Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj byłam na kontroli po pologu. Wszystko jest ok, zrobiła mi usg, obejrzla blizne, wszystko wygląda dobrze i ogólnie była zdziwiona że mam taki ładny brzuszek po porodzie i ze blizna tak dobrze wygląda ;)stwierdziła że jak tak dobrze się goi to będzie prawie niewidoczna. Też zaproponowała za jakieś 2-3 miesiące antykoncepcje albo spiralę, ale chyba dam sobie spokój, swojego czasu brałam tabsy i rozwaliły mi trochę hormony, przy staraniach było trochę problemów. Dziewczyny które miały ccm, czy gin mówił ile trzeba odczekać z kolejna ciąża ? Tak na przyszłość pytamAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualnyNie pytałam o kolejną ciążę.
zamierzam to juz zrobic u swojego ginekologa.
Choc mega mi sie nie spieszy.ciąża to najgorszy stan w moim zyciu..
+ hania potrzebuje dyzo uwagi. Nie wuem czy umiem sie rozdwoic..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 11:26
-
Ja pytałam, po cc kazał co najmniej rok odczekać. Pytał za ile planuję kolejną ciążę i jak powiedziałam, że po macierzyńskim chciałabym wrócić do pracy na rok to zaproponował tabletki na razie a o czymś innym można pomyśleć po skończeniu karmienia piersią.
Z mężem postanowiliśmy że nie będę ich brała jak przeczytałam o tych wszystkich skutkach ubocznych. Przez okres karmienia skorzystamy z gumek.. będę się tez obserwować, a jak wróci mi okres to będziemy mieszać kalendarzyk + gumki o ile cykl mi się wyreguluje i będzie taki piękny jak przed ciążą
Zresztą trochę nie wierzymy, że tak łatwo wpadniemy z drugim jak przy pierwszym nie poszło tak szybko. Mężowi wyszły wyniki morfologii 0% więc to i tak cud, że mamy dziecko
Dziewczyny ratunku! Małemu wyszła ciemieniucha okropna. Ma żółtą główkę już prawie całą w strupkachrozwinęło się w 2-3 dni masakra.. próbowałam 2 dni ze zwykłą oliwką przed kąpielą ale to badziewie zamiast znikać się rozprzestrzenia. Wczoraj kupiłam olejuszkę ze skarbu matki i używam od wczoraj ale widzę tylko jak jest tego więcej
w poniedziałek pójdę do lekarza z małym jak przez te parę dni nic nie ubędzie. Jestem załamana. Wiem, że go to nie boli ale wygląda strasznie
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyMi też zawsze mówili żeby było 2 lata przerwy, tylko nie wiem czy 2 lata od porodu do porodu czy zajścia?
My narazie tak jak Marta, a po kp albo decyzja o ostatnim albo juz na amen tabsy. Tym razem tylko mała różnica wieku albo wcale, po kilku latach juz nie wracam do pieluch -
marcela123 wrote:Ja dzisiaj byłam na kontroli po pologu. Wszystko jest ok, zrobiła mi usg, obejrzla blizne, wszystko wygląda dobrze i ogólnie była zdziwiona że mam taki ładny brzuszek po porodzie i ze blizna tak dobrze wygląda ;)stwierdziła że jak tak dobrze się goi to będzie prawie niewidoczna. Też zaproponowała za jakieś 2-3 miesiące antykoncepcje albo spiralę, ale chyba dam sobie spokój, swojego czasu brałam tabsy i rozwaliły mi trochę hormony, przy staraniach było trochę problemów. Dziewczyny które miały ccm, czy gin mówił ile trzeba odczekać z kolejna ciąża ? Tak na przyszłość pytam
8 miesiecy do zajscia
-
Ja mam wizyte dopiero za 1,5 tyg...
Ciazy kolejnej poki co w planach nie ma... mozliwe, ze w ogole nie bedzie, czas pokaze... no i nawet jak bedzie to nie szybko bo zbyt malej roznicy wieku nie chcemy a i kliniki juz tez nie chcemy odwiedzac albo sie wtedy samo uda albo nie...
Ale za samym stanem ciazy mega tesknie... to byl dla mnie naprawde super czas i pod wzgledem samopoczucia i korzystania z zycia i wyjazdow i wygladu... moglabym w ciazy 2 lata jak slon chodzic...
Jak jechalam rodzic to przyznam ze mi smutno bylo ze to ostatnie chwile z brzuszkiem
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
agania wrote:Michałek jest rehabilitowany od 1,5 miesiąca i w tej chwili już ma napięcie w normie. Wiec naprawdę szybko wyłapane można w porę wyprostować. Ale nadal bedzie rehabilitowany, żeby kształtować w nim odpowiednie „zachowania mięśni i ciała”. Poza tym jestem bardzo zadowolona z rehabilitacji, chodzimy 3x w tygodniu i w domu go ćwiczę. Najbardziej lubi piłkę
Miał obniżone czy podwyższone napięcie? Od początku chodził 3 razy w tygodniu?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
justa8902 wrote:A jakie wklady bedziesz kupowac? Ja bym potrzebowala jakis chlonnych bo tetra robi dosc spory tylek jednak
http://pupeczkowo.pl/szukaj?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=katal+booster&submit_search=
-
nick nieaktualnyedytkaa93 wrote:Marcela mi mówił że rok.
Paulina to ja z kolei uważam ciąże za najlepszy czas w moim życiu. Czułam sie dobrze(oczywiście bywały wyjątki), a jak widze kobiete w ciąży to tak jej zazdroszcze..
Ja miałam dporo ograniczeń w ciąży.i ten ból sppjenia lonowego.
więc stąd moja niechęć do ciąży...
Dostalam recepte na Limetic. Tabsy.
Ich działanie antykoncepcyjne to plamienia.
Przestałam brac i będziemy korzystać z gumek.- niestety...
Wczesnirj brałam tabsy i może gdy skończę karmic tp do nich wroce. Chcemy 2 dziecko- niby z małą różnicą wieku..
Ale czas pokaże czy uda nam sie zajsc w ciążę i jak zycie sie ułoży.. -
Ja okres ciąży też wspominam dobrze, no może pomijając pierwsze 3 miesiące rzygania jak kot, później już było super ;)właśnie tak mi się wydawało że te 2 lata to takie przestarzałe zalecenie, kiedyś zapytam jeszcze mojej gin prywatnie co myśli, bardziej na czasie jest. Ja chciałabym nie dużą różnicę wieku między dziećmi a to że Staś jest spokojnym dzieckiem nie zniechęca mnie do kolejnego. Tylko trochę boję się ciąży bliźniaczej bo mój tata sam ma brata bliźniaka i takie prawdopodobienstwo istnieje;)ogólnie to jakoś tak przed 30 chciałbym się wyrobić z drugim maluszkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 16:38
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nesssssa wrote:czy kupy waszych dzieci smierdza? Moja miała niesmierdzace a jak odstawilam ten nabial to pojawila sie nowa jakosc smrodu
espumisan chyba nie powinien dawac takiego efektu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 16:42
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualnyCcierpliwa mi też było smutno jak jechałam na cc, chcialam wtedy do terminu donosic bo akurat uwielbiam końcówkę
Ja ciąże znoszę w miarę dobrze, medycznie bez zastrzeżeń a i dzidzia trafila mi się łaskawa. Tylko nie wiem czy mnie stać na więcej bo wymagania dzieci tylko rosną głównie finansowe. -
Dla mnie ciąża też była męcząca. Najpierw wymioty codzienne do polowy 2 trymestru, a jak się skończyły i brzuch zaczął rosnąć to z dnia na dzień czułam się więźniem w domu bo wszystko mnie bolało, no i tydzień niepotrzebny w szpitalu.. Na pewno chce mieć więcej dzieci
jeszcze dwójka by się przydała ale i mojemu ciału jest potrzebny odpoczynek tym bardziej że przez kp nadal jest wykorzystywane ;p
Do 30 drugie mi się marzy, a trzecie tak do 35 max.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka