Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie próbowałam innych bo to była miłość od pierwszego zassania
Nie macie niebieskiego pudełka? Tam miałam ten smoczek i na warsztatach bezpieczny maluch też dostaliśmy go.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyMy też mamy nuka z niebieskiego pudełka - my first nuk.
Co do kupki, to u nas są grudki, ale nie wiem czy są ostre, nie macałamZdecydowanie wieksze niż piasek.
Tak się zastanawiam, czy Ola jest jakimś gigantem, czy to normalne że już teraz mało ma wolnego miejsca na długość w gondoli?nie wydaje mi się żeby wytrzymała w tym pół roku i co wtedy jak jeszcze nie będzie umiała siadać? A gondola wcale nie jakaś mała - baby design Dotty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 18:53
-
nick nieaktualny
-
nesssssa wrote:Dziewczyny czy może być tak, że moja mała nie akceptuje jednego rodzaju smoczka??
Mam smoczki Lovi i najdłużej minutę go ssie i wypluwa. Zastanawiam się czy inny może polubić i jaki ewentualnie?
Ula jest ssakiem ssaków i w nocy chciałabym swojego cycka oszczedzić chociaz.
Dodam jeszcze, ze moi synowie tylko w symetrycznych smokach gustuja, asymetryczne nie wchodza w greWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 21:15
-
Co do rozmiaru główki to moj synek tez ma duza. Ma 41. Nie wiem jaka jest roznica z klatka piersiowa bo nie mierzylam. Zastanawiam sie tez czy wszystko ok. Bo przy porodzie mial taki sam rozmiar glowki jak starszy syn, a obecnie ma wiekszy rozmiar niz starszy syn w wieku 6 mcy. We wtorek ide na szczepienie to pewnie bedzie go mierzyc wiec zobaczymy czy cos powie.
-
LondyńskieSerduszko wrote:U nas przy porodzie miał klatkę i główkę równo po 32 a teraz główka jest 3cm większa
martwię się... nie ma raczej tego zjawiska wschodzącego słońca na oczkach.... panicznie dotykam tez ciemiączka czy nie robi sie wypukłe
LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość
-
Ania241188 wrote:U nas ostatnio mierzone miał jak miał prawie 7 tygodni (2 dni brakowało) to główka 39cm a klatka 40. Urodzeniową 32cm klatka i głowa.
LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
kozalia wrote:Edytka, ale właśnie nie wydaje mi się żeby Ola była specjalnie duża, ma ponad 2msc i wazy 5kg. Nie mierzylam jej na długość, ale od kilku dni nosze się z tym zamiarem. Powoli wyrasta z ciuszków 62. To chyba wielka nie jest.7w3d 💔
-
Ania241188 wrote:Nie martw się. Może taka będzie jego uroda że główka większa. A nie ma po kim odziedziczyć większej głowy? Może dziadkowie mają?
Mam nadzieje ze wszystko grano u nas tez gdy 7 tygodni to miał 39 i wg siatek to jest ok wiec mam nadzieje ze faktycznie jest dobrze... hehe czy ja wiem jakoś specjalnie dużych dzbanów nikt u nas nie ma :p no moze tatuś trochę hehe
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
nick nieaktualnynesssssa wrote:Czy w kupach waszych maluszków są taki ostre grudki jakby piasek???
Raczej nie powinno byc nic takiego u tak małego dziecka tylko na piersi. Do lekarza. Może to jakas nietolerancja?
Moja miala 36 cm obwod główki po urodzeniu, teraz ma 38 cm. Klatki tez nie mierzylam. Na długość za to już 59 cm -
To ja mam albo wielka gondole albo malego kurczaka, bo jeszcze dosc sporo miejsca ma w gondoli...
W nogach jeszcze na tyle miejsca zeby kocyk zlozyc i polozyc jak ciepło czy szumisia polozyc...
Smoczki mielismy w pierwszej kolejnosci Avent Soothie i od poczatku akceptowala,.pozniej z jakis gratisowych pakunkow jakis Avent mini wyciagnelam i tez lubi...
Nuka tez jakies dwa mamy z dm czy rossmanna powitalnych paczuszek ale nie dawalam bo jakos ksztalt mi srednio odpowiada ze taki zadarty do gory...
Cos pamietam ze na szkole rodzenia mowili ze zadarty to nie najlepszy ale nie pamietam juz o co chodzilo i wlasnie nuka ale butelki dawali jako przyklad ze smoczki nie najlepsze pod wzgledem ksztaltu...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U nas też coraz mniej miejsca w gondoli, całej zimy na pewno nie objeździmy, no ale moje dziecko było dość długie jak na moment w którym się urodziło. Teraz nosimy 62-68, waga pewnie coś ok. 6 kg, okaże się w przyszłym tygodniu na szczepieniu.
Tatuś właśnie karmi Antosia. To są te chwile kiedy cieszy mnie to mm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 03:13
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Ja już jestem wykończona. Chodzę jak zombie.. W nocy po karmieniu odkładałam dzybko Filipa bo nie bylam w stanie go utrzymać, bałam się, że zasnę i go wypuszczę. Jeszcze zaraziłam się od męża i boli mnie gardło. Nie mam pomysłu jak się leczyć żeby wyleczyć w zarodku.
-
justa1509 wrote:Ja już jestem wykończona. Chodzę jak zombie.. W nocy po karmieniu odkładałam dzybko Filipa bo nie bylam w stanie go utrzymać, bałam się, że zasnę i go wypuszczę. Jeszcze zaraziłam się od męża i boli mnie gardło. Nie mam pomysłu jak się leczyć żeby wyleczyć w zarodku.7w3d 💔
-
Zdążyłam wczoraj zmienić nam pościel to Antus dziś tak narobił w nocy że mu przeciekło i mam plamę już na prześcieradle więc pewnie i na materacu
wrr
Ja dziś na zakupy jadę koło 10trochę się zrelaksuje, potrzebuje marynarkę na chrzest do Antusia, sukienkę szyję na zamówienie bo nic nie znalazłam ostatnio wartego kupna.
7w3d 💔