X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala tez ulewa... czasem mnie juz to jej ulewanie do szalenstwa doprowadza...
    W nocy np w ogole nie ulewa, a w dzien roznie... ale albo nie ulewa, albo nalogowo, ze zastanawiam sie czy cos jej zostalo...
    Juz dajemy jej czasem zagestnik jak dostaje sciagniete albo mm i wtedy jest lepiej troche bo nawet jak cos pojdzie to troszeczke tylko, jak kp to tez jej czasem dawalam lyzeczka tak jak na opakowaniu w zaleceniach, tylko co jak ona chce jesc tu i teraz to w nosie ma moja lyzeczke...
    Pomaga tez kladzenie jej po jedzeniu na boku (jesli nie zasnie podczas jedzenie to najczesciej klade na sobie bo inaczej zaraz jest na plecach) jesli poloze ja na plecach to jest wiecej niz pewne ze uleje... klin tez mamy... pieluche zmieniam zawsze przed jedzeniem nigdy po...
    Czasem sa dnj w miare ok, a czasem 5 razy na dzien ja przebieram...

Podobno po 3 miesiacu to czesto przechodzi, wiec wypatruje tego czasu z utesknieniem w nadziei, ze i u nas odejdzie...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sie uspokoiło z ulewaniem. Czasami sie zdarzy ake juz sporadycznie. :)

Na 11.10 umówiliśmy sie na konsultacje + rehabilitację. :) zobaczymy co powie w sprawie tego wzmożonego napięcia mięśniowego.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czekam na te magiczne 3 miesiące, a z drugiej strony nie chce żeby ten czas tak szybko leciał.
    Zastanawiam się jak zrobić to żeby Filip jadł mniej ale częściej i żeby nie był głodny

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Też czekam na te magiczne 3 miesiące, a z drugiej strony nie chce żeby ten czas tak szybko leciał.
    Zastanawiam się jak zrobić to żeby Filip jadł mniej ale częściej i żeby nie był głodny

U nas jak czuję że już przegina z jedzeniem to mu wciskam smoczek. Czasami zaczyna płakać a czasami zaczyna to ssać dzięki czem dociera do niego że się najadl i więcej mu nie potrzeba. Dzięki temu się nie przejada i mniej ulewa. No ale to tylko czasami działa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 11:36

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja czytam to forum to jestem w szoku.
    Zaczęło się od probiotykow, my mieliśmy dicoflor za radą położnej a tu kilka innych specyfików, dawalyscie je maluchom do tego espumisan i ten sabsimplex o którym nikt nam nie wspominał.. jakieś rurki, poduszki, zageszczacz do mleka? Skąd wy to wiecie? Do tego wzmożone napięcie mięśniowe.. rany. Jezdzicie do fizhoterapeuty, na rehabilitację.. Zastanawiam się czy ja mam takie bezproblemowe dziecko czy jestem taką złą niedoinformowana matka czy jeszcze jakaś inna opcja.
    Gdybym was nie czytała żyła bym w blogiej nieświadomości że istnieje tyle specyfików dla niemowlaków.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, ja tez bym nie wiedziała nic :) moze to kwestia mojej położnej, która z wiedzą zatrzymała się dawno temu...
    Mam pytania do mam, które nie używają chusteczek nawilżanych, a myją po przewijaniu wodą. Uzywacie tych duzych wacików, czy macie jakieś chusteczki? Ja kupiłam takie ściereczki uniwersalne w biedronce na rolce, są z wiskozy, fajnie się nimi myje, ale kurcze drogie i mało wydajne. Szukam jakiejś alternatywy :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko wiem od położnej która przychodziła.. + od cdl. :)

A co do fizjoterapi to nam położna ogólnie polecala taką wizyte. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 12:32

• myszka 30 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U nas sie uspokoiło z ulewaniem. Czasami sie zdarzy ake juz sporadycznie. :)

Na 11.10 umówiliśmy sie na konsultacje + rehabilitację. :) zobaczymy co powie w sprawie tego wzmożonego napięcia mięśniowego.
    Pisalas nie tak dawno, ze lekarze stwierdzili, ze nie ma wzmozonego napiecia. Wiec jak to z tym napieciem w kncu jest?
    Ja tez podejrzewalam u mojego synka, bylam nawet prywatnie u bardzo dobrego pediatry i niby wszystko jest ok.
    Jak to napiecie sie u Was objawia?

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Z tym że laktoza jedzona przeze mnie rozkladana jest do cukrow prostych i w tej formie trafia dalej i nie ma wplywu na dziecko. Moje mleko zawiera około 7% laktozy i ta wartość jest stała dla każdego.
    Ale najwyżej poprosze meza zeby jutro mi kupił, to nie zaszkodzi.
    Położyłam Filipa na brzuch i poszlam robić sobie sniadanie. Zastanowiło mnie, że Filip jest tak cichutko, zazwyczaj jęczy po chwili leżenia, wchodzę do pokoju a on na plecach... :p cwaniaczek podkłada w nerwach jakoś tak nogę że się obróci
    Wiesz co możliwe ale u mnie się sprawdza. Więc jednak coś w tym musi być. Zresztą nie tylko u mnie ale oczywiście zrobisz jak uważasz.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka 30 wrote:
    Pisalas nie tak dawno, ze lekarze stwierdzili, ze nie ma wzmozonego napiecia. Wiec jak to z tym napieciem w kncu jest?
    Ja tez podejrzewalam u mojego synka, bylam nawet prywatnie u bardzo dobrego pediatry i niby wszystko jest ok.
    Jak to napiecie sie u Was objawia?

Niby stwierdzili, ze jest ok. Ze mamy czekać.. Ale mam wątpliwości co do ich kompetencji. Hania była zmęczona na wizycie. I nic co mnie niepokoi nie pokazała. :/

Ale Małej nie przechodzi to prężenie sie, przewroty z brzucha na plecy, mocne zadzieranie glowki..

I położna mówiła, ze mozemy sprobowac pójść na wizytę do fizjoterapeuty. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 14:14

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Wiesz co możliwe ale u mnie się sprawdza. Więc jednak coś w tym musi być. Zresztą nie tylko u mnie ale oczywiście zrobisz jak uważasz.
    I tak musze zaczekać na męża, bo sama zakupów nie ogarnę.
    Muszę jakoś Filipa z drzemką przetrzymać. Poszedł spać przed 11 i dopiero powoli się budzi, a wolałabym to jego dluzsze spanie spędzić na spacerze, ale rano było jeszcze zimno

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator medela swing i jestem zachwycona :) Jak mały jadł 3 h wcześniej to potrafię ściągnąć ok 180 ml w 5-7 minut :)

W poniedziałek mamy wizytę u fizjoterapeuty. Neonatolog stwierdziła obniżone napięcie w odcinku szyjnym, bo młody podnoszony przez nią za rączki nie ciągnie główki do góry.
    Ja oczywiście się na tym nie znam, ale widzę wzmożone napięcie. Emil jest bardzo placzliwy, wygina główkę do tylu, zaciska piąstki, ciężko Go umyć, bo rączki przytwierdzone do ciała l, nóżki też. Dodatkowo zastanawiam się czy nie ma asymetrii, bo ciągle główkę kieruje w jedna stronę. Nawet jeśli gorzej z lewej piersi, bo wtedy musi odwrócić główkę w przeciwna stronę niż robi to ciągle. Co myślicie?

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy po witaminIe D mogą być problemy brzuszkowe?
    Zauważyłam, że jak dam rano to popołudniu marudny, Jak dam popołudniu to w nocy marudny :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 14:19

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    W poniedziałek mamy wizytę u fizjoterapeuty. Neonatolog stwierdziła obniżone napięcie w odcinku szyjnym, bo młody podnoszony przez nią za rączki nie ciągnie główki do góry.
    Ja oczywiście się na tym nie znam, ale widzę wzmożone napięcie. Emil jest bardzo placzliwy, wygina główkę do tylu, zaciska piąstki, ciężko Go umyć, bo rączki przytwierdzone do ciała l, nóżki też. Dodatkowo zastanawiam się czy nie ma asymetrii, bo ciągle główkę kieruje w jedna stronę. Nawet jeśli gorzej z lewej piersi, bo wtedy musi odwrócić główkę w przeciwna stronę niż robi to ciągle. Co myślicie?

Mój też nie trzyma i stwierdziła, że spokojnie bo ma co podnosić więc się nie musimy tym martwić jeszcze.
    Chyba dziewczyny pisały, że wit D ma różne oleje i może boleć brzuszek. Ja miałam juvit a teraz bioaron i po tej nic mu się nie dzieje i jest o niebo tańsza :)

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Dziewczyny jak ja czytam to forum to jestem w szoku.
    Zaczęło się od probiotykow, my mieliśmy dicoflor za radą położnej a tu kilka innych specyfików, dawalyscie je maluchom do tego espumisan i ten sabsimplex o którym nikt nam nie wspominał.. jakieś rurki, poduszki, zageszczacz do mleka? Skąd wy to wiecie? Do tego wzmożone napięcie mięśniowe.. rany. Jezdzicie do fizhoterapeuty, na rehabilitację.. Zastanawiam się czy ja mam takie bezproblemowe dziecko czy jestem taką złą niedoinformowana matka czy jeszcze jakaś inna opcja.
    Gdybym was nie czytała żyła bym w blogiej nieświadomości że istnieje tyle specyfików dla niemowlaków.

czasem lepiej nie przesadzać...ja mam wrażenie że wiem za dużo momentami, przez co świruję

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Marta, ja tez bym nie wiedziała nic :) moze to kwestia mojej położnej, która z wiedzą zatrzymała się dawno temu...
    Mam pytania do mam, które nie używają chusteczek nawilżanych, a myją po przewijaniu wodą. Uzywacie tych duzych wacików, czy macie jakieś chusteczki? Ja kupiłam takie ściereczki uniwersalne w biedronce na rolce, są z wiskozy, fajnie się nimi myje, ale kurcze drogie i mało wydajne. Szukam jakiejś alternatywy :)

ja używam płatków Kindii, ostatnio w Gemini zamowiłam 10 paczek. Są chyba najtaniej z tych płatków.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    ja używam płatków Kindii, ostatnio w Gemini zamowiłam 10 paczek. Są chyba najtaniej z tych płatków.
    Ja też kupiłam chyba z 8 paczek ostatnio bo trochę tego schodzi :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak odróżnić tradzik niemowlecy od skazy białkowej? Wysypało mi dziecko troche, taka kaszka na czole, czerwone krostki na policzkach.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ola przespała dzisiaj w nocy 9 h! Szok! Powinno mnie to martwić?
    Z innej beczki - dzisiaj wyrwałam się na zakupy ciuchowe. Odciągnęłam pokarm i zostawiłam małą z mężem, ale oczywiście jak na złość znowu nie dało się jej zmusić do jedzenia z butelk, dobrze że wróciłam na czas karmienia.

BTW Już przed ciążą zaczęłam szukać nowych jeansów i jak mnie to wkurwia że wszystkie są w stylu woda w piwnicy :/ czy każdemu musi podobać się to samo ?? jakoś nie lubię marznąć zimą z gołymi kostkami:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 17:34

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam tych samych płatków kosmetycznych do wycierania.
    Co do napiecia, od dobrego neurologa jak i fizjoterapeuty dowiedziałam się że większość dzieci ma wzmożone napięcie i asymetrię. Bardzo często mija to po 2-3 miesiącach i rehabilitacja zalecana jest dopiero po 3 miesiącu, bo do tego czasu dziecko samo się układa. Jedynie trzeba mu pomagać odpowiednim podnoszeniem, przewracaniem i zabawa. U nas to działa, ostatnio neurolog powiedział że jest bardzo duża zmiana na plus bo już ma bardzo niewielkie napięcie mięśniowe w porównaniu z tym co było. Ale zapisze mała do fizjoterapeuty jak mała skończy 3 miesiące by ją zobaczył.

pumka1990 lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ