Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nesssssa wrote:a z innej beczki, polecacie jakas torbe do wozka?? Mam te dolaczona ale to taki bezkształtny wór i nie moge nic tam znalezc.
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nesssssa wrote:a z innej beczki, polecacie jakas torbe do wozka?? Mam te dolaczona ale to taki bezkształtny wór i nie moge nic tam znalezc.
kupiłam w promocji w smyku.
nesssssa lubi tę wiadomość
-
Nessa aaaa haha z wozka... w sensie ta co do wozka byla dodawana... mamy adamexa vicco
Bylam przygotowana na to ze bedziemy dokupywac bo iednak zazwyczaj te z wozka male niepakowne i nieporeczne ale milo sie zaskiczylam i narazie nie ma takiej potrzebyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 15:23
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyjusta1509 wrote:A po czym rozpoznajecie ewentualny problem z napięciem?
Filip u dziadków kiepsko śpi, co chwile mi zasypia, ale zaraz się budzi, a jak śpi to jęczy i kręci się
Nam położna zwróciła uwagę, ze mała jest sztywna. Wygina sie, pręży. I ze szybko zaczęła sie przewracać z brzucha na plecy. -
nick nieaktualny
-
Obserwowałam Emila wczoraj cały dzień, dziś też, ale ja szczęście wydaje się, że wszystko jest ok (po tym telefonie:()
Czekam tylko, aż przejdzie nam prawdopodobnie skok rozwojowy, bo od środy jest strasznie marudny, w nocy przestał ładnie spać, w dzień nie soi, cycki mi juz odpadają. Matko... Ile jeszcze?
Eilleen lubi tę wiadomość
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Obserwowałam Emila wczoraj cały dzień, dziś też, ale ja szczęście wydaje się, że wszystko jest ok (po tym telefonie:()
Czekam tylko, aż przejdzie nam prawdopodobnie skok rozwojowy, bo od środy jest strasznie marudny, w nocy przestał ładnie spać, w dzień nie soi, cycki mi juz odpadają. Matko... Ile jeszcze?
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
PLPaulina wrote:Nam położna zwróciła uwagę, ze mała jest sztywna. Wygina sie, pręży. I ze szybko zaczęła sie przewracać z brzucha na plecy.
Co do torby my mamy od wózka Navington, mozna dokupić osobno. Jest bardzo pakowna, a przy okazji wygląda jak damska torebka.
http://www.navington.com/akcesoria/
Mnie Filip ululałchciałam go zabrać do przewinięcia, a że płakał to na chwilę położyłam go sobie na brzuchu. On usnął w kilka minut, ja troszke pozniej
-
PLPaulina wrote:To podobnie nosze..
A babcia męża mówiła mi w niedziele, ze za wczesnie..
Ogólnie mężowi juz zapowiedziałam, ze nie odwiedzę jej dlugo.
A to że małej zimno, źle leży - popraw, tak jej nie noś,
ogólnie nie noś bo przyzwyczaisz.wrr.
Cud ze jej nie zabilam.jedynie jak byłam w pracy z młodym to jedna która niedawno babcia została to się wczuła. Komentowała strasznie. Mialam rozpuszczone włosy to że mam związać bo się zadławi. W pewnym momencie jak go trzymałam to się we mnie wpatrywał to oczywiście że to nie że mnie widzi tylko czuje. Nie pamiętam co jeszcze.
-
Dziewczyny poratujcie radą. Mojemu małemu robią się zaczerwienienia w fałdkach na rączkach i nóżkach. Nie wiem czy to normalne? Zawsze dokładnie myję mu wszystkie fałdki i osuszam, a mimo to zaczerwienienie się pojawia. Nie wiem czym to smarować.
-
My byliśmy w weekend u dziadkow... Pierwsze pytanie teściowej: masz pokarm?. Moja małą tez często nosze pionowo, tego akurat mi nie komentowali
Teraz chyba mamy jakiś skok, albo przebodźcowala się kruszynka. Dzisiaj drugi dzień przeplakany, drzemki półgodzinne i marudzenie. W ogóle zastanawiam się czy nie jest jakaś przestraszona? Wystarczy ją położyć na kanapie, ruszyć się za szybko albo jakiś hałas i mała nagle płacze tak przeraźliwie, jakby ja coś bolało.
Ania, spróbuj może wykapać w krochmalu. Nam często przy starszej pomagała i nadal pomaga taka kąpiel. -
1ania1 wrote:Dziewczyny poratujcie radą. Mojemu małemu robią się zaczerwienienia w fałdkach na rączkach i nóżkach. Nie wiem czy to normalne? Zawsze dokładnie myję mu wszystkie fałdki i osuszam, a mimo to zaczerwienienie się pojawia. Nie wiem czym to smarować.
-
1ania1 wrote:Dziewczyny poratujcie radą. Mojemu małemu robią się zaczerwienienia w fałdkach na rączkach i nóżkach. Nie wiem czy to normalne? Zawsze dokładnie myję mu wszystkie fałdki i osuszam, a mimo to zaczerwienienie się pojawia. Nie wiem czym to smarować.7w3d 💔
-
justyna14 wrote:z naturalnych to mąka ziemniaczana, z kremów to używałabym tego co do tyłeczka tzn unas np linomag z różową nakrętką
Mam zielony Linomag to spróbuję. Mąkę już testowałam. To tylko zaczerwienienie, ale boję się, żeby jakieś ranki się mu nie zrobiły. Będziemy działać jutro.