Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój je o jeden raz więcej w nocy, wcześniej spał od 20 do 2-3, potem go karmiłam o 5-6 gdzieś no i następne już wstawalismy.. A teraz mamy ekstra karmienie o północy. Na szczęście nadal karmię na lezaco więc mały zasypia i odkładam go do łóżeczka
Mój jak mu coś dam to trzyma ale sam jeszcze po.nic nie sięga.
W ciąży nie jestem, test negatywny za to mdłości zostałydrugi poranek mnie mdli. I niby test negatywny a w głowie tysiąc myśli że może było na niego za wcześnie. Jak nie ustapia to go za tydzień powtórzę
A co do wagi dziecka to mój jak się rodził ważył 4,5kgWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 09:10
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyMy wczoraj się spotkaliśmy z moją mamą i braćmi na burgerach na mieście. Mała ładnie wypila butle na śpiocha i była grzeczna. Na koniec wstapilysmy do ccc, fajna ta kolekcja jesienna. Czekam na kaske i wracam tam na zakupki
Oczywiście nie wzielam sobie wkladek lalracyjnych i mi cycek juz wybuchal, wmusilam w nią cyca w sklepie
Z tego szoku nawet nie protestowala
To jak znowu zacznie swirowac przy jedzeniu to juz wiem dokad mam sie udac
Ja testu nie robię, to by musialbyc strzal roku a raczej nie wydaje mi się -
U mnie takich zmartwien chyba długo nie będzie, nie mam w ogole ochoty, troche ni z tym źle, bo czasami wrecz uciekam od męża. W dodatku ciagle chodzę zmęczona, nie robie wiecej niż zawsze, Filip sporo śpi, a ja od 19 wegetuje, bo życiem to tego nie mogę nazwać. Musze chyba jakaś morfologie zrobic i zobaczyc co tam się dzieje
-
nick nieaktualnyedytkaa93 wrote:Słyszałyście może coś o relaktacji? Znacie może przypadki jakieś że komuś po półtora miesiąca znów udało sie przywrocic laktacje?
Wczesniej nie ssała i u mnie był brak pokarmu.
I cdl mówiła ze moj czas nie karmienia to Pikuś.ze zajmuje sie właśnie takimi przypadkami długiego nie karmienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 11:03
-
edytkaa93 wrote:Słyszałyście może coś o relaktacji? Znacie może przypadki jakieś że komuś po półtora miesiąca znów udało sie przywrocic laktacje?
-
misia-kasia wrote:Heh, a już miałam spokój z wkładkami w dzień i nagle Agatka zaczęła jeść co 2h zamiast co 1,5h i znów okrągłe plamy na cyckach
jeju kiedy to się skończy?
u mnie tak samo, tylko Antek coś zmieni, albo dłużej pośpi to leci
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
Marta..a wrote:Mój je o jeden raz więcej w nocy, wcześniej spał od 20 do 2-3, potem go karmiłam o 5-6 gdzieś no i następne już wstawalismy.. A teraz mamy ekstra karmienie o północy. Na szczęście nadal karmię na lezaco więc mały zasypia i odkładam go do łóżeczka
Mój jak mu coś dam to trzyma ale sam jeszcze po.nic nie sięga.
W ciąży nie jestem, test negatywny za to mdłości zostałydrugi poranek mnie mdli. I niby test negatywny a w głowie tysiąc myśli że może było na niego za wcześnie. Jak nie ustapia to go za tydzień powtórzę
A co do wagi dziecka to mój jak się rodził ważył 4,5kg
Hm .. a wiesz co się o mogło zmienić, że macie dodatkowe karmienie? Czy ogólnie jest marudny itp.?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
To mnie pocieszyłyście
toć to po pampersach i płatkach kosmetycznych kolejna rzecz którą kupuje w dużych ilościach
Nie wspomnę już o sytuacji gdy będę mieć znów okres i wtedy leci w nocy z każdej strony
Nesssa obcięłaś naskórek czy zbyt krótko? Ja się tego zawsze obawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 15:11
-
pumka1990 wrote:Hm .. a wiesz co się o mogło zmienić, że macie dodatkowe karmienie? Czy ogólnie jest marudny itp.?
Wydaje mi się że po prostu budzi się głodny a wieczorem zanim się porządnie naje to zasypia z nadmiaru wrażeń po całym dniu
Nie jest marudny, jak to dziecko czasem poplacze ale mam złote dziecko mam wrażenieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 15:51
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
misia-kasia wrote:To mnie pocieszyłyście
toć to po pampersach i płatkach kosmetycznych kolejna rzecz którą kupuje w dużych ilościach
Nie wspomnę już o sytuacji gdy będę mieć znów okres i wtedy leci w nocy z każdej strony
Nesssa obcięłaś naskórek czy zbyt krótko? Ja się tego zawsze obawiam
zbyt krótko i odrastajac troche sie wbija
-
Dziewczyny strzelajaca zielonkawa kupa to mój bład dietetyczny, alergen? Czy jakiś inny czynnik. Mała kilka dni miała gorszy apetyt i była marudna. Dzisiaj spoko, wczoraj wieczorem juz tez dobrze jadła. A ja przyznam ze skusiłam sie na czekoladke kilka dni temu
w sumie tez w ramach prowokacji troche bo tam mleko w składzie tez jest.
Jem kozi ser i chyba go wyeliminuje tez.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 16:39
-
nesssssa wrote:Dziewczyny strzelajaca zielonkawa kupa to mój bład dietetyczny, alergen? Czy jakiś inny czynnik. Mała kilka dni miała gorszy apetyt i była marudna. Dzisiaj spoko, wczoraj wieczorem juz tez dobrze jadła. A ja przyznam ze skusiłam sie na czekoladke kilka dni temu
w sumie tez w ramach prowokacji troche bo tam mleko w składzie tez jest.
Jem kozi ser i chyba go wyeliminuje tez.7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
Paulina to super
u nas też postępy, Antoś zaczął łapać zabawki i od razu pcha je do buzi
jak się karmimy to jego rączka jeździ po mojej koszulce i też łapie i ciągnie za ubranie
i taki zaskoczony się tym wszystkim wydaje
a smoczka czasem jak mu wypada to potrafi sobie piąstka dopchnąć
7w3d 💔 -
Hej mamuśki!
Wieki mnie tu nie było nadrobić zaległości graniczy z cudem. Trochę było spraw rodzinnych i miałam beznadziejny egzamin na aplikację notarialną na którą się niestety nie dostałam brakło kilka punktow.
Ale do rzeczy mam nadzieję że wszystko u Was i waszych pociech dobrze :)u nas Jaś skończył wczoraj 14 tygodni, ważymy 5800g caly czas kp. Gaworzy, ciągnie mamę za włosy, od kilku dni zdarza się mu przewrócić na bok. Zakochana jestem w nim po uszy, nie wyobrażam sobie życia bez niego! Jedynie co to borykamy się z lojkotowym zapalaniem skóryjesteśmy po wielu wizytach w tym u dermatologów i teraz od tygodnia po otrzymaniu maści robionej widac nareszcie poprawę.
Ściskam was mocnoWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 03:48
25.07.2018 🦊