X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój je o jeden raz więcej w nocy, wcześniej spał od 20 do 2-3, potem go karmiłam o 5-6 gdzieś no i następne już wstawalismy.. A teraz mamy ekstra karmienie o północy. Na szczęście nadal karmię na lezaco więc mały zasypia i odkładam go do łóżeczka :)

Mój jak mu coś dam to trzyma ale sam jeszcze po.nic nie sięga.

W ciąży nie jestem, test negatywny za to mdłości zostały :( drugi poranek mnie mdli. I niby test negatywny a w głowie tysiąc myśli że może było na niego za wcześnie. Jak nie ustapia to go za tydzień powtórzę :)

A co do wagi dziecka to mój jak się rodził ważył 4,5kg :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 09:10

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj się spotkaliśmy z moją mamą i braćmi na burgerach na mieście. Mała ładnie wypila butle na śpiocha i była grzeczna. Na koniec wstapilysmy do ccc, fajna ta kolekcja jesienna. Czekam na kaske i wracam tam na zakupki :D Oczywiście nie wzielam sobie wkladek lalracyjnych i mi cycek juz wybuchal, wmusilam w nią cyca w sklepie :D Z tego szoku nawet nie protestowala :D To jak znowu zacznie swirowac przy jedzeniu to juz wiem dokad mam sie udac :D :D

Ja testu nie robię, to by musialbyc strzal roku a raczej nie wydaje mi się :P

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie takich zmartwien chyba długo nie będzie, nie mam w ogole ochoty, troche ni z tym źle, bo czasami wrecz uciekam od męża. W dodatku ciagle chodzę zmęczona, nie robie wiecej niż zawsze, Filip sporo śpi, a ja od 19 wegetuje, bo życiem to tego nie mogę nazwać. Musze chyba jakaś morfologie zrobic i zobaczyc co tam się dzieje

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyście może coś o relaktacji? Znacie może przypadki jakieś że komuś po półtora miesiąca znów udało sie przywrocic laktacje?

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Słyszałyście może coś o relaktacji? Znacie może przypadki jakieś że komuś po półtora miesiąca znów udało sie przywrocic laktacje?
    Ja małą zaczęłam karmić tylko z piersi gdy miała 6-7tyg .
    Wczesniej nie ssała i u mnie był brak pokarmu. :)

I cdl mówiła ze moj czas nie karmienia to Pikuś. :D ze zajmuje sie właśnie takimi przypadkami długiego nie karmienia. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 11:03

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Tak. Jestem akurat zapisana do grupy na Facebooku o karmieniu piersią inaczej bo ściągamy mleko. Są tam dziewczyny które walczą o pokarm ponownie bo nie karmiły z jakiegoś powodu i się udaje.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, a już miałam spokój z wkładkami w dzień i nagle Agatka zaczęła jeść co 2h zamiast co 1,5h i znów okrągłe plamy na cyckach ;) jeju kiedy to się skończy?

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Heh, a już miałam spokój z wkładkami w dzień i nagle Agatka zaczęła jeść co 2h zamiast co 1,5h i znów okrągłe plamy na cyckach ;) jeju kiedy to się skończy?
    ja mam wraznie że dopiero jak skonczymy karmic :) u mnie tak samo, tylko Antek coś zmieni, albo dłużej pośpi to leci :/

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W raz z końcem karmienia. Haha

Mi tez wiecznie leci. ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 15:47

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Mój je o jeden raz więcej w nocy, wcześniej spał od 20 do 2-3, potem go karmiłam o 5-6 gdzieś no i następne już wstawalismy.. A teraz mamy ekstra karmienie o północy. Na szczęście nadal karmię na lezaco więc mały zasypia i odkładam go do łóżeczka :)

Mój jak mu coś dam to trzyma ale sam jeszcze po.nic nie sięga.

W ciąży nie jestem, test negatywny za to mdłości zostały :( drugi poranek mnie mdli. I niby test negatywny a w głowie tysiąc myśli że może było na niego za wcześnie. Jak nie ustapia to go za tydzień powtórzę :)

A co do wagi dziecka to mój jak się rodził ważył 4,5kg :D

Hm .. a wiesz co się o mogło zmienić, że macie dodatkowe karmienie? Czy ogólnie jest marudny itp.?

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj małej za krótko obcielam pazurka i dziś zaczerwienienie grrr. Lekarka kazała psikac octeniseptem tylko i w razie potrzeby maxibiotic. Mam nadzieję że nie będzie gorzej bo jutro święto.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie pocieszyłyście ;) toć to po pampersach i płatkach kosmetycznych kolejna rzecz którą kupuje w dużych ilościach ;) Nie wspomnę już o sytuacji gdy będę mieć znów okres i wtedy leci w nocy z każdej strony :D

Nesssa obcięłaś naskórek czy zbyt krótko? Ja się tego zawsze obawiam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 15:11

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Hm .. a wiesz co się o mogło zmienić, że macie dodatkowe karmienie? Czy ogólnie jest marudny itp.?

Wydaje mi się że po prostu budzi się głodny a wieczorem zanim się porządnie naje to zasypia z nadmiaru wrażeń po całym dniu :)
    Nie jest marudny, jak to dziecko czasem poplacze ale mam złote dziecko mam wrażenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 15:51

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    To mnie pocieszyłyście ;) toć to po pampersach i płatkach kosmetycznych kolejna rzecz którą kupuje w dużych ilościach ;) Nie wspomnę już o sytuacji gdy będę mieć znów okres i wtedy leci w nocy z każdej strony :D

Nesssa obcięłaś naskórek czy zbyt krótko? Ja się tego zawsze obawiam :/

zbyt krótko i odrastajac troche sie wbija :/

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja to jakaś chyba zacofana ale odkryłam dzisiaj, że jest takie urządzenie jak ekspres do mleka :-O i tak się zastanawiam czy to faktycznie takie świetne jest ;-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strzelajaca zielonkawa kupa to mój bład dietetyczny, alergen? Czy jakiś inny czynnik. Mała kilka dni miała gorszy apetyt i była marudna. Dzisiaj spoko, wczoraj wieczorem juz tez dobrze jadła. A ja przyznam ze skusiłam sie na czekoladke kilka dni temu :/ w sumie tez w ramach prowokacji troche bo tam mleko w składzie tez jest.
    Jem kozi ser i chyba go wyeliminuje tez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 16:39

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Dziewczyny strzelajaca zielonkawa kupa to mój bład dietetyczny, alergen? Czy jakiś inny czynnik. Mała kilka dni miała gorszy apetyt i była marudna. Dzisiaj spoko, wczoraj wieczorem juz tez dobrze jadła. A ja przyznam ze skusiłam sie na czekoladke kilka dni temu :/ w sumie tez w ramach prowokacji troche bo tam mleko w składzie tez jest.
    Jem kozi ser i chyba go wyeliminuje tez.
    zielona kupa może być od wszystkiego: alergii, zbyt szybkiego jedzenia, i kilka innych powodów. Może być i od tak bez powodu. Obserwuj. U nas zielone kupki są regularnie co jakis czas a ja chyba już wszystko jem oprócz cytrusów i generalnie nie mamy już problemów zbrzuszkiem.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hania dzis zorientowała sie, że ma nogi. :D kolanka dotykała, stópki.

Marta..a, pumka1990, kozalia lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina to super :-) u nas też postępy, Antoś zaczął łapać zabawki i od razu pcha je do buzi :-) jak się karmimy to jego rączka jeździ po mojej koszulce i też łapie i ciągnie za ubranie :-) i taki zaskoczony się tym wszystkim wydaje :-) a smoczka czasem jak mu wypada to potrafi sobie piąstka dopchnąć :-)

7w3d 💔
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki!
    Wieki mnie tu nie było nadrobić zaległości graniczy z cudem. Trochę było spraw rodzinnych i miałam beznadziejny egzamin na aplikację notarialną na którą się niestety nie dostałam brakło kilka punktow.
    Ale do rzeczy mam nadzieję że wszystko u Was i waszych pociech dobrze :)u nas Jaś skończył wczoraj 14 tygodni, ważymy 5800g caly czas kp. Gaworzy, ciągnie mamę za włosy, od kilku dni zdarza się mu przewrócić na bok. Zakochana jestem w nim po uszy, nie wyobrażam sobie życia bez niego! Jedynie co to borykamy się z lojkotowym zapalaniem skóry :( jesteśmy po wielu wizytach w tym u dermatologów i teraz od tygodnia po otrzymaniu maści robionej widac nareszcie poprawę.

Ściskam was mocno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 03:48

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

‹‹ 1522 1523 1524 1525 1526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ