Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja mama miala jechac na 3 dni zajac sie drugim wnukiem, ale jednak zostaje i marudzi żebym tez została, a nie rozumie że ja nie chcę. Jeszcze od wczoraj nie ma wody, nie mam swoich rzeczy, ubrań... No nie mam nic. W domu na szczęście kotom nie zostawiłam za wiele jedzenia wiec muszę jutro kolo 11 wyjechać bo będą głodne.
-
Eilleen wrote:Ja używam pieluszek wielorazowych ale moje nie wytrzymują tego że Olek tyle śpi i na ogół się przesika. Z kupami radzimy sobie tak że mam te bibułki i je wyrzucam razem z kupą ale nie zawsze wyłapią. Z tego co się pytałam na Facebooku o rady co dalej kupić jak z tych nb wyrośnie to polecają wełnę. Wszystko zależy jak bardzo sikające dziecko masz
co ile możesz zmieniać pieluchę. Grupa się nazywa pieluchy wielorazowe oraz NHN. Tam się spytaj to ci doradzą. Mi doradzili jak sobie z tym moim małym sikaczem poradzić
i muszę dokupić dodatkowe krótkie wkłady.
Do mnie Wełna nie przemawia i to są tylko otulacze a mój znowu strzela takie kupy że nie wiem co bym w otulacz musiała wcisnąć żeby kupa nie była wszędzie
Dlatego te kieszonki i aio. No ale mam na rzep i łatwiej mi to dobrze zapisać w napkach jest dla mnie za mała regulacja. Na Facebooku jestem w grupie pieluszki wielorazowe bez tajemnic więc też tam mogę pytać ale myślałam że tu jakieś mamy coś mają
Ja na razie użyłam 1 kieszonka na 1,5-2h na dlużej też się boję mu zostawić6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Zolza_ wrote:Pumka nie dodałas mnie do znajomych więc nadal nie mam jak Ci wysłać namiarów na neurologa.
A jak mam to zrobić? Bo nie mam pojęciaEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Marta..a wrote:Do mnie Wełna nie przemawia i to są tylko otulacze a mój znowu strzela takie kupy że nie wiem co bym w otulacz musiała wcisnąć żeby kupa nie była wszędzie
Dlatego te kieszonki i aio. No ale mam na rzep i łatwiej mi to dobrze zapisać w napkach jest dla mnie za mała regulacja. Na Facebooku jestem w grupie pieluszki wielorazowe bez tajemnic więc też tam mogę pytać ale myślałam że tu jakieś mamy coś mają
Ja na razie użyłam 1 kieszonka na 1,5-2h na dlużej też się boję mu zostawić
-
nick nieaktualnyMy dzis byliśmy u fizjoterapeutki.
Hania wedlug niej ma wzmozone napięcie mięśniowe.I pokazała nam jak odróżnić prawidłowy obrót z brzucha na plecy od tego co robi Hania.
Jej długie trzymanie główki w górze nie jest zasługa przedramion. Tylko napięcia mięśni krzyżowych.
Pokazała Nam jak ćwiczyć, jak przebierać i jak nosić Hanie.
Wszystko to ma ją nauczyć prawidłowych zachowań.
Jestem mega zadowolona z wizyty. Bo w koncu ktoś Nam wyjaśnił wszystko.
Pokazał na co zwrócić uwagę..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 12:36
-
PLPaulina wrote:My dzis byliśmy u fizjoterapeutki.
Hania wedlug niej ma wzmozone napięcie mięśniowe.I pokazała nam jak odróżnić prawidłowy obrót z brzucha na plecy od tego co robi Hania.
Jej długie trzymanie główki w górze nie jest zasługa przedramion. Tylko napięcia mięśni krzyżowych.
Pokazała Nam jak ćwiczyć, jak przebierać i jak nosić Hanie.
Wszystko to ma ją nauczyć prawidłowych zachowań.
Jestem mega zadowolona z wizyty. Bo w koncu ktoś Nam wyjaśnił wszystko.
Pokazał na co zwrócić uwagę..7w3d 💔 -
nick nieaktualnyTak, tak kazała Nam przychodzić na zajęcia z Hanią + dodatkowo w domu.
Bo to w domu to przy zmianie pieluszki, podnoszeniu itd itd
Hania na razie zdziwiona jest ćwiczeniami.i ze trochę innych mięśni musi używać. Hehe
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Marta..a wrote:Do mnie Wełna nie przemawia i to są tylko otulacze a mój znowu strzela takie kupy że nie wiem co bym w otulacz musiała wcisnąć żeby kupa nie była wszędzie
Ja na razie użyłam 1 kieszonka na 1,5-2h na dlużej też się boję mu zostawić
Hej dawno mnie nie bylo i nawet nie probuje nadgonic, nasza Corcia jest dosc absorbujacym dzieckiem a ja jestem sama w domu= malo czasu na wszystko
Ja uzywam otulaczy pul ale jeszcze NB plus tetra albo prefoldy, tylko nie umiem tego spinac snappi wiec po bokach nic nie ma i czasem ja odgniecie ten material, ale co godzine- poltorej zmieniam bo tetra malo chlonna. Natomiast jesli chodzi o kupe to Agata dalej robi co dwa dni i mam wrazenie ze te wielorazowe duzo lepiej sobie radza niz z pampersem, ostatnio jej do sklepu zalozylam pampersa to miala body po pachy wybrudzonenadawalo sie do wywalenia a w wielo mam wrazenie ze nie jest tego az tyle. Ale poki co nie moge stwierdzic dokladnie bo zuzywalam dosc dlugo pampersy ktore dostalismy od znajomych i rodziny, troche zaluje ze wydalam kase na NB bo najpierw byl pepek potem duzo dostalismy pampersow a teraz powoli juz wyrasta z NB i tetry tej malej 50tki
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
Może któraś z Was ma doświadczenie w temacie otulaczy? Zastanawiam się czy nie kupić bo mała ma taki silny odruch moro, że praktycznie przez to nie śpi. Nawet jak uda jej się zasnąć to po kilkunastu minutach wybudza ją to machanie rękami. Jak jej „zwiąże” te rączki, to raz że zasypia w minutę, to do tego ładnie śpi. Nie sadze żebym umiała dobrze spowijać tetrą dlatego zastanawiam się nad kupnem otulacza. Prześledziłam internet w celu wybrania jak najlepszego. I właśnie się zastanawiam czy to dobry pomysł. Szkoda mi jej jak widzę jak się męczy ze zmęczenia, a ja boje się sama ją motać pieluszką
[/url]
-
justa8902 wrote:Hej dawno mnie nie bylo i nawet nie probuje nadgonic, nasza Corcia jest dosc absorbujacym dzieckiem a ja jestem sama w domu= malo czasu na wszystko
Ja uzywam otulaczy pul ale jeszcze NB plus tetra albo prefoldy, tylko nie umiem tego spinac snappi wiec po bokach nic nie ma i czasem ja odgniecie ten material, ale co godzine- poltorej zmieniam bo tetra malo chlonna. Natomiast jesli chodzi o kupe to Agata dalej robi co dwa dni i mam wrazenie ze te wielorazowe duzo lepiej sobie radza niz z pampersem, ostatnio jej do sklepu zalozylam pampersa to miala body po pachy wybrudzonenadawalo sie do wywalenia a w wielo mam wrazenie ze nie jest tego az tyle. Ale poki co nie moge stwierdzic dokladnie bo zuzywalam dosc dlugo pampersy ktore dostalismy od znajomych i rodziny, troche zaluje ze wydalam kase na NB bo najpierw byl pepek potem duzo dostalismy pampersow a teraz powoli juz wyrasta z NB i tetry tej malej 50tki
-
Eilleen wrote:Ja często się chodzi na zajęcia do fizjoterapeuty? Bo widzę że wszędzie są długie terminy więc prywatnie chyba będziemy chodzić. A wy chodzicie na nfz czy prywatnie?
ja prywatnie, ale to dlatego że zaufany człowiek i nie pracuje na nfz
-
nick nieaktualnyEilleen wrote:Ja często się chodzi na zajęcia do fizjoterapeuty? Bo widzę że wszędzie są długie terminy więc prywatnie chyba będziemy chodzić. A wy chodzicie na nfz czy prywatnie?
Yyy nie rozważaliśmy nawet nfz. Przyznam sie szczerze, ze za dużo zachodu jak dla Nas. I nie wierzę, ze wszędzie są oni z odpowiednią wiedzą
Prywatnie mamy z polecenia. Fajna babka.
Konsultacja pierwsza 150zl.
Kolejne wizyty 120zl.
Jak często? To zależy wszystko od dolegliwości.
Minimum raz w tygodniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 16:51
-
PLPaulina wrote:Yyy nie rozważaliśmy nawet nfz. Przyznam sie szczerze, ze za dużo zachodu jak dla Nas. I nie wierzę, ze wszędzie są oni z odpowiednią wiedzą
Prywatnie mamy z polecenia. Fajna babka.
Konsultacja pierwsza 150zl.
Kolejne wizyty 120zl.
Jak często? To zależy wszystko od dolegliwości.
Minimum raz w tygodniu.
O... Chodzisz w Warszawie? Bo mam takie same cenyEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualny