X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina wiedziałam że będzie git :)

Jak Wasze dzieciaki znoszą zmianę czasu? Kladziecie je spać z nowym czy starym czasem?

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    A karmisz jeszcze piersią?
    Tak jeszcze karmie :-) ale używałam go też jak Antka karmiłam i po zakończeniu kp. Zaczęłam go używać właśnie po urodzeniu Antka bo mi fryzjerka miała końcówki podciąć, a upier***ła je do ramion. Włosy ładnie urosły i są mega gęste ale mimo to raz w tygodniu nakładam tą maskę. Khadi też używałam po tym obcięciu i po niej pełno baby hairów miałam też bardzo dobre :-) muszę wykorzystać do końca bo już dawno nie stosowałam
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/83100d557b60.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c3f57d42f54.jpg

justyna14 lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten "wax" fryzjerka mi kiedyś polecala po znieczuleniu w kręgosłup. :)

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Paulina wiedziałam że będzie git :)

Jak Wasze dzieciaki znoszą zmianę czasu? Kladziecie je spać z nowym czy starym czasem?
    No ja dzisiaj przeklinam tą zmianę czasu :-S rozwalony mam cały dzień i od ponad godziny dzieciaki już śpią. Antek z płaczem był kąpany bo już mega śpiący, a Zuzka tak zasnęła w tym czasie, że aż szkoda mi jej budzić na kąpanie. Mam nadzieje, że jutro wróci jakiś rytm :-)

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie a co na zahamowanie laktacji oprócz mięty i szałwi?

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na punkcie włosów mam obsesje :-S kiedyś krocie na nie wydawałam dlatego tym bardziej jestem zachwycona tym wax’em bo jest mega tani, a opakowanie wielkie, mi teraz starcza na rok

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Oho chyba jest nerw ;-) ja mam tak dwa razy dziennie. Ponoć są jakieś tabletki, a z takich domowych to poprostu coraz częściej dawać mm i jak tylko mega bolą przystawiać

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efekt zmiany czasu, miała się tylko kimnąć w naszym łóżku, a zasnęła na noc :-D

Później zdjęcie usunę więc wiecie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 12:18

pumka1990, Lavendova, marcela123, misia-kasia, Ania241188, justyna14, PLPaulina, Dooti lubią tę wiadomość

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja spi od popołudnia jak znajomi przyszli. Położyłam ją na leżaczku i padła. Potem ospale wypiła butle, kąpiel, i śpi dalej:) jakiś senny dzień dzisiaj ma.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:

Ja jak miałam na samym początku mnóstwo problemów z karmieniem i przez to gigantyczne nerwy i stres to UWAGA!! położna mi powiedziała żebym sobie załatwiła bromergon bo po co mam się męczyć. Także no... taka położna z powołaniem. Pominę fakt, że mały miał kilka dni, a ona zamiast mnie wesprzeć i pomóc to taką mi radę dała... Czytałam o tym bromergonie i to strasznie świństwo.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też dzisiaj już był wyspany po 5 rano i nie dał nam spać swoim gadaniem ;) zasnął teraz bardzo szybko, zobaczymy jak będzie wyglądała noc.
    Co do przyhamowania laktacji ja piję szałwię i wydaje mi się, że pomaga

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Oho chyba jest nerw ;-) ja mam tak dwa razy dziennie. Ponoć są jakieś tabletki, a z takich domowych to poprostu coraz częściej dawać mm i jak tylko mega bolą przystawiać

Mega nerw :P Z przystawianiem nie będzie kłopotu bo ona już nie chce, w sumie sama sie odstawila. Teraz problem z cyckami zostal :(

Tez czytałam o tym bromergonie ale tu mi nikt nie wypisze...

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano po zmianie czasu spaliśmy do 7, wiec nie było źle, ale wieczór... Filip przed kąpaniem śpi ok. godzinki, dzisiaj ta godzinka wyszła o 18 :/ na szczęście jak go odłożyłam to obudził się po kilku minutach :)
    Za to mam teraz problem z moim libido, jego nie ma w ogóle. Na samą myśl mam łzy w oczach, a jak mąż się zbliża to modlę się żeby Filip się obudził. Jeszcze ból kręgosłupa utrudnia mi normalne życie. Mam szczerze dość. Mąż ciągle powtarza że mu się podobam, że szybko doszlam do siebie, a rozstępy nie wpływają na mój wygląd, a ja czasami czuje się jak kopciuszek

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może odciągać ale jak tylko są pełne i tylko do uczucia ulgi. Wszędzie piszą, że podawanie mm to rychłe zaprzestanie kp ;-) ja po 6 miesiącach tak Antka odstawiłam zastępowałam kolejne karmienia piersia mm i udało się bez komplikacji zakończyć kp :-)

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Rano po zmianie czasu spaliśmy do 7, wiec nie było źle, ale wieczór... Filip przed kąpaniem śpi ok. godzinki, dzisiaj ta godzinka wyszła o 18 :/ na szczęście jak go odłożyłam to obudził się po kilku minutach :)
    Za to mam teraz problem z moim libido, jego nie ma w ogóle. Na samą myśl mam łzy w oczach, a jak mąż się zbliża to modlę się żeby Filip się obudził. Jeszcze ból kręgosłupa utrudnia mi normalne życie. Mam szczerze dość. Mąż ciągle powtarza że mu się podobam, że szybko doszlam do siebie, a rozstępy nie wpływają na mój wygląd, a ja czasami czuje się jak kopciuszek
    Ja nie mogę patrzeć na siebie. Pal licho te 4 kg więcej niż przed ciążą. Ale nienawidzę swojego brzucha bo te kg są chyba w tym brzuchu. Wisi mi flak, otłuszczony flak. Wygląda to okropnie. :-( Marcin już chciałby seksu bo wspomina. Już raz mamy za sobą i czułam się jak dziewica a miałam cc to myślałam że tak nie będzie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Mega nerw :P Z przystawianiem nie będzie kłopotu bo ona już nie chce, w sumie sama sie odstawila. Teraz problem z cyckami zostal :(

Tez czytałam o tym bromergonie ale tu mi nikt nie wypisze...

Ja też się boję, co zrobię jak mały nie będzie już chciał piersi albo sama będę chciała zakończyć karmienie.
    Może jeszcze zimne okłady po odciągnięciu pomogą troszkę.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moim libido też kiepsko, od maja nic a już prawie listopad... Idę w tym tygodniu dopiero do lekarza, bo nie mogłam się jakoś wcześniej zmotywować.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja „pierwszy raz” miałam dopiero dzisiaj :-D jakoś wcześniej obowiązki nas pochłonęły. U mnie żadnych kompleksów ani obaw tylko jakoś tak w czasie nam się to odwlekło ;-)

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waga już chyba nawet mniejsza niż przed ciąża, jak zrzuce brzuch to juz w ogole będę szczupła. Rozstępy mnie wkurzają, bo mam je wszędzie i niby mi nie przeszkadzają, ale chyba chyba moja podświadomość sądzi co innego... Moze to ta jesień na mnie tak wpływa

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje libido również nie istnieje. Po cc tak samk jak dziewica sie czulam heh. Nie wiem czemu to tak jest, bo blizna ani macica czy w srodku nie boli ale ogólnie to niezbyt przyjemne to bylo na początku i bolalo. Na szczęście potem wraca do normy.

‹‹ 1514 1515 1516 1517 1518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ