X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumka ze mnie tez się lało przy tym pierwszym okresie po porodzie. Gorzej jak połóg momentami ;) jedyny plus że nie bolało jak przed ciążą. Czułam tylko czasami bliznę po szyciu SN.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na blizne mam plastry sutricon 3 dni noszę i 2 dni przerwy.

Misia-kasia a przy karmieniu czułaś bol jak Na okres Może?
    Nie mam testu w domu, oddałam wszytko koleżance która miała zacząć starania. Nie robię nic co by ciąży mogło zaszkodzić więc poczekam. Może te mdłości jednak od zmęczenia :) zresztą 2x tylko byłaby szansa wpaść zaraz po połogu to bym musiała mieć owulacje 7 tygodni po porodzie. Później się zabezpieczalismy.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek od wczoraj na forum nie zagląda, a tu takie historie ;)
    Boże ja dzisiaj z godzinę walczyłam laktatorem z zatkanym kanalikiem. Już myślałam, że się nie uda, ale w końcu puściło.
    Wczoraj jeden dzień ładnej pogody, a dzisiaj znów brzydko i jeszcze okropnie wieje.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta nie miałam żadnych oznak zbliżającego się okresu, jedynie ok 2 tygodnie wcześniej zaobserwowałam śluz jak przy owulacji.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci trzymają główkę przy próbie trakcji? Ja ćwiczę z małym, a głowy nadal przy tej próbie nie trzyma ani trochę. Na brzuchu trzyma dość dobrze.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Czy Wasze dzieci trzymają główkę przy próbie trakcji? Ja ćwiczę z małym, a głowy nadal przy tej próbie nie trzyma ani trochę. Na brzuchu trzyma dość dobrze.
    Moja tak samo. Na brzuszku ładnie, wysoko podnosi, a przy tej próbie tylko patrzy i nawet się nie spina.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, u nas dziś w końcu ładna pogoda, ale jedyną atrakcją jest dziś wizyta z całą trójką u pediatry :) także tak :)

7w3d 💔
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Moja tak samo. Na brzuszku ładnie, wysoko podnosi, a przy tej próbie tylko patrzy i nawet się nie spina.

Podobno ważne jest że na brzuchu podnosi, a przy tej próbie trzeba dać trochę czasu dziecku, ale i tak mnie to martwi. Ta głową tak mu wisi jak noworodkowi. Jeszcze mój urodził się z dużą główka i to wszystko kosztuje go mnóstwo wysiłku.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:

U nas rehabilitantka mówiła ze to o niczym nie świadczy.
    Jest kilka innych wiarygodnych sposobow na sprawdzenie jakosci trzymania główki.

Zdarzają jej sie dzieci które mają 8msc i tej próby nie przechodzą a pięknie główkę trzymają i są zdrowe. :D

Hania cos podczas tej próby trzyma. Ale rewelacji nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 10:14

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam nam jeszcze trochę czasu, ćwiczymy codziennie, jak nie będzie postępu to pójdziemy do fizjoterapeuty. Nie chcę już iść do tej neurolog, wolę żeby małego obejrzał dobry fizjoterapeuta i ocenił to jak się rozwija. Człowiek się naslucha od lekarza, naczyta i później się martwi :(

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Podobno ważne jest że na brzuchu podnosi, a przy tej próbie trzeba dać trochę czasu dziecku, ale i tak mnie to martwi. Ta głową tak mu wisi jak noworodkowi. Jeszcze mój urodził się z dużą główka i to wszystko kosztuje go mnóstwo wysiłku.
    spokojnie, za szybko byś wszystko chciała. Na wszystko potrzeba czasu. Mój dziś konczy 3 msc i też przy próbie podciągania za rączki główki nie trzyma i wcale mnie to nie martwi. Przyjdzie na wszystko czas. Na tym etapie dzieci powinny swobodnie obracać główką z prawej na lewą strone leżąc ba brzuszku i podnosić ją do góry. Mogą być wyjątki co już trzymają główkę, ale to wyjątki.

7w3d 💔
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    spokojnie, za szybko byś wszystko chciała. Na wszystko potrzeba czasu. Mój dziś konczy 3 msc i też przy próbie podciągania za rączki główki nie trzyma i wcale mnie to nie martwi. Przyjdzie na wszystko czas. Na tym etapie dzieci powinny swobodnie obracać główką z prawej na lewą strone leżąc ba brzuszku i podnosić ją do góry. Mogą być wyjątki co już trzymają główkę, ale to wyjątki.

Wiesz nie martwiłam się dopóki nie poszłam do tej neurolog. Ona mnie tak nastraszyła, kazała szczepienie przekładać i temu już nie chce do niej iść.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Wiesz nie martwiłam się dopóki nie poszłam do tej neurolog. Ona mnie tak nastraszyła, kazała szczepienie przekładać i temu już nie chce do niej iść.

Z powodu tej próby???

• myszka 30 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek tez jeszcze nie trzyma glowki przy tej probie, tez ma duza glowke ( jego starszy brat mial taka w wieku 5-6 mcy). Mnie natomiast martwi to, ze czasem lezac na brzuchu (nie przepada za tym jakos szczegolnie) podpiera sie i podnosi nozki do gory, tworzac jakby luk. Przy odbijaniu nie przytula sie do ramienia tylko odpycha sie, wygina do tylu. Z tym odbijaniem od poczatku tak bylo, nawet bylam u innego pediatry i niby wszystko jest ok, ale jednak nie daje mi to spokoju. Starszy syn wogole sie tak nie zachowywal.

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie odbijaj w ten sposób po prostu. :)

My wlasnie przez takie odginanie mamy zakaz. :D

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Filip od samego początku sie rozgląda. Trzymanie na ramieniu to poprawianie co chwilę, a przez ulewanie inna pozycja nie wchodzi w grę.
    Macie jakis kombinezon jesienny godny polecenia? Na mrozy ciuszki mam, na ciepło mam, ale nie mam na wieksze chłody...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Z powodu tej próby???

Tak.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka ma jesień. 1 z kappahl taki gruby polar.
    I króliczka ze smyka. :) ale tez w wózku mam juz włożony śpiworek. :) :)

U Nas teraz jest 17°. Wiec chyba pogoda nie kłamała i dziś będzie ciepło. Więc w koncu będzie spacerek. :D

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dziś idziemy na spacer :) po dwóch dniach siedzenia w domu. Jupi :)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Tak.

To bym faktycznie do takiej neurolog nie poszła..
    3 msc dziecko a ona ma wymagania :O szkoda ze jeszcze nie chce by dziecko biegało..

Ale każdy ma pewnie jakies zaufanie do specjalisty do którego chodzi. :) :) ja ufam fizjoterapeutce Hani, która tej próby nie uznaję przy stawianiu diagnozy. :D

Ta jest lepsza:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/413bc1e3eecf.jpg

‹‹ 1519 1520 1521 1522 1523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ