Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
To mnie uspokoiłyście
bo wiercipięta z niego straszny. Spokojny jak śpi i je tylko
Paulinaaa też mam mleka mnóstwo nadal. Już nie liczę, że to to się unormuje. Co do pomocy męża, to mój też nie był chętny, ale jak widział jak cierpię przy tym zapaleniu to się przemógł.Marta..a lubi tę wiadomość
-
Moja mała też ciagle macha rączkami i nogami, jakby biegać chciała
A jeśli chodzi o piersi, to ja mam jakiś opór, mąż zupełnie nie widzi problemu w dotykaniu ich, nawet jeśli miałoby popłynąć mleko. Poproszony o pomoc pewnie też by się zassał, ale ja bym się chyba źle z tym czuła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 11:42
-
Ej ale to nie chodzi żeby się najadl on tym mlekiem
jak wam się zatka kanalik a gromadzi się mleko to bol jest straszny. I uwierzcie że jak może wam pomóc w moment tylko dlatego że zassie pierś to nie ma co się krepowac. Mój się cieszy że mam piersi większe nadal i chętnie je łapie, ja mu mówię żeby tylko nie ssal bo wiem że mu mleko poleci nie dość że z tej która zassie to jeszcze z drugiej A to słaba gra wstępna
Mnie to bawiło strasznie, nie jest to podbniecajace ale nie krepowalam się jakoś specjalnie tylko śmiałamraz jak brałam prysznic to też go wolałam żeby zobaczył hak nagle z obu piersi mleko leci. Nas to raczej bawi
Zresztą jak mi się przyśni jak małego karmię to się cieszy że z cyckiem na wierzchu leżę ;p no i udogodnienia dla karmiących z odpinaniem miseczki czy szybkiego dojścia do cycka też mu odpowiadająWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 12:35
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Dzisiaj rano wzielismy Filipa do łóżka, to mąż go po pół godziny odniósł, kilka razy oberwał w twarz :p dzieci są żywymi istotkami i muszą sie ruszać, a fajnie popatrzeć jak taki maluch wierzga
Czy wasze dzieci po wlozeniu do fotelika drą się tak że serce pęka? Ja to chyba zaczne Filipa wkładać codziennie na chwilę w fotelik żeby się z nim oswoił, bo juz nie wiek co robić zeby nie plakał... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moja nawet lubi fotelik pod warunkiem, że nie jest głodna.
Póki co w samochodzie idzie spać i bardzo mnie to cieszy.
Zawitkowski pokazuje jak wkładać i wyciągać dziecko z fotelika, żeby mu nie fundować traumy.
Filmik do fotelika Avionaut Ultralight
Ja ogólnie nie znoszę tego cyrku z pakowaniem auta, dziecka w fotelik. Ostatnio w deszczu to robiłam i klęłam na czym świat nie stoi że wózek mokry, ja mokra, dziecko prawie też.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 12:53
-
My juz po szczepieniu, na rotawirusa doustnie to az ciumkala tak jej smakowal a 6w1 i pneumo, to nie pytajcie, jeszcze nigdy mi tak nie plakala, bidulka. Ale dalam jej za chwile cyca i usnela. Mam nadzieje ze bedzie ok
Wazy 6kg rowno, to chyba dobrze przybiera nie? Na ost wizycie w 5 tygodniu wazyla 4800
A dzisiaj 10 tydzien i 6000Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 13:07
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
Moja tez lubi fotelik... nie lubi stac w nim bezczynnie i czekac az sie ubierzemy kiedy nie spi... ale ogolnie lubi, jazde samochodem przesypia zazwyczaj...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:zapisałam dziś Antusia do neurologa oczywiście prywatnie bo państwowo to nie ma jak się dostać sensownie a prywatnie termin na 3.12 !! no szok. tydzień dwa to rozumiem ale ponad miesiąc? a u Was jak terminy? i koszt 140 zł a u Was?
U nas nie bylo źle. Jesli nie dyskutowaliśmy co do godziny, to 2tyg czekalismy. 160 zl. I srednio zadowolona bylam.
Kompetentna babka ale mało kontaktowa.nie nadaje sie do pracy z dziećmi..
-
Lavendova wrote:U nas dzisiaj święto więc wolne. Wreszcie sie wyspalam bo dopiero co wstalam
Emilka nadal smacznie śpi. Wstalam więc mogę odliczać 3,2,1 liedy wyczuje ze mamy nie ma i zawola
Ania Olek przystojniak do schrupania
-
Mój fotelik lubi, śpi od razu w samochodzie, ale tragedia to jest z czapką, nie cierpi jej. Jak zakładam czapkę to do kompletu jest smoczek i wtedy jest cisza
Dziewczyny czy po pierwszym usg bioderek lekarz kazał Wam się zgłosić na kolejne za 8 tygodni? My byliśmy prywatnie jak mały miał 8 tyg bo na nfz termin dopiero był na koniec grudnia i lekarz zaprosił nas na kolejne a na usg wszystko jest dobrze. Pytałam wczoraj położnej to stwierdziła żeby zdać sobie spokój bo kasę chce tylko wyciągnąć.
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
marcela123 wrote:Mój fotelik lubi, śpi od razu w samochodzie, ale tragedia to jest z czapką, nie cierpi jej. Jak zakładam czapkę to do kompletu jest smoczek i wtedy jest cisza
Dziewczyny czy po pierwszym usg bioderek lekarz kazał Wam się zgłosić na kolejne za 8 tygodni? My byliśmy prywatnie jak mały miał 8 tyg bo na nfz termin dopiero był na koniec grudnia i lekarz zaprosił nas na kolejne a na usg wszystko jest dobrze. Pytałam wczoraj położnej to stwierdziła żeby zdać sobie spokój bo kasę chce tylko wyciągnąć.
mi kazała przyjsc na nfz w 5 m-cu zycia. Bo akurat sie doczekamy na termin na nfz.