X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A nosisz pionowo ?? :)

Tak jak do odbicia i na ramieniu, nie calkiem pionowo leży mi na cyckach więc pod jakims kątem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Tak jak do odbicia i na ramieniu, nie calkiem pionowo leży mi na cyckach więc pod jakims kątem.

To podobnie nosze..
    A babcia męża mówiła mi w niedziele, ze za wczesnie.. :/

Ogólnie mężowi juz zapowiedziałam, ze nie odwiedzę jej dlugo.
    A to że małej zimno, źle leży - popraw, tak jej nie noś,
    ogólnie nie noś bo przyzwyczaisz. :O wrr.
    Cud ze jej nie zabilam. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 11:47

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my kupiliśmy tylko spacerówkę podwójną przy dzieciach bo jak Pola się urodziła to akurat zima był więc Olek i tak nie dużo chodziło a dopiero się nauczył. Na wiosnę Pole już na leżąco kładłam do spacerówki a Olek siedział. Ponad rok korzystaliśmy.
    coś takiego mieliśmy tylko chyba innej firmy, ale i nad morzem z nami była spacerówka i dało rade :)

https://www.pinkorblue.pl/knorr-baby-wozek-podwojny-side-by-side-czarny-a169142.html?a=b&pred=PLRPRO%2CPLRPCA%2C&c=aw&adword=Google/PLA_Kinderwagen_d_t&RefID=PLA_PL0000_PLA_Kinderwagen_d_t&gclid=Cj0KCQjwrszdBRDWARIsAEEYhrf5zO4ldVSPL0UKriUrfPQOBkWZkMbajxKZ2egfCtkNLKCxFOip78YaAjmMEALw_wcB

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak czytam co u Was to stwierdzam że mój Antoś to aniołek, zresztą porónując do starszaków też tak myśle. Zasypia na noc maks o 21 i śpi minimum do 6.30 , często do 8. W nocy pojękuje tzn glody, najada się spi dalej.Zmiana pieluszki go nie rusza. Nawet w nocy frida gluty z noska mu odciągam i nie płacze i zaraz zasypia.
    Nie płacze przy kąpieli, nie płacze przy ubieraniu. Płacze tylko jak głodny, albo się przestraszy albo za długo już leży i nuda. A tak to nigdy. Dużo guga, zagaduje mnie jak może, uśmiecha się. Rośnie jak na drożdżach, jak ja prasuje to on leży w huśtawce i patrzy co robie. Zaczyna się interesować już powoli zabawkami , jak pokazuje to ogląda, uśmiechnie się. Jeszcze rączek do niech nie wyciąga.

edytkaa93 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    jak czytam co u Was to stwierdzam że mój Antoś to aniołek, zresztą porónując do starszaków też tak myśle. Zasypia na noc maks o 21 i śpi minimum do 6.30 , często do 8. W nocy pojękuje tzn glody, najada się spi dalej.Zmiana pieluszki go nie rusza. Nawet w nocy frida gluty z noska mu odciągam i nie płacze i zaraz zasypia.
    Nie płacze przy kąpieli, nie płacze przy ubieraniu. Płacze tylko jak głodny, albo się przestraszy albo za długo już leży i nuda. A tak to nigdy. Dużo guga, zagaduje mnie jak może, uśmiecha się. Rośnie jak na drożdżach, jak ja prasuje to on leży w huśtawce i patrzy co robie. Zaczyna się interesować już powoli zabawkami , jak pokazuje to ogląda, uśmiechnie się. Jeszcze rączek do niech nie wyciąga.

moja to całkowite przeciwienstwo, ryczy przy wszystkim a chwil spokojnych jak na lekarstwo.

Dzisiaj tragiczny dzień, juz nie wiem czasem o co chodzi.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja za to ma problem ze spaniem..
    Całą sobą walczy by nie zasnąć.. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest aniolkiem 6 dni w tygodniu a siódmy odpoczywa :D Wczoraj skończyliśmy 8 tygodni może dlatego taka nocna inauguracja :D

Z doświadczenia wiem ze nie da się przyzwyczaić do noszenia. Moja najbardziej wynoszona przez wszystkich pierworodna odmawia dalszego noszenia. Byloby ciężko wszak już wieksza i ciezsza ode mnie. Nogi by sie majtaly po ziemi. Smoczka i pieluchy tez odmwowila, dziwne. A mówili ze będzie ciężko odzwyczaic. Teraz woli telefon :D

justyna14, nesssssa, Cccierpliwa, pumka1990, Kasiaja, jej odbicie lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    moja to całkowite przeciwienstwo, ryczy przy wszystkim a chwil spokojnych jak na lekarstwo.

Dzisiaj tragiczny dzień, juz nie wiem czasem o co chodzi.
    mój Olek tak płakał, przez pierwsze 3 msc spalliśmy 2 suszarki, bo chodziły non stop bo go szum uspokajał. Okazało się, że miał wzmożone napięcie okolicy szyi, barki stąd problem z ubieraniem i płacz . Zaczęliśmy rehabilitację i po 3 msc jak ręką odjął, do tego miał silną kolkę , też minęła po 3 miesiącach , także znam ten ból, jedyne pocieszenie jakie znam to fakt, że ten okres mija i nie trwa wiecznie. Jeszcze troche.

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mój Olek tak płakał, przez pierwsze 3 msc spalliśmy 2 suszarki, bo chodziły non stop bo go szum uspokajał. Okazało się, że miał wzmożone napięcie okolicy szyi, barki stąd problem z ubieraniem i płacz . Zaczęliśmy rehabilitację i po 3 msc jak ręką odjął, do tego miał silną kolkę , też minęła po 3 miesiącach , także znam ten ból, jedyne pocieszenie jakie znam to fakt, że ten okres mija i nie trwa wiecznie. Jeszcze troche.

no zapisuje nas do fizjo bo chyba moze byc podobny problem. Nie wiem jak to sie dokladnie objawia ale wczoraj w wanience (kapiel uwielbia akurat) miala az sine palce tak zaciskala piastki. A ja ledwo paszki moge umyc bo tak podkurcza łapki.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do noszenia to tez bym sie nie zgodzila, ze zawsze jest tak ze sie przyzwyczai. Starszy syn byl duzo noszony bo calymi dniami nie spal, a od 4 miesiaca jest bardzo samodzielnym dzieckiem a ma dopiero 15 miesiecy. Mlodszego nie nosze tak duzo, wiecej lezy we wozku.Jest spokojniejszym dzieckiem niz jego brat.

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko lubi i wózek i fotelik i na bujaczku ładnie leżał tylko kurcze w foteliku i na bujaczku ta główka jakoś się tak układa że mi się nie podoba.
    Wczoraj mieliśmy szczepienie na rotawirusy i pierwszy raz zemdlilo mnie dzisiaj przy kupię.. też po tym mialyscie taką śmierdzącą? Chyba wszystko przez to że nie byłam przygotowana na "inny zapach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 12:32

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    no zapisuje nas do fizjo bo chyba moze byc podobny problem. Nie wiem jak to sie dokladnie objawia ale wczoraj w wanience (kapiel uwielbia akurat) miala az sine palce tak zaciskala piastki. A ja ledwo paszki moge umyc bo tak podkurcza łapki.
    to to może byc to. Ja Olkowi nie mogłam rączki do góry podnieść bo tak mocno dociskał ja do ciałka. Ale różnice widać dopiero jak masz dwoje dzieci i porównanie.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Moje dziecko lubi i wózek i fotelik i na bujaczku ładnie leżał tylko kurcze w foteliku i na bujaczku ta główka jakoś się tak układa że mi się nie podoba.
    Wczoraj mieliśmy szczepienie na rotawirusy i pierwszy raz zemdlilo mnie dzisiaj przy kupię.. też po tym mialyscie taką śmierdzącą? Chyba wszystko przez to że nie byłam przygotowana na "inny zapach.
    szczepionka rota jeśli dobrze kojarze to chyba do dwóch tygodniu może być w kupie i trzeba uważać , żeby nie złapać. A różnicy w zapachu kupy nie miałam u Antka

7w3d 💔
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma swoje ciezkie dni czasem, ale w sumie nie objawiaja sie placzem, a barfziej takim niezdecydowaniem co chce i raz smok i spac zaraz jednak nie... krzyczy przy tym ale nie placze...

Ale zazwyczaj jest spokojna na szczescie i potrafi sie zajac soba jak trzeba chwile zeby polezala w bujaczku, czy odlozona w kolysce pogada sobie z miskami z karuzeli ktora ostatnio u nas na topie...

Na noc fakt ze zasypia pozno, no ale narazie ma zazwyczaj drzemke ok 16 jak idziemy na spacer i wtedy spi do 20 wiwc ci sie dziwic...
    Ale znow za to na noce nie koge narzekac bo ona pozno idzie spac ale pospi do 9-10:30 budzac sie dwa razy na jedzenie w tym czasie...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

Tak jak justyna pisze to wyglada na jakis problem z napieciem. Moj brat tez tak robil, dodatkowo mial problemy zasypianiem a jak juz spal to go wybudzalo raptownie.

Ccierpliwa a mialam ce zapytac jak sie mamaroo sprawuje?
    Moja tez chodzi pozno spac na noc, wczesniej jest kapiel ok 19 cycek i spac ale po 30 min sie wysypia hehe. I potem mamy aktywnosc do czasu kiedy my idziemy spac tak 22-23 i wtedy zasypia miedzy nami. Z reguly. Bo sa tez dni jak wczoraj ze wcale nie idzie spac na noc albo takie dni i wieczory ze tylko spi i noc wtedy tez przesypia. Jak to zrobic zeby sie nie wybudzila po kapieli?

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova mamaroo spoko posiedzi jak np musze zjesc, raz nawet zasnela...
    Ale mamy od kuzynki hustawke hybrydowa i tez w niej posiedzi i miski pozaczepia, wiec ona ogolnie lubi sie bujac...

Za to u znajomej mamaroo to jedyna opcja odkladalnosci dziecka... to naprawde jedyne miejsce w ktore moze malego odlozyc czy w czasie aktywnosci czy nawet podczas spania bo jak sie nie buja to i spania nie ma, a takie normalne bujaczki nie zdaly egzaminu...

Ja ci nie powiem jak to zrobic bo moja sie wyspi po popoludniowym spacerze (kolo 16 idziemy z psiakiem na godzinny spacer a potem dama spi do 19-20 jeszcze) i pozniej jest kapiel jedzenie i aktywnosc...
    Raz tak dobrze spala po spacerze ze po 20 kapalismy ja na spiocha haha...
    Spi w sypialni bo nam ulewa w dzien i boje sie ze w nocy tez bedzie a ja nie bede wiedziala (zdarzylo sie dwa razy tylko i to lekko w nocy no ale nigdy nie wiadomo) ale w swojej kokysce na szczeacie bo balabym sie ze maz ja zgniecie bo on to nawet mi potrafi w nocy lokciem w glowe uderzyc czy palce w oko wsadzic a lozko 180x200cm wiec nie wiem jakie by potrzebowal zeby pozostac na swojej polowie...
    Na szczescie mala sie naszego lozka nie domaga i mam nadzieje ze tak pozostanie przynajmniej do czasu az bedzie mobilna i sama bedzie potrafila staruszkowi oddac kopem jak ja przygniecie hehe...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jeszcze raz pójdę do neurologa.. :/ mała ma sporo objawów wzmożonego napięcia. A gościu nas olał wtedy.. :/

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja chyba jeszcze raz pójdę do neurologa.. :/ mała ma sporo objawów wzmożonego napięcia. A gościu nas olał wtedy.. :/
    wzmożone napięcie powinien wstępnie rozpoznać każdy pediatra i skierowac was na rehabiltację , nie musi to być od razu neurolog.

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    wzmożone napięcie powinien wstępnie rozpoznać każdy pediatra i skierowac was na rehabiltację , nie musi to być od razu neurolog.

moja tak krzyczała u pediatry, że chyba chciała sie nas szybko pozbyć. I skupiła się na brzuszku, a w moim odczuciu z brzuszkiem dajemy radę. Ale tak czy siak jadę z blizna do mojego fizjoterapeuty to od razu malutka obejrzy. To wyszkolony i doświadczony człowiek, pracuje też tym bobath.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z innej beczki, polecacie jakas torbe do wozka?? Mam te dolaczona ale to taki bezkształtny wór i nie moge nic tam znalezc.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
‹‹ 1445 1446 1447 1448 1449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ