X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opinie :)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam dla małego tych rurek. Przy tej rurce jest tak jakby taki ogranicznik wiec nie możesz za głęboko włożyć. Ja najpierw masuje brzuszek tak jak zalecaja w ulotce, później natluszczam koncowke linomagiem tak mi polecila farmaceutka bo miałam kupić oliwke i wkładam ta rurke i czekam kilkanaście sekund aż pójdą gazy, najczesniej idzie też kupka. Tylko trzeba chwilę odczekać bo przynajmniej u nas to od razu nie idzie.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był właśnie w piątym tygodniu ten kryzys laktacyjny, mały częściej chciał do cyca a ja czułam ze sa jak flaki, normalnie przed karmieniem czułam z której piersi jadł wcześniej bo robiła się twarda a wtedy nie. Sama myślałam że to będzie później , ale jak była u nas położna to podpowiedziała ze to może być kryzys i nie u każdego jest on książkowo w 6 tygodniu

nesssssa lubi tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że kiedyś pisalyscie tutaj o hemoroidach w ciąży. Sory za pytanie, ale jak to wygląda ? Po porodzie jakoś miałam trochę problemów z zaparciami, ostatnio się to trochę poprawilo, ale dzisiaj po wizycie w toalecie i to dość ciężkiej poczułam tam taka jakby górkę, guziczek i wydaje mi się, że to może być hemoroid, ale nie jestem pewna. Jak się tego w ogóle pozbyć?

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Ja używam dla małego tych rurek. Przy tej rurce jest tak jakby taki ogranicznik wiec nie możesz za głęboko włożyć. Ja najpierw masuje brzuszek tak jak zalecaja w ulotce, później natluszczam koncowke linomagiem tak mi polecila farmaceutka bo miałam kupić oliwke i wkładam ta rurke i czekam kilkanaście sekund aż pójdą gazy, najczesniej idzie też kupka. Tylko trzeba chwilę odczekać bo przynajmniej u nas to od razu nie idzie.

Czyli całą tą końcówkę cieniutką wkładamy?

e_mii lubi tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Tak

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info :) muszę się jakoś przełamać, bo inne sposoby nie bardzo działają.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Koniecznie przy ugietych mocno nóżkach. Wtedy wchodzi gładko

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Pamiętam, że kiedyś pisalyscie tutaj o hemoroidach w ciąży. Sory za pytanie, ale jak to wygląda ? Po porodzie jakoś miałam trochę problemów z zaparciami, ostatnio się to trochę poprawilo, ale dzisiaj po wizycie w toalecie i to dość ciężkiej poczułam tam taka jakby górkę, guziczek i wydaje mi się, że to może być hemoroid, ale nie jestem pewna. Jak się tego w ogóle pozbyć?

Ja miałam jednegonco najmniej, po porodzie zaczął boleć pomimo cc, kupiłam sobie czopki proctoglyvenol lekko pomogły na tyle że przestał bolec, później miałam 2-3 dniowy nawrót bolu i już chciałam znowu je kupić ale przeszło samo, teraz już nic nie czuje żebym miała :) generalnie jezeli wyszły w ciąży to przede wszystkim dużo pić, unikać zaparc czyli tego co je powoduje i jak najmniej siedzieć. Starać się leżeć albo chodzić.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podjęłam druga próbę pieluszek wielorwzowych. Któras używa? Mam 3 kieszonki nb ale są takie na styk już na moje dziecko. Wytrzymały kamrmienie i sik nie przeciekł :) kupy nie doświadczyły więc nie wiem jak z nią dam radę;p Czy którąś może polecić kieszonki albo aio Jakieś? Nie zależy mi na polskiej firmie :)
    Na rzepy najlepiej bo zrazilam się Na pierwszej próbie na otulaczu na napy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 19:54

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ja miałam jednegonco najmniej, po porodzie zaczął boleć pomimo cc, kupiłam sobie czopki proctoglyvenol lekko pomogły na tyle że przestał bolec, później miałam 2-3 dniowy nawrót bolu i już chciałam znowu je kupić ale przeszło samo, teraz już nic nie czuje żebym miała :) generalnie jezeli wyszły w ciąży to przede wszystkim dużo pić, unikać zaparc czyli tego co je powoduje i jak najmniej siedzieć. Starać się leżeć albo chodzić.
    Ja w ciąży nie miałam żadnych problemow, teraz przez jakiś czas miałam problem z zaparciami, ale wody to ja codziennie pije 3l. Dziwne bo teraz sprawdzałam i nie ma tego, tak jakby się wsunelo. Nie wiem będę obserwować, ewentualnie mam wizytę u gin w środę to zapytam co to może być.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci miały problemy po vigantolu? Niby najlepsza forma ale moja ma straszne bóle brzucha po nim. Może to wcale nie skaza tylko ten vigantol bo nie dałam dwa dni i nie było takich cierpień.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:

mi pediatra zaleciła odstawienie nabiału, twerdzi że to uczulenie na nabiał. ja myślę, że trądzik. te zdjęcia gdzie jest mocno, są po karmieniu, czyli jak trochę się męczy i od razu nasila się czerwone, tam gdzie jest lżej to zdjęcie jak śpi .
    i co myślicie ?
    U nas to wyglądalo tak samo przy czym place czerwone wychodziły jedynie po karmieniu jak łapczywie jadł - od wysiłku. Dostałam maść na trądzik.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    U mnie mocno żyła wystaje jakby. Ostatnio znowu też mam problem z zaparciami. Aż mam strach iść do wc. U mnie jeszcze przed ciążą samo się wchłaniało i oprócz maści żeby trochę mniej bolało to nie używałam nic więcej. W ciąży wyskoczył znowu i już się nie wchlonął. Będę musiała chyba iść z tym do lekarza za jakiś czas

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Podjęłam druga próbę pieluszek wielorwzowych. Któras używa? Mam 3 kieszonki nb ale są takie na styk już na moje dziecko. Wytrzymały kamrmienie i sik nie przeciekł :) kupy nie doświadczyły więc nie wiem jak z nią dam radę;p Czy którąś może polecić kieszonki albo aio Jakieś? Nie zależy mi na polskiej firmie :)
    Na rzepy najlepiej bo zrazilam się Na pierwszej próbie na otulaczu na napy :)
    Ja używam pieluszek wielorazowych ale moje nie wytrzymują tego że Olek tyle śpi i na ogół się przesika. Z kupami radzimy sobie tak że mam te bibułki i je wyrzucam razem z kupą ale nie zawsze wyłapią. Z tego co się pytałam na Facebooku o rady co dalej kupić jak z tych nb wyrośnie to polecają wełnę. Wszystko zależy jak bardzo sikające dziecko masz :-) co ile możesz zmieniać pieluchę. Grupa się nazywa pieluchy wielorazowe oraz NHN. Tam się spytaj to ci doradzą. Mi doradzili jak sobie z tym moim małym sikaczem poradzić :-) i muszę dokupić dodatkowe krótkie wkłady.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Czy wasze dzieci miały problemy po vigantolu? Niby najlepsza forma ale moja ma straszne bóle brzucha po nim. Może to wcale nie skaza tylko ten vigantol bo nie dałam dwa dni i nie było takich cierpień.
    Też mamy tą witaminę i co któryś dzień boli go brzuch. Więc ciężko stwierdzić czy to przez nią.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    U mnie dokładnie taki guziczek pojawił się po porodzie. Pomogły czopki i maść procto glyvenol, tzn wchłonęło się to ale problem został bo czasami po wizycie w wc szczypie mnie i jest nieprzyjemnie.

Odnośnie kryzysu kp w 6 tygodniu to u mnie tez wystąpił, mała wisiała na cyckach aż takie flaki się robiły. Raz aż musiałam dokarmić mm bo był krzyk że jest dalej głodna.

Ja w weekend byłam na weselu, super się bawiłam a mała była grzeczna w pokoju nad salą. Trochę się obawiałam jak to będzie ale moja mama super dała radę :)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Jasne wysłałam Ci zaproszenie do znajomych to napiszę Ci na priv.

A jak je przyjąć? :)

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy na wizycie u fizjoterapeutki. Jestem podłamana. Mały ma asymetrię i obniżone napięcie :(

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    My wczoraj byliśmy na wizycie u fizjoterapeutki. Jestem podłamana. Mały ma asymetrię i obniżone napięcie :(
    Nie lam się. Ważne że zdiagnozowano. Teraz ćwiczenia i wszystko się wyprostuje. Ja dzisiaj też mam wizytę.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
‹‹ 1459 1460 1461 1462 1463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ