X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu tak cicho hihi. Taka udana noc?

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Co tu tak cicho hihi. Taka udana noc?
    Właśnie odłożylam Olka do łóżeczka. Oby zasnął bo muszę jeszcze siąść do laktatora.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to siedze i sie zamartwiam. Filip ewidentnie męczy sie przy tym swoim ulewaniu. Nie chce leżeć na plecach, dopiero jak sie z niego wyleje to sie uspokaja, a raczej tak nie powinno być. W nocy strasznie stęka, ostatnio nawet nie gaszę światła, bo zasypiam w trakcie jego stękania. Wczoraj to chciałam siedzieć i płakać, rzadko ulewa sie takim serkiem, zazwyczaj to świeże mleko, nawet dlugo po karmieniu. A nie mam z czego zrezygnować w swojej diecie bo i tak mało jem, jedynie nabiał, ale to muszę wtedy ze szwagrem dietetykiem rozmawiać, bo bez mleka zostanie mi tylko obiad do jedzenia

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • syska89 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzielam małego do nas lozka i zaczynam żałować bo i tak sie budzil jak u siebie w łóżeczku a ja nawet tych godzin z przerwami nie przespalam jak trzeba. Jeszcze od przed 6 męczymy z,brzuchem i tylko na rekach go uspokaja.
    Zaplanowałam dzis dzien odwiedzin u rodzicow i koleżanki ale,sama z małym wiec,niewiem czy bede miec na to wszystko siłę :-(

f2wlh3715msa0zig.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię od 3. Właśnie zostałam osrana.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też od 6 mały problemy z brzuszkiem. Tylko masaż pomaga, mały jest śpiący, ale męczy go brzuch. Ja już nie wiem czy to z przejedzenia czy to ta niedojrzalość układu pokarmowego. W nocy słyszę jak się mu przelewa w brzuchu i to potrafi go obudzić. Oby to była prawda, że po 3 miesiącu te dolegliwości mijają..

syska89 lubi tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • syska89 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    My też od 6 mały problemy z brzuszkiem. Tylko masaż pomaga, mały jest śpiący, ale męczy go brzuch. Ja już nie wiem czy to z przejedzenia czy to ta niedojrzalość układu pokarmowego. W nocy słyszę jak się mu przelewa w brzuchu i to potrafi go obudzić. Oby to była prawda, że po 3 miesiącu te dolegliwości mijają..
    Ja w końcu wybudzilam małego ,przez sen jakby bardziej mu ten brzuszek przeszkadza.
    Chciałam wyeliminować kawę ale dziś marzę tylko o niej :-)

f2wlh3715msa0zig.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te problemy u waszych dzieci w jakich tygodniach się zaczęły?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa jak Filip ulewa świeżym nienadtrawionym mlekiem to może za dużo wypija? Bo mleko matki trafi sie bardzo szybko i czytalam ze powinny ulewac takim serkiem juz właśnie. Mojej koleżanki syn też nomen omen Filip mial refluks i dostawal jakis syrop na to, i po jedzeniu conajmniej 30 min w pionie oraz taka poduszka klin nigdy na płasko nie mógł leżeć. Może idzcie z tym do lekarza bo jak tak na okraglo duzo odlewa to coś jest nie teges wg mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 07:59

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Te problemy u waszych dzieci w jakich tygodniach się zaczęły?

U mnie gdzieś po miesiącu. Wcześniej noce były spokojne w miarę, a teraz podskoki, prężenie, zginanie nóżek itp.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ja to siedze i sie zamartwiam. Filip ewidentnie męczy sie przy tym swoim ulewaniu. Nie chce leżeć na plecach, dopiero jak sie z niego wyleje to sie uspokaja, a raczej tak nie powinno być. W nocy strasznie stęka, ostatnio nawet nie gaszę światła, bo zasypiam w trakcie jego stękania. Wczoraj to chciałam siedzieć i płakać, rzadko ulewa sie takim serkiem, zazwyczaj to świeże mleko, nawet dlugo po karmieniu. A nie mam z czego zrezygnować w swojej diecie bo i tak mało jem, jedynie nabiał, ale to muszę wtedy ze szwagrem dietetykiem rozmawiać, bo bez mleka zostanie mi tylko obiad do jedzenia
    po 1 jak ulewa dużo to spróbuj częściej do piersi przystawiać i krócej karmić, żeby mniej na raz zjadał.
    po 2 możesz na początek spróbować odstawić laktoze jak ja czyli mleko bez laktozy serki bez laktozy. u mnie to pomogło małemu. Teraz powoli wracam do normalnego ale już widzę, że kupa zielona jak zjem z laktozą.
    po 3 co Ty w ogóle jesz ,że mówisz, że nic Ci nie zostanie? wprowadza się powoli do diety matki karmiącej wszystko, stopniowo.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    w takich sytacjach kładz dziecko na boczku albo na brzuszku - nawet w nocy. nic mu nie będzie. A samo sobie pomoże ugniatając brzuszek, bączki wyjdą i będzie ok.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka ok, ciut mały pokasłuje, jutro kontrola, zobaczymy co będzie. Antek pół nocy przesypia na wznak, nie odbijam go po karmieniach, pieluchy nie zmianiam chyba że słysze że dużo narobił, pół nocy śpi na boku jak widzę, że niespokojny jest, wtedy łatwiej mu się wyprutać i śpi dalej spokojnie. U nas karmienie trwa maks 5 minut w dalszym ciągu, Antoś już 7 kg waży :) także wystarcza mu ten czas karmienia w zupełności.

7w3d 💔
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam ten z lupilu i mi się nie podobał pamiętam ten śpiworek.. my mamy grobag ten 0-6 na 1 tog. Nie mogę przy innych firmach znaleźć tych oznaczeń.

Podziwiam że chce wam się coś pisać w nocy.. Ja nawet jak małego karmię to biorę go na łóżko i na lezaco jemy. I staram sie jak najmiej rozbudzic. Jak mały jest między nami to mój mąż zawsze widzi jak go kładę i przyciska sie do ściany. Tylko zazwyczaj nie widzi jak małego po karmieniu odkładam do łóżeczka i dopiero jak się zorientuje to się wygodnie rozkłada znowu :) łóżko mamy 160x200. I powiem wam że często go zostawiam po 5-6 rano w łóżku bo sama zasypiam a to taka godzina że wiem że on się obudzi niedługo, a tak cała noc synek mój śpi w łóżeczku czyli od 20 do 6 rano :)

Moje dziecko ulewa jak zje za dużo i to praktycznie fontanna leci do 10-15 min od karmienia. Albo jak ktoś go zacznie nosić. Przy czym pomału coraz mniej ulewa. Mamy rekord i tetra z łóżeczka wytrzyma więcej niż 2 dni bez mleka :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ulewanie już przeszło, ale na początku tez mała miała z tym duży problem. Nasza lekarka poradziła nam wtedy układanie małej na klinie, lub podłożenie czegoś (np. książki) pod łóżeczko z jednej strony, odciąganie pokarmu na początku karmienia, kiedy wypływa dużo i najrzadszego, odbijanie po każdym karmieniu.

Z brzuszkiem problem niestety i u nas się utrzymuje. Codziennie od 17 do 19. Ostatnio zaczęłam ja masować codziennie o 16, zanim się rozpłacze, używamy tez tych rurek i jest trochę lepiej. Mniej płaczu, ale nadal jest niespokojna i nie może zasnąć. Pomaga jej tez leżenie na brzuszku i na boczku.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    w takich sytacjach kładz dziecko na boczku albo na brzuszku - nawet w nocy. nic mu nie będzie. A samo sobie pomoże ugniatając brzuszek, bączki wyjdą i będzie ok.

Filip dostaje szału na brzuchu, nienawidzi tak leżeć. Jedyne co to chwilę, żeby poćwiczyć podnoszenie główki.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    po 1 jak ulewa dużo to spróbuj częściej do piersi przystawiać i krócej karmić, żeby mniej na raz zjadał.
    po 2 możesz na początek spróbować odstawić laktoze jak ja czyli mleko bez laktozy serki bez laktozy. u mnie to pomogło małemu. Teraz powoli wracam do normalnego ale już widzę, że kupa zielona jak zjem z laktozą.
    po 3 co Ty w ogóle jesz ,że mówisz, że nic Ci nie zostanie? wprowadza się powoli do diety matki karmiącej wszystko, stopniowo.
    W jedzeniu sie nie ograniczam , ale na śniadanie to jem zazwyczaj coś na mleku, bo musze jesc na ciepło, inaczej się nie najem, wiec wszelkie kanapki odpadają. W miedzyczasie zazwyczaj jakiś jogurt, serek, obiad to zazwyczaj mieso, warzywa, kasze, ryz, ziemniaki i na kolację też coś na ciepło i to zazwyczaj płatki.
    Filipa karmię co 1,5 godziny, znaczy się on co tyle chce, czasem co godzinę i nic to nie daje. Materac ma wyżej juz od 5 doby, bo wtedy wszystko się zaczęło. Położnej mówię o tym za każdym razem, z lekarzem też rozmawiałam, ale póki przybiera na wadze to nic nie chcą z tym robić. Teraz mamy szczepienie 11 pazdziernika to bede jeszcze rozmawiać z lekarzem. Do wizyty z lekarzem pewnie wstrzymam się z ograniczeniami i zobacze co lekarz powie.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa to spokojnie możesz na razie spróbować mleko bez laktozy. smak praktycznie ten sam.

7w3d 💔
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, moja tez długo na brzuszku nie poleży, ale na mnie, na klatce piersiowej to już chętnie się nawet zdrzemnie i wtedy ładnie słychać bączki.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    justa to spokojnie możesz na razie spróbować mleko bez laktozy. smak praktycznie ten sam.
    Z tym że laktoza jedzona przeze mnie rozkladana jest do cukrow prostych i w tej formie trafia dalej i nie ma wplywu na dziecko. Moje mleko zawiera około 7% laktozy i ta wartość jest stała dla każdego.
    Ale najwyżej poprosze meza zeby jutro mi kupił, to nie zaszkodzi.
    Położyłam Filipa na brzuch i poszlam robić sobie sniadanie. Zastanowiło mnie, że Filip jest tak cichutko, zazwyczaj jęczy po chwili leżenia, wchodzę do pokoju a on na plecach... :p cwaniaczek podkłada w nerwach jakoś tak nogę że się obróci

nesssssa lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 1450 1451 1452 1453 1454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ