Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nesssssa wrote:Czy wasze dzieci maja preferencje ktorejs piersi??
Moja lewa kiepsko ssie, tak od niechcenia.7w3d 💔 -
Justyna na neurologa prywatnie czekalam ok 2 tygodni. Do bardziej obleganego 3 tygodnie.Ostatnio widziałam że mój neurolog ma wolne terminy na 21 listopada w innych placówkach niż ja chodzę.
A koszt nie wiem bo akurat ja chodzę do niego do przychodni która ma mój pakiet medyczny z pracy. Ale jak widzę na znany lekarz to koszt u niego w jednej z palcówek 170 zlWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 13:59
-
U nas usg bioderek mala miala w szpitalu przed wyjsciem i drugie na pierwszym bilansie u pediatry i odrazu nam powiedziala, ze jak wszystko bedzie ok tonjuz kolejnegi nie beda robic...
Moja tez nie lubi czapki... odrazu przy zakladaniu i czasem tak dlugo obraca glowa az jej troche zjedze...
Nessa moja znow lewa lubi, a prawa albo od niechcenia, albo marudzi przy niej
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyU nas tez dwa razy usb bioder bylo, jakos w 2 tyg i pozniej w 8 chyba.
Moja woli bardziej lewego cycka, jest mniejszy troche moze dlatego. Najstarsza wolala prawego hehe
Te rozmowy sa najfajniejsze. Wczoraj mala opowiadala tatusiowi caly swoj dzien -
My też mamy dwa razu usg, drugie dopiero przed nami początkiem listopada.
Jak mam Filipowi zakładać czapkę to muszę mieć od razu w drugiej ręce smoczek, bo się wydziera. Nie znosi czapek, ogólnie ubieranie na spacer zwłaszcza teraz jak już chłodno to ciężka sprawa.
Marcela śliczny chłopak. Gdzie takie fajne wdzianko kupiłaś?
Zaliczyliśmy spacer, już nie mogłam w domu wysiedzieć. Mały smacznie śpi pod kocykiem, a ja zmarzłam. Byle do wiosny -
1ania1 wrote:My też mamy dwa razu usg, drugie dopiero przed nami początkiem listopada.
Jak mam Filipowi zakładać czapkę to muszę mieć od razu w drugiej ręce smoczek, bo się wydziera. Nie znosi czapek, ogólnie ubieranie na spacer zwłaszcza teraz jak już chłodno to ciężka sprawa.
Marcela śliczny chłopak. Gdzie takie fajne wdzianko kupiłaś?
Zaliczyliśmy spacer, już nie mogłam w domu wysiedzieć. Mały smacznie śpi pod kocykiem, a ja zmarzłam. Byle do wiosny
no byle do wiosny...chyba ze bedzie snieg w zimie to jeszcze jakos to zniose ;p
moze w naszych prawie gorskich rejonach bedzie szansa
-
nick nieaktualnyMy dzis mamy 2 usg bioderek.
liczę ze bedzie ok (ja mialam dysplazje
)
Moja woli prawą pierś- większa.
Ale u nas to chyba kwestia wypływu mleka.
Z lewej piersi wiecznie mi cieknie, nawet gdy nie są nabrzmiale..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 14:38
-
U nas placz jest na ubieranie, a czapka to już w ogóle. Zakładam ja wcześniej i zabawiam Filipa, wtedy zapomina. Filip z placzem do fotelika, mąż biegiem do auta, kółko wokół garaży i wtedy wsiadam ja
A na bioderka dostalismy kontrole w 4 miesiącu, a bioderka idealne. -
Nasza juz tez dyskusje prowadzi na calego, ze mna, z ratusiem, z psem, z misiami, nawet z gwiazda zwisajaca z lampy haha... za kazdym razem lezac na przewijaku sie do niej szeroko usmiecha
To my usg bioderek mialysmy w 2 dobie po porodzie i w 8 tygodniu
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Moja lewa jest wieksza, no nic dziwnego jak ta bardziej preferuje... a i mi jakos ja latwiej do lewej przystawic
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Lavendova wrote:To ja mam jakies dziwne dziecko, jej nic nie przeszkadza. Prawie nie placze, krzyknie tylko z nudow albo dluzszej samotnosci
Moj to by zachwycony byl gdybym mu tak pozwolila zassac hahahprzez moment zapłacze i zaraz spokój. Ale nie zawsze zapłacze. Ogólnie to na ogół zasypia.
Lavendova lubi tę wiadomość
-
marcela123 wrote:Mój fotelik lubi, śpi od razu w samochodzie, ale tragedia to jest z czapką, nie cierpi jej. Jak zakładam czapkę to do kompletu jest smoczek i wtedy jest cisza
Dziewczyny czy po pierwszym usg bioderek lekarz kazał Wam się zgłosić na kolejne za 8 tygodni? My byliśmy prywatnie jak mały miał 8 tyg bo na nfz termin dopiero był na koniec grudnia i lekarz zaprosił nas na kolejne a na usg wszystko jest dobrze. Pytałam wczoraj położnej to stwierdziła żeby zdać sobie spokój bo kasę chce tylko wyciągnąć.
-
Znów się na większość zdjęć nie załapałam. Dzisiaj długo pospał ale tym razem wstałam żeby siąść do laktatora. Udało mi się posprzątać łazienkę, wstawić pranie, wstawić obiad, wziąć prysznic. Wypić kawę na spokojnie. Teraz też śpi ale słyszę że powoli się budzi.
-
Eilleen wrote:Znów się na większość zdjęć nie załapałam. Dzisiaj długo pospał ale tym razem wstałam żeby siąść do laktatora. Udało mi się posprzątać łazienkę, wstawić pranie, wstawić obiad, wziąć prysznic. Wypić kawę na spokojnie. Teraz też śpi ale słyszę że powoli się budzi.
niezle, moja jak spi to ja czytam albo cos ogladam bo kazdy stukot to koniec spania niestety.
-
nick nieaktualny