Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zolza moja mi sie zachkysnela ostatnio podczas kapieli doslownie kropla wody bo przy moczeniu glowki myjka troszke jej do dziobka wlecialo bo sie krecila... odrazu odkrztusila moze 5 sekund plakala no ale tak jak u ciebie odrazu faza na wtorne utoniecie i panika... w pierwsza noc w ogole nie spalam... monitor oddechu, ja na czuwaniu, mala kolo mnie zeby slyszla czy podejrzanie nie oddycha... jak mnie maz rano zobaczyl to przejal mala i kazal mi sie natychmiast oddelegowac do lozka spac hehe... oczywiscie caly kolejny dzien obserwacja czy oddycha jak oddycha schiza ze moze za dlugo spi...
Pumka nie jestes zla matka! Takie rzeczy sie zdarzaja i jeszcze nie raz cis sie wydarzy...
Ja np pod opieka starszej kuzynki przez 5 minut wypadlam z wozka bo chciala mnie powozic i jej sie na nierownych chodniku przechylil...
Moja siostra byla mega ruchliwym dzieckiem jak osmiornica i jak miala niespelna rok fiknela w ulamku sekundy z naroznika tak ze skonczyla z reka w gipsie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyMama.33 wrote:Cześć
Mam pytanie dot. fotelika samochodowego.
Kiedy mozna wyjac tą wkładkę niemowlecą?
Syn juz ledwo się miesci z tą wkładką?
Nie ma okreslonego czasu, chyba ze producent jasno to określił.
A wkładka jest noworodkowa.
I wydaje mi sie, ze po okresie noworodkowym mozna obserwować i skoro sie nie miesci tzn ze czss wyjąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 10:56
-
Mama.33 wrote:Cześć
Syn juz ledwo się miesci z tą wkładką?
Pumka, spokojnie, telefon to nie cegła, dziecko napewno się wystraszyło mocno. Zła matka nie martwi się o dziecko.
Pakuję sie na 3 dni do rodziców... Czuje sie jakbym na miesiac jechała. Kompletnie nie wiem ile zabrać ciuszkow, musze Filipa kosmetyki, recznik, kremy... Jak tego wszystkiego jest duzo... -
nick nieaktualnymisia-kasia wrote:Kozalia a czy po takiej akcji nie pojawia się niedługo kupa? U nas tak właśnie bywa. No i tak jak Justa mówi ewentualnie za dużo wrażeń w ciągu dnia.
Nie ma wtedy kupy, nie pręży się jakby chciała. Może faktycznie za dużo wrażeń.
Justyna, myślałam ze te inhalacje da się jakoś ogarniać bez inhalatora, stąd pytanie -
Mama.33 wrote:Cześć
Syn juz ledwo się miesci z tą wkładką?7w3d 💔 -
kozalia wrote:Nie ma wtedy kupy, nie pręży się jakby chciała. Może faktycznie za dużo wrażeń.
Justyna, myślałam ze te inhalacje da się jakoś ogarniać bez inhalatora, stąd pytanieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 13:39
7w3d 💔 -
justa1509 wrote:Czemu moje dziecko robi kupe jak idzie spać... Wiercił się, aż zrobił i wtedy spać... Mokra pielucha w ogóle mu noe przeszkadza, ale przebieranie na śpiocha juz tak7w3d 💔
-
justa1509 wrote:Czemu moje dziecko robi kupe jak idzie spać... Wiercił się, aż zrobił i wtedy spać... Mokra pielucha w ogóle mu noe przeszkadza, ale przebieranie na śpiocha juz tak
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
justyna14 wrote:Może raz spróbuj nie przebierać skoro nie przeszkadza. Pewnie długich drzemek nie ma więc nic się nie stanie jak sobie pospi z pełną pielucha.
Ale Filip to dziecko idealne na wyjazdy, jak tylko gdzies jedziemy, albo mamy gosci to on slodko śpi, z tym że nikt mi nie wierzy ze do poludnia nie moge nic w domu zrobic :p -
nesssssa wrote:Kiedy się przechodzi z pieluchami na wyższy rozmiar? Jak przemakają to wiadomka, ale jakieś inne sygnały?
Moja ma takie odgniecione nóżki w tych małych i nie wiem czy to normalne?
Ja zmieniałam rozmiar gdy widziałam że już mi sie zle zapina i są po prostu za ciasne:) my już wchodzimy powoli w rozmiar 3, jeszcze kilka dwojek zostało do wykorzystania:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Nessa ja zmieniałam właśnie jak się gumki wrzynały. Zauważyłam tez ze Dada są mniejsze niż inne i u nas to super przejściówki. Używałam Dada2 z innymi jedynkami, a teraz mam już Dada3 na zmianę z nr2, zakładam te większe na noc albo na wyjście, mam kilka ostatnich Lupilu2 do zużycia i wchodzimy już w rozmiar 3 na dobre.
Aaa i odkryłam fajne pieluszki z Kauflanda, jakieś czeskie, wypuszczone pod marka Kaufland baby-takie z pingwinkiem.
Te są znów większe niż inne i teraz dla mnie są w sam raz właśnie 2, same pieluszki są mięciutkie, cienkie a fajnie chłoną, w dotyku suche po zasikaniu. No wiec u nas teraz kaufland2/dada3. -
A tak poza tym-jak wy to robicie ze macie czas na forum??
jestem w szoku ile tu wpisów
Ja właśnie nadrabiam bo mam dziś dzień gnoma: nadal w piżamie, jem od rana po trochu odgrzewana wczorajsza zupę, w domu bałagan i w sumie do 12 byłam z młodym w sypialni spiąć po karmieniach razem z nim albo bawiąc się kontrastowa piłeczka, która polubił w zeszłym tygodniu. Właśnie zasnął po jedzeniu przed 16. wiec chce sprawdzić na youtube jak wkładać malucha do chusty kółkowej. Tkana odkładam bo mi trudno jednak go tak często w nią zawiązywać i wyjmować jak jestem w domu. Zostawiam ja na jakieś wyjścia dalsze i na czas jak podrośnie.
Mam elastyczna insprawdza mi się super, ale podobno fizjoterapeuci ich nie lubią -
nick nieaktualnyJa karmię na leżąco i wtedy przeglądam forum.
Pieluszki zmieniam na większe, gdy zauważyłam ze:
-przeciekaja
- sa zbyt krotkie
- zle sie zapinaly.
Uzywamy teraz dada 2, wypadają mniejsze niz np 'pampers' wuec juz kupione mam 3 (na noc uzywamy ich teraz).
Ale wykorzystujemy jeszcze 2 - kto przyszedł w gości mial pieluchyze sobą i trochę za duzo ich mamy.
Co do szczepien. Pneumokoki na nfz braliśmy. A z płatnych: 6w1, rota i meningokoki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 16:33
misia-kasia lubi tę wiadomość
-
Ja przeszlam na 2 kiedy w 1 wrzynaly sie juz gumki w nozki i byly odciski czerwone... bo w brzuszku to jeszcze by dlugo pasowaly... teraz 2 zapinam w brzuszku prawie rzep na rzep
nesssssa lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Mama.33 wrote:Ten temat był już poruszany nie jeden raz.
Chodzi mi o szczepienia ? Czy szczepił ktoś szczepionkami na nfz ? Czy raczej decydujecie się na płatne ?
Ja szczepiłam szczepionkami na NFZ i do tego rota dokupiliśmy. Były aż 4 wkłucia, ale przeżyliśmy i mały dobrze to zniósł.