X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... Mąż zasmarkany, ja też. Z tym że mąż wyjechał, ja zostałam. Filip ciagle coś ma w nosie i zastanawiam się, czy to katar, czy jak zwykle mu furczy w nosie. W czwartek szczepienie wiec lekarz go oslucha, ale zastanawiam się

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko śpi. Umylam sie, zjadłam. Nie wiem co zrobić z tym wolnym czasem haha.

Marta..a, Lavendova, pumka1990, misia-kasia, marcela123 lubią tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama miala jechac na 3 dni zajac sie drugim wnukiem, ale jednak zostaje i marudzi żebym tez została, a nie rozumie że ja nie chcę. Jeszcze od wczoraj nie ma wody, nie mam swoich rzeczy, ubrań... No nie mam nic. W domu na szczęście kotom nie zostawiłam za wiele jedzenia wiec muszę jutro kolo 11 wyjechać bo będą głodne.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Filip ma lekko wzmożone napięcie mięśniowe.
    Czy lepiej udać się do neurologa czy do fizjoterapeuty?

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja używam pieluszek wielorazowych ale moje nie wytrzymują tego że Olek tyle śpi i na ogół się przesika. Z kupami radzimy sobie tak że mam te bibułki i je wyrzucam razem z kupą ale nie zawsze wyłapią. Z tego co się pytałam na Facebooku o rady co dalej kupić jak z tych nb wyrośnie to polecają wełnę. Wszystko zależy jak bardzo sikające dziecko masz :-) co ile możesz zmieniać pieluchę. Grupa się nazywa pieluchy wielorazowe oraz NHN. Tam się spytaj to ci doradzą. Mi doradzili jak sobie z tym moim małym sikaczem poradzić :-) i muszę dokupić dodatkowe krótkie wkłady.

Do mnie Wełna nie przemawia i to są tylko otulacze a mój znowu strzela takie kupy że nie wiem co bym w otulacz musiała wcisnąć żeby kupa nie była wszędzie :)
    Dlatego te kieszonki i aio. No ale mam na rzep i łatwiej mi to dobrze zapisać w napkach jest dla mnie za mała regulacja. Na Facebooku jestem w grupie pieluszki wielorazowe bez tajemnic więc też tam mogę pytać ale myślałam że tu jakieś mamy coś mają :)

Ja na razie użyłam 1 kieszonka na 1,5-2h na dlużej też się boję mu zostawić :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumka nie dodałas mnie do znajomych więc nadal nie mam jak Ci wysłać namiarów na neurologa.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Pumka nie dodałas mnie do znajomych więc nadal nie mam jak Ci wysłać namiarów na neurologa.

A jak mam to zrobić? Bo nie mam pojęcia :(

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Do mnie Wełna nie przemawia i to są tylko otulacze a mój znowu strzela takie kupy że nie wiem co bym w otulacz musiała wcisnąć żeby kupa nie była wszędzie :)
    Dlatego te kieszonki i aio. No ale mam na rzep i łatwiej mi to dobrze zapisać w napkach jest dla mnie za mała regulacja. Na Facebooku jestem w grupie pieluszki wielorazowe bez tajemnic więc też tam mogę pytać ale myślałam że tu jakieś mamy coś mają :)

W ciągu dnia to już jest szansa żeby nie przesikał bo już mniej śpi ale w nocy potrafi i po 5 godzin spać. Przecież nie będę go budzić.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis byliśmy u fizjoterapeutki. :)
    Hania wedlug niej ma wzmozone napięcie mięśniowe. :/ :( :( I pokazała nam jak odróżnić prawidłowy obrót z brzucha na plecy od tego co robi Hania. :O

Jej długie trzymanie główki w górze nie jest zasługa przedramion. Tylko napięcia mięśni krzyżowych. :O :/

Pokazała Nam jak ćwiczyć, jak przebierać i jak nosić Hanie. :)
    Wszystko to ma ją nauczyć prawidłowych zachowań.

Jestem mega zadowolona z wizyty. Bo w koncu ktoś Nam wyjaśnił wszystko. :)
    Pokazał na co zwrócić uwagę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 12:36

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    My dzis byliśmy u fizjoterapeutki. :)
    Hania wedlug niej ma wzmozone napięcie mięśniowe. :/ :( :( I pokazała nam jak odróżnić prawidłowy obrót z brzucha na plecy od tego co robi Hania. :O

Jej długie trzymanie główki w górze nie jest zasługa przedramion. Tylko napięcia mięśni krzyżowych. :O :/

Pokazała Nam jak ćwiczyć, jak przebierać i jak nosić Hanie. :)
    Wszystko to ma ją nauczyć prawidłowych zachowań.

Jestem mega zadowolona z wizyty. Bo w koncu ktoś Nam wyjaśnił wszystko. :)
    Pokazał na co zwrócić uwagę..
    tak mi się wydawało, że na obroty dużo za wcześnie. Spokojnie, myślę, że wszystko da się wyćwiczyć i za 2 msc po wzmożonym napięciu śladu prawie nie będzie. Ale polecam jednak regularną rehabilitację z profesjonalistą ze dwa razy w tygodnu.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak kazała Nam przychodzić na zajęcia z Hanią + dodatkowo w domu.

Bo to w domu to przy zmianie pieluszki, podnoszeniu itd itd
    Hania na razie zdziwiona jest ćwiczeniami. ;) :D i ze trochę innych mięśni musi używać. Hehe

justyna14 lubi tę wiadomość

• justa8902 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:

Hej dawno mnie nie bylo i nawet nie probuje nadgonic, nasza Corcia jest dosc absorbujacym dzieckiem a ja jestem sama w domu= malo czasu na wszystko

Ja uzywam otulaczy pul ale jeszcze NB plus tetra albo prefoldy, tylko nie umiem tego spinac snappi wiec po bokach nic nie ma i czasem ja odgniecie ten material, ale co godzine- poltorej zmieniam bo tetra malo chlonna. Natomiast jesli chodzi o kupe to Agata dalej robi co dwa dni i mam wrazenie ze te wielorazowe duzo lepiej sobie radza niz z pampersem, ostatnio jej do sklepu zalozylam pampersa to miala body po pachy wybrudzone :/ nadawalo sie do wywalenia a w wielo mam wrazenie ze nie jest tego az tyle. Ale poki co nie moge stwierdzic dokladnie bo zuzywalam dosc dlugo pampersy ktore dostalismy od znajomych i rodziny, troche zaluje ze wydalam kase na NB bo najpierw byl pepek potem duzo dostalismy pampersow a teraz powoli juz wyrasta z NB i tetry tej malej 50tki

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
    Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
    38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
    08.2016 cp <3 [*] 03.2017 <3 [*]
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może któraś z Was ma doświadczenie w temacie otulaczy? Zastanawiam się czy nie kupić bo mała ma taki silny odruch moro, że praktycznie przez to nie śpi. Nawet jak uda jej się zasnąć to po kilkunastu minutach wybudza ją to machanie rękami. Jak jej „zwiąże” te rączki, to raz że zasypia w minutę, to do tego ładnie śpi. Nie sadze żebym umiała dobrze spowijać tetrą dlatego zastanawiam się nad kupnem otulacza. Prześledziłam internet w celu wybrania jak najlepszego. I właśnie się zastanawiam czy to dobry pomysł. Szkoda mi jej jak widzę jak się męczy ze zmęczenia, a ja boje się sama ją motać pieluszką

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często się chodzi na zajęcia do fizjoterapeuty? Bo widzę że wszędzie są długie terminy więc prywatnie chyba będziemy chodzić. A wy chodzicie na nfz czy prywatnie?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa8902 wrote:
    Hej dawno mnie nie bylo i nawet nie probuje nadgonic, nasza Corcia jest dosc absorbujacym dzieckiem a ja jestem sama w domu= malo czasu na wszystko

Ja uzywam otulaczy pul ale jeszcze NB plus tetra albo prefoldy, tylko nie umiem tego spinac snappi wiec po bokach nic nie ma i czasem ja odgniecie ten material, ale co godzine- poltorej zmieniam bo tetra malo chlonna. Natomiast jesli chodzi o kupe to Agata dalej robi co dwa dni i mam wrazenie ze te wielorazowe duzo lepiej sobie radza niz z pampersem, ostatnio jej do sklepu zalozylam pampersa to miala body po pachy wybrudzone :/ nadawalo sie do wywalenia a w wielo mam wrazenie ze nie jest tego az tyle. Ale poki co nie moge stwierdzic dokladnie bo zuzywalam dosc dlugo pampersy ktore dostalismy od znajomych i rodziny, troche zaluje ze wydalam kase na NB bo najpierw byl pepek potem duzo dostalismy pampersow a teraz powoli juz wyrasta z NB i tetry tej malej 50tki
    Ja też trochę zalowalam szczególnie że w nocy i tak musimy używać jednorazowek bo Olek długo śpi. Tak samo na początku czekalam aż pępek odpadnie bo ciężko było mi odpowiednio zapiąć taką pieluszke. A teraz różnie bywa, zobaczymy jak będzie się sprawa miała jak dokupie dodatkowe krótkie wkłady.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja często się chodzi na zajęcia do fizjoterapeuty? Bo widzę że wszędzie są długie terminy więc prywatnie chyba będziemy chodzić. A wy chodzicie na nfz czy prywatnie?

ja prywatnie, ale to dlatego że zaufany człowiek i nie pracuje na nfz

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:

Yyy nie rozważaliśmy nawet nfz. Przyznam sie szczerze, ze za dużo zachodu jak dla Nas. I nie wierzę, ze wszędzie są oni z odpowiednią wiedzą :)

Prywatnie mamy z polecenia. Fajna babka. :D

Konsultacja pierwsza 150zl.
    Kolejne wizyty 120zl.

Jak często? To zależy wszystko od dolegliwości.
    Minimum raz w tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 16:51

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    A jak mam to zrobić? Bo nie mam pojęcia :(
    W wiadomościach powinnaś mieć informaacje na ten temat i się akceptuję.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Yyy nie rozważaliśmy nawet nfz. Przyznam sie szczerze, ze za dużo zachodu jak dla Nas. I nie wierzę, ze wszędzie są oni z odpowiednią wiedzą :)

Prywatnie mamy z polecenia. Fajna babka. :D

Konsultacja pierwsza 150zl.
    Kolejne wizyty 120zl.

Jak często? To zależy wszystko od dolegliwości.
    Minimum raz w tygodniu.

O... Chodzisz w Warszawie? Bo mam takie same ceny :D

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    O... Chodzisz w Warszawie? Bo mam takie same ceny :D

Nie, nie. :) ja zachód Polski. Szczecin. :D

‹‹ 1460 1461 1462 1463 1464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ