Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No z tym na swiezo to slabo mi wychodzi, bo zanim Niunke ogarne, zanim nakarmie bo zazwyczaj jak wstaje z drzemki to robi i jest juz glodna. Takim sposobem z godzina mi schodzi, staram sie woda chociaz zalac ale wtedy mam wiecej plam heh

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp
[*] 03.2017
[*] -
Dziewczyny mam do Was pytanie. Dostałam drugi okres i zaczęłam brać pigułki i pojawił się problem okres mam od zeszłej środy i ani myśli się skończyć. Zaczynam się martwic.Wizyte u lekarza najwcześniej uda mi się umówić na wtorek o ile będą miejsca. Miała któraś z Was taki przypadek?
-
szybko jak na drugi już okres, na moje oko. okresy po ciąży mogą być dłuższe i bardziej obfite na początku, także nawet do 2 tygodni. Ale dla spokoju zawsze można się skonsultowacZolza_ wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie. Dostałam drugi okres i zaczęłam brać pigułki i pojawił się problem okres mam od zeszłej środy i ani myśli się skończyć. Zaczynam się martwic.Wizyte u lekarza najwcześniej uda mi się umówić na wtorek o ile będą miejsca. Miała któraś z Was taki przypadek?7w3d 💔
-
to ja się muszę na lovele przerzucić bo mi w białym jeleniu zostają plamy po kupce i musze prac połowe ręcznie1ania1 wrote:Ja o dziwo nie mam problemu z plamami. Piorę w Loveli w 40 stopniach i nie zostają żadne plamy, a czasami też nam kupa plecami wychodzi.
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:szybko jak na drugi już okres, na moje oko. okresy po ciąży mogą być dłuższe i bardziej obfite na początku, także nawet do 2 tygodni. Ale dla spokoju zawsze można się skonsultowac
Justyna ja nie karmię piersią od początku byla mała na butli to dlatego. Pierwszy dostałam jakoś 7 tyg a ten po 37 dniach. Zastanawiałam się że może są dłuższe ale cholera to 11 dzień już dziś. Nie krwawie jakoś mocno, ale jak byłam u lekarza to endometrium było 11 i przewidywał rychłą miesiączkę a ja dostałam ją prawie dwa tygodnie później. Cos duże to endometrium... Dlatego mnie to martwi, że może coś tam zostało po porodzie choć miałam cesarkę to nie powinno być -
Mój pierwszy okres po porodzie było go tyle co kot napłakał więc niekoniecznie musi byc obfity. Ale trwał troszke dłużej. A co do plam na ciuszkach to moja obsrała tylko raz bodziaka, ale od razu zaprałam w Dzidziusiu i potem wyprałam z normalnym praniem małej w pralce i nic nie widać
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Mi Filip uwielbia robić wpadki, nawet w środku nocy :p dużo razy zapierałam plamy. No ale czasami robi tak wielką kupę, że nie ma siły, która zatrzymałaby zawartość w środku

Usypianie trwało godzinę, jeden cycek, drugi, do łóżeczka, chwilę marudził to z powrotem do cyca, a nerwy bo wyssał już wszystko i kiepsko mu leciało, ale w końcu padł.
Mój kręgosłup co raz bardziej boli... Dzisiaj bez przerwy już kilka godzin. Po nowym roku ruszę do jakiegoś fizjoterapeuty, bo nie dam rady. -
Ja robię kurację olejkiem marokańskim tylko. W resztę i tak nie wierzę. Te włosy co nie wypadły w ciąży teraz muszą. U mnie dużo babyhairow więc przynajmniej coś będzie w ich miejsce zaraz. Właśnie sama się obudziłam na karmienie bo Kulka ma wywalone. Przystawilam to po chwili poszła spac...phi1ania1 wrote:Macie jakieś rady bądź polecacie jakieś specyfiki na wypadające włosy. Okropnie zaczęły mi wypadać ;( w takim tempie to będę łysa za chwilę.

-
Justa nie wiem czy juz w pl jestes czy jeszcze w de ale ja mam mydelko odplamiajace w plunie ze szczoreczka z DM z denk mit i jest naprawde super...

Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją

-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
My już po chrzcinach
coś chyba w tym jest bo dziecko było grzeczne jak Aniołek. Nie płakała w kościele, spała. Bałam się że będę musiała ją karmić w trakcie mszy bo je co 1,5h a wczoraj zaczęła jeść co 2h. Na przyjęciu była taka grzeciniutka
Ogólnie wszystko super wyszło, a ja oczywiście wzruszyłam się w kościele i później gdy oglądaliśmy prezenty z życzeniami dla Agatki.
Ja już kiedyś o tym wspominałam ale używam mydełka z rossmanna z tym że też zapieram od razu. Raz mi tak narobiła na przewijaku jak mąż przebierał że stwierdziłam trudno wywalam pokrowiec bo kupa była wszędzie

-
Spokojnie, hormony też 9 MSC były w ciąży i teraz potrzeba czasu żeby wszystko wróciło do normy. Jeśli jak piszesz to nie jest silne krwawienie to myślę że wkrótce się skończy. Tak bywa po ciąży, że jedne mają bardziej obfite miesiączki a one bardziej skąpe.Zolza_ wrote:Justyna ja nie karmię piersią od początku byla mała na butli to dlatego. Pierwszy dostałam jakoś 7 tyg a ten po 37 dniach. Zastanawiałam się że może są dłuższe ale cholera to 11 dzień już dziś. Nie krwawie jakoś mocno, ale jak byłam u lekarza to endometrium było 11 i przewidywał rychłą miesiączkę a ja dostałam ją prawie dwa tygodnie później. Cos duże to endometrium... Dlatego mnie to martwi, że może coś tam zostało po porodzie choć miałam cesarkę to nie powinno być7w3d 💔
-
Z reguły co ma wypaść po ciąży to i tak wypadnie choćbyś nie wiem co brała. Mi włosy zaczynały zawsze wypadać zaraz po tym jak skończyłam karmić piersią i wypadały bardzo że 3 msc.1ania1 wrote:Macie jakieś rady bądź polecacie jakieś specyfiki na wypadające włosy. Okropnie zaczęły mi wypadać ;( w takim tempie to będę łysa za chwilę.7w3d 💔
-
Antek w nocy przestał sobie robić dłuższą przerwę od jedzenia i je 4-5 razy w nocy o kilku dni
nie wiem jak to zmienić bo jest to już męczące. Niby je bardzo szybko ale mimo to budzić się muszę.
Do tego starszaki chore katar i kaszel się nasila i pewnie zostaną na tydzień w domu.7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny