X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Na to wyglada. Ani mm ani moje z butli ani cycek. Wypije mm na snie ale tez nie zawsze.
    Wezme na przeczekanie i zobacze :(
    U mnie córka też w tym wieku zaczęła nie jeść mleka. Tylko na śpiocha. Miała refluks i alergie na bmk. Ulewa ? U nas ulewanie było nawet 2h po jedzeniu i gardło czerwone miała podraznione. I żadnych innych objawów. Jedynie jeszcze trochę sucha skóra na ramionach i nogach i ciemieniucha na głowie i za uszami. A tak też była wesoła , tylko pić mleka nie chciała a jedynie herbatkr i mogła nie jeść paręnaście godzin. Wypijała max 300ml na dobę mleka i to na śpiocha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 18:42

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    U mnie córka też w tym wieku zaczęła nie jeść mleka. Tylko na śpiocha. Miała refluks i alergie na bmk. Ulewa ? U nas ulewanie było nawet 2h po jedzeniu i gardło czerwone miała podraznione. I żadnych innych objawów. Jedynie jeszcze trochę sucha skóra na ramionach i nogach i ciemieniucha na głowie i za uszami. A tak też była wesoła , tylko pić mleka nie chciała a jedynie herbatkr i mogła nie jeść paręnaście godzin. Wypijała max 300ml na dobę mleka i to na śpiocha

To mnie pocieszylas :O :( Moja nie ma nic z tych rzeczy które wymienilas. Jadlam nabial i mleko od początku i było ok, pila tez normalne mm i nie miala żadnych problemow. Brak wysypek suchej skory brak ciemieniuchy, nie ulewa, nawet coraz rzadziej odbija... Najwyżej czeka nas szpital bo ja juz nic nie wymysle. Napije sie na glebokim śnie a taka drzemka w dzień to sie zaraz obudzi tylko butle wyczuje :(

• e_mii Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova, a jak z pieluszkami? Moczy i brudzi normalnie? Skoro nie jest ospała ani bardziej marudna to chyba jej niczego nie brakuje...

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    To mnie pocieszylas :O :( Moja nie ma nic z tych rzeczy które wymienilas. Jadlam nabial i mleko od początku i było ok, pila tez normalne mm i nie miala żadnych problemow. Brak wysypek suchej skory brak ciemieniuchy, nie ulewa, nawet coraz rzadziej odbija... Najwyżej czeka nas szpital bo ja juz nic nie wymysle. Napije sie na glebokim śnie a taka drzemka w dzień to sie zaraz obudzi tylko butle wyczuje :(
    Może ma ukryty refluks. Albo Zum. Nam też pierwsze co to kazała mocz sprawdzić

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moja dokarmialam swoim mlekiem przez 2 miesiące i też od początku nabiał i od początku na HiPP była i to wszystko zaczęło się gdy miała 2.5 czy 3 miesiące. Wcześniej nic. Tak z dnia na dzień. I zaczęły się słabe przyrodty. No i przy rozszerzaniu diety gdy zjadła coś mlecznego zwłaszcza jogurt dostawała czerwone policzki. Mleko i kakao pije od niedawna.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarujecie już czymś bliznę po cc??

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    tylko co znacza zaczęły wychodzić? i kiedy wyszły ? bo wydawać się czasem może dużo, bo dziecko 3 msc zaczyna się slinic to od razu większość myśli, że ząbkowanie. a to wcale tak nie jest.ale wyjątki ponoć są.
    To znaczy ze mamie zadzwoniła na tych ząbkach łyżeczka w buzi brata:) czyli już coś się wtedy przebiło.

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    To znaczy ze mamie zadzwoniła na tych ząbkach łyżeczka w buzi brata:) czyli już coś się wtedy przebiło.
    a co 3 msc dziecku podawała łyżeczką?? no chyba, że kiedyś jakoś inaczej było ale chyba też butla obowiązywała

7w3d 💔
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a co 3 msc dziecku podawała łyżeczką?? no chyba, że kiedyś jakoś inaczej było ale chyba też butla obowiązywała
    Słyszałam że kiedyś to był sposób sprawdzania czy dziecko ząbkuje ;) pukało się łyżeczka dziąsła.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej córce pierwszy ząbek pojawił się w 6mż, zupełnie niespodziewanie. Wciągała dolną wargę i sobie cmokała, nic więcej. Łucji też życzę takiego ząbkowania.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie mnie dzisiaj mdlilo.. do tego zrobiło się słabo. Mąż zażartował że młody będzie miał rodzeństwo. Trochę mnie jego żart zaniepokoil bo ta ciąża zanim zrobiłam test też zaczęła się mdlosciami. Do tego mega boli mnie jak na okres podczas karmienia.. mam nadzieję że to nadchodzący okres, czy któraś też czuła się osłabiona przed pierwszym okresem po ciąży?
    Zrzucilabym na osłabienie ale mdłości tak szybko minęły jak się zaczęły a w międzyczasie nic nie odpoczywalam.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    A już nie dopytałam, ale nie zdziwiłabym się jakby coś mu już wtedy poza mlekiem wprowadzała. A może jest tak jak pisze misia-kasia. A to było 30 lat temu.

Co do wprowadzania to ostatnio ciotka mnie strofowała, ze nie zaczynam Oli już rozszerzać diety. Jak powiedziałam ze do pół roku nie zamierzam, tylko KP i ze takie są teraz zalecenia, to się skrzywiła i stwierdziła ze Ola potem nie będzie chciała jeść nowych rzeczy. Mama tez się dziwi, ze planuje tylko cyca przez pół roku. Ale jakoś się tym nie przejmuje.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    A już nie dopytałam, ale nie zdziwiłabym się jakby coś mu już wtedy poza mlekiem wprowadzała. A może jest tak jak pisze misia-kasia. A to było 30 lat temu.

Co do wprowadzania to ostatnio ciotka mnie strofowała, ze nie zaczynam Oli już rozszerzać diety. Jak powiedziałam ze do pół roku nie zamierzam, tylko KP i ze takie są teraz zalecenia, to się skrzywiła i stwierdziła ze Ola potem nie będzie chciała jeść nowych rzeczy. Mama tez się dziwi, ze planuje tylko cyca przez pół roku. Ale jakoś się tym nie przejmuje.
    zalecenia się zmieniają co kilka lat i trzeba wszystko dopasowywać do siebie i dziecka. Np gluten najlepiej wprowadzać miedzy 5 a 6 msc życia (mówie o skonczonych) więc możesz na swoim mleku dawać np kaszke manne z butli, to już jakieś rozszerzenie diety. Rozszerzenie diety takie po 6 msc to zastępowanie najpierw jednego karmienia całkowicie posiłkiem warzywno miesnym. Więc spokojnie np po 5 msc można próbować dawać łyżeczkę czy dwie dyni marchewki ziemniaczka itd . ale oczywiście można i kp tylko jeśli jest mleczko i też będzie dobrze. wszystko zależy jak dziecko i mama sobie to wszystko ustalą :)

kozalia, pumka1990 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Dziewczyny strasznie mnie dzisiaj mdlilo.. do tego zrobiło się słabo. Mąż zażartował że młody będzie miał rodzeństwo. Trochę mnie jego żart zaniepokoil bo ta ciąża zanim zrobiłam test też zaczęła się mdlosciami. Do tego mega boli mnie jak na okres podczas karmienia.. mam nadzieję że to nadchodzący okres, czy któraś też czuła się osłabiona przed pierwszym okresem po ciąży?
    Zrzucilabym na osłabienie ale mdłości tak szybko minęły jak się zaczęły a w międzyczasie nic nie odpoczywalam.
    fiu fiu fiu :) kochana a nie masz testu żeby sprawdzić?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    :D

Rób lepiej test. :) :) :)
    Ja o mdłościach się nie wypowiadam bo ich nie miałam w ciąży

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:

Mnie ostatnio też mdlilo i bolalo na okres :O Ooo oby to nieee TO bo tu padne trupem

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Mnie ostatnio też mdlilo i bolalo na okres :O Ooo oby to nieee TO bo tu padne trupem
    No to marta lavendowa czekamy na testy :-)

7w3d 💔
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to ja znowy mam straszny apetyt, nie moge sie najesc. Tak samo miałam ostatni raz w grudniu, potem sie dowiedziałam że będzie dzidzia:D dziś popołudniu o tym wspominałam mężowi:p ale u mnie to na pewno wina hormonów, czuje się jeszcze grubsza niz kiedykolwiek, czas odwiedzic endokrynologa:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w niedzielę dostałam okres. Równo jak młody kończył 3 miesiące.. ogólnie zawsze miałam mega bolesne miesiączki, tą na tą chwilę jest pod tym kątem ok, ale... Leje się ze mnie jak z kranu. Dosłownie :(

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A okres po ciąży sie zmienia? Ma na to wpływ rodzaj porodu ?

‹‹ 1518 1519 1520 1521 1522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ