Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ten śpiworek grobag w opisie niby też ogranicza odruch moro. Śpiworki używam ale dlatego że mały za cel życia obrał sobie pozbycie się każdego kocyka który zakrywa mu nóżki... I mogliśmy go przykrywac dopiero jak zasnął a jak się przebudzil to nie dało się go uśpić aż się nie odkopal
Ja używam jednorazowek a te wielorazowe w międzyczasieKasiaja lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyedytkaa93 wrote:A jak rozpoznac to wzmozone napiecie?
Neurolog.
A łatwo zauważyć objawy. Google Wam powie.
Bo jest tego sporo. Obrót z nrzucha na plecy; wyginanie sie w c, prężnie, teudnosci w ubieraniu. Itd itd
Pediatra powinien zauważyć problem jak występuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 19:48
-
Jak ktoś chce rehabilitację na NFZ w okolicach Wawy to mogę wysłać na priv i to gdzie my ze starszakiem się rehabilitował odmy i kolejki nie były długie. Dwa razy w tygodniu była rehabilitacja aż do czasu ustąpienia napiecia. Opieka neurologa też była na miejscu.7w3d 💔
-
edytkaa93 wrote:Jedynie co bym mogła zauważyć to zaciśnięte piąstki ale nie zawsze i prostowanie nóg podczas ubierania ale pomiędzy tym też kopie tymi nóżkami. Nie wiem czy to normalne czy już jakies problemy...7w3d 💔
-
justyna14 wrote:Zaciśnięte piąstki to norma, ważne żeby kciuk nie był w środku zaciśnięty. W razie co trzeba go wyjmować za każdym razem aż dziecko nauczy się, że się go nie zaciska
Siedzę od 40 minut i robię za łóżko. Boję się ruszyć żeby w końcu zasnęła A ja mogła coś zjeść.
-
Eilleen wrote:Ja też trochę zalowalam szczególnie że w nocy i tak musimy używać jednorazowek bo Olek długo śpi. Tak samo na początku czekalam aż pępek odpadnie bo ciężko było mi odpowiednio zapiąć taką pieluszke. A teraz różnie bywa, zobaczymy jak będzie się sprawa miała jak dokupie dodatkowe krótkie wkłady.
A jakie wklady bedziesz kupowac? Ja bym potrzebowala jakis chlonnych bo tetra robi dosc spory tylek jednak
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
nesssssa wrote:O A moja ma kciuk w środku często właśnie.
Siedzę od 40 minut i robię za łóżko. Boję się ruszyć żeby w końcu zasnęła A ja mogła coś zjeść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 21:16
nesssssa lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyU mojej nie widzę zadnych szczególnych oznak poza tym ze trzyma głowę trzymana na rękach. Obejrzalam sobie kilka filmików z metody bobath jak podnosić nosic itd uważam ze nawet jak niestwierdzono napięcia tez można stosować.
Podobno masaż shantala tez pomaga ale jeszcze nie obadalam tematu. -
justyna14 wrote:Jak ktoś chce rehabilitację na NFZ w okolicach Wawy to mogę wysłać na priv i to gdzie my ze starszakiem się rehabilitował odmy i kolejki nie były długie. Dwa razy w tygodniu była rehabilitacja aż do czasu ustąpienia napiecia. Opieka neurologa też była na miejscu.
To ja dodatkowo poproszęEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Michałek jest rehabilitowany od 1,5 miesiąca i w tej chwili już ma napięcie w normie. Wiec naprawdę szybko wyłapane można w porę wyprostować. Ale nadal bedzie rehabilitowany, żeby kształtować w nim odpowiednie „zachowania mięśni i ciała”. Poza tym jestem bardzo zadowolona z rehabilitacji, chodzimy 3x w tygodniu i w domu go ćwiczę. Najbardziej lubi piłkę
pumka1990 lubi tę wiadomość
-
Ja sie ciągle zastanawiam, czy Filip ma katar, czy to kwestia uruchomionego ogrzewania. Strasznie mu jeździ w nosie, czasem go to budzi, ale gdzieś tak głęboko. Wyciągnąć to ciężko, jak widzi aspirator to juz ma nerwa. Jutro mamy lekarza więc zobaczymy
-
justa1509 - ja myśle, ze jak dziecko ma katar to raczej to widać i co jakiś czas coś poleci z noska - zwłaszcza, gdy jest na brzuszku. A tak to może mleko zalega. U Michałka często mleko w nosie, poleży na brzuchu i poleci albo mu wyciągnę aspiratorem
-
agania wrote:justa1509 - ja myśle, ze jak dziecko ma katar to raczej to widać i co jakiś czas coś poleci z noska - zwłaszcza, gdy jest na brzuszku. A tak to może mleko zalega. U Michałka często mleko w nosie, poleży na brzuchu i poleci albo mu wyciągnę aspiratorem