Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
misia-kasia wrote:Na początku to normalne że więcej przybierają dzieciaki, teraz pewnie już tak często w nocy nie karmisz jak na początku?
Mi się udało wybrać na spacer, obie nas opatulilam w kilka warstw i było nam cieplutkoa jutro chrzciny aż się boje jak to będzie bo ona je co 1,5h wiec będę musiała ją nakarmić w trakcie mszy.
Tak to prawda. Karmię o 22, a później jak ma gorczański noc wstaje o 2-3, a jak lepszą to 4-5.30o karmieniu na śpiocha nie ma mowy bo pluje cycem lub butlą :p
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
edytkaa93 wrote:Czego używać do inhalacji dziecka przy lekkim katarku? Mała ma jakoś zatkany nosek, czy moge zrobic jej inhalacje solą fizjologiczną?
ja dodaje jeszcze Ectodose żeby oskrzela i płucka chronić
edytkaa93 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Tylko moja dziecina robi sobie takie krótkie przerwy w nocy? Nadal je co 3 godziny, nic się w tym temacie nie zmienia...
Do inhalacji też używaliśmy zawsze soli fizjologicznej. Teraz przy starszej Nebu Dose Hipertonic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 21:36
pumka1990 lubi tę wiadomość
-
justa1509 wrote:Paulina ale masz modelkę
byłam dzisiaj u braffiterki, zawsze (jak wiekszosc kobiet) twierdziłam ze mam rozmiar 75B,w ciąży, braffiterka wymierzyła mi 70-75D, dzisiaj wyszło że mam 65-70F,nawrt nie wiecie jaką mam z tego radochę
Całkiem przypadkowo Filip zaakceptował smoczek. Podawałam mu ostatnio espumisan, zawsze okupione to było wrzaskiem, przez co z w tych kropelkach byla cala buzia. Zeby tego uniknąć to dawalam kropelki na smoczku i tak oto zrodziła się przyjaźń, a na pewno duża tolerancja
-
Mi Filip dalej dużo śpi, odkąd pogoda zrobila się kiepska to ciagle śpi. Rozumiem że za oknem paskudnie, ale w domu jest przyjemni kolorowo i ciepło :p a dzisiaj to milion turbodrzemek. Spał, odłożony, albo jeszcze na rękach się budził, ale za to nie jest marudny.
-
justa1509 wrote:Mi Filip dalej dużo śpi, odkąd pogoda zrobila się kiepska to ciagle śpi. Rozumiem że za oknem paskudnie, ale w domu jest przyjemni kolorowo i ciepło :p a dzisiaj to milion turbodrzemek. Spał, odłożony, albo jeszcze na rękach się budził, ale za to nie jest marudny.
-
nick nieaktualnyA ja próbuje uśpić moją od prawie 3h, zaraz mnie coś trafi
zasypia przy cycu, a co ją odkładam do łóżeczka to zaczyna się rzucać, wierzgać i budzić
nie wiem o co jej chodzi. Pielucha sucha, jeść nie chce, nawet termoforem jej ogrzslismy materac, żeby nie odczuła różnicy między ciepłymi ramionami, a chłodnym materacem. Ani ja, ani mąż jej nie możemy uśpić, a wieczorem wcale prawie nie spała.
-
Ja ubranka mam glownie z c&a i h&m...
Co do miseczki to ja od dawna mialam 85f i balam sie ze w ciazy i po niej bedzie jeszcze gorzej... narazie na szczescie awansowalam na 80f wiec i miseczka minimalnie mniejsza, ale nie obrazilabym sie jakbym tak zeszla na D
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Kozalia nasza pospala od 21-22 i tez jest w pelni naladowana, spac nie zamierza nawet na rekach... przy karmieniu tez nie zasnela... pozera raczki i dyskutuje
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
e_mii wrote:Tylko moja dziecina robi sobie takie krótkie przerwy w nocy? Nadal je co 3 godziny, nic się w tym temacie nie zmienia...
Do inhalacji też używaliśmy zawsze soli fizjologicznej. Teraz przy starszej Nebu Dose Hipertonic.
Filip też je maks. co 4 godziny, w nocy niestety też. Przed chwilą właśnie się zastanawiałam kiedy pośpię z 6h jednym ciągiem. -
nick nieaktualnyagania wrote:Kozalia - może nie odkładaj. Pozwólcie jej dzisiaj spać z Wami. Może tego dzisiaj potrzebuje?
Na dodatek mąż mnie wkurwił, stwierdził ze cały dzień chodzę i warczę. Rozumiem jakby powiedział tak o wieczorze, ale on jak zwykle musi przesadzać, doprowadza mnie tym do szału:/ zwłaszcza ze jeszcze do 21 byłam w dobrym humorze.
Wraca z pracy Ok 17, kiedy mała zaczyna być marudna po całym dniu i z jego perspektywy ona wiecznie płacze. Robi mi wyrzuty, ze nie pójdę z tym do lekarzanie wiem już z kim jest coś nie tak
-
nick nieaktualnyTo moja kąpiel po 19 i padła spać przed 21. Nawet film obejrzeliśmy ale spała sobie obok nas na kanapie bo wyniesiona do sypialni też sie budzila. Widzę ze nie lubi byc sama, lubi z nami i wtedy sobie spokojnie śpi. Ze mną tez w łóżku nadal w nocy. Mi tak łatwiej. A w nocy też różnie, albo ona sie budzi albo mnie cycki i wtedy ja jej daje i śpimy dalej. Ale tak widze ze duzo w nocy pije.
-
My ubranka też najczęściej HM, Smyk i TAO. W tym ostatnim sa świetne body i plus rozmiar 59 który jest idealny teraz na Stasia. Kupiłam mu ostatnio 5 pak body na 79 zł plus kolejny 3 pak który był -50% więc za 8 szt wyszło 100 zł więc za szt wyszło 12,50 a są rewelacyjnej jakości, mega elastyczne, mile w dotyku, fajnie dopasowują się do ciała, dla mnie dużo lepsze np niż HM
Eilleen lubi tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d