Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No z tym na swiezo to slabo mi wychodzi, bo zanim Niunke ogarne, zanim nakarmie bo zazwyczaj jak wstaje z drzemki to robi i jest juz glodna. Takim sposobem z godzina mi schodzi, staram sie woda chociaz zalac ale wtedy mam wiecej plam heh
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
Dziewczyny mam do Was pytanie. Dostałam drugi okres i zaczęłam brać pigułki i pojawił się problem okres mam od zeszłej środy i ani myśli się skończyć. Zaczynam się martwic.Wizyte u lekarza najwcześniej uda mi się umówić na wtorek o ile będą miejsca. Miała któraś z Was taki przypadek?
-
Zolza_ wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie. Dostałam drugi okres i zaczęłam brać pigułki i pojawił się problem okres mam od zeszłej środy i ani myśli się skończyć. Zaczynam się martwic.Wizyte u lekarza najwcześniej uda mi się umówić na wtorek o ile będą miejsca. Miała któraś z Was taki przypadek?7w3d 💔
-
1ania1 wrote:Ja o dziwo nie mam problemu z plamami. Piorę w Loveli w 40 stopniach i nie zostają żadne plamy, a czasami też nam kupa plecami wychodzi.7w3d 💔
-
justyna14 wrote:szybko jak na drugi już okres, na moje oko. okresy po ciąży mogą być dłuższe i bardziej obfite na początku, także nawet do 2 tygodni. Ale dla spokoju zawsze można się skonsultowac
Justyna ja nie karmię piersią od początku byla mała na butli to dlatego. Pierwszy dostałam jakoś 7 tyg a ten po 37 dniach. Zastanawiałam się że może są dłuższe ale cholera to 11 dzień już dziś. Nie krwawie jakoś mocno, ale jak byłam u lekarza to endometrium było 11 i przewidywał rychłą miesiączkę a ja dostałam ją prawie dwa tygodnie później. Cos duże to endometrium... Dlatego mnie to martwi, że może coś tam zostało po porodzie choć miałam cesarkę to nie powinno być -
Mój pierwszy okres po porodzie było go tyle co kot napłakał więc niekoniecznie musi byc obfity. Ale trwał troszke dłużej. A co do plam na ciuszkach to moja obsrała tylko raz bodziaka, ale od razu zaprałam w Dzidziusiu i potem wyprałam z normalnym praniem małej w pralce i nic nie widać17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Mi Filip uwielbia robić wpadki, nawet w środku nocy :p dużo razy zapierałam plamy. No ale czasami robi tak wielką kupę, że nie ma siły, która zatrzymałaby zawartość w środku
Usypianie trwało godzinę, jeden cycek, drugi, do łóżeczka, chwilę marudził to z powrotem do cyca, a nerwy bo wyssał już wszystko i kiepsko mu leciało, ale w końcu padł.
Mój kręgosłup co raz bardziej boli... Dzisiaj bez przerwy już kilka godzin. Po nowym roku ruszę do jakiegoś fizjoterapeuty, bo nie dam rady. -
1ania1 wrote:Macie jakieś rady bądź polecacie jakieś specyfiki na wypadające włosy. Okropnie zaczęły mi wypadać ;( w takim tempie to będę łysa za chwilę.
-
Justa nie wiem czy juz w pl jestes czy jeszcze w de ale ja mam mydelko odplamiajace w plunie ze szczoreczka z DM z denk mit i jest naprawde super...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
My już po chrzcinach
coś chyba w tym jest bo dziecko było grzeczne jak Aniołek. Nie płakała w kościele, spała. Bałam się że będę musiała ją karmić w trakcie mszy bo je co 1,5h a wczoraj zaczęła jeść co 2h. Na przyjęciu była taka grzeciniutka
Ogólnie wszystko super wyszło, a ja oczywiście wzruszyłam się w kościele i później gdy oglądaliśmy prezenty z życzeniami dla Agatki.
Ja już kiedyś o tym wspominałam ale używam mydełka z rossmanna z tym że też zapieram od razu. Raz mi tak narobiła na przewijaku jak mąż przebierał że stwierdziłam trudno wywalam pokrowiec bo kupa była wszędzie
-
Zolza_ wrote:Justyna ja nie karmię piersią od początku byla mała na butli to dlatego. Pierwszy dostałam jakoś 7 tyg a ten po 37 dniach. Zastanawiałam się że może są dłuższe ale cholera to 11 dzień już dziś. Nie krwawie jakoś mocno, ale jak byłam u lekarza to endometrium było 11 i przewidywał rychłą miesiączkę a ja dostałam ją prawie dwa tygodnie później. Cos duże to endometrium... Dlatego mnie to martwi, że może coś tam zostało po porodzie choć miałam cesarkę to nie powinno być7w3d 💔
-
1ania1 wrote:Macie jakieś rady bądź polecacie jakieś specyfiki na wypadające włosy. Okropnie zaczęły mi wypadać ;( w takim tempie to będę łysa za chwilę.7w3d 💔
-
Antek w nocy przestał sobie robić dłuższą przerwę od jedzenia i je 4-5 razy w nocy o kilku dni
nie wiem jak to zmienić bo jest to już męczące. Niby je bardzo szybko ale mimo to budzić się muszę.
Do tego starszaki chore katar i kaszel się nasila i pewnie zostaną na tydzień w domu.7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny