Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Na blizne mam plastry sutricon 3 dni noszę i 2 dni przerwy.
Misia-kasia a przy karmieniu czułaś bol jak Na okres Może?
Nie mam testu w domu, oddałam wszytko koleżance która miała zacząć starania. Nie robię nic co by ciąży mogło zaszkodzić więc poczekam. Może te mdłości jednak od zmęczeniazresztą 2x tylko byłaby szansa wpaść zaraz po połogu to bym musiała mieć owulacje 7 tygodni po porodzie. Później się zabezpieczalismy.
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Człowiek od wczoraj na forum nie zagląda, a tu takie historie
Boże ja dzisiaj z godzinę walczyłam laktatorem z zatkanym kanalikiem. Już myślałam, że się nie uda, ale w końcu puściło.
Wczoraj jeden dzień ładnej pogody, a dzisiaj znów brzydko i jeszcze okropnie wieje.
-
1ania1 wrote:Czy Wasze dzieci trzymają główkę przy próbie trakcji? Ja ćwiczę z małym, a głowy nadal przy tej próbie nie trzyma ani trochę. Na brzuchu trzyma dość dobrze.
-
e_mii wrote:Moja tak samo. Na brzuszku ładnie, wysoko podnosi, a przy tej próbie tylko patrzy i nawet się nie spina.
Podobno ważne jest że na brzuchu podnosi, a przy tej próbie trzeba dać trochę czasu dziecku, ale i tak mnie to martwi. Ta głową tak mu wisi jak noworodkowi. Jeszcze mój urodził się z dużą główka i to wszystko kosztuje go mnóstwo wysiłku. -
nick nieaktualny1ania1 wrote:Czy Wasze dzieci trzymają główkę przy próbie trakcji? Ja ćwiczę z małym, a głowy nadal przy tej próbie nie trzyma ani trochę. Na brzuchu trzyma dość dobrze.
U nas rehabilitantka mówiła ze to o niczym nie świadczy.
Jest kilka innych wiarygodnych sposobow na sprawdzenie jakosci trzymania główki.
Zdarzają jej sie dzieci które mają 8msc i tej próby nie przechodzą a pięknie główkę trzymają i są zdrowe.
Hania cos podczas tej próby trzyma. Ale rewelacji nie ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 10:14
-
Dam nam jeszcze trochę czasu, ćwiczymy codziennie, jak nie będzie postępu to pójdziemy do fizjoterapeuty. Nie chcę już iść do tej neurolog, wolę żeby małego obejrzał dobry fizjoterapeuta i ocenił to jak się rozwija. Człowiek się naslucha od lekarza, naczyta i później się martwi
-
1ania1 wrote:Podobno ważne jest że na brzuchu podnosi, a przy tej próbie trzeba dać trochę czasu dziecku, ale i tak mnie to martwi. Ta głową tak mu wisi jak noworodkowi. Jeszcze mój urodził się z dużą główka i to wszystko kosztuje go mnóstwo wysiłku.7w3d 💔
-
justyna14 wrote:spokojnie, za szybko byś wszystko chciała. Na wszystko potrzeba czasu. Mój dziś konczy 3 msc i też przy próbie podciągania za rączki główki nie trzyma i wcale mnie to nie martwi. Przyjdzie na wszystko czas. Na tym etapie dzieci powinny swobodnie obracać główką z prawej na lewą strone leżąc ba brzuszku i podnosić ją do góry. Mogą być wyjątki co już trzymają główkę, ale to wyjątki.
Wiesz nie martwiłam się dopóki nie poszłam do tej neurolog. Ona mnie tak nastraszyła, kazała szczepienie przekładać i temu już nie chce do niej iść. -
nick nieaktualny
-
Moj synek tez jeszcze nie trzyma glowki przy tej probie, tez ma duza glowke ( jego starszy brat mial taka w wieku 5-6 mcy). Mnie natomiast martwi to, ze czasem lezac na brzuchu (nie przepada za tym jakos szczegolnie) podpiera sie i podnosi nozki do gory, tworzac jakby luk. Przy odbijaniu nie przytula sie do ramienia tylko odpycha sie, wygina do tylu. Z tym odbijaniem od poczatku tak bylo, nawet bylam u innego pediatry i niby wszystko jest ok, ale jednak nie daje mi to spokoju. Starszy syn wogole sie tak nie zachowywal.
-
nick nieaktualny
-
To Filip od samego początku sie rozgląda. Trzymanie na ramieniu to poprawianie co chwilę, a przez ulewanie inna pozycja nie wchodzi w grę.
Macie jakis kombinezon jesienny godny polecenia? Na mrozy ciuszki mam, na ciepło mam, ale nie mam na wieksze chłody... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny1ania1 wrote:Tak.
To bym faktycznie do takiej neurolog nie poszła..
3 msc dziecko a ona ma wymaganiaszkoda ze jeszcze nie chce by dziecko biegało..
Ale każdy ma pewnie jakies zaufanie do specjalisty do którego chodzi.ja ufam fizjoterapeutce Hani, która tej próby nie uznaję przy stawianiu diagnozy.
Ta jest lepsza:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/413bc1e3eecf.jpg