Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Głównie jak widzisz że za małe tzn odgniataja się bardzo na nozkach, robią się za krótkie w stanie lub widzisz że kg - mowo już możesz przejść na kolejne.nesssssa wrote:Kiedy się przechodzi z pieluchami na wyższy rozmiar? Jak przemakają to wiadomka, ale jakieś inne sygnały?
Moja ma takie odgniecione nóżki w tych małych i nie wiem czy to normalne?
nesssssa lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
My przeszliśmy na 3 kiedy 2 małego bardzo już opinały i przeciekały. Aktualnie najbardziej pasują nam Lupilu.
Dziś po raz kolejny Antoś ze spaceru wrócił na rękach. Był jeden wielki płacz i musiałam go wyjąć z wózka, chyba już zbyt długo w gondoli nie pojeździmy.
Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g

trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa też forum i net ogólnie przy karmieniu

Dzisiaj w nocy np mialam dużo czasu, przebudzila sie mała przy przewijaniu o 2.20 i nie spala do przed 4. Nic nie dzialalo dopiero lampka z tetra zarzucona tak zwrocila jej uwage ze z tego wpatrywania sie zasnela
Mina bezcenna 
A teraz sobie lezala sluchala muzyki i ogladala książeczkę kontrastowa z dobre 30 min i tez zasnela
Pieluchy mam 3 ale ja mimo tego luźno zapinam na brzuszku zeby nie cisnelo ale nic nie przecieka.
A do kataru to tą fride ktos używa? Bo juz jestem skolowana z tymi elektrycznymi jak mówicie ze slabo dzialaja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 17:33
kozalia lubi tę wiadomość
-
Ja też zwykle przy butelce sprawdzam forum , teraz tatuś bawi się z dzieckiem a ja przygotowuję kolację.
Ostatnimi czasy Antoś już tak późniejszym popołudniem przysypiał, budziliśmy go tylko na kąpiel i butelkę a potem bez problemu zasypiał. Od kilku dni nie śpi po południu a przed nocnym spaniem włącza mu się gadanie. Wczoraj wieczorem jak go próbowałam uspać to się ogadał za cały dzień. U Was też takie gaduły?Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g

trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
No to ja tak samo forum i inne przeglądam przy karmieniu.
U mnie teraz armagedon w sypialni, mała strzeliła kupę w pieluszkę wiec chciałam ją przebrać. Pod koniec stwierdziła że jednak jeszcze dorobi wiec mi strzeliła kupą na przewijak
a za pare sekund siku jak już ją brałam na ręce żeby przenieść na podkład jednorazowy na łóżku. Ubrałam i musiałam od razu dać cyca bo z tych emocji zgłodniała. Zatem wszystko leży i kwitnie w kupsztalu

-
Ja używam Fridę. Przy małym i Poli. Nie narzekam na jej działanieLavendova wrote:Ja też forum i net ogólnie przy karmieniu

Dzisiaj w nocy np mialam dużo czasu, przebudzila sie mała przy przewijaniu o 2.20 i nie spala do przed 4. Nic nie dzialalo dopiero lampka z tetra zarzucona tak zwrocila jej uwage ze z tego wpatrywania sie zasnela
Mina bezcenna 
A teraz sobie lezala sluchala muzyki i ogladala książeczkę kontrastowa z dobre 30 min i tez zasnela
Pieluchy mam 3 ale ja mimo tego luźno zapinam na brzuszku zeby nie cisnelo ale nic nie przecieka.
A do kataru to tą fride ktos używa? Bo juz jestem skolowana z tymi elektrycznymi jak mówicie ze slabo dzialaja?

-
Znam tomisia-kasia wrote:No to ja tak samo forum i inne przeglądam przy karmieniu.
U mnie teraz armagedon w sypialni, mała strzeliła kupę w pieluszkę wiec chciałam ją przebrać. Pod koniec stwierdziła że jednak jeszcze dorobi wiec mi strzeliła kupą na przewijak
a za pare sekund siku jak już ją brałam na ręce żeby przenieść na podkład jednorazowy na łóżku. Ubrałam i musiałam od razu dać cyca bo z tych emocji zgłodniała. Zatem wszystko leży i kwitnie w kupsztalu 
kiedyś tylko zakrywałam Filipa ręcznikami papierowymi i na koniec nie wiedziałam co zrobić, a w zasadzie od czego zaczac 
A jednej nocy do tego doszlo ulewanie. Stałam i płakałam, była 4 nad ranem a ja miałam chec wsadzic dziecko do wanny i poczekać aż skończy -
Ja czasami w takich sytuacjach albo jak lulam, bujam a ona płacze mam ochotę płakać razem z nią. Wtedy sobie myśle ciekawe która z nas potrafi głośniejjusta1509 wrote:Znam to
kiedyś tylko zakrywałam Filipa ręcznikami papierowymi i na koniec nie wiedziałam co zrobić, a w zasadzie od czego zaczac 
A jednej nocy do tego doszlo ulewanie. Stałam i płakałam, była 4 nad ranem a ja miałam chec wsadzic dziecko do wanny i poczekać aż skończy
Wiem okropna ze mnie matka 
Widziałam zwiastun tego filmu Tully i trochę to budujące że pewnie każda z nas mogłaby się utożsamiać z tą bohaterka w jakimś stopniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 20:24

-
Oglądałam ten film będąc w ciąży. Było jakieś spotkanie organizowane w kinie przez medele i m.in. Był ten film puszczony. Wtedy się śmiałam a teraz rozumiemmisia-kasia wrote:Ja czasami w takich sytuacjach albo jak lulam, bujam a ona płacze mam ochotę płakać razem z nią. Wtedy sobie myśle ciekawe która z nas potrafi głośniej
Wiem okropna ze mnie matka 
Widziałam zwiastun tego filmu Tully i trochę to budujące że pewnie każda z nas mogłaby się utożsamiać z tą bohaterka w jakimś stopniu

nesssssa lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualnyMatko bosko. Moje dziecko dopiero zasnęło. Nie, nie pokarmieniu, w ogóle na noc dopiero zasnela. Tak od 21 sobie nie spala, a od 23 w łóżku ze mną. Nawet z nudow nie padla, bo ja nie zabawialam nie lulalam. Wytrzymaly maly szogun. Masakra. Ktoś to przebije?
-
Używacie kołysek, leżaczków-bujaczków albo innych takich gadżetów? Zastanawiam się czy czegoś nie kupić. A druga sprawa jak Agatka miała jakiś skok rozwojowy i była marudna nauczyłam ją nosić teraz nie wiem jak jej tego oduczyć. Jakieś rady? Na razie nie jest aż tak ciężka ale wiadomo będzie tylko gorzej

-
Lavendova moja co dzien tak zasypia w okolicach 23:30-1:00 na noc...
Wczoraj udalo sie przed polnoca...

Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją

-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
No ja ciagle zastanawiam się nad bujaczkiem i chyba będę musiała przynieść z piwnicy. Filip coraz więcej chce obserwować, no a ja nie dam rady go nosić.misia-kasia wrote:Używacie kołysek, leżaczków-bujaczków albo innych takich gadżetów? Zastanawiam się czy czegoś nie kupić. A druga sprawa jak Agatka miała jakiś skok rozwojowy i była marudna nauczyłam ją nosić teraz nie wiem jak jej tego oduczyć. Jakieś rady? Na razie nie jest aż tak ciężka ale wiadomo będzie tylko gorzej

A jak oduczyć noszenia to nie wiem. Jedynie odkładać i zabawiać, może się oduczy
-
Moja nie lubi bujaczka. Mam tiny Love 3w1. Ale do wózka zaczyna się przekonywać to może i bujak polubi. Mam sposób na spacery. Najpierw trochę bujam. Potem do wózka i odpalam okap. Usypia A wtedy ja w te pędy wybiegam z domu prawie rozbijajac wózek o wszystkie ściany na korytarzu.