczyna się interesować już powoli zabawkami , jak pokazuje to ogląda, uśmiechnie się. Jeszcze rączek do niech nie wyciąga.
moja to całkowite przeciwienstwo, ryczy przy wszystkim a chwil spokojnych jak na lekarstwo.
Dzisiaj tragiczny dzień, juz nie wiem czasem o co chodzi.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoja jest aniolkiem 6 dni w tygodniu a siódmy odpoczywa
Wczoraj skończyliśmy 8 tygodni może dlatego taka nocna inauguracja
Z doświadczenia wiem ze nie da się przyzwyczaić do noszenia. Moja najbardziej wynoszona przez wszystkich pierworodna odmawia dalszego noszenia. Byloby ciężko wszak już wieksza i ciezsza ode mnie. Nogi by sie majtaly po ziemi. Smoczka i pieluchy tez odmwowila, dziwne. A mówili ze będzie ciężko odzwyczaic. Teraz woli telefonjustyna14, nesssssa, Cccierpliwa, pumka1990, Kasiaja, jej odbicie lubią tę wiadomość
-
nesssssa wrote:moja to całkowite przeciwienstwo, ryczy przy wszystkim a chwil spokojnych jak na lekarstwo.
Dzisiaj tragiczny dzień, juz nie wiem czasem o co chodzi.7w3d 💔 -
justyna14 wrote:mój Olek tak płakał, przez pierwsze 3 msc spalliśmy 2 suszarki, bo chodziły non stop bo go szum uspokajał. Okazało się, że miał wzmożone napięcie okolicy szyi, barki stąd problem z ubieraniem i płacz . Zaczęliśmy rehabilitację i po 3 msc jak ręką odjął, do tego miał silną kolkę , też minęła po 3 miesiącach , także znam ten ból, jedyne pocieszenie jakie znam to fakt, że ten okres mija i nie trwa wiecznie. Jeszcze troche.
no zapisuje nas do fizjo bo chyba moze byc podobny problem. Nie wiem jak to sie dokladnie objawia ale wczoraj w wanience (kapiel uwielbia akurat) miala az sine palce tak zaciskala piastki. A ja ledwo paszki moge umyc bo tak podkurcza łapki.
-
Co do noszenia to tez bym sie nie zgodzila, ze zawsze jest tak ze sie przyzwyczai. Starszy syn byl duzo noszony bo calymi dniami nie spal, a od 4 miesiaca jest bardzo samodzielnym dzieckiem a ma dopiero 15 miesiecy. Mlodszego nie nosze tak duzo, wiecej lezy we wozku.Jest spokojniejszym dzieckiem niz jego brat.
-
Moje dziecko lubi i wózek i fotelik i na bujaczku ładnie leżał tylko kurcze w foteliku i na bujaczku ta główka jakoś się tak układa że mi się nie podoba.
Wczoraj mieliśmy szczepienie na rotawirusy i pierwszy raz zemdlilo mnie dzisiaj przy kupię.. też po tym mialyscie taką śmierdzącą? Chyba wszystko przez to że nie byłam przygotowana na "inny zapach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 12:32
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nesssssa wrote:no zapisuje nas do fizjo bo chyba moze byc podobny problem. Nie wiem jak to sie dokladnie objawia ale wczoraj w wanience (kapiel uwielbia akurat) miala az sine palce tak zaciskala piastki. A ja ledwo paszki moge umyc bo tak podkurcza łapki.7w3d 💔
-
Marta..a wrote:Moje dziecko lubi i wózek i fotelik i na bujaczku ładnie leżał tylko kurcze w foteliku i na bujaczku ta główka jakoś się tak układa że mi się nie podoba.
Wczoraj mieliśmy szczepienie na rotawirusy i pierwszy raz zemdlilo mnie dzisiaj przy kupię.. też po tym mialyscie taką śmierdzącą? Chyba wszystko przez to że nie byłam przygotowana na "inny zapach.7w3d 💔 -
Moja ma swoje ciezkie dni czasem, ale w sumie nie objawiaja sie placzem, a barfziej takim niezdecydowaniem co chce i raz smok i spac zaraz jednak nie... krzyczy przy tym ale nie placze...
Ale zazwyczaj jest spokojna na szczescie i potrafi sie zajac soba jak trzeba chwile zeby polezala w bujaczku, czy odlozona w kolysce pogada sobie z miskami z karuzeli ktora ostatnio u nas na topie...
Na noc fakt ze zasypia pozno, no ale narazie ma zazwyczaj drzemke ok 16 jak idziemy na spacer i wtedy spi do 20 wiwc ci sie dziwic...
Ale znow za to na noce nie koge narzekac bo ona pozno idzie spac ale pospi do 9-10:30 budzac sie dwa razy na jedzenie w tym czasie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnynesssssa wrote:no zapisuje nas do fizjo bo chyba moze byc podobny problem. Nie wiem jak to sie dokladnie objawia ale wczoraj w wanience (kapiel uwielbia akurat) miala az sine palce tak zaciskala piastki. A ja ledwo paszki moge umyc bo tak podkurcza łapki.
Tak jak justyna pisze to wyglada na jakis problem z napieciem. Moj brat tez tak robil, dodatkowo mial problemy zasypianiem a jak juz spal to go wybudzalo raptownie.
Ccierpliwa a mialam ce zapytac jak sie mamaroo sprawuje?
Moja tez chodzi pozno spac na noc, wczesniej jest kapiel ok 19 cycek i spac ale po 30 min sie wysypia hehe. I potem mamy aktywnosc do czasu kiedy my idziemy spac tak 22-23 i wtedy zasypia miedzy nami. Z reguly. Bo sa tez dni jak wczoraj ze wcale nie idzie spac na noc albo takie dni i wieczory ze tylko spi i noc wtedy tez przesypia. Jak to zrobic zeby sie nie wybudzila po kapieli? -
Lavendova mamaroo spoko posiedzi jak np musze zjesc, raz nawet zasnela...
Ale mamy od kuzynki hustawke hybrydowa i tez w niej posiedzi i miski pozaczepia, wiec ona ogolnie lubi sie bujac...
Za to u znajomej mamaroo to jedyna opcja odkladalnosci dziecka... to naprawde jedyne miejsce w ktore moze malego odlozyc czy w czasie aktywnosci czy nawet podczas spania bo jak sie nie buja to i spania nie ma, a takie normalne bujaczki nie zdaly egzaminu...
Ja ci nie powiem jak to zrobic bo moja sie wyspi po popoludniowym spacerze (kolo 16 idziemy z psiakiem na godzinny spacer a potem dama spi do 19-20 jeszcze) i pozniej jest kapiel jedzenie i aktywnosc...
Raz tak dobrze spala po spacerze ze po 20 kapalismy ja na spiocha haha...
Spi w sypialni bo nam ulewa w dzien i boje sie ze w nocy tez bedzie a ja nie bede wiedziala (zdarzylo sie dwa razy tylko i to lekko w nocy no ale nigdy nie wiadomo) ale w swojej kokysce na szczeacie bo balabym sie ze maz ja zgniecie bo on to nawet mi potrafi w nocy lokciem w glowe uderzyc czy palce w oko wsadzic a lozko 180x200cm wiec nie wiem jakie by potrzebowal zeby pozostac na swojej polowie...
Na szczescie mala sie naszego lozka nie domaga i mam nadzieje ze tak pozostanie przynajmniej do czasu az bedzie mobilna i sama bedzie potrafila staruszkowi oddac kopem jak ja przygniecie hehe...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Ja chyba jeszcze raz pójdę do neurologa..
mała ma sporo objawów wzmożonego napięcia. A gościu nas olał wtedy..
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:wzmożone napięcie powinien wstępnie rozpoznać każdy pediatra i skierowac was na rehabiltację , nie musi to być od razu neurolog.
moja tak krzyczała u pediatry, że chyba chciała sie nas szybko pozbyć. I skupiła się na brzuszku, a w moim odczuciu z brzuszkiem dajemy radę. Ale tak czy siak jadę z blizna do mojego fizjoterapeuty to od razu malutka obejrzy. To wyszkolony i doświadczony człowiek, pracuje też tym bobath.