Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavendova wrote:Tak calkowicie to teraz 4 dzien. Nic nie zmienilam w diecie, zadnych ostrych ani mocno smakowych. Nie ma aft, kupa jest taka jak byla, baki tez, kolek brak, zachowanie poza tym bez zmian. Nie ma kataru kaszlu goraczki, wesola usmiechnieta nie placze spi normalnie no zagadka o co kaman7w3d 💔
-
1ania1 wrote:My też na spacerku, w końcu ładna pogoda i ciepło;)
Mój przy piersi zaczyna się wiercić i denerwować jak mu już tak szybko nie leci i musi trochę się pomęczyć.7w3d 💔 -
Lavendova wrote:Tak calkowicie to teraz 4 dzien. Nic nie zmienilam w diecie, zadnych ostrych ani mocno smakowych. Nie ma aft, kupa jest taka jak byla, baki tez, kolek brak, zachowanie poza tym bez zmian. Nie ma kataru kaszlu goraczki, wesola usmiechnieta nie placze spi normalnie no zagadka o co kaman
Może jej poprostu się nie chce męczyć przy piersi, z butli dostawała a tak łatwiej jeść -
nick nieaktualny
-
justyna14 wrote:A zjada z obu piersi ? Bo jak z jednej to może się nie najada. A jak zjada z dwóch to czy daleka szuka? I czy po dwóch tez po godzinie glodny?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:próbuj ją przystawiać jak chcesz kp, może to taki etap np skok rozwojowy i cięzo na piersi się skupić. Masz mleko i chcesz kp to próbuj.myślę, że za chwilę wszystko wróci do normy i będzie jadła normalnie. po tym jednym skoku dzieci zaczynają być bardziej ciekawe świata i nie chce im się lezec spokojnie i jeść jak jest tyle do zobaczenia. może to tylko o to chodzi. spróbuj karmić w ciszy w sypialni najlepiej z zaciągniętymi zasłonami.
Sprobuje jeszcze. Bede dawac/ proponowac tylko cycka, moze sie skusi. Tylko po ilus godzinach takie dziecko musi cos zjesc bo sie odwodni i cukier spadnie... Zawsze cos, ne moze byc po prostu dobrze -
Ja ściągnęłam 80ml na czarną godzinę jakby znowu dostał szału wieczorem. A dzisiaj mamy śpiący dzień... to za to że wczoraj prawie nic nie spał.
Lavendova może to przez to że dawałas mm często? Do tego skok i mieszanka wybuchowa wyszła. Może tak jak Justyna pisze przystawiaj, jak nie chce to pracuj laktatorem może za dzień dwa jej minie?6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
My po spacerku, byliśmy w parku, piękna jesień i 18 stopni.
Młody już po 2 drzemkach, od 9 do 11 i potem od 13 1,5 godzinki na spacerze.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:U nas pogoda pokazuje jutro 20°. Szok.
U nas dzisiaj jest 7 stopni i deszcz, a jutro ma być 22
Lavendova, ale Ci się niejadek trafił.
Ja codziennie próbuje dawać małej troszkę mleka z butelki, a ona nawet zassać smoczka nie chce, od razu wypycha językiem. Za to z piersi nawet co godzinę chętnie podpija.justyna14 lubi tę wiadomość
-
Lavendova wrote:Sprobuje jeszcze. Bede dawac/ proponowac tylko cycka, moze sie skusi. Tylko po ilus godzinach takie dziecko musi cos zjesc bo sie odwodni i cukier spadnie... Zawsze cos, ne moze byc po prostu dobrze7w3d 💔
-
e_mii wrote:U nas dzisiaj jest 7 stopni i deszcz, a jutro ma być 22
Ja codziennie próbuje dawać małej troszkę mleka z butelki, a ona nawet zassać smoczka nie chce, od razu wypycha językiem. Za to z piersi nawet co godzinę chętnie podpija.i z butli też wypije ale mniej chętnie bo słabiej leci - jak odciągam lakatatorem to normalnie jak z kranu
7w3d 💔 -
nick nieaktualnye_mii wrote:U nas dzisiaj jest 7 stopni i deszcz, a jutro ma być 22
Ja codziennie próbuje dawać małej troszkę mleka z butelki, a ona nawet zassać smoczka nie chce, od razu wypycha językiem. Za to z piersi nawet co godzinę chętnie podpija.
Mam to samo..wypycha językiem butle.. i nie wcisniesz jej za cholere.
-
justyna14 wrote:wspołczuję tak długiego karmienia. z Antkiem mam ten komfort że 2 minuty ciągnie jak odkurzacz i najedzony
i z butli też wypije ale mniej chętnie bo słabiej leci - jak odciągam lakatatorem to normalnie jak z kranu
Nie długie a częsteMała też najada się szybko, max 5min, nawet w nocy. Teraz ma katar i przystawiam częściej w dzień, na chwilkę, żeby sobie rzadsze piła.
-
Kurczę zazdroszczę ładnej pogody u Was, u mnie fatalnie i siedzimy drugi dzień z zrzędu w domu. Dziś Agatka też bardziej senna ale i marudna.
Od dziś mam wrażenie że zaczna świadomie dotykać zabawek. Jak jej pokazuje to co lubi to wyciąga rączkę i próbuje złapać. Jakoś bardzo mnie to nie dziwi bo tez dużo wcześniej dostrzegła że ma raczki i je obserwowała. Heh no i przez ostatni tydzień tak się rozgadała że szok
Te z Was które jadą 1.11 na cmentarz jak planujecie to zrobić z dzieciaczkami? My chyba na zmianę bo w tym tłumie chyba nie będę jej ze sobą ciągać. Jeszcze nie wiem jak ta szalona pogoda