X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    A pijecie kawe ? Bo ostatnio tez dostalam po uszach na imieninach dziadka jak powiedzialam ze pije z rana jedna filizanke latte. Na blogu Hafiji jest ze mozna pic nawet do 3 dziennie. Tesciowa skomentowala niby w zartach ze to dlatego nam mala nie spi a ja sie dziwie. Byla jeszcze ciotka meza i tez powiedziala ze kwy pic nie mozna tak jak alkoholu.. Na prawde nie chce mi sie juz klocic ze wszystkimi czasami. Z tym ze nie ma diety matki karmiacej tez nie rozumieja. Uwazaja ze jedzenie przenika do krwiii i do pokarmu i po to sie chodzi na morgologie na czczo.
    ja pije tylko inke ale to ze względu na to, że mi ciśnienie skacze po ciąży jeszcze i sie nie unormowało jeszcze. Po poprzednich ciążach normalnie piłam kawe. W ciąży też piłam kawe, nie litrami ale dwa kubki dziennie.

To pierwsze dziecko w rodzinie? bo lekko widzę nie masz. Co kolejni to lepsi z radami.

Hit stulecia - wczoraj teściowa wpadła posiedzieć z Antkiem jak ja ze starszakami do pediatry poszłam. Co przyniosła Antkowi?
    MUS BAKOMY jabłko banan i zdzwiona do mnie: Ty mu jeszcze nic nie dajesz? :)

no jak to nic, cyc prawy i cyc lewy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 15:23

kozalia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawe można, ale moze być tak że bardziej wrazliwe dziecko zareaguje brakiem snu. Ja czasami wypije i później obserwuje Filipa. Moja mama się poddała z moim jedzeniem :) na poczatku, jak zjadłam około 1 ogórka ze słoika, to mama właśnie, ze nie mam co sie dziwić że dziecko nie śpi, skoro ja ogórki jem.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawy nie pije bo.. po prostu nie lubię. :D
    A Hania spać i tak nie lubi. :D

Zdarzyło mi się wypić w czasie całego karmienia kilka szklanek zimniutkiej pepsi. I żyjemy. :D :D

Hania miała jedynie reakcje po wypiciu przeze mnie soku pomarańczowego. :( który bardzo lubię. :D :)

• squirrel Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pierwsze dziecko w rodzinie męża bo on najstarszy. U mnie z mama i generalnie z moja rodzina to lajcik. Dzieci juz w niej full i nikt sie zbytnio nie ekscytuje.
    Moja siostra ma juz dwojke dzieci to mamy porownanie i generalnie oceniaja mala ze duzo juz umie, fajnie sie usmiecha itp. A przyjdzie tesciowa i niezadowolona ze sie do niej nie usmiechnela albo tylko raz agu zrobila.. no masakra z nimi jest.

Ja z nią spędzam najwięcej czasu to wiem co potrafi i jak fajnie czasem pogada, no ale nie robi tego na zawołanie i do osoby którą widzi raz na tydzień.

Z reszta jak juz czasami przyjda to wszyscy ja obstapia w kolko, mowia do niej glosno wszyscy na raz a ona sie po prostu boi. Zaczyna plakac i oczywiscie uspokaja sie u mnie na rekach jak wyjdziemy z pokoju. No to mamy komentarz pozniej ze rodzina jest duza i ona nie moze sie bac. Ale jakbym nie zareagowala to placze az sie zanosi. Mam wrazenie ze czasami sa poprostu zazdrosni ze tylko mama i mama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 16:07

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie herbatki podajecie?

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję kawę, taką słabą z mlekiem, 1-2 dziennie. Pepsi tez piłam, karmi i piwo bezalk. też. A nawet zwykle piwo i kieliszek szampana się zdarzylo. Jadlam ogorki kiszone, pieczarki, czekolade miód i orzechy. Zero reakcji.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Levandova no to dokladnie to co moja gwiazda haha... potrafi pospac do np 21:30 a pozniej do 23-24 party

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U męża w rodzinie to też pierwsze dziecko, ale teściowa daleko, no i ona się kompletnie nie zna na dzieciach.
    Piwo bezalkoholowe to w litrach moge liczyć, trzeba dbac o laktacje :)
    A kawe sobie odpuszczam, bo Filip spać później nie może :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pojechałam do rodziców, a ze teraz Agatka już się uśmiecha i guga to rodzice stwierdzili ze tez chcą to zobaczyć. Przekrzykują się jeden przez drugiego: akuku, agu, tik tik. Masakra i to takim piskliwym głosem zamiast takim normalnym. Dla mnie jest to drażniące a co dopiero dla takiego maluszka. Ja wiem ze się cieszą ale nie wiem skąd takie zachowanie u starszych osób ;) Skończyło się na delikatnej reprymendzie.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa nasze to jak bliźniaczki są hahha

• e_mii Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem wszystko od początku, kawę tez pije, słaba z mlekiem dwa razy dziennie i wszystko ok. Mała czasami ma gorsze dni, jak każdy człowiek ;) Od jakiegoś tygodnia skończyły się jakiekolwiek problemy z brzuszkiem i dziecko mi się unormowalo :) Kąpiel o 19, do max 20 spi już w łóżeczku. Pierwsza pobudka około 12-1, później 4 i 7. Wstajemy, mała lezy na macie, później my jemy a Łucja siedzi w huśtawce, o 9 drzemka godzinna, później przed 12 dłuższa, zazwyczaj 2h i o 16 kolejna do 17.
    Na wszelkie komentarze dotyczące dziecka jestem bardzo uczulona, w końcu to moje dziecko i nie musi być takie jakie ciocia, babcia czy wujek by sobie życzyli, to żywy człowiek a nie lalka.

1ania1, justyna14 lubią tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci patrza sie w lampy???

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    O tak :) ostatnio Filio gapi się w światło jak w obrazek. W telewizor też, ale zaraz go odwracamy :)

nesssssa lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

Tak, muszę kombinować gdzie zaświecić żeby nie widziała, bo inaczej nic innego jej nie interesuje oprócz patrzenia prosto w lampe. Z telewizorem to samo.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Tak, muszę kombinować gdzie zaświecić żeby nie widziała, bo inaczej nic innego jej nie interesuje oprócz patrzenia prosto w lampe. Z telewizorem to samo.

no masakra...tv juz nie mam hehe tyle odpada. Ale na lampy musze uwazac.
    Uff bo juz sie zaczelam martwic ze to jakies dziwne zachowanie.

A co do kawy to pije. Pilam w ciazy, pije teraz. Maks 2 dziennie. Czekolady nie jem, pepsi nie pije wiec tyle kofeiny jej nie zaszkodzi. Mam tylko problem bo zima idzie i ja zawsze herbaty hektolitrami pilam.

Co tu pic na cieplo?? :)

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słaba herbate mozesz pic :)
    Ja to się zastanawiam nad jakimś egozorcystą... Filip rzuca się na cycka pod koniec jedzenia tak jakby to był ostatni posiłek. Muszę go mocno trzymać i zazwyczaj pomaga stanowcze przycisniecie do cyca żeby zassał. I to nie chodzi o odbicie w trakcie jedzenia.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    żadnej

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

Bardzo.. :) juz myślałam ze bedzie projektować żyrandole. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:

Sobie? Każda.
    Hani? Żadnej. :) chyba ze smaczek z cycusia przechodzi. :D

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od czego sie zaczyna rozszerzanie diety? Od jakiego warzywa polecacie?

Edytuje bo zrozumiałam że my herbaty nie możemy pić ;p dziecko tylko na mleku :) później woda przy rozszerzaniu diety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 20:08

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
‹‹ 1528 1529 1530 1531 1532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ