Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nesssssa wrote:To chyba nie będę zwlekać.
U nas dzisiaj kolka potworna. Eliminuje nabiał od teraz. Wyskoczyla jej ta wysypka na twarzy, teraz ta kolka. A rano zjadlam płatki z mlekiem.
Nic mi sie nie stanie jak w miesiac to sprawdze.7w3d 💔 -
Anuleczek wrote:Co do asymetrii..to tak nie do konca ona sama mija...moja corka miala wzmozone napiecie i asymetrie- rehabilitacja trwala do ukonczenia roku.Jesli jedna strona ciala jest mocno spieta to wszystko po tej stronie gorzej sie tozwija i jest niewlasciwych wymiarow...wszystkie organy, mozg, oko, ucho...itd...Rehabilitacja ma na celu rozluznienie tej czesci ciala i jest to o tyle wazne ze dziecko w pierwszych latach zycia ma najintensywniejszy wzrost.U nas wszystko sie wyrownalo.Przy rehabilitacji pomaga wlasnie basen- z corka chodzilam min.raz w tyg.od 3 miesiaca zycia przez pierwszy rok.7w3d 💔
-
nesssssa wrote:dawałam ale były wtedy gorsze dni i zrezygnowałam
nesssssa lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy Wasze dzieci maja taki sam obwód główki i klatki? Mój synek ma główkę 3 cm większa od klatki... pediatra coś poburczala pod nosem ze może będzie musiał to neurolog zobaczyć chociaż finalnie nie dała skierowania i nie kazała nigdzie iść... w internecie naczytałam się o wodogłowiu....
ktos coś wie?
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
Eh... Moje dziecko najpiękniejsze dźwięki wydaje w środku nocy. Tak ładnie zasnął przy cycku, to musiał kupę, taką po same plecy. Swoją drogą to już 3 przecieknięty
Y pampers, ok, kupy są wielkie, ale może rozmiar za mały, bo kurde jedna wpadka ok, ale trzy? 2 tego samego dnia.
A no i jak odbijałam dzisiaj Filipa 5 razy w ciągu jednego karmienia, to nie ulewało mu się później, najwyżej troszeczkę, takim serkiem. Biedak był tylko zdziwiony zamykaniem bufetu co chwile -
nick nieaktualny
-
LondyńskieSerduszko wrote:Dziewczyny czy Wasze dzieci maja taki sam obwód główki i klatki? Mój synek ma główkę 3 cm większa od klatki... pediatra coś poburczala pod nosem ze może będzie musiał to neurolog zobaczyć chociaż finalnie nie dała skierowania i nie kazała nigdzie iść... w internecie naczytałam się o wodogłowiu....
ktos coś wie?
LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość
-
U nas Po porodzie było 4 cm różnicy, w 8 tygodniu na badaniach 1cm różnicy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 07:07
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
U nas ostatnio w 12 tygodniu było chyba 2 cm różnicy a po porodzie to chyba 5cm. Ze względu na wcześniactwo miał robione usg główki 2 razy (W 2 i 11 tygodniu życia) i zawsze było ok.
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
U nas przy porodzie miał klatkę i główkę równo po 32 a teraz główka jest 3cm większa
martwię się... nie ma raczej tego zjawiska wschodzącego słońca na oczkach.... panicznie dotykam tez ciemiączka czy nie robi sie wypukłe
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
Dziewczyny czy może być tak, że moja mała nie akceptuje jednego rodzaju smoczka??
Mam smoczki Lovi i najdłużej minutę go ssie i wypluwa. Zastanawiam się czy inny może polubić i jaki ewentualnie?
Ula jest ssakiem ssaków i w nocy chciałabym swojego cycka oszczedzić chociaz.
-
nick nieaktualnynesssssa wrote:Dziewczyny czy może być tak, że moja mała nie akceptuje jednego rodzaju smoczka??
Mam smoczki Lovi i najdłużej minutę go ssie i wypluwa. Zastanawiam się czy inny może polubić i jaki ewentualnie?
Moze tak być. Nadzieja umiera ostatnia.
Ale nie musi. My mamy lovi, tomme tippee, avent, mam, canpol.. i nie chce żadnego. Wypluwa, ksztusi sie..mie podejmuje nawet ssania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 09:31
-
PLPaulina wrote:Moze tak być. Nadzieja umiera ostatnia.
Ale nie musi. My mamy lovi, tomme tippee, avent, mam, canpol.. i nie chce żadnego. Wypluwa, ksztusi sie..mie podejmuje nawet ssania.
o matko, koleżanka mi poleca jakis kauczukowy na początek
-
nick nieaktualnynesssssa wrote:Dziewczyny czy może być tak, że moja mała nie akceptuje jednego rodzaju smoczka??
Może spróbuj avent soothie? Moja go powoli zaczyna akceptowacMam tez nuka ale tu tylko z tatusiem. Kauczuki sa bardziej miękkie wiec spróbuj.
nesssssa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny