Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już używam pieluszek rozm 4, co prawda my na lupilu jesteśmy tych soft&dry. Zostało opakowanie 3 i powoli zuzywam je w dzień Jak mogę często zmieniać. W 3 kupa nam wychodzi jak pieluszka jest zasikana cała.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Dooti wrote:Mój Antoś teraz 6770 i jakoś 65 cm, spadkowa 2020, jak na wcześniaka super. Taka jestem z niego dumna, tak pięknie sobie radzi
To u nas jak na wcześniaka chyba tez dobrze. Urodzony 2530, spadkowa 2420, a dzisiaj na szczepieniu 5600
Ania241188, Dooti lubią tę wiadomość
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Ja od poczatku testuje wszystkie pampery...
Pampers premium protection jedynki super, dwojki srednio bo szybko sa pelne malo nie przeciekna, jedyny plus pupa sucha...
Babydream jedynki niefajne, dwojki fajne nic nie przecieka ale pupka wilgotna jak jest pelny...
Babylove jedynki super, dwojki nie bardzo...
Trraz kupilam pampers dry baby na probe...
Do trojek jeszcze nie doszlismy
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
No u mnie nr 1 jest Dada. Nosimy trójki zdarza się że po 10 godzinach w nocy przecieknie, ale najczęściej wytrzymują. Kupili też nie narzekalam, ale Dada cenowo wychodzi lepiej. Na szczęście mała toleruje pieluchy i odparzeń nie miewa. Gorzej ze skóra. Lekarz zdiagnozował łojotokowe zapalenie skory, poza mała ciemieniucha małej na buźce i nóżce wyskoczyła taka plama. I nijak niczym nie chce zejść.Juz nie mam siły do tego.
-
Ja wczoraj musiałam kupić 5 sztuk pampersów a aptece. Masakra, nie przewidziałam tego że zrobią wolny poniedziałek i bałam się że nam braknie. Beznadziejne te pampersy, dobrze że tylko 5 wzięłam, Antoś zaraz miał czerwony tyłek. Dziś zrobiłam zapas Dady, na miesiąc będzie spokój.
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Chyba znalazłam sposób na moje dziecko wstaje o 7:30 gada w łóżku do zabawek przez godzinę ja mogę ogarnąć śniadanie i butelki jemy 9-10 i się bawimy albo sama się bawi, potem ok 11 spacer gdzie lekko przysypia na 30-40 minut potem w domu od 12 zabawa i o 13-13:30 mleko i dziecko pada na naszym łóżku na 3 godzinki. O 16 pobudka jedzenie zabawa do 19 kąpiel i usypia koło 20:30. Śpi albo do 2-4 jak jej się uda.
-
pumka1990 wrote:Dziewczyny jakiej wielkości Wasze dzieciaki mają teraz ciemiączko?
Jakiś powrót ulewania mamy. Codziennie przebieram siebie po 4 razy. Dywan, podlogi, kanapa... Wszystko brudne, a było już całkiem dobrze. Nie mam pojecia o co chodzi.
Jeszcze dzisiaj ledwo na nogach się trzymam, kreci mi się w głowie, chodze trzymając się ścian, nawet nie miałam sił podnieść Filipa żeby mu się odbiło. -
justa1509 wrote:Filip kiał małe od początku i teraz jest na opuszek małego palca.
Jakiś powrót ulewania mamy. Codziennie przebieram siebie po 4 razy. Dywan, podlogi, kanapa... Wszystko brudne, a było już całkiem dobrze. Nie mam pojecia o co chodzi.
Jeszcze dzisiaj ledwo na nogach się trzymam, kreci mi się w głowie, chodze trzymając się ścian, nawet nie miałam sił podnieść Filipa żeby mu się odbiło.
U mnie też dwa dni jest super, nic nie ulewa, a później znów cały dzień po każdym karmieniu. Nie wiem od czego to zależy.
"Magia" skończonego trzeciego miesiąca nie zadziałała -
my od początku na pampers baby dry i jesteśmy zadowoleni. U nas już 3 od dawna. mieliśmy jedną paczkę tych premium care i w moim odczuciu są gorsze. przy starszakach używaliśmy głownie rossmanowskich i też super, lepsze od dady jak dla mnie.
Teraz pampersy kupiłam giga paki w biedronce za 49 zł za 108 szt, więc chyba taniej niż rossmanowskieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 20:13
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
kozalia wrote:Zbliża się Mikołaj, zaczynam słyszeć pytania, co by Ola chciała dostać. Nie mam pomysłu, macie jakieś ciekawe zabawki do polecenia?
Filip.nic nie chce podpowiedzieć :p od moich rodziców mate edukacyjna, a od meza rodziców to nie wiem...
-
Ja jestem z tych co od października planują prezenty. Sama zastanawiałam się nad tym co kupić Hani... Na pewno dostanie od nas lalkę, ale taka szmaciana pyzę jak były kiedyś. Pierwszego Misia na pewno dostanie od mojego siostrzeńca który kochał misie jak był mały. Do tego zastanawiałam się nad wieża z Hanoi wersja dziecięca, cos grajacego z guzikami furorę robiła kierownica naoim siostrzeńcy muszę coś damskiego wymyślić. Na pewno jakaś nowa zawieszana zabawke-grzechotke. Dostała już klocuszek garnuszek z fisher ale wiem że i nie markowe są super zabawka edukacyjna. Raczej myślę w przód o zabawkach. Teraz wiele jej nie potrzeba ale jak usiądzie to wtedy zacznie się zabawa.
kozalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStolik do jedzenia, pierwsze sztućce, garnuszek klocuszek, kula hula, stolik edukacyjny, szczeniaczek uczniaczek, pierwsze klocuszki, jakieś pianinko, misie- zawieszki... ogrom tego jest jeszcze.
Lepiwj juz wybierać prezenty na później. A nie takie co posłużą góra miesiąc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 22:44
-
nick nieaktualny
-
Ja polecam kostki edukacyjne, coś, do czego można wrzucać piłeczki czy klocki, np. taka zebra z fisher price. Fajne tez są centra zabaw, które najpierw stawia się nad dzieckiem, później bokiem jak siedzi i na końcu jako stolik. Wszystkie grające i świecące zabawki spodobają się dziecku