Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nesssssa wrote:Kiedy się przechodzi z pieluchami na wyższy rozmiar? Jak przemakają to wiadomka, ale jakieś inne sygnały?
Moja ma takie odgniecione nóżki w tych małych i nie wiem czy to normalne?nesssssa lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
My przeszliśmy na 3 kiedy 2 małego bardzo już opinały i przeciekały. Aktualnie najbardziej pasują nam Lupilu.
Dziś po raz kolejny Antoś ze spaceru wrócił na rękach. Był jeden wielki płacz i musiałam go wyjąć z wózka, chyba już zbyt długo w gondoli nie pojeździmy.
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa też forum i net ogólnie przy karmieniu
Dzisiaj w nocy np mialam dużo czasu, przebudzila sie mała przy przewijaniu o 2.20 i nie spala do przed 4. Nic nie dzialalo dopiero lampka z tetra zarzucona tak zwrocila jej uwage ze z tego wpatrywania sie zasnelaMina bezcenna
A teraz sobie lezala sluchala muzyki i ogladala książeczkę kontrastowa z dobre 30 min i tez zasnela
Pieluchy mam 3 ale ja mimo tego luźno zapinam na brzuszku zeby nie cisnelo ale nic nie przecieka.
A do kataru to tą fride ktos używa? Bo juz jestem skolowana z tymi elektrycznymi jak mówicie ze slabo dzialaja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 17:33
kozalia lubi tę wiadomość
-
Ja też zwykle przy butelce sprawdzam forum , teraz tatuś bawi się z dzieckiem a ja przygotowuję kolację.
Ostatnimi czasy Antoś już tak późniejszym popołudniem przysypiał, budziliśmy go tylko na kąpiel i butelkę a potem bez problemu zasypiał. Od kilku dni nie śpi po południu a przed nocnym spaniem włącza mu się gadanie. Wczoraj wieczorem jak go próbowałam uspać to się ogadał za cały dzień. U Was też takie gaduły?Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
No to ja tak samo forum i inne przeglądam przy karmieniu.
U mnie teraz armagedon w sypialni, mała strzeliła kupę w pieluszkę wiec chciałam ją przebrać. Pod koniec stwierdziła że jednak jeszcze dorobi wiec mi strzeliła kupą na przewijaka za pare sekund siku jak już ją brałam na ręce żeby przenieść na podkład jednorazowy na łóżku. Ubrałam i musiałam od razu dać cyca bo z tych emocji zgłodniała. Zatem wszystko leży i kwitnie w kupsztalu
-
Lavendova wrote:Ja też forum i net ogólnie przy karmieniu
Dzisiaj w nocy np mialam dużo czasu, przebudzila sie mała przy przewijaniu o 2.20 i nie spala do przed 4. Nic nie dzialalo dopiero lampka z tetra zarzucona tak zwrocila jej uwage ze z tego wpatrywania sie zasnelaMina bezcenna
A teraz sobie lezala sluchala muzyki i ogladala książeczkę kontrastowa z dobre 30 min i tez zasnela
Pieluchy mam 3 ale ja mimo tego luźno zapinam na brzuszku zeby nie cisnelo ale nic nie przecieka.
A do kataru to tą fride ktos używa? Bo juz jestem skolowana z tymi elektrycznymi jak mówicie ze slabo dzialaja?
-
misia-kasia wrote:No to ja tak samo forum i inne przeglądam przy karmieniu.
U mnie teraz armagedon w sypialni, mała strzeliła kupę w pieluszkę wiec chciałam ją przebrać. Pod koniec stwierdziła że jednak jeszcze dorobi wiec mi strzeliła kupą na przewijaka za pare sekund siku jak już ją brałam na ręce żeby przenieść na podkład jednorazowy na łóżku. Ubrałam i musiałam od razu dać cyca bo z tych emocji zgłodniała. Zatem wszystko leży i kwitnie w kupsztalu
kiedyś tylko zakrywałam Filipa ręcznikami papierowymi i na koniec nie wiedziałam co zrobić, a w zasadzie od czego zaczac
A jednej nocy do tego doszlo ulewanie. Stałam i płakałam, była 4 nad ranem a ja miałam chec wsadzic dziecko do wanny i poczekać aż skończy -
justa1509 wrote:Znam to
kiedyś tylko zakrywałam Filipa ręcznikami papierowymi i na koniec nie wiedziałam co zrobić, a w zasadzie od czego zaczac
A jednej nocy do tego doszlo ulewanie. Stałam i płakałam, była 4 nad ranem a ja miałam chec wsadzic dziecko do wanny i poczekać aż skończyWiem okropna ze mnie matka
Widziałam zwiastun tego filmu Tully i trochę to budujące że pewnie każda z nas mogłaby się utożsamiać z tą bohaterka w jakimś stopniuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 20:24
-
misia-kasia wrote:Ja czasami w takich sytuacjach albo jak lulam, bujam a ona płacze mam ochotę płakać razem z nią. Wtedy sobie myśle ciekawe która z nas potrafi głośniej
Wiem okropna ze mnie matka
Widziałam zwiastun tego filmu Tully i trochę to budujące że pewnie każda z nas mogłaby się utożsamiać z tą bohaterka w jakimś stopniu
nesssssa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatko bosko. Moje dziecko dopiero zasnęło. Nie, nie pokarmieniu, w ogóle na noc dopiero zasnela. Tak od 21 sobie nie spala, a od 23 w łóżku ze mną. Nawet z nudow nie padla, bo ja nie zabawialam nie lulalam. Wytrzymaly maly szogun. Masakra. Ktoś to przebije?
-
Używacie kołysek, leżaczków-bujaczków albo innych takich gadżetów? Zastanawiam się czy czegoś nie kupić. A druga sprawa jak Agatka miała jakiś skok rozwojowy i była marudna nauczyłam ją nosić teraz nie wiem jak jej tego oduczyć. Jakieś rady? Na razie nie jest aż tak ciężka ale wiadomo będzie tylko gorzej
-
Lavendova moja co dzien tak zasypia w okolicach 23:30-1:00 na noc...
Wczoraj udalo sie przed polnoca...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
misia-kasia wrote:Używacie kołysek, leżaczków-bujaczków albo innych takich gadżetów? Zastanawiam się czy czegoś nie kupić. A druga sprawa jak Agatka miała jakiś skok rozwojowy i była marudna nauczyłam ją nosić teraz nie wiem jak jej tego oduczyć. Jakieś rady? Na razie nie jest aż tak ciężka ale wiadomo będzie tylko gorzej
A jak oduczyć noszenia to nie wiem. Jedynie odkładać i zabawiać, może się oduczy
-
Moja nie lubi bujaczka. Mam tiny Love 3w1. Ale do wózka zaczyna się przekonywać to może i bujak polubi. Mam sposób na spacery. Najpierw trochę bujam. Potem do wózka i odpalam okap. Usypia A wtedy ja w te pędy wybiegam z domu prawie rozbijajac wózek o wszystkie ściany na korytarzu.