Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się cieszę, bo mieszczę się we wszystkie swoje spodnie
ale w końcu wybiorę się na zakupy
Ubrań często szukam w outletach, tam nie ma aktualnej mody i szybciej można znaleźć coś w swoim guście.
Też nie lubie spodni z gołymi kostkami.
Stoje jeszcze przed zakupem butów na zimę. Chcę kupić porządne, ciepłe buty. Wszelkie lasockini tego pokroju odpadają. Męskie robią dobre, a damskie to jakaś pomyłkakozalia lubi tę wiadomość
-
A na mnie znow wszystkie spodnie sprzed ciazy za duze...
Mialam jeszcze takie ktore za ciasne byly lekko przed ciaza to one jeszcze w miare wygladaja ale tez z tylka lekko zjezdzaja...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
No ja tez lekko zszokowana tymi diagnozami typu wzmozone napiecie, asymetria.. czuję jakbym nie była pod opieką lekarską, a przecież jestem ale nikt nie zwraca mi na cos takiego uwagi. Ja sama tez skoro nikt nic nie mowi to nie dociekam.
Ja tez juz dopinam sie we wszystkie spodnie, jedynie tłuszczyk na brzuchu trochę zwisa. Wagę też czuję że podbijają mi cyckim. Przed ciążą przed okresem potrafiłam z tego powodu ważyć 3 kg więcej.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
I mnie też waga bardzo powoli spada.. ostatnie 2kg spadały 3 tygodnie. Zostały mi 4,5 kg sprzed ciąży no i jeszcze te 4-5 bym chciała ekstra do takiej wymarzonej wagi. W spodnie wchodzę.. koszulki są w biuście ciasne. Bo i nadal mi się mięśnie nie zeszły i brzuch wystaje. A najgorsze dla mnie to to że nie mogę obrączki przez kość przecisnąć.. jakby ktoś mi podłożył mniejszą o 2 rozmiary
Zolza uspokoilas mnie z tym napięciem. Widocznie do tych 3 miesięcy nic nie mówią jak nic poważnego się nie dzieje. Ja zaczęłam więcej małego na brzuch kłaść i jak go ustawie to trzyma główkę.. nie potrafi sam podnieść ale to pewnie kwestia czasuaby tyko tak żeby z lewej na prawa obrócić ale nie zeby patrzeć przed siebie.
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
U mnie 10,5kg na minusie od wagi sprzed ciazy, ale jeszcze z 8kg chcialabym zgubic...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyMi się waga zatrzymała na 54 kg czyli z conamniej 4 do zrzucenia. Brzuch juz mi sie zszedl calkiem, teraz tylko te troche tluszczu by trzeba z niego spalic. Tylko jak kiedg mi sie tak nie chce
Ciężko sie zmobilizowac. W sumie do lata jeszcze dużo czasu więc luzik
Dzisiaj beauty day, udalo mi się zafarbowac włosy i polozyc hybrydy, brawo ja
Wiecie może jakich suplementow/ witamin nie wolno przy kp? -
Ja byłam u fizjoterapeutki i sprzedała mi ciekawostkę, ze mięśnie i inne tkanki regenerują się 300-500 dni po wstępnym obkurczeniu ( nawet nie po porodzie, a obkurczenie to kilka-kilkanaście tygodni) wiec ogólnie potrzebujemy rok- dwa do powrotu do formy sprzed ciąży. I ważne przed jakimikolwiek ćwiczeniami jest sprawdzenie aktualnego stanu żeby nie zacząć za wcześnie. Najpierw trzeba zadbać o mięśnie dna miednicy i jak one wrócą do formy to można ćwiczyć brzuch
-
nick nieaktualnyZolza_ wrote:Ja używam tych samych płatków kosmetycznych do wycierania.
Co do napiecia, od dobrego neurologa jak i fizjoterapeuty dowiedziałam się że większość dzieci ma wzmożone napięcie i asymetrię. Bardzo często mija to po 2-3 miesiącach i rehabilitacja zalecana jest dopiero po 3 miesiącu, bo do tego czasu dziecko samo się układa. Jedynie trzeba mu pomagać odpowiednim podnoszeniem, przewracaniem i zabawa. U nas to działa, ostatnio neurolog powiedział że jest bardzo duża zmiana na plus bo już ma bardzo niewielkie napięcie mięśniowe w porównaniu z tym co było. Ale zapisze mała do fizjoterapeuty jak mała skończy 3 miesiące by ją zobaczył.
To może jednak neurolog u ktorego byliśmy nie jest do konca taki zły..
Bo kazał nam przyjść jak Hania skonczy 3msc. -
PLPaulina wrote:To może jednak neurolog u ktorego byliśmy nie jest do konca taki zły..
Bo kazał nam przyjść jak Hania skonczy 3msc.
U mnie od środy wieczorem jest mama. Jak dobrze móc coś zjeść czy iść siku jak człowiek potrzebujeW sobotę idziemy na wesele wiec chciałam żeby się ze sobą trochę oswoiły.
Ja zaczęłam ćwiczyć 15min dziennie i ograniczyłam słodycze a przez tydzień i tak nic nie ruszyło z wagą. I motywacja mi opadła
-
Moja waga stanęła jakieś 4-5 tygodni Po porodzie. Na takiej jaką miałam przed ciążą. A szkoda.. Liczyłam na 3 Kg mniej :p
P.s. dziecko mi się chyba naprawiło. Zaczął spać w nocy ponownie. Wczoraj 22.30-3.30, a dziś 22.30-4oby tak dalej
w dzień wreszcie też się przespał. Czyżby koniec tego skoku rozwojowego?
Marta..a lubi tę wiadomość
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
misia-kasia wrote:Ja pytałam dwóch fizjoterapeutów i tez zalecali taką właściwą wizytę jak dziecko skończy 3 miesiące. Wtedy dopiero powinny zanikać te odruchy zaciskania, moro, czy atos.
-
nick nieaktualnyQumish wrote:Ja byłam u fizjoterapeutki i sprzedała mi ciekawostkę, ze mięśnie i inne tkanki regenerują się 300-500 dni po wstępnym obkurczeniu ( nawet nie po porodzie, a obkurczenie to kilka-kilkanaście tygodni) wiec ogólnie potrzebujemy rok- dwa do powrotu do formy sprzed ciąży. I ważne przed jakimikolwiek ćwiczeniami jest sprawdzenie aktualnego stanu żeby nie zacząć za wcześnie. Najpierw trzeba zadbać o mięśnie dna miednicy i jak one wrócą do formy to można ćwiczyć brzuch
Ale skąd wiadomo że te mięśnie dna miednicy wróciły do formy?
2 lata to strasznie długo, to raczej kwestia indywidualna i genetyczna kto ma jakie warunki fizyczne, w jakiej formie byl przed ciąża, jak dużo sie powielszyl brzuch itd. Wg mnie to moje mięśnie brzuch a juz wrocily zupełnie do stanu sprzed ciąży, pracują przy ćwiczeniach również tak samo. Poza drobną tkanka tłuszczową to nie widzę żadnej różnicy w mięśniach sprzed 1 ciąży a teraz 8 tyg po trzeciej. Ja też zawsze na wyciągniętym brzuchu chodzę także one przez to tez są mocniejsze.
Ja to ćwiczenia chodakowskiej lubię, musze zaczac regularnie ale taaaak mi sie nie chce...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 08:52
-
Ja myślę że może być coś w tym powrocie do formy 1-2 lata. Pół życia ostro trenowałam i czułam że ciąża mega mnie obciazyla. Myślę że ten powrót do formy mięśni i tkanek zauważa osoby które ostro trenują, są aktywne nie na zasadzie fitnessu raz na jakiś czas a wyczynowo uprawiają jakis sport.
Ja miałam gigantyczny brzuch i czekam aż się zejdą te mięśnieprzy pepku nadal dwa palce ale poniżej i od góry już na 1 tylko albo brak rozejscia więc coś się dzieje
A no i Chodakowska nie jest dobrym rozwiązaniem do roku od porodu. W tym okresie nie zaleca się większości ćwiczeń.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 08:57
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja się chyba zastrzelę. Wczoraj tatuś spędził z nami dużo czasu. Ja byłam u ginekologa, a on spacerował.
Był spokój przez kilka godzin. Uśmiecha się nawet niezdarnie do niego.
Co ja robię nie tak, że przy mnie wrzaski, krzyki i jak inne dziecko normalnie????!!!!!