Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
myszka 30 wrote:Moj synek tez jeszcze nie trzyma glowki przy tej probie, tez ma duza glowke ( jego starszy brat mial taka w wieku 5-6 mcy). Mnie natomiast martwi to, ze czasem lezac na brzuchu (nie przepada za tym jakos szczegolnie) podpiera sie i podnosi nozki do gory, tworzac jakby luk. Przy odbijaniu nie przytula sie do ramienia tylko odpycha sie, wygina do tylu. Z tym odbijaniem od poczatku tak bylo, nawet bylam u innego pediatry i niby wszystko jest ok, ale jednak nie daje mi to spokoju. Starszy syn wogole sie tak nie zachowywal.
To zrezygnuj z tego sposobu odbijania. My tak też nie możemy odbijać. Leżąc na brzuchu mamy podobne problemy -
myszka 30 wrote:Moj synek tez jeszcze nie trzyma glowki przy tej probie, tez ma duza glowke ( jego starszy brat mial taka w wieku 5-6 mcy). Mnie natomiast martwi to, ze czasem lezac na brzuchu (nie przepada za tym jakos szczegolnie) podpiera sie i podnosi nozki do gory, tworzac jakby luk. Przy odbijaniu nie przytula sie do ramienia tylko odpycha sie, wygina do tylu. Z tym odbijaniem od poczatku tak bylo, nawet bylam u innego pediatry i niby wszystko jest ok, ale jednak nie daje mi to spokoju. Starszy syn wogole sie tak nie zachowywal.7w3d 💔
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymyszka 30 wrote:Moj synek tez jeszcze nie trzyma glowki przy tej probie, tez ma duza glowke ( jego starszy brat mial taka w wieku 5-6 mcy). Mnie natomiast martwi to, ze czasem lezac na brzuchu (nie przepada za tym jakos szczegolnie) podpiera sie i podnosi nozki do gory, tworzac jakby luk. Przy odbijaniu nie przytula sie do ramienia tylko odpycha sie, wygina do tylu. Z tym odbijaniem od poczatku tak bylo, nawet bylam u innego pediatry i niby wszystko jest ok, ale jednak nie daje mi to spokoju. Starszy syn wogole sie tak nie zachowywal.
Moja tez tak zaczela robic i juz dlatego jej nie nosze pionowo ani na ramieniu, a do odbicia tylko na chwile i to tak przerzucic zeby raczki dziecka byly za twoimi plecami wtedy sie nie odegnie:
https://adst.mp.pl/img/articles/karmieniepiersia/ulozenie-do-odbicia.jpg
Wyglada to na zbyt duze napiecie miesni pleckow. Mozna odbijac w innych pozycjach, bokiem czy na brzuszku, cos takiego:
https://s.mamotoja.pl/i/mama-noworodek-GALLERY_MAIN-10305.jpg
https://dlaczegoplacze.files.wordpress.com/2011/05/noszenie-pc582aczc485cego-niemowlaka.jpg?w=584 -
nick nieaktualny
-
My będziemy teraz jeść a potem idziemy na spacer, odbierzemy tatusia z pracy przy okazji.
Antoś jak miał 3 m-ce też nie trzymał główki przy podnoszeniu za rączki, a ta stuknięta neurolog wpisała że brak oczekiwanego rozwoju. Minął miesiąc i bez żadnych ćwiczeń trzyma super, ale i tak jutro idziemy prywatnie do fizjo aby go obejrzała. Już mam taką nerwę na NFZ, mieliśmy mieć rehabilitację w październiku, ostatnio jak byłam się zapytać to była tylko 2 dzieci przed młodym, a tu październik się kończy i nic.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
1ania1 wrote:Boże polska służba zdrowia...
Mój syn dzisiaj przechodzi samego siebie. W łóżeczku płacz, w wózku płacz, w łóżku płacz, tylko na rękach dobrze. Nie mam już siły.
u mnie to samo, tylko cycek nawet odrzucaAsioha lubi tę wiadomość
-
Ania u mnie od wczoraj to samo, ja już powiedziałam że jak się córka nade mną nie ulituje i rozwale sobie kręgosłup to rodzeństwa nie będzie miała
A spacer super, piękna pogodabez przygód się nie obyło. W takcie się rozryczala i musiałam na rękach ululać.