X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mówię, ze 3msc dziecko lata z zębami.

Tylko ze zaczyna sie proces, ktory moze trwac nawet i 2 miesiące. :D jedne dzieci sa wrażliwe a inne gladko bez objawów przechodzą. :D :D

No 7.11 mamy wizytę wiec pokazemy te czerwone dziąsła.. :)

Na pewno podoba jej sie gryzak z lodówki.. Cieszy sie a to dla mnie najwazniejsze. :) :D

• Dooti Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w listopadzie odbieramy klucze. Bardzo chciałabym się przeprowadzić przed świętami ale raczej to niewykonalne :(

justyna14, justa8902 lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 12:39

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mójemu bratu w 3 miesiącu życia wg mojej mamy zaczęły już wychodzic zęby

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Mójemu bratu w 3 miesiącu życia wg mojej mamy zaczęły już wychodzic zęby
    tylko co znacza zaczęły wychodzić? i kiedy wyszły ? bo wydawać się czasem może dużo, bo dziecko 3 msc zaczyna się slinic to od razu większość myśli, że ząbkowanie. a to wcale tak nie jest.ale wyjątki ponoć są.

7w3d 💔
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pierwsza jedynkę jak miałam 4 miesiące :p wtedy już się przebiła ;)

justyna14 lubi tę wiadomość

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Ja miałam pierwsza jedynkę jak miałam 4 miesiące :p wtedy już się przebiła ;)
    to szybko :) moje dzieci ok 7-8 msc miałay pierwsze ząbki, a potem to już jeden za drugim wychodziły.

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sobie w łeb strzelę... Filip robi sobie drzemki po 15 minut, za cholere nie idzie na dłużej spać, je co godzine, a ja chodze głodna. Mam wrazenie ze cos z moim mlekiem nie tak, ssie długo, słychać jak przełyka i zaraz znowu jest głodny.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie jesteśmy na drugim spacerku juz, 16 stopni u nas także korzystamy.

Ja to nerwicy dostane przez to jej jedzenie. Wczoraj juz musialam sciagnac na wieczór i dzisiaj rano tak samo. Może cały dzień sie uda bez ruszania cycow. Mam nadzieję ze za tydzień juz mleja nie będzie, dość mam tej sytuacji.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ja to sobie w łeb strzelę... Filip robi sobie drzemki po 15 minut, za cholere nie idzie na dłużej spać, je co godzine, a ja chodze głodna. Mam wrazenie ze cos z moim mlekiem nie tak, ssie długo, słychać jak przełyka i zaraz znowu jest głodny.
    a jak je? długo spokojnie?
    jak poznajesz że głodny?

mój też dziś jakiś mniej spokojny ale już dwie kupy były zielone więc wiem już czemu gorszy poranek.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    My właśnie jesteśmy na drugim spacerku juz, 16 stopni u nas także korzystamy.

Ja to nerwicy dostane przez to jej jedzenie. Wczoraj juz musialam sciagnac na wieczór i dzisiaj rano tak samo. Może cały dzień sie uda bez ruszania cycow. Mam nadzieję ze za tydzień juz mleja nie będzie, dość mam tej sytuacji.
    to czemu nie kp? możę zamiast całkowicie od razu rezygnować spróbuj stopniowo, będzie łatwiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 13:03

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety 5°. :( pochmurno, deszczyk od czasu do czasu kropi.. :( :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    to czemu nie kp? możę zamiast całkowicie od razu rezygnować spróbuj stopniowo, będzie łatwiej.

Dobre pytanie czemu nie kp. Mała nie chce, nie chwyta odchyla sie rzuca nie da sie jej przystawic. Mojego z butelki tez nie bardzo. W nocy jeszcze udalo sie cycka bo na śpiocha. Eh. Wściekła jestem bo nie po to sie tyle meczylam zeby kp nawet nie 3 miesiace. I to nie z braku pokarmu czy mojego widzimisie. Wrrr

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U nas niestety 5°. :( pochmurno, deszczyk od czasu do czasu kropi.. :( :/

U mnie podobnie :( może o 15 wyjdziemy i odbierzemy tatę z przystanku jak przestanie padać. U nas aby bańki ze śliny są i leci mu ta ślinka jakby zapominał połykać, szczególnie na brzuszku jak jest.

Ja posiłkuję się dzisiaj herbatką na laktację żeby nie było tak jak wczoraj na noc. Chociaż kusi mnie ściągnąć chociaż z 60ml żeby w razie czego było coś a nie podawać mm, skoro ostatnim razem dostał je w pierwszym tygodniu życia :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Dobre pytanie czemu nie kp. Mała nie chce, nie chwyta odchyla sie rzuca nie da sie jej przystawic. Mojego z butelki tez nie bardzo. W nocy jeszcze udalo sie cycka bo na śpiocha. Eh. Wściekła jestem bo nie po to sie tyle meczylam zeby kp nawet nie 3 miesiace. I to nie z braku pokarmu czy mojego widzimisie. Wrrr
    A od dawna piersia gardzi? Może coś zjadasz co ma wpływ na smak mleka i jej nie podchodzi?

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a jak je? długo spokojnie?
    jak poznajesz że głodny?

mój też dziś jakiś mniej spokojny ale już dwie kupy były zielone więc wiem już czemu gorszy poranek.
    Je koło 10 minut, spokojnie, bez wariacji. Jak zaczyna wariować to go odstawiam, odbijam, uspokaja się i przystawiam znowu. A poznaje po Filipa marudzeniu, nie da się go uspokoić, a jak biorę na rece to ewidentnie szuka. Zawsze mu proponuję smoczka, ale pluje nim dalej niż widzi.
    A. Co wieczór to już w ogóle jest cyrk. Je z jednego cyca, potem z drugiego, a na koniec rzuca się, wścieka, pręży, na pewno trzecim cycem nie pogardziłby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 13:32

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Je koło 10 minut, spokojnie, bez wariacji. Jak zaczyna wariować to go odstawiam, odbijam, uspokaja się i przystawiam znowu. A poznaje po Filipa marudzeniu, nie da się go uspokoić, a jak biorę na rece to ewidentnie szuka. Zawsze mu proponuję smoczka, ale pluje nim dalej niż widzi.
    A zjada z obu piersi ? Bo jak z jednej to może się nie najada. A jak zjada z dwóch to czy daleka szuka? I czy po dwóch tez po godzinie glodny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 13:31

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie uspilam Antusia na brzuszku bo tak się rzucał i wszędzie było źle i zasnął w dwie minuty. I tak sobie leżymy na kanapie a Pola śpi w pokoju na gorze. Senny dziś mam dzień.

7w3d 💔
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też na spacerku, w końcu ładna pogoda i ciepło;)
    Mój przy piersi zaczyna się wiercić i denerwować jak mu już tak szybko nie leci i musi trochę się pomęczyć.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    A od dawna piersia gardzi? Może coś zjadasz co ma wpływ na smak mleka i jej nie podchodzi?

Tak calkowicie to teraz 4 dzien. Nic nie zmienilam w diecie, zadnych ostrych ani mocno smakowych. Nie ma aft, kupa jest taka jak byla, baki tez, kolek brak, zachowanie poza tym bez zmian. Nie ma kataru kaszlu goraczki, wesola usmiechnieta nie placze spi normalnie no zagadka o co kaman :(

‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ