Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja używam dla małego tych rurek. Przy tej rurce jest tak jakby taki ogranicznik wiec nie możesz za głęboko włożyć. Ja najpierw masuje brzuszek tak jak zalecaja w ulotce, później natluszczam koncowke linomagiem tak mi polecila farmaceutka bo miałam kupić oliwke i wkładam ta rurke i czekam kilkanaście sekund aż pójdą gazy, najczesniej idzie też kupka. Tylko trzeba chwilę odczekać bo przynajmniej u nas to od razu nie idzie.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
U nas był właśnie w piątym tygodniu ten kryzys laktacyjny, mały częściej chciał do cyca a ja czułam ze sa jak flaki, normalnie przed karmieniem czułam z której piersi jadł wcześniej bo robiła się twarda a wtedy nie. Sama myślałam że to będzie później , ale jak była u nas położna to podpowiedziała ze to może być kryzys i nie u każdego jest on książkowo w 6 tygodniu
nesssssa lubi tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Pamiętam, że kiedyś pisalyscie tutaj o hemoroidach w ciąży. Sory za pytanie, ale jak to wygląda ? Po porodzie jakoś miałam trochę problemów z zaparciami, ostatnio się to trochę poprawilo, ale dzisiaj po wizycie w toalecie i to dość ciężkiej poczułam tam taka jakby górkę, guziczek i wydaje mi się, że to może być hemoroid, ale nie jestem pewna. Jak się tego w ogóle pozbyć?Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
marcela123 wrote:Ja używam dla małego tych rurek. Przy tej rurce jest tak jakby taki ogranicznik wiec nie możesz za głęboko włożyć. Ja najpierw masuje brzuszek tak jak zalecaja w ulotce, później natluszczam koncowke linomagiem tak mi polecila farmaceutka bo miałam kupić oliwke i wkładam ta rurke i czekam kilkanaście sekund aż pójdą gazy, najczesniej idzie też kupka. Tylko trzeba chwilę odczekać bo przynajmniej u nas to od razu nie idzie.
Czyli całą tą końcówkę cieniutką wkładamy?e_mii lubi tę wiadomość
-
marcela123 wrote:Pamiętam, że kiedyś pisalyscie tutaj o hemoroidach w ciąży. Sory za pytanie, ale jak to wygląda ? Po porodzie jakoś miałam trochę problemów z zaparciami, ostatnio się to trochę poprawilo, ale dzisiaj po wizycie w toalecie i to dość ciężkiej poczułam tam taka jakby górkę, guziczek i wydaje mi się, że to może być hemoroid, ale nie jestem pewna. Jak się tego w ogóle pozbyć?
Ja miałam jednegonco najmniej, po porodzie zaczął boleć pomimo cc, kupiłam sobie czopki proctoglyvenol lekko pomogły na tyle że przestał bolec, później miałam 2-3 dniowy nawrót bolu i już chciałam znowu je kupić ale przeszło samo, teraz już nic nie czuje żebym miałageneralnie jezeli wyszły w ciąży to przede wszystkim dużo pić, unikać zaparc czyli tego co je powoduje i jak najmniej siedzieć. Starać się leżeć albo chodzić.
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Podjęłam druga próbę pieluszek wielorwzowych. Któras używa? Mam 3 kieszonki nb ale są takie na styk już na moje dziecko. Wytrzymały kamrmienie i sik nie przeciekł
kupy nie doświadczyły więc nie wiem jak z nią dam radę;p Czy którąś może polecić kieszonki albo aio Jakieś? Nie zależy mi na polskiej firmie
Na rzepy najlepiej bo zrazilam się Na pierwszej próbie na otulaczu na napy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 19:54
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta..a wrote:Ja miałam jednegonco najmniej, po porodzie zaczął boleć pomimo cc, kupiłam sobie czopki proctoglyvenol lekko pomogły na tyle że przestał bolec, później miałam 2-3 dniowy nawrót bolu i już chciałam znowu je kupić ale przeszło samo, teraz już nic nie czuje żebym miała
generalnie jezeli wyszły w ciąży to przede wszystkim dużo pić, unikać zaparc czyli tego co je powoduje i jak najmniej siedzieć. Starać się leżeć albo chodzić.
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Paulinaaa wrote:
mi pediatra zaleciła odstawienie nabiału, twerdzi że to uczulenie na nabiał. ja myślę, że trądzik. te zdjęcia gdzie jest mocno, są po karmieniu, czyli jak trochę się męczy i od razu nasila się czerwone, tam gdzie jest lżej to zdjęcie jak śpi .
i co myślicie ?
-
marcela123 wrote:Pamiętam, że kiedyś pisalyscie tutaj o hemoroidach w ciąży. Sory za pytanie, ale jak to wygląda ? Po porodzie jakoś miałam trochę problemów z zaparciami, ostatnio się to trochę poprawilo, ale dzisiaj po wizycie w toalecie i to dość ciężkiej poczułam tam taka jakby górkę, guziczek i wydaje mi się, że to może być hemoroid, ale nie jestem pewna. Jak się tego w ogóle pozbyć?
-
Marta..a wrote:Podjęłam druga próbę pieluszek wielorwzowych. Któras używa? Mam 3 kieszonki nb ale są takie na styk już na moje dziecko. Wytrzymały kamrmienie i sik nie przeciekł
kupy nie doświadczyły więc nie wiem jak z nią dam radę;p Czy którąś może polecić kieszonki albo aio Jakieś? Nie zależy mi na polskiej firmie
Na rzepy najlepiej bo zrazilam się Na pierwszej próbie na otulaczu na napyco ile możesz zmieniać pieluchę. Grupa się nazywa pieluchy wielorazowe oraz NHN. Tam się spytaj to ci doradzą. Mi doradzili jak sobie z tym moim małym sikaczem poradzić
i muszę dokupić dodatkowe krótkie wkłady.
-
nesssssa wrote:Czy wasze dzieci miały problemy po vigantolu? Niby najlepsza forma ale moja ma straszne bóle brzucha po nim. Może to wcale nie skaza tylko ten vigantol bo nie dałam dwa dni i nie było takich cierpień.
-
Odnośnie kryzysu kp w 6 tygodniu to u mnie tez wystąpił, mała wisiała na cyckach aż takie flaki się robiły. Raz aż musiałam dokarmić mm bo był krzyk że jest dalej głodna.
Ja w weekend byłam na weselu, super się bawiłam a mała była grzeczna w pokoju nad salą. Trochę się obawiałam jak to będzie ale moja mama super dała radę
-
My wczoraj byliśmy na wizycie u fizjoterapeutki. Jestem podłamana. Mały ma asymetrię i obniżone napięcieEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia