Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Leticia wrote:Ale pechowy dzień, zgubiłam dziś obrączkę ;( Przetrząsnęłam całe mieszkanie, włącznie z przesuwaniem pralki i grzebaniem w śmieciach. Nawet nakłoniłam męża, żeby znalazł nasze śmieci w kontenerze w zsypie i odwijałam brudne pieluchy. Nie ma nigdzie! Zapadła się pod ziemię
JEST! Znalazłam!
Cały dzień nosiłam ją w staniku....
ingelita, polkosia, NiecierpliwaOna, Kasiaja, siuLa, Lavendova, DobrejMysli, d'nusia, PLPaulina, KlaudiaSG, Paulinaaa, Existenz, jej odbicie, chabasse, mi88, Carolline, Vi lubią tę wiadomość
-
Mąż w kontenerze grzebał,a Ty ją w najstarszej kryjówce świata schowałaś kobiety od zawsze noszą skarby w stanikuWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
A to mój mój maluszek na wczorajszym USG 10tydz+1dzien. Według USG starszy o 3 dni. Crl 3,56cm. Trochę nam fiołków pokazał i poszedł spać za tydzień 12 mam już USG prenatalne.
NiecierpliwaOna, Lavendova, siuLa, d'nusia, Dooti, niedograna, katka/85, Flowwer, PLPaulina, KlaudiaSG, polkosia, Kasiaja, Meneksze, Existenz, Marta..a, Beata1991, MamaKce, chabasse, Zuuziia, Izolda90, Carolline, Vi lubią tę wiadomość
13.07.2018 Mój Cud Wiktorek!!!
Celiakia, mutacja MTHFR
Lipiec 2015 - 6tc [*] Grudzień 2015 - 6 tc [*]
Laparotomia- CP Marzec 2016 6 tc [*]
Wrzesień 2017- invicta start - naturalny Cud!
-
nick nieaktualny
-
Ja tez mam miesiąc przerwy. Od 20.12 do 23.01. Już się nie mogę doczekać tego USG dzidziuś już będzie człekokształtną postacią a nie "przecinkiem"
DobrejMysli, siuLa lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
jessi001 wrote:A to mój mój maluszek na wczorajszym USG 10tydz+1dzien. Według USG starszy o 3 dni. Crl 3,56cm. Trochę nam fiołków pokazał i poszedł spać za tydzień 12 mam już USG prenatalne.
jessi001, Marta..a lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny! *_* wczoraj wieczorem zamówiliśmy detektor tętna i właśnie przyszedł. Obejrzałam masę filmików jak szukać, jak używać itd. I znalazłam serduszko *_* co prawda słyszałam tylko chwilkę bo zaraz je gubiłam (chyba kwestia wprawy i tego jak dziecko się rusza) ale ulga ogromna i kamień z serca. Za to moje tętno zdrowe i zdecydowanie za głośne nie liczyłam że cokolwiek usłysze ale udało sie!
Nie bede nikogo namawiać na kupno bo wiem że wiele dziewczyn dłużej czekalo na tą chwilę i różne są opinie, ale ja jestem w tej chwili niesamowicie zadowolona *_*juwelka lubi tę wiadomość
21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
Ja zamierzam zamówić taki detektor. Myślałam żeby nie ale chęć posłuchania serduszka jest mocniejsza13.07.2018 Mój Cud Wiktorek!!!
Celiakia, mutacja MTHFR
Lipiec 2015 - 6tc [*] Grudzień 2015 - 6 tc [*]
Laparotomia- CP Marzec 2016 6 tc [*]
Wrzesień 2017- invicta start - naturalny Cud!
-
NiecierpliwaOna wrote:Moje 2 pierwsze porody były całkuem przyjemne,serio. Nawet miałam później się zastanawiałam,w którym momencie prosi się o znieczulenie,bo ja nie potrzebowałam znieczulenia,a trzeci był długi i bolesny,bo spanikowałam. Bardzo bałam się tego porodu,bo miało być duże dziecko. Dopiero jak psychicznie wyluzowałam,to poszło gładko. Jak się zaczęły skurcze parte,to położna mnie spytała,czy boli a ja odpowiedziałam że przestało,bo naprawdę tak to czułam.
Koleżanka miała dwa porody w tym jeden wywoływany. Powiedziała,że ten wywoływany był dużo bardziej bolesny. Podobno jej dali kroplówkę i powiedzieli,że za 2 godz będzie po wszystkim,ale urodziła po 5. Jak pytałam ją o różnicę w porodach,to powiedziała,że pierwszy nie bolał jej tak bardzo,ale trwał strasznie długo,a ten drugi,to mówi bolało jak cholera,ale 5 godz rąbanki i gotowe
Mi baaardzo pomogła szkoła rodzenia. I jak podczas zajęć śmueszyły nnie ich rady z oddychaniem,z nastawieniem itd,tak okazało się że jak śmiesznie to by nie wyglądało,to jest mega pomocne
Dla mnie parte tez już nie było bolesne, wręcz przyjemne :p a samo wypieranie dziecka to już w ogóle najcudowniejsze uczucie świata! Naprawdę chce to przeżyć jeszcze raz przy partych już jest taka ekscytacja i emocje szczególnie w głosie męża ze... tez słyszałam ze wywoływane są gorsze, tak naprawdę startujesz z minimalnym rozwarciem, a jak poród sam się zaczyna to czasem kobeity dojeżdżają i już maja 7 cm rozwarcia
-
Cześć dziewczyny
Gratuluję udanych wizyt
Ja też w czwartek byłam na kontroli, maluch ma już 21mm i ogólnie wszystko spoko. Podobno... Tętno maluszka było 188 czyli ponad normę niby w 9/10 tygodniu normą jest do 195 uderzeń, ale jakoś mnie to nie uspokaja. Jak wcześniej w ogóle się nie stresowałam, to dziś po przeczytaniu ostatnich Waszych postów trochę się wystraszyłam.
No ale pozostaje mi czekać i zobaczyć co będzie na następnej wizycie - 24.01 USG prenatalne. W ogóle dziwna sprawa, bo mi lekarz powiedział, że od 2016 roku trzeba do usg robić ten test Pappa z krwi. Wszędzie mówią coś innegoKlaudiaSG, d'nusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KlaudiaSG wrote:My zamówiliśmy żeby po prostu od czasu do czasu podsłuchać dziecko każdy ma swoją opinię na ten temat. Ja nie żałuję a czy ktoś kupi to już osobista sprawaOlga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015