Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Eilleen wrote:Śpiewać nie będę to chociaż poczytam
tyle że kiedy bo Olek zasypia już przy butli. Dlatego daje jedzenie na raty żeby przewinac bo później nie chce wybudzać.
-
edytkaa93 wrote:Dajecie dzieciom cos jeszcze do picia czy tylko mleko?
-
nick nieaktualnyZolza_ wrote:Musisz poczekać. Mała też tak zasypiala jak miała miesiąc.teraz kąpiemy ja o 19 to się wybudza przy butli usypia ale jak odłożę do łóżeczka to oczka jak 5 zł. I tak do 21. Śpiewam jej lub mąż czyta przez 5 minut i zostawiamy ja w ciszy obserwuje i w końcu usypia. Zaglądamy tylko co jakiś czas czy wszystko ok.
Moja odłożona do łóżeczka samotnie wpada w histerie..nie da jej sie odlozyc w ciszy zeby zasnęła..
Ja jej czytam w dzień. Jak lezy na lezaczku. To czasami jest zainteresowana ze ogolnie do niej mówię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 18:43
-
PLPaulina wrote:Moja odłożona do łóżeczka samotnie wpada w histerie..
nie da jej sie odlozyc w ciszy zeby zasnęła..
Ja jej czytam w dzień. Jak lezy na lezaczku. To czasami jest zainteresowana ze ogolnie do niej mówię.
Chyba mam dziecko anioław dzień jest niezadowolona że leży sama ale wieczorem bez problemu. Dostaje smoka i ciamka obserwuje jak jej smok wypadnie to jęczy dostaje smoka i tak kilka razy trzeba zajrzeć i w końcu usypia. Ogólnie mała jest grzeczna, płacze tylko jak jest głodna albo jak jej się nudzi lub chce smoka. Ostatnio zaczaiła w kołysce karuzele i to jest najlepszy uspokajacz. Ale najbardziej lubi jak tata z nią gada i robi głupie miny. Wtedy cieszy się jak szalona. Ogólnie zauwazylam że jak jest w podekscytowana czyms coś ja interesuje to cała chodzi. Wierzga nogami
-
Mój Staś te uwielbia karuzele z łóżeczka, śmieje się do niej, gada i tak się wierci jakby odlecieć chciał, do tego huśtawka mu też podpasowala więc wtedy mogę coś ogarnąć, chociaz sam na kanapie też lubi leżeć, jak robi się spiacy to wtedy zaczyna trochę marudzic.
Kurde przez całą ciążę żadnego rozstepu a dzisiaj zauwazylam na cyckach na dole. Smarujecie czymś ? Ja nie bo nie chce mi sie zmywac przed karmieniem a nie chce też żeby coś dostało się do Małego.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
my też mamy bujaczek, ale cały czas mi się wydaje że Mała jest za mała do niego ( a jest duża haha, urodzona 60 cm, nie wiem ile teraz ma..., ale waży niecałe 5 kg
pulpet ) i ma taką skrzywioną pozycję w nim. Ogolnie tylko raz w nim zasnela i raz bujała się z 20 min, tak to po 5 min już marudzi ;p
W ogóle muszę w końcu zamontować karuzelę, bo marzę aby czymś się zainteresowała
Póki co furrorę robią karty kontrastowe
Walczymy z ... skazą, trądzikiem - nie wiem co to, ANIA chyba też pisałaś że macie ten problem ? albo ktoś inny? lekarz twierdzi że to skaza, ja że trądzik ... co by nie było ... nie schodzi, a ja od wtorku nie jem nabiału
nasza ma dni zupełnie różne, są dni gdzie ( jak dziś ) nie śpi wcale, a są takie że śpi cały dzień a budzi się tylko na karmienie. Na szczęście wie że noc to noc i budzi się w nocy zazwyczaj tylko raz, poje i idzie dalej w kimę
A no i walczę z cyckami, uporałam się właśnie z drugim zapaleniem piersi, oby to ostatni raz .......... niestety jedna brodawka dalej boli, pokaleczona, pewnie stąd te zapalenia się robią
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Jej, zazdroszczę tych waszych odkładalnych do łóżka dzieci
Mój Ignac czasem jak ma nastrój to poleży sam i zapatrzy się na obrazki czy światełka, ale najfajniejsze obrazki to te ruszane przez mamęnajlepsza karuzelka to zabawka w rękach mamy która nie porusza się ciagle w ten sam sposób.. jak usnie sam w czasie zabawy albo go odłożę po zaśnięciu to jest drzemka max 10 minut, odłożony w nocy w ogóle płacze.. najlepsze spanie to spanie na mamie, ostatecznie ujdzie u taty na rękach w dzień
Czasem nad ranem udaje mi się go położyć obok siebie ale i tak musi być przytulony. Mała przyssawka ;p -
nick nieaktualnyJuz teraz rozumiem moich rodziców dlaczego jestem jedynaczka. Ja bylam dzieckiem, ktore bardzo mało spało.
Zawsze myślałam ze rodzice głupoty gadają. Ze przecież niemowlaki tylko śpią i jedzą.
No i masz... córeczka po mamusi mi sie trafiła.
Hania jest aniołek - śliczna, grzeczna ale nieodkładalna. Hehe.
Nie lubi spać bo szkoda jej życia.
Przy mnie, przy cycku jedynie lubi trochę pospać .. do łóżeczka udaje mi sie ją odłożyć na 3-4h max.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 00:21
-
nick nieaktualny
-
Moja starsza córka miała alergie na mleko. Nie mogłam jeść niczego co w składzie miało mleko. Na początku to był właśnie taki przedłużający się trądzik, cała buzia była wysypana i zaczerwieniona. Nie pamietam po ilu dniach jej to wszystko zeszło, ale pózniej jak tylko coś zjadłam to odrazu ją wysypywało.
Oprócz mleka uczulały ją jeszcze jajka i pomidory. Około 6 miesiąca wracałam do normalnej diety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 05:04
-
PLPaulina wrote:Moja odłożona do łóżeczka samotnie wpada w histerie..
nie da jej sie odlozyc w ciszy zeby zasnęła..
wiec i tak czesto tego nie praktykuje niestety, wole trzymac na rekach ale przynajmniej wtedy mniej ulewa a jak juz to moge reagowac szybko...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nesssssa wrote:Ja wszystko z mlekiem wyeliminowalam restrykcyjnie. Ale kozie można chyba?
Tez przez jakis czas sie zastanawialam czy mala nie ma alergii bo miala wysypke, ale u nas to chyba nie to bo po odstawieniu nabialu bylo bez zmian a teraz nabial jem, a buzia juz ladna i czasem pojedyncza krostka...
U nas to chyba potowki byly bo jak np jadla i trzymala gowe na jednej stronie, czy spala na boku/miala glowe podczas snu na bok przekrecona to na tez stronie sie zaognialo po czym jak zmieniala strone to lagodnialo...
Pomogl tez krem do twarzy z cynkiem w skladzie i teraz juz buzia gladka...
Swoja droga nie pomyslalabym nigdy wczesniej o tym ile produktow ma mleko w skladzie, nawet wedliny
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Zolza_ wrote:Pumka Warszawa. I owszem wcześniaki powinny być objete opieka neurologiczna. Z tego co wiem nawet jak nie mają zaburzeń to do 3 roku życia powinny mieć kontrolę.
Co do czytania to od urodzenia można. Wiem że nie rozumie, ale głos i słowa stymulują.poza tym tata nie będzie śpiewać a mymy rytuał że po kąpieli i butli mama śpiewa na dobranoc, a jak tata usypia to czyta bajki. Chodzi o to że nie jest zostawiona sama się sobie i żeby czuła bliskość choć leży w swoim łóżeczku. Takie zakończenie dnia.
Możesz podać mi namiary skoro polecasz? Bo ja też WarszawaZolza_ lubi tę wiadomość
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia