Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavendova wrote:Na to wyglada. Ani mm ani moje z butli ani cycek. Wypije mm na snie ale tez nie zawsze.
Wezme na przeczekanie i zobaczeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 18:42
-
nick nieaktualnyAnia241188 wrote:U mnie córka też w tym wieku zaczęła nie jeść mleka. Tylko na śpiocha. Miała refluks i alergie na bmk. Ulewa ? U nas ulewanie było nawet 2h po jedzeniu i gardło czerwone miała podraznione. I żadnych innych objawów. Jedynie jeszcze trochę sucha skóra na ramionach i nogach i ciemieniucha na głowie i za uszami. A tak też była wesoła , tylko pić mleka nie chciała a jedynie herbatkr i mogła nie jeść paręnaście godzin. Wypijała max 300ml na dobę mleka i to na śpiocha
To mnie pocieszylasMoja nie ma nic z tych rzeczy które wymienilas. Jadlam nabial i mleko od początku i było ok, pila tez normalne mm i nie miala żadnych problemow. Brak wysypek suchej skory brak ciemieniuchy, nie ulewa, nawet coraz rzadziej odbija... Najwyżej czeka nas szpital bo ja juz nic nie wymysle. Napije sie na glebokim śnie a taka drzemka w dzień to sie zaraz obudzi tylko butle wyczuje
-
Lavendova wrote:To mnie pocieszylas
Moja nie ma nic z tych rzeczy które wymienilas. Jadlam nabial i mleko od początku i było ok, pila tez normalne mm i nie miala żadnych problemow. Brak wysypek suchej skory brak ciemieniuchy, nie ulewa, nawet coraz rzadziej odbija... Najwyżej czeka nas szpital bo ja juz nic nie wymysle. Napije sie na glebokim śnie a taka drzemka w dzień to sie zaraz obudzi tylko butle wyczuje
-
Ja moja dokarmialam swoim mlekiem przez 2 miesiące i też od początku nabiał i od początku na HiPP była i to wszystko zaczęło się gdy miała 2.5 czy 3 miesiące. Wcześniej nic. Tak z dnia na dzień. I zaczęły się słabe przyrodty. No i przy rozszerzaniu diety gdy zjadła coś mlecznego zwłaszcza jogurt dostawała czerwone policzki. Mleko i kakao pije od niedawna.
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:tylko co znacza zaczęły wychodzić? i kiedy wyszły ? bo wydawać się czasem może dużo, bo dziecko 3 msc zaczyna się slinic to od razu większość myśli, że ząbkowanie. a to wcale tak nie jest.ale wyjątki ponoć są.
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny strasznie mnie dzisiaj mdlilo.. do tego zrobiło się słabo. Mąż zażartował że młody będzie miał rodzeństwo. Trochę mnie jego żart zaniepokoil bo ta ciąża zanim zrobiłam test też zaczęła się mdlosciami. Do tego mega boli mnie jak na okres podczas karmienia.. mam nadzieję że to nadchodzący okres, czy któraś też czuła się osłabiona przed pierwszym okresem po ciąży?
Zrzucilabym na osłabienie ale mdłości tak szybko minęły jak się zaczęły a w międzyczasie nic nie odpoczywalam.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:a co 3 msc dziecku podawała łyżeczką?? no chyba, że kiedyś jakoś inaczej było ale chyba też butla obowiązywała
Co do wprowadzania to ostatnio ciotka mnie strofowała, ze nie zaczynam Oli już rozszerzać diety. Jak powiedziałam ze do pół roku nie zamierzam, tylko KP i ze takie są teraz zalecenia, to się skrzywiła i stwierdziła ze Ola potem nie będzie chciała jeść nowych rzeczy. Mama tez się dziwi, ze planuje tylko cyca przez pół roku. Ale jakoś się tym nie przejmuje. -
kozalia wrote:A już nie dopytałam, ale nie zdziwiłabym się jakby coś mu już wtedy poza mlekiem wprowadzała. A może jest tak jak pisze misia-kasia. A to było 30 lat temu.
Co do wprowadzania to ostatnio ciotka mnie strofowała, ze nie zaczynam Oli już rozszerzać diety. Jak powiedziałam ze do pół roku nie zamierzam, tylko KP i ze takie są teraz zalecenia, to się skrzywiła i stwierdziła ze Ola potem nie będzie chciała jeść nowych rzeczy. Mama tez się dziwi, ze planuje tylko cyca przez pół roku. Ale jakoś się tym nie przejmuje.
kozalia, pumka1990 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Marta..a wrote:Dziewczyny strasznie mnie dzisiaj mdlilo.. do tego zrobiło się słabo. Mąż zażartował że młody będzie miał rodzeństwo. Trochę mnie jego żart zaniepokoil bo ta ciąża zanim zrobiłam test też zaczęła się mdlosciami. Do tego mega boli mnie jak na okres podczas karmienia.. mam nadzieję że to nadchodzący okres, czy któraś też czuła się osłabiona przed pierwszym okresem po ciąży?
Zrzucilabym na osłabienie ale mdłości tak szybko minęły jak się zaczęły a w międzyczasie nic nie odpoczywalam.kochana a nie masz testu żeby sprawdzić?
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Dziewczyny strasznie mnie dzisiaj mdlilo.. do tego zrobiło się słabo. Mąż zażartował że młody będzie miał rodzeństwo. Trochę mnie jego żart zaniepokoil bo ta ciąża zanim zrobiłam test też zaczęła się mdlosciami. Do tego mega boli mnie jak na okres podczas karmienia.. mam nadzieję że to nadchodzący okres, czy któraś też czuła się osłabiona przed pierwszym okresem po ciąży?
Zrzucilabym na osłabienie ale mdłości tak szybko minęły jak się zaczęły a w międzyczasie nic nie odpoczywalam.
Rób lepiej test.
Ja o mdłościach się nie wypowiadam bo ich nie miałam w ciąży -
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Dziewczyny strasznie mnie dzisiaj mdlilo.. do tego zrobiło się słabo. Mąż zażartował że młody będzie miał rodzeństwo. Trochę mnie jego żart zaniepokoil bo ta ciąża zanim zrobiłam test też zaczęła się mdlosciami. Do tego mega boli mnie jak na okres podczas karmienia.. mam nadzieję że to nadchodzący okres, czy któraś też czuła się osłabiona przed pierwszym okresem po ciąży?
Zrzucilabym na osłabienie ale mdłości tak szybko minęły jak się zaczęły a w międzyczasie nic nie odpoczywalam.
Mnie ostatnio też mdlilo i bolalo na okresOoo oby to nieee TO bo tu padne trupem
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Marta to ja znowy mam straszny apetyt, nie moge sie najesc. Tak samo miałam ostatni raz w grudniu, potem sie dowiedziałam że będzie dzidzia:D dziś popołudniu o tym wspominałam mężowi:p ale u mnie to na pewno wina hormonów, czuje się jeszcze grubsza niz kiedykolwiek, czas odwiedzic endokrynologa:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
A ja w niedzielę dostałam okres. Równo jak młody kończył 3 miesiące.. ogólnie zawsze miałam mega bolesne miesiączki, tą na tą chwilę jest pod tym kątem ok, ale... Leje się ze mnie jak z kranu. DosłownieEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualny