X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój je o jeden raz więcej w nocy, wcześniej spał od 20 do 2-3, potem go karmiłam o 5-6 gdzieś no i następne już wstawalismy.. A teraz mamy ekstra karmienie o północy. Na szczęście nadal karmię na lezaco więc mały zasypia i odkładam go do łóżeczka :)

Mój jak mu coś dam to trzyma ale sam jeszcze po.nic nie sięga.

W ciąży nie jestem, test negatywny za to mdłości zostały :( drugi poranek mnie mdli. I niby test negatywny a w głowie tysiąc myśli że może było na niego za wcześnie. Jak nie ustapia to go za tydzień powtórzę :)

A co do wagi dziecka to mój jak się rodził ważył 4,5kg :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 09:10

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj się spotkaliśmy z moją mamą i braćmi na burgerach na mieście. Mała ładnie wypila butle na śpiocha i była grzeczna. Na koniec wstapilysmy do ccc, fajna ta kolekcja jesienna. Czekam na kaske i wracam tam na zakupki :D Oczywiście nie wzielam sobie wkladek lalracyjnych i mi cycek juz wybuchal, wmusilam w nią cyca w sklepie :D Z tego szoku nawet nie protestowala :D To jak znowu zacznie swirowac przy jedzeniu to juz wiem dokad mam sie udac :D :D

Ja testu nie robię, to by musialbyc strzal roku a raczej nie wydaje mi się :P

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie takich zmartwien chyba długo nie będzie, nie mam w ogole ochoty, troche ni z tym źle, bo czasami wrecz uciekam od męża. W dodatku ciagle chodzę zmęczona, nie robie wiecej niż zawsze, Filip sporo śpi, a ja od 19 wegetuje, bo życiem to tego nie mogę nazwać. Musze chyba jakaś morfologie zrobic i zobaczyc co tam się dzieje

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyście może coś o relaktacji? Znacie może przypadki jakieś że komuś po półtora miesiąca znów udało sie przywrocic laktacje?

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Słyszałyście może coś o relaktacji? Znacie może przypadki jakieś że komuś po półtora miesiąca znów udało sie przywrocic laktacje?
    Ja małą zaczęłam karmić tylko z piersi gdy miała 6-7tyg .
    Wczesniej nie ssała i u mnie był brak pokarmu. :)

I cdl mówiła ze moj czas nie karmienia to Pikuś. :D ze zajmuje sie właśnie takimi przypadkami długiego nie karmienia. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 11:03

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Tak. Jestem akurat zapisana do grupy na Facebooku o karmieniu piersią inaczej bo ściągamy mleko. Są tam dziewczyny które walczą o pokarm ponownie bo nie karmiły z jakiegoś powodu i się udaje.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, a już miałam spokój z wkładkami w dzień i nagle Agatka zaczęła jeść co 2h zamiast co 1,5h i znów okrągłe plamy na cyckach ;) jeju kiedy to się skończy?

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Heh, a już miałam spokój z wkładkami w dzień i nagle Agatka zaczęła jeść co 2h zamiast co 1,5h i znów okrągłe plamy na cyckach ;) jeju kiedy to się skończy?
    ja mam wraznie że dopiero jak skonczymy karmic :) u mnie tak samo, tylko Antek coś zmieni, albo dłużej pośpi to leci :/

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W raz z końcem karmienia. Haha

Mi tez wiecznie leci. ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 15:47

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Mój je o jeden raz więcej w nocy, wcześniej spał od 20 do 2-3, potem go karmiłam o 5-6 gdzieś no i następne już wstawalismy.. A teraz mamy ekstra karmienie o północy. Na szczęście nadal karmię na lezaco więc mały zasypia i odkładam go do łóżeczka :)

Mój jak mu coś dam to trzyma ale sam jeszcze po.nic nie sięga.

W ciąży nie jestem, test negatywny za to mdłości zostały :( drugi poranek mnie mdli. I niby test negatywny a w głowie tysiąc myśli że może było na niego za wcześnie. Jak nie ustapia to go za tydzień powtórzę :)

A co do wagi dziecka to mój jak się rodził ważył 4,5kg :D

Hm .. a wiesz co się o mogło zmienić, że macie dodatkowe karmienie? Czy ogólnie jest marudny itp.?

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj małej za krótko obcielam pazurka i dziś zaczerwienienie grrr. Lekarka kazała psikac octeniseptem tylko i w razie potrzeby maxibiotic. Mam nadzieję że nie będzie gorzej bo jutro święto.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie pocieszyłyście ;) toć to po pampersach i płatkach kosmetycznych kolejna rzecz którą kupuje w dużych ilościach ;) Nie wspomnę już o sytuacji gdy będę mieć znów okres i wtedy leci w nocy z każdej strony :D

Nesssa obcięłaś naskórek czy zbyt krótko? Ja się tego zawsze obawiam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 15:11

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Hm .. a wiesz co się o mogło zmienić, że macie dodatkowe karmienie? Czy ogólnie jest marudny itp.?

Wydaje mi się że po prostu budzi się głodny a wieczorem zanim się porządnie naje to zasypia z nadmiaru wrażeń po całym dniu :)
    Nie jest marudny, jak to dziecko czasem poplacze ale mam złote dziecko mam wrażenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 15:51

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    To mnie pocieszyłyście ;) toć to po pampersach i płatkach kosmetycznych kolejna rzecz którą kupuje w dużych ilościach ;) Nie wspomnę już o sytuacji gdy będę mieć znów okres i wtedy leci w nocy z każdej strony :D

Nesssa obcięłaś naskórek czy zbyt krótko? Ja się tego zawsze obawiam :/

zbyt krótko i odrastajac troche sie wbija :/

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja to jakaś chyba zacofana ale odkryłam dzisiaj, że jest takie urządzenie jak ekspres do mleka :-O i tak się zastanawiam czy to faktycznie takie świetne jest ;-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strzelajaca zielonkawa kupa to mój bład dietetyczny, alergen? Czy jakiś inny czynnik. Mała kilka dni miała gorszy apetyt i była marudna. Dzisiaj spoko, wczoraj wieczorem juz tez dobrze jadła. A ja przyznam ze skusiłam sie na czekoladke kilka dni temu :/ w sumie tez w ramach prowokacji troche bo tam mleko w składzie tez jest.
    Jem kozi ser i chyba go wyeliminuje tez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 16:39

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Dziewczyny strzelajaca zielonkawa kupa to mój bład dietetyczny, alergen? Czy jakiś inny czynnik. Mała kilka dni miała gorszy apetyt i była marudna. Dzisiaj spoko, wczoraj wieczorem juz tez dobrze jadła. A ja przyznam ze skusiłam sie na czekoladke kilka dni temu :/ w sumie tez w ramach prowokacji troche bo tam mleko w składzie tez jest.
    Jem kozi ser i chyba go wyeliminuje tez.
    zielona kupa może być od wszystkiego: alergii, zbyt szybkiego jedzenia, i kilka innych powodów. Może być i od tak bez powodu. Obserwuj. U nas zielone kupki są regularnie co jakis czas a ja chyba już wszystko jem oprócz cytrusów i generalnie nie mamy już problemów zbrzuszkiem.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hania dzis zorientowała sie, że ma nogi. :D kolanka dotykała, stópki.

Marta..a, pumka1990, kozalia lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina to super :-) u nas też postępy, Antoś zaczął łapać zabawki i od razu pcha je do buzi :-) jak się karmimy to jego rączka jeździ po mojej koszulce i też łapie i ciągnie za ubranie :-) i taki zaskoczony się tym wszystkim wydaje :-) a smoczka czasem jak mu wypada to potrafi sobie piąstka dopchnąć :-)

7w3d 💔
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki!
    Wieki mnie tu nie było nadrobić zaległości graniczy z cudem. Trochę było spraw rodzinnych i miałam beznadziejny egzamin na aplikację notarialną na którą się niestety nie dostałam brakło kilka punktow.
    Ale do rzeczy mam nadzieję że wszystko u Was i waszych pociech dobrze :)u nas Jaś skończył wczoraj 14 tygodni, ważymy 5800g caly czas kp. Gaworzy, ciągnie mamę za włosy, od kilku dni zdarza się mu przewrócić na bok. Zakochana jestem w nim po uszy, nie wyobrażam sobie życia bez niego! Jedynie co to borykamy się z lojkotowym zapalaniem skóry :( jesteśmy po wielu wizytach w tym u dermatologów i teraz od tygodnia po otrzymaniu maści robionej widac nareszcie poprawę.

Ściskam was mocno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 03:48

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

‹‹ 1522 1523 1524 1525 1526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ