X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba nie będę zwlekać.

U nas dzisiaj kolka potworna. Eliminuje nabiał od teraz. Wyskoczyla jej ta wysypka na twarzy, teraz ta kolka. A rano zjadlam płatki z mlekiem.
    Nic mi sie nie stanie jak w miesiac to sprawdze.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    To chyba nie będę zwlekać.

U nas dzisiaj kolka potworna. Eliminuje nabiał od teraz. Wyskoczyla jej ta wysypka na twarzy, teraz ta kolka. A rano zjadlam płatki z mlekiem.
    Nic mi sie nie stanie jak w miesiac to sprawdze.
    A dajesz jakiś probiotyk? Ponoć po 2 tygodniach eliminacji jest już efekt 100% przy dietach eliminacyjnych.

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    A dajesz jakiś probiotyk? Ponoć po 2 tygodniach eliminacji jest już efekt 100% przy dietach eliminacyjnych.

dawałam ale były wtedy gorsze dni i zrezygnowałam

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    Co do asymetrii..to tak nie do konca ona sama mija...moja corka miala wzmozone napiecie i asymetrie- rehabilitacja trwala do ukonczenia roku.Jesli jedna strona ciala jest mocno spieta to wszystko po tej stronie gorzej sie tozwija i jest niewlasciwych wymiarow...wszystkie organy, mozg, oko, ucho...itd...Rehabilitacja ma na celu rozluznienie tej czesci ciala i jest to o tyle wazne ze dziecko w pierwszych latach zycia ma najintensywniejszy wzrost.U nas wszystko sie wyrownalo.Przy rehabilitacji pomaga wlasnie basen- z corka chodzilam min.raz w tyg.od 3 miesiaca zycia przez pierwszy rok.
    Asymetria ułożenia wynika głównie z faktu że rodzice w większości są albo prawo albo leworęczni i jednak sami przyzywczajamu dzieci do jednej strony bardziej. I taka asymetria mija sama z czasem jak dziecko ma więcej sprawności i jest bardziej samodzielnie. Jeśli dodasz do tego silne wzmożone napięcie to tak, jest trudniej, ale rehabilitujesz głównie wzmożone napięcie. Sama z synem jeździłam wiem jak wyglądają ćwiczenia ,byliśmy u kilku rehabilitantów, próbowaliśmy obu metod także mam porównanie. A wzmożone napięcie często jest skutkiem ciężkiego porodu siłami natury - tak było u nas. Warto rehabilitować ale jak pisałam to trend ostatnich lat, kiedyś tego nie było . Teraz 90% dzieci do ukończenia roku będzie rehabilitowana - statystyki takie podaje bo wśród moich znajomych każdy dosłownie jeździł dłużej lub krocej na rehabilitację.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    dawałam ale były wtedy gorsze dni i zrezygnowałam
    Gorsze po probiotyki czy gorsze w ogóle? Wróciłabym do podawania probiotyki jest są problemy z brzuszkiem, do tego dodaj Espumisan przed każdym karmieniem plus tą dieta eliminacyjna i powinnaś niedługo zobaczyć poprawę. I koniecznie raz dziennie choć leżenie na brzuszku i jak się uda to niech drzemkę jedną choć ma na boki wtedy te baczki lepiej schodzą.

nesssssa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się ze to trendy takie, kiedyś hitem bylo adhd a teraz napięcie mięśniowe i zaburzenia integracji sensorycznej.

nesssssa, pumka1990, justyna14 lubią tę wiadomość

• LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze dzieci maja taki sam obwód główki i klatki? Mój synek ma główkę 3 cm większa od klatki... pediatra coś poburczala pod nosem ze może będzie musiał to neurolog zobaczyć chociaż finalnie nie dała skierowania i nie kazała nigdzie iść... w internecie naczytałam się o wodogłowiu.... :( :( :( ktos coś wie? :( :(

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... Moje dziecko najpiękniejsze dźwięki wydaje w środku nocy. Tak ładnie zasnął przy cycku, to musiał kupę, taką po same plecy. Swoją drogą to już 3 przecieknięty
    Y pampers, ok, kupy są wielkie, ale może rozmiar za mały, bo kurde jedna wpadka ok, ale trzy? 2 tego samego dnia.
    A no i jak odbijałam dzisiaj Filipa 5 razy w ciągu jednego karmienia, to nie ulewało mu się później, najwyżej troszeczkę, takim serkiem. Biedak był tylko zdziwiony zamykaniem bufetu co chwile

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj nie zgadzam sie, ze napięcie i asymetria to jakis trend..

Hmm. Babcia męża odrazu zauważyła ze Hania się wygina i pręży.. nazwała to jakos po swojemu i dała dziwne rady.. ale jednak kiedyś też cos takiego było. :D

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    Dziewczyny czy Wasze dzieci maja taki sam obwód główki i klatki? Mój synek ma główkę 3 cm większa od klatki... pediatra coś poburczala pod nosem ze może będzie musiał to neurolog zobaczyć chociaż finalnie nie dała skierowania i nie kazała nigdzie iść... w internecie naczytałam się o wodogłowiu.... :( :( :( ktos coś wie? :( :(
    U nas jest centymetr różnicy

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Po porodzie było 4 cm różnicy, w 8 tygodniu na badaniach 1cm różnicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 07:07

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Dooti Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio w 12 tygodniu było chyba 2 cm różnicy a po porodzie to chyba 5cm. Ze względu na wcześniactwo miał robione usg główki 2 razy (W 2 i 11 tygodniu życia) i zawsze było ok.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy porodzie miał klatkę i główkę równo po 32 a teraz główka jest 3cm większa :( martwię się... nie ma raczej tego zjawiska wschodzącego słońca na oczkach.... panicznie dotykam tez ciemiączka czy nie robi sie wypukłe :/

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy może być tak, że moja mała nie akceptuje jednego rodzaju smoczka??
    Mam smoczki Lovi i najdłużej minutę go ssie i wypluwa. Zastanawiam się czy inny może polubić i jaki ewentualnie?
    Ula jest ssakiem ssaków i w nocy chciałabym swojego cycka oszczedzić chociaz.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Dziewczyny czy może być tak, że moja mała nie akceptuje jednego rodzaju smoczka??
    Mam smoczki Lovi i najdłużej minutę go ssie i wypluwa. Zastanawiam się czy inny może polubić i jaki ewentualnie?

Moze tak być. Nadzieja umiera ostatnia. :D

Ale nie musi. My mamy lovi, tomme tippee, avent, mam, canpol.. i nie chce żadnego. Wypluwa, ksztusi sie.. :/ mie podejmuje nawet ssania. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 09:31

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Moze tak być. Nadzieja umiera ostatnia. :D

Ale nie musi. My mamy lovi, tomme tippee, avent, mam, canpol.. i nie chce żadnego. Wypluwa, ksztusi sie.. :/ mie podejmuje nawet ssania. :)

o matko, koleżanka mi poleca jakis kauczukowy na początek

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Mama.33 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie w domu nawilżacz powietrza?
    Możecie jakiś polecić?

201808071762.png
    200603254670.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

Może spróbuj avent soothie? Moja go powoli zaczyna akceptowac ;) Mam tez nuka ale tu tylko z tatusiem. Kauczuki sa bardziej miękkie wiec spróbuj.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pokochalismy smoczek z nuk był w niebieskim pudełku są też w Rossmannie i pepco za 10zl jeden :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    My pokochalismy smoczek z nuk był w niebieskim pudełku są też w Rossmannie i pepco za 10zl jeden :)

A innych nie akceptował ?

Bo akurat z nuk'a nie mam. :D i moze warto kupić..

‹‹ 1454 1455 1456 1457 1458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ